Måneskinnstur!

Idag ble en relativt rolig dag. Vi gikk drivapromenaden i tolvtiden, som da er en kort og flat tur, mest bare for å få lufte hunden. Deretter dro sambo på trening og jeg ble igjen hjemme og kjørte de teite fysioøvelsene mine (Okei de er ikke teite hvis de fungerer). Etterpå trente jeg noen mageøvelser. Crunches, butterfly og Windshield-vipers (20-20-10) tre runder. 

Klokka halv ni-ish, da det begynte å bli mørkt, dro vi på viklandet for å gå tur og ta bilder. Det skulle bli fullmåne, og det kan jeg bekrefte at det ble også! 

Alt fra der vann møter land og frem til der det går fra opplyst til mange smålys er arbeidsplassen min, forresten! 


Objektivet på kameraet mitt har for lite zoom pluss at det er 10-12år gammelt, så jeg får ikke max utbytte av bildetagingen, men det slår mobilbilder mange ganger likevel! 

Øverst på ønskelista til bursdagen min står faktisk nytt objektiv til kameraet, jeg kunne tenkt meg ett med god zoom, sånn at det er mulig å ta bilde av månen, eller små dyr i trær osv. Jeg skulle vel helst hatt nytt stativ også da det jeg har mangler 40cm på fullstørrelse på grunn av en mekanisme som streika. Men så lenge det fungerer så er jeg likevel fornøyd!

Det begynner å bli alt for sent, og med alt for mange carbs innabords (tipper jeg nærmer meg 40 istedenfor 20) så da er det like greit å ta kveld, eller hva? 

Ønsker alle en fin påske videre!

Langfredag på hytta!

Sånn helt egentlig er jeg ikke et påskemenneske, påske har aldri betydd noe spesielt for meg utenom de få gangene i barndommen at påsken har havnet på bursdagen min. Likevel er jeg selvfølgelig glad i familien og når de alle samlet seg på hytta, så måtte jeg innom en tur selv om det ikke var plass til å overnatte!


Det er helt syk natur på veien til hytta!

Det ble grilling, kortspill og mye lek med Neo.Neo kan selvfølgelig ikke nøye seg med en pinne, han skal helst ha et helt tre. 

Min middag ble kylling surra i ost og bacon stekt i folie på grillen, det var helt fantastisk selv om jeg hadde sjukt lyst på ei pølse i brød.


Det var jo utgravd plass til bålpanna og det traff naturligvis i inngangen til et muse-hi, så det var flere ganger det kom frem mus, og dessverre fikk Neo tak i en av de.


Jeg prøvde å redde den, men det var for sent, dessverre. Synes det er veldig fælt, men er vel bare slik naturens gang er. 


Utrolig irriterende at jeg ikke hadde pusset linsen på objektivet slik at jeg fikk ‘glare’ på dette bildet, kunne vert skikkelig fint. 

En annen ting som er irriterende er at jeg skulle fått vekk støv som er kommet på innsiden av linsen, og jeg veit ikke hvordan jeg skal få det bort. Må kanskje demontere hele objektivet og det synes jeg virker skummelt, tror jeg må se om jeg finner en how-to på youtube!

Hva gjør du på i påska? Har din familie tradisjoner?

Å overkomme frykt.

Alle mennesker i hele verden sliter med en eller annen form for frykt. Uansett hvor fryktløs en person virker så finnes det noe der ute som skremmer vannet av de. I mitt hode finnes det to former frykt, rasjonell og irrasjonell frykt. 

Å frykte brann kan skje med alle uansett hvor forsiktig man er, så denne frykten er rasjonell. Likevel, hvis frykten går til det steget at man ikke tørr å nærme seg et bål så blir det en irrasjonell frykt. 

Jeg tror at alle typer frykt kan regnes ut i om den er rasjonell eller irrasjonell, og så lenge frykten er irrasjonell så kan man kureres!

Jeg har jobbet i mange år for å kurere meg fra frykt, det høres kanskje idiotisk ut, men det er sant. Alt fra vanlige ‘fobier’ som høydeskrekk og vannskrekk, til å frykte forpliktelser. jeg tror jeg har hatt alle typer frykt som eksisterer, og for å bli kvitt de har jeg måtte møtt de. 

Det er veldig mange som kaller meg fryktløs/uredd eller sagt at jeg er gal. Jeg synes det er litt komisk med tanke på at jeg på et eller annet punkt i livet har fryktet alt som kan fryktes, men, jeg har møtt de fleste fryktene og overkommet de.

