En hel dag på treningssenteret!

Jeg må bare innrømme at jeg faktisk ikke var på treningssenteret hele dagen, men det var ikke langt unna. Jeg sto opp i 12tiden og spiste frokost. 

Ikke veldig inspirerende frokost, men salamien var knallgod, anbefales! Etter frokost dro jeg på trening, var vel i 13-14tiden. Jeg trente litt teknikk på cleans og kom opp i 50kg men da klikka ryggen. 60kg føltes mer som 100kg, og jeg hadde ikke kjangs til å være eksplosiv nok til å få den opp til skuldrene. BfwVFtZhlTC

Etter trening ble Elin med meg slik at jeg fikk henta bilen min som har vert på service. Deretter lå jeg hjemme og så på serie til jeg dro på trening igjen klokka 18:30. Først 30minutt bootybuilding og 45min tabata med markløft, back squat, clean and jerk, situps, snatch og burpees.

Skal jo normalt være 8 øvelser på en tabata men det rekker jeg ikke på 45min.

Etter gruppetimene dro jeg opp fra gruppesalen og øvde litt på toe-to-bar og kjørte litt lett benkpress siden samboer uansett var oppe og trente. Har med andre ord tilbragt mesteparten av dagen på treningssenteret, og jeg elsker det. Alle som har fulgt bloggen min lenge veit jo at jeg elsker jobben min som mekaniker, og at jeg jobbet veldig hardt for å få den. Likevel hadde det vert drømmen å kunne leve av trening, coaching og gruppetimer. Sånne dager som det her er ihvertfall gull verdt, for de kommer veldig sjeldent. 

Etter trening ble det skikkelig “cheat meal” med risgrøt til “middag” og ben and jerrys til dessert!


Satser på å spise sunnere nå i helga. Jeg må uansett pakke med meg mat for 12timer for hver arbeidsdag, så da er det litt enklere å velge noe sunt å ha i matesken – siden jeg ikke må spise det der og da, men dagen derpå. All mat smaker bedre på jobb uansett har jeg funnet ut, uansett om det er super-tørt eller soggy. 

Jeg har veldig mange planer for trening og for kosthold fremover, så jeg håper bare jeg finner viljestyrken til å gjennomføre det. Kan ikke huske sist jeg har vert så gira på trening at jeg har trent flere ganger hver dag, og jeg deltar normalt aldri på tabata når jeg har den gruppetimen. Ting begynner virkelig å bli gøy nå som jeg tørr å bruke skuldra bare mer og mer. Jeg håper at jeg får en diagnose på ryggen når jeg stikker innom rehabspesialisten i kristiansund neste fredag også! 

18.1 DONE!

Da er jeg ferdig med 18.1, selv om jeg har nå vurdert i 20minutter om jeg ikke skal gå ut i garasjen og prøve èn siste gang å kjøre økta RX. Neida, jeg gir meg nå, to forsøk får holde. 

Jeg måtte jo gjøre om igjen økta på grunn av at jeg ville fått veldig mange no-counts på jerk, og jeg er faktisk veldig glad for at jeg måtte gjøre det! Jeg fikk Kolbjørn til å hjelpe meg med filmingen, start av klokka, telling av runder og motivasjon, og endte opp med 8 reps mer enn første forsøk! Resultat: 326reps! 

Jeg tror ikke jeg fikk no-counts, for den ene gangen jeg gjorde en feil, så slapp jeg bare dumbellen ned og hentet den opp på nytt. Likevel blir det spennende å se etter videoen har blitt dømt. Det tar nok litt tid før jeg får vite resultatet da det er mange videoer som skal dømmes. 

Hele videoen er veldig flau å dele, jeg får så sykt mange stygge ansiktsuttrykk i tillegg til at dobbelthaka mi har blitt så diger at jeg ser ut som ei padde hver gang jeg henger i pull-up racken. 

Jeg tror det er det beste jeg kunne gjort å faktisk gjøre opp igjen økta! Ikke bare fikk jeg et bedre resultat og forhåpentligvis 0-4 no-counts, men jeg fikk satt opp alt på en bedre måte sånn at jeg kan være sikker på å ikke bli disket på tekniske greier, som at de ikke ser tiden/kaloriene på romaskina. 

Resultatene kan jo endre seg mye de neste sju timene frem til de stenger av for videoer, men enn så lenge er jeg veldig “midt på treet” faktisk som jeg er sjukt fornøyd med siden jeg gikk inn i Open med bare ètt ønske – å ikke komme sist.


Dette er plasseringen min av alle deltagere da, så jeg gjør det faktisk mye bedre i “Scaled” klassen hvor jeg har plasseringen 3045 av 44564. Jeg har naturligvis en drøm om å komme meg ganske høyt på lista, både i år og senere. Enn så lenge får jeg bare være fornøyd med at jeg klarer å delta! 

#trening #Crossfit #vlog 

Rånerunde i vakker natur!

I dag når alarmen ringte tenkte jeg “Bare fem minutter til”, så kom jeg på at jeg skulle gjør en andre forsøk på 18.1 og spratt opp fra sengen! Jeg har fullført økta, men jeg venter enda på at videoen skal være ferdigopplastet og redigert, så skal dere få høre hvordan det gikk!

Etter økta ble jeg nødt å kjøre meg en tur med bilen fordi dieselpartikkelfilteret hadde tetta seg, man må rett og slett bare kjøre litt “hardt”, altså med høyt turtall i ca 15 min. Tenkte jeg ville prøve noe nytt så jeg kjørte opp på Viklandet for kjøre i motbakke for å få fortgang på ting, og det funka!Jeg hadde egentlig en plan om å få tatt noen finere bilder enn dette fra utsiktsposten på toppen, men det var så mye snø at jeg hadde vert nødt til å bruke støvler for å ikke fryse i hjel. Litt fine bilder ble det i hvert fall, og jeg fikk jo i gang bilen igjen!

Nå skal jeg ligge rett ut på sofaen og slappe av fram til samboeren kommer hjem klokka sju! Så fort jeg får videoen oppe og gå skal dere få høre hvordan det gikk!

Instawhore!

Instawhore er jo et “kallenavn” som er nokså kjent i denne generasjonen. Ifølge urban-dictionary er det damene som poster eksepsjonelt mange lettkledde selfies på instagram som kalles dette, men det blir også brukt generelt på alle veldig aktive instagrammere. 

Selv har jeg blitt kalt dette av flere, og med mer enn 1300 publiseringer kan jeg ikke nekte på det.


Likevel vil jeg ikke ha på meg at det handler om å ha et sykelig behov for oppmerksomhet eller en form for bekreftelse, og det gjelder jo denne bloggen også! På bloggen har jeg et total av 4 faste lesere, og 15 på en god dag – så min aktivitet på sosiale medier har ingenting med at jeg søker en eller annen form for “Internet-fame”.

Jeg har Tumblr, youtube, NOUW. twitter, facebook, wordpress, periscope og snapchat, ja egentlig alt man kan ha av sosiale medier, og de fleste er jeg ikke akkurat veldig aktiv, men jeg liker godt å ha muligheten til å publisere på alle disse plattformene.

Det jeg prøver å få frem her, er at det å være aktiv på sosiale media ikke et “skrik om hjelp”, det er en del av den jeg er. Jeg har alltid elsket å ta bilder, designe, redigere og publisere. Jeg har “vert på nett” siden det var noe nett å snakke om. Jeg husker jeg som elleveåring hadde noe kalt “Piczo”, og på den tiden var det jo “The shit”, bare synd det ikke eksisterer lengre, samme med nettby.

Grunnen til at jeg har denne “avhengigheten” av å være så synlig på nett er delt i to. Grunn nummer en er at hvis jeg ikke finner et spor av noen på nett så eksisterer de ikke og jeg mister all interesse. Grunn to er nostalgi. 

For noen dager siden fant jeg igjen en gammel blogg.
Jeg storkosa meg i timesvis da jeg gikk gjennom bloggen! Fikk skikkelig #TB følelse, lo, gråt litt, og husket at jeg faktisk var en skikkelig shitkid.

//2011
– Første og siste danseoppvisning.

Ja forresten, jeg pleide å gå på dans! Det er faktisk noe jeg hadde glemt frem til jeg leste opp igjen bloggen. Det er så utrolig gøy å finne igjen slike ting som det her, og litt (veldig) flaut. Det er så utrolig gøy å finne igjen gamle bilder og innlegg! Jeg digger å snoke i min egen fortid for å se hvor langt jeg har kommet.

Noen strikker, andre tegner og jeg gjør begge de to og sosiale medierer! Ick, noen burde finne opp et ordentlig verb for å være aktiv på sosiale media..  

Open 18.1 Scaled – førsøk 1!

Kort fortalt gjennomførte jeg 18.1 igår! Jeg skulle egentlig skrive innlegget i går men ble bare halvferdig. Jeg var først så utrolig fornøyd både med å ha gjennomført, og med resultatet mitt! Dessverre etter å ha sett litt på videoen (Og egentlig etter å hørt på Andreas, fordi han kommentere det utallige ganger) så innså jeg at jeg har fått alt for mange no-counts.

Det er ganske strengt på “Movement Standards” og jeg var alt for kjapp til å ta ned armen etter jeg hadde jerket den over hodet, så jeg blir pent nødt til å gjøre det opp igjen. 
BfloIskgcfu

Jeg får bare godta at det kanskje blir et litt dårligere resultat neste gang, siden jeg må konsentrere meg skikkelig for å ikke ta ned dumbellen for kjapt. Mulig jeg sparer pulsen litt på det da så jeg kan gjennomføre roingen raskere.

Jeg endte opp med 318 repetisjoner, men jeg hadde helt sikkert 15 no counts. Har man mer enn 5 no-counts trekker de 15% av totalscoren, og 10+ eller noe så risikerer man å bli diskvalifisert. Jeg var uansett innstilt på å gjøre økta to ganger, så det er ikke så ille, men jeg må innrømme jeg var dritdeprimert i gårkveld og hadde nesten angstanfall på grunn av hele greia.

Man blir jo veldig skuffet over seg selv, spesielt når long cycle (Som er Hang clean and jerk) med kule var den øvelsen jeg var best i da jeg holdt på med kettlebell, og jeg fikk faktisk tredje eller fjerdeplass på Open i proffklassen i denne øvelsen. Jeg burde faktisk ha gjort det bedre.

I morgen kommer ihvertfall et nytt forsøk, og jeg satser på å klare 300 reps, og at det blir 300 godkjente reps!

#Crossfit #trening

A hearty breakfast!

Nå skal jeg teste teorien min om at det holder å spise mye og riktig den dagen man skal konkurrere, eller om man helst bør gjøre det hele tiden. Jeg veit i hvert fall at jeg ikke burde hatt hviledag frem til nå for ryggen har stivna helt, har vert alt for mange timer på sofaen dessverre.

Overt til frokosten!
Eggerøre laget av 3 egg, salt og pepper.

Kald havregrøt med tinte blåbær, store havregryn, vaniljekesam og pink-lady eple.

Jeg har også bært inn dumbellen fra garasjen. Vi har bare 15kgs manualer, så hvis jeg skal trene hjemme her så må jeg faktisk kjøre RX, med andre ord må jeg lære meg toe-to-bar noe brennkvikt.
Da er det vel bare på tide for meg å begynne å varme opp og få i gang kroppen før jeg skal teste økta. Dette blir faktisk helt forjævlig.

Lurer du på hva jeg skal trene? Besøk forrige innlegg her!

 

Hellvetes toe-to-bar!

Jeg ba om en ting til Open. Ingen toe to bar eller double unders. Det er de to eneste øvelsene hvor det stopper på grunn av teknikk. Pull-up og muscle-up er uansett uaktuelt på grunn av skuldra, og at jeg ikke har rukket å bygd opp styrken nok enda, men disse to andre har bare plaget meg i flere år. Jeg får det bare ikke til, og når de da annonserer at det er toe to bar i FØRSTE ØKT så blir jeg litt sur.

Mest sannsynlig blir jeg nødt til å kjøre den økta scaled, og jeg hadde et håp om å kunne kjøre alt utenom nettop pull-up RX. RX er i crossfit den tyngste versjonen av ei treningsøkt, så man trener akkurat med samme vekter og øvelser som de proffe. Jeg viste innerst inne at jeg aldri ville klare å slippe unna skalering, men det er surt når det kommer allerede første treningsøkt.

//Screenshot fra annonseringen etter Sam Briggs og Kristin Holte var ferdig med økta.

Open 18.1 er:
amrap (As many rounds and repetitions) in 20min.

8 Toe to bar
10 Dumbell Hang clean and Jerk (15kg)
12 cal row

For meg blir det da skalert og ser sånn ut:
8 hanging knee-raises
10 dumbbell hang clean and jerks (9kg)
12-cal. row

Det positive er da at den skalerte versjonen av økta er veldig gjennomførbar, nesten lett. Gleder meg faktisk veldig til å kjøre den, så kan jeg jo vurdere å prøve RX ila uka, selv om det garantert fører til at det blir dårligere score (Hvis jeg i det heletatt får det til).

Hvis du vil lese mer om økta kan du klikke inn HER!

Nå skal jeg stupe i senga og satse på at jeg vokner med nye skills jeg ikke har i dag!

Dagen før Open.

Klokka 2 i natt annonseres økt 18.1! Jeg er faktisk bare nødt til å sitte oppe for å få det med meg, men jeg tror ikke at jeg kommer til å teste økta før lørdag.

Jeg hadde jo som mål å spise sunt og variert de fire dagene med hviledag, men jeg må si det ikke akkurat gikk som planlagt.


Dette er noe av dagens kosthold så langt. 3 x egg til frokost, popcorn rett før jeg dro hjemmefra, lapskaus til middag og et kakestykke fra den mest magiske kaken noen gang!

Jeg har et behov for å fylle etter i kjeften hele tiden idag, og på grunn av to smertefulle jeksler er tyggis helt uaktuelt – så da fyller jeg inn brødhullet med mat og kake.

Jeg håper virkelig at det dårlige kostholdet ikke har alt for mye å si med tanke på Open prestasjonen min. Jeg veit jo veldig godt at jeg presterer bedre når jeg spiser skikkelig, så jeg  håper det er godt nok å spise riktig og nok mat de dagene jeg skal kjøre øktene. Havregryn, egg og grønnsaker burde hjelpe til på prestasjonen. Jeg burde jo helst gått på diett hele tiden, men jeg gidder bare ikke. Heldigvis har samboer endelig åpna øynene med tanke på at han har lagt på seg 7kg siden nyttår, så han er litt mer motivert til å spise riktig, og da er det enklere for oss begge!

#Kosthold #Trening #Fitness #Crossfit

Snøfall!

I natt begynte det å snø igjen. Selv er jeg glad i snø, for det kommer jo så mye fint ut av den

Hunden min elsker snøen, og det er få ting som er så morsomt som å se han leke seg i snøen. Man ser han stråler av lykke når han får rullet seg for første gang i sesongen, eller når våren kommer og vi går på fjellet og han finner en snøflekk som enda ikke har smeltet helt.


Jeg elsker også at snøen dekker over alt det som er brunt og grått, for det er så og si de eneste fargene på Sunndal om vinteren.

Brune trær, brunt gress, grå bygninger og grå veier. Med et tynt lag med snø ser alt så mye lysere, renere og finere ut. Dessverre så har det seg også slik at når det snør på gresset, trærne og bygningene – så snør det også på parkeringsplassene våre.

Når det da snør på parkeringsplassene så mister folk hodet, for hvordan i hellvete skal man klare å parkere hvis man ikke kan se disse firkantene som er malt i asfalten!? Det blir jo faenmeg kaos!

Ikke faen om man kan stille seg inntil midtrabattene for å faktisk ha et utgangspunkt til normal parkering, og det er jo IHVERTFALL ikke mulig å parkere paralellt i forhold til de andre bilene som allerede står parkert riktig! Skulle man likevel driste seg til å parkere ‘inntil’ en annen bil (Gjerne fordi man ikke orker å gå 10 meter ekstra for å komme på butikken) så må man ihvertfall sørge for at man parkerer så langt unna bilen at det  NESTEN  er plass til enda en bil mellom din egen bil og den du parkerer “Ved siden av”. Helst skal man også stå så skrått at man opptar et minimum av to normale parkeringsplasser! (Men altså, hvordan skal man vite at man parkerer skjevt når man ikke ser linjene, duh.)

Det er greit nok å kanskje overvurdere hvor god plass man trenger for å komme seg inn og ut av bilen, men bare idag har jeg sett noen av de mest fantastisk imponerende idiotiske parkeringer, som man faktisk ikke kan skylde på snøen for engang! Folk parkerer på gangfelt, HC-parkeringer og gjennomkjøringer, det virker faktisk som om de gjør det i trass fordi de kan skylde sin egen inkompetanse på været.

Det er jo faktisk et lite under at enkelte folk klarer å komme seg velberget til og fra toalettet i eget hjem uten å ha retningspiler på gulvet., når noe så simpelt (Og vanlig i Norge) som et lite snøfall fører til fullstendig kaos i trafikken.

Jeg er faktisk kraftig bekymret for fremtiden til Norske trafikkanter, for nå som bilene blir smartere hvert år – med ryggekamera, nødbrems og parkeringshjelp, så blir folkene bak rattet latere og mindre interessert i å faktisk lære seg å kjøre og parkere selv.

Det som faktisk er det verste med det hele er at jeg idag jobber ettermiddagsskift, som vil si at når jeg kommer på jobb så er alle parkeringsplasser opptatt av de på dagtid og formiddagsskift. Jeg måtte da parkere på den eneste ledige plassen på hele parkeringsplassen, så når alle har dratt hjem står min bil der og lyser opp, helt alene, og garantert skjevparkert takket være de to bilene jeg måtte parkere mellom. Som et resultat ser alle som kommer og går herfra hele resten av dagen til å se min bil og tenke “Djises, for en dårlig parkering”, og de har helt sikkert rett.

Så dette går ut til alle de som “gir faen” i å parkere korrekt; Dere ødelegger for alle andre også

Se på den stakkars lonerbilen min som bare 8 timer tidligere var omringet av dårlige parkeringer..

Batman V.S Bane tegning!

Denne tegningen brukte jeg sikkert 6mnd på totalt, jeg manglet kreativitet lenge, og det tok meg en evighet å finne den igjen.

Jeg har aldri før tegnet noe så detaljrikt så det var litt av en utfordring. Jeg synes ikke den ble så bra som ønsket, dessverre. Jeