La meg være redd!

Idag opplevde jeg noe av det mest psykisk og faktisk fysisk største ubehaget noen gang. Jeg er fremdeles småkvalm og har en krampelignende følelse i magen, i tillegg til at jeg klapser til meg selv hver gang det kiler, stikker eller klør på kroppen (noe som ikke var uvanlig for meg å gjøre før idag heller).

Så hva skjedde egentlig? Jeg satt hjemme hos Frank og Marianne, og drakk kaffe og skravlet med de og Ane. Som en gammel uvane stryker jeg meg ofte i nakke/skulderområdet når jeg ikke holder på med andre ting som f.eks mobil. Da kjenner jeg DEN klemmeklare kvisa på skuldra, så jeg snur mer for å se hvor sprekkeferdig den er, men blir møtt av en grå prikk med sprellende bein. En flott. Jeg ‘ropte ut’ “E har faenme fått flott!!” Eller noe lignende, helt ærlig var hele seansen blurry for dette er noe jeg har fryktet lenge. Jeg ble svimmel, kvalm og var på gråten fra jeg så den og frem til Marianne hadde plukket den av med pinsett. Det er vaskelig å beskrive hvor ubehagelig det var for meg, men en ting er helt sikkert og det er at jeg ikke ønsker noen å føle d sånn. Jeg må bare få sagt at jeg kunne ikke vert på et bedre sted da jeg fant den, for hadde jeg vert hjemme alene, eller hos noen som har fått like mye panikk som meg, så hadde jeg med sikkerhet besvimt.

Etter flåtten var av og frem til nå som er tre timer omtrent, så har jeg gått og sjekket meg i speil og med hendene. Da jeg snakket med kjæresten på telefonen strøk jeg meg tilfeldigvis over en sår-rur på ankelen og skvatt til. Da fikk jeg klar beskjed "ikke bli paranoid nå da..", og det er noe jeg reagerte litt på. Det er ikke et problem at han sier det, og kanskje frykter at jeg skal få skrekk mot å gå fjelltur. Men det hjelper fryktelig lite å si slik.

Jeg har blitt omtrent kjeftet på av folk (alt fra venner til besteforeldre)  og fått klar beskjed om å roe meg ned når jeg tar i springfart og løper en halv kilometer når det svermer en kveks rundt meg, eller at jeg hyler og får noe som sikkert ser ut som epelepsianfall hvis jeg har en edderkopp på meg, men da spør jeg dere dette; Som jeg forklarte så blir jeg kvalm, svimmel, og får skjelvinger. Jeg blir kroppslig uvel i flere timer etter en slik hendelse, selv om hverken bittet eller fjerningen av flåtten kjentes i d heletatt. Hvorfor skulle jeg velge dette ubehaget frivillig? Hvis jeg kunne kontrollert skrekken når jeg ser en flått/edderkopp/kveks, tror dere virkelig jeg har valgt å bli så sykt redd?

Å ta en "flåttsjekk" hver pause vi har på fjelltur, og det å tømme en hel boks "radar insektsspray" på plasser hvor jeg finner edderkopper (levende eller døde) er mine såkalte ritualer for å klare å slappe av og fungere normalt. For ikke å snakke om for å klare å sove godt om natten.

Ingen velger å ha skrekk og paranoia mot slike ting, på samme måte som at folk ikke velger depresjon eller sosial angst.

Jeg synes heller ikke at å ha litt frykt når det kommer til flått er ulogisk, for de av dere som kjenner min historie skjønner at den dagen jeg velger å ikke ta flåttsjekk før sengetid er dagen det setter seg en på meg. Og da kan du ta deg faen på at jeg ikke merker den før den har kost seg der i flere dager, og jeg har blitt smittet av Boreliose.

Så la meg være redd, og la meg takle frykten på min egen måte. For er det noe som funker dårlig på generell basis, så er det å be meg om noe som helst, minst av alt å be meg slappe av! 😉

Strongman og kurs

Så langt har helga vert utrolig innholdsrik! På fredag var det “Strongman – Gauldals sterkeste” konkurranse på Melhus. Da fikk vi sett mye rå styrke og flere personlige rekorder ble satt!

Idag har vi vert på kurs! Vi har lært litt basic crossfit, i tilegg til litt alternative øvelser innen kettlebell og boksing! Kurset fortsetter også i morgen, og jeg føler allerede jeg har lært så utrolig mye, og jeg er veldig glad for at jeg fikk denne opplevelsen. Godt gjort siden vi egentlig skulle på fjellturen Skåla opp i Loen, men planene ble radikalt forandret sånn rundt onsdag denne uka, så vi var kjempeheldig da det var ledige plasser på kurset enda.

Så da ble det rett og slett en veldig spontan tur til Trondheim!

Nå gleder jeg meg på en dusj og å slappe av ut kvelden, så blir det hardkjør igjen i morgen!

Tegning – Robb Stark (GoT)!

Jeg har i det siste blitt skikkelig bitt av tegne-basillen, og jeg tegner hver eneste dag. Idag ble jeg ferdig med en tegning av Robb Stark fra Game of Thrones.

Her er tegningen;


Jeg tok også et bilde av detaljene

Det jeg brukte var H, HB og 4B staedtler-blyanter. Prøver å komme på noe lurt til hvem jeg skal tegne som neste person, men først bør jeg vel bli ferdig med de jeg har begynt på!

Q: Hvem synes dere jeg skal tegne neste gang? 

Litl-kalken

I går var jeg, kjæresten, Vigdis, svigermor og svigersøster på en veldig lang fjelltur kalt "litl-kalken". Den er manges mål iløpet av sommeren, og endelig fikk vi kommet oss opp dit. Turen er 1389m over havet, og man ser rett ned på Sunndalsøra fra toppen.

Første stoppested, og en annen populær tur er Haremsdalen på ca 650m over havet.

Sinnssykt bratt opp det siste partiet i steinura!

Utsikt nedover dalen på omtrentlig 1000moh!

Toppen!

Det var en forferdelig slitsom tur, og jeg gikk tom flere ganger og var sikker på at jeg måtte snu. Heldigvis klarte jeg med god hjelp og støtte fra de andre å komme meg på toppen! Takk for en flott tur folkens!

Klubbmesterskap!

Hei igjen mine kjære 7 blogglesere! Jeg har vert slapp på bloggfronten i det siste da det ikke har vert noe å meddele. Skuldren er så vond som noen gang og da er det bare jogging og bentrening hver dag uansett. 

Den ene tingen som faktisk da har skjedd er klubbmesterskapet vårt! Skadet skulder er ingen unnskyldning når det kommer til slike ting! På grunn av at jeg overhode ikke kan bruke venstre skulder kjørte jeg igjennom konkurransen med bare høyre arm. Da altså 5min long cycle med 20kg.Det var utrolig vondt, men gikk over all forventning da jeg klarte 52 reps! Det tilsvarer da 1040kg løftet på 5min! 

Neste jeg gjorde var å snatche 16kg i ca 6,5min. Stig mente det var dumt å kjøre en ren 5minutter da jeg kunne ha mer å gi etter 5minutter. (Normalt bytter man hånd etter minutt 5). Der klarte jeg også ca 70reps som i seg selv er et under! 

Da jeg var ferdig med disse to øvelsene som var hoveddelen av konkurransen ble det en ekstra påmeldingsrunde for de som ville gjøre mer. Siden jeg er et stabeist måtte jeg melde meg på jerk siden jeg absolutt skulle løfte flest antall kilo av jentene iløpet av konkurransen. Det endte med at jeg totalt løftet 3500kg! Veldig fornøyd, selv om det ble sisteplass! Vinneren ble kåret ved at antall løftet kilo (Reps x vekt per løft) ble delt på kroppsvekt på hver enkelt øvelse, så vant man med den øvelsen man hadde best score i. 

Jeg klarer knapt nok å vente til skuldra blir frisk igjen (Hvis den blir det) slik at jeg får begynte å trene opp igjen den også!