Da jeg var på mitt aller første intervju på Hydro for å bli lærling på mekanisk fikk jeg spørsmålet “Frykter du høyder”. Jeg ville ikke lyve, og sa at jeg frykter ikke høyder, men jeg frykter å falle ned. Det var jo ikke direkte en løgn, men jeg hadde skjelven allerede i tredje trinn av en stige eller gardintrapp, så jeg hadde nok mer høydeskrekk enn jeg ville innrømme. 

Nå eier jeg ikke frykt når det kommer til høyder. Som alle normale folk får jeg magesug og blir småstressa av å sitte på kanten av et stup eller en fjelltopp, jeg er jo ikke udødelig, jeg er jo klar over at et kraftig vindkast kan sende meg utenfor kanten.
Men jeg gjør det likevel, for jeg har faktisk kontroll på situasjonen, og da blir jeg ikke redd. Hadde det vert kroppstaklende kraftig vind hadde jeg jo droppa det, selvfølgelig.

Idag skal jeg takle nok en frykt, frykten av å ha ansvar. Jeg skal på mitt første skift som skiftreperatør. Det vil si at på hele Hydro vil jeg være den eneste mekanikeren, og idet telefonen ringer må jeg ta ansvar over situasjonen uansett hva det måtte være. Jeg har tenkt at “I beste fall så skjer det ikke noe, og telefonen ringer ikke en eneste gang”, men innerst inne vet jeg at det kan være noe av det verste som kan skje. Hvis jeg ikke får en eneste jobb så får jeg ikke taklet frykten av å måtte ta fullt ansvar og løse en problemstilling. Jeg burde få ei utfordring idag, og jeg skal klare å løse den. 

Sånn får man vekk en frykt! Møt frykten din, bli utfordret på det du er mest redd for og kom ut på den andre siden litt sterkere enn før. 

(Det vil si at hvis du frykter brann; Ikke løp inn i et brennende hus og få en brann- eller røykskade)

 

Hva frykter du, og hvordan tenker du er beste måten å takle frykten?

That’s a wrap!

Da er jeg FERDIG med crossfit open 2018! Det har vert litt av en opplevelse kan man si!

Jeg har utfordra meg selv på en helt ny og veldig intens måte.

Jeg har fått tilbake treningsgnisten som aldri før.

Jeg har fått ny PR i både clean og antall sammenhengende hopp med hoppetau, for ikke å glemme min aller første pull-up!

Jeg er definitivt en opplevelse rikere, men uansett hvor gøy det var så blir det godt å få en normal hverdag igjen. Jeg gleder meg til å kunne trene hardt på torsdag igjen uten å frykte at det kan ødelegge for Open-økta som kommer ut på fredag.

Jeg gleder meg også til å kunne fokusere 100% på å få ryggen på stell igjen. Jeg er fast bestemt på å legge både crossfit, vektløfting og styrkeløft på hylla frem til ryggen min føles bedre. Jo flinkere jeg er til å restituere og trene fysio – jo raskere er jeg tilbake i gamet!

Jeg tar med meg 25plassen av 211 i Norge (skalert) med stolthet. Jeg kunne ikke ha bedt om et bedre resultat, og forventet det ihvertfall ikke!

Nå skal jeg sove av meg den forferdelige sisteøkta, så håper jeg at ryggen føles bedre i morgen!

Klar for sommer og grilling!

På grunn av at det var så utrolig digg vær i går, varmt og sol, så bestemte vi oss for å grille i dag så fremt været holdt seg. Vi var på trening fra 12-13tiden og til klokka halv fire og ble enige om å spise klokka halv fem, dessverre kom selvfølgelig regnet rundt denne tiden så vi bestemte oss for å bare lage grillmaten på steikeovnen! Ble ikke noe dårligere av den grunn da.

Alle jeg veit om som har skulle prøvd seg på lavkarbo har sutra over at sommer og grillsesong er det verste fordi man ikke kan grille god grillmat som er lavkarbo, men i dag fikk jeg i alle fall avkreftet i dag!

Jeg lagde eget urte og hvitløkssmør først

Man skal egentlig la smørret bli mykt av seg selv men jeg ble så utålmodig at jeg smelta det delvis i micro og tror det var bra for det ble mye enklere å røre inn hvitløken, dill, hvitløkspulver og pepper! Seriøst beste kryddersmøret jeg har smakt, veldig fornøyd med den og håper jeg klarer å få det så perfekt flere ganger.

Lagde asparges surret i seranoskinke som tilbehør (Stekt, naturligvis) og hadde grillribbe og svinefilèt som kjøtt.Var ikke helt sikker på hvor mange carbs jeg har fått i meg tidligere i dag, så tok ikke sjansen på mer enn 4 asparges (Hadde avocado, peanøttsmør og pølse til frokost så hadde vel egentlig toppa macroene allerede da). Var i hvert fall helt nydelig så jeg ser skikkelig frem mot sommer og grillsesongstart!

Kjente veldig godt i dag at jeg er fullstendig tappet for styrke på grunn av dietten, litt irriterende men jeg får heller bare satse mer i retning av lett cardio og fysiotrening frem til ting begynner å stabilisere seg. Ser noen skriver at det tar opptil en måned(!!) før man får tilbake styrken sin. Kommer sikkert til å bli smågal, men det er jo veldig fornuftig om jeg faktisk bruker tiden for å få ryggen på stell slik at jeg kan prestere når styrken kommer tilbake!

Er ganske sikker på at jeg er kommet i Ketose nå på grunn av alle symptomene, eller er i hvert fall på god vei inn i ketose. Likevel tror jeg at jeg skal kjøpe ketosticks i løpet av neste uke for å få bekreftelse, slipper jeg å gå og kjenne etter symptomer hele tiden også.

I morgen går turen til Kristiansund for å få behandling av rygg igjen, håper det gir et mer merkbart resultat denne gangen! Jeg må jo få kjørt 18.5 en gang til også siden jeg kjørte feil rekkefølge i går. Jeg kan jo ikke stoppe opp etter 4 økter!

18.5 og Garasjetrening!

Idag kjørte jeg 18.5! 
7 min AMRAP
Thruster
Pull-up
Begynner med 3 reps og øker med 3 hver runde. Jeg gjorde dessverre tabben å begynne med Pull-up som gjør forsøket ugyldig. 

BgtMR95gg0L
Skulle egentlig være med på både ei cardio-økt og vektløfting etterpå, men siden ryggen slo seg vrang ble jeg pent nødt til å stå over. Ble på noen lette reps clean, men ble vondt allerede på 40kg. Ble heller gående rundt og snakke om trening og studere teknikken til de andre, og motivere de litt!
 

//”Må si ifra før du tar bilde så e kan sug inn magen da”
 
Andreas og janne trente på vektløfting (Clean, jerk, snatch og over-head squat)


Ble veldig stolt av kjæresten pga dette bildet, se hvor tett inntil kroppen han holder brystkassa! Veldig imponerende form!

Jeg hater å ikke få bruke kroppen som jeg ønsker. Jeg hater å være skadet eller å ha smerter. Gjør helt vondt å se på andre leke seg med snatch når jeg ikke engang får hentet stanga fra gulvet. Heldigvis har jeg ny time hos rehabspesialisten på mandag, får håpe han klarer å få løst gåta på hva som feiler korsryggen og hvorfor den ikke blir noe bedre. 

LCHF gryterett!

Idag har jeg spist det laveste antallet carbs så langt (Wow hele tre dager, og jeg får det til å høres ut som tre uker). Dagens middag er også desidert den feiteste og selvfølgelig beste. 

Handleliste og mengde:
Salt & pepper (Dette har da vel de fleste)
400g kjøttdeig
3dl creme fraiche
1,5dl fløte
100-150g brokkoli 
100-150g blomkål
Raspet ost 

Steik kjøttdeigen på medium pluss varme. 
Bland sammen creme fraiche, fløte, salt og pepper i en bolle.

Skjær grønnsakene i biter og legg det i bunnen av ildfastformen, hell så over creme fraiche-blandingen.


Fordel kjøttdeigen jevnt over i formen.

Topp det med ønsket mengde ost. Jeg er tjukk og kjørte derfor på med 250g.

Sett formen i ovnen på 200 grader i 20-30min, alt etter hvor lite eller mye tyggemotstand du ønsker på grønnsakene. 

Sinnsykt digg og helt innafor på lavkarbo! 

Idag testa jeg for første gang på utrolig lenge en kettlebelltime! Jeg gjorde det meste utenom snatch, jeg tror aldri jeg vil stole nok på skuldra mi til å kjøre kettlebell-snatch. Jeg kommer sikkert til å være usannsynlig støl i morgen når 18.5 blir annonsert, men det får bare våge seg! 

Nå er det full avslapning frem til leggetid, jeg ønsker egentlig bare at dagene skal gå kjapt til jeg kommer meg ut av “keto-flu”, for jeg har absolutt ikke følt meg i form siste 1,5 dagene. 

Nytt kosthold!

Idag er første dagen min på nytt kosthold! Jeg har endelig lagt opp ei plan og funnet noe jeg tror og håper kommer til å fungere for meg og de ønskene jeg har både i forhold til trening og kroppen. 

I 2014/2015 prøvde jeg meg på “Paleo”. Det er jo “caveman” kosthold, at man skal spise slik som i steinalderen, som vil si bare kjøtt, nøtter, bær og grønnsaker som gror over jorda (Med andre ord ikke ting som potet eller gulerøtter. Det vil si at man heller ikke kan spise meieriprodukt eller korn. Dette fungerte ikke, for å få det til må man egentlig drive gård og jakte egen mat for å unngå tilsetningsstoffer og alt sånn, så vi kjørte på med LCHF. Det endte opp med  to måneder med diare og manglende energi. Jeg skulle aldri prøve dette igjen, men tre år senere er jeg faktisk klar for å gi det et nytt forsøk. 

Istedenfor å gjette meg frem til hva som er riktig har jeg gjort grundig ‘research’ på hva jeg kan og ikke kan spise. Jeg har også regnet ut nøyaktig behov per dag for å gå ned i fettprosent i antall gram jeg skal ha i meg hver dag av protein, fett og carbs. 

Dagens frokost var omelett med 100g ost, lunch var 3 chorizo med en neve blomkål og brokkoli og middag er baconsurra kylling med litt grønnsaker! 
Herregud, maten er jo så sykt digg. Jeg har ikke opplevd å være mett så lenge etter hvert måltid som jeg har gjort idag heller. Jeg har spist tre måltider på 12 timer, og fremdeles ikke følt meg sulten. Jeg skal prøve å komme meg på vekten i morgentidlig for å kunne følge med litt, men jeg skal ikke la meg selv bli så opphengt i vekta som jeg var før, jeg ble jo steingal. Enn så lenge virker det ihvertfall som jeg skal klare å sette opp ei plan selv, jeg har aldri opplevd å vert engasjert i å regne ut macro før, men idag var det utrolig gøy! 

Ville bare “poppe” innom for å fortelle om det, så satser jeg på å få til noen gode oppskrifter fremover, men bare husk at hvis du ikke går på LCHF så vil nok en middag fra min plan være det dobbelte av det fettinnholdet dere skal ha. 

Moldetur, oppdalstur og 18.4

Idag kjørte jeg og samboer bilen til besteforeldrene mine utover til Molde for å avlevere den på flyplassen. De kommer hjem fra GranCa i morgen og da er vi på hyttetur på Oppdal og har naturligvis ikke mulighet til å hente de som vi normalt gjør. 

//En kort luftetur for å strekke på beina, haha!

Etter vi kom hjem kjørte jeg kjapt igjennom 18.4 (21 – 15 -9 deadlift 42.5kg og push-up, scaled), jeg var sikker på jeg ikke kom meg gjennom de 21 første push-ups, og ihvertfall ikke de resterende 24, så jeg gjorde ikke klart for ‘runde to’ engang (21 – 15 – 9 deadlift 60kg + 7m bear crawl mellom rundene), så når jeg var ferdig med runde 1 måtte jeg legge på skivene på stanga og fikk kjørt 21 markløft med 1min til gode. Jeg må jo kjøre den igjen da, siden jeg kom meg til bear crawl, som naturligvis jeg ikke får gjort i garasjen. 

Nå er vi ferdig pakket og klar for ei helg i bakken! Blir sikkert ikke noe mer her inne før søndag, men i morgen snapper jeg for @Aktivejenter på snapchat, så der blir det masse filmer og videoer fra bakken! 

Adios!

Tur til Halsen & 18.4!

I går bestemte vi oss for å gå tur igjen! Kjenner virkelig på at det er noe jeg har savnet nå i vinter, og neste år blir det kjøpt truger slik at vi kan gå tur året rundt!

Det er en ganske kort tur, og vi begynner rundt 10moh, så det er ikke den helt imponerende utsikten, men fin tur uansett!

I natt klokka 02:00 blir 18.4 annonsert!

Dette er det eneste hintet så langt, og det er veldig mange som har gjettet på hva det kan være! “Sniff” + “hatch” = snatch?

Noen foreslo “humpty dumpty on the wall” og at det da betyr at det endelig blir wall ball, men igjen så er det noe folk har gjetta siden 18.1.

Veldig mange gjetter pistol-squat og hand-stand-walk/push-up.

Hva tror jeg? At vi kan vente til i morgen tidlig for å få løst gåten. Jeg gleder meg ihvertfall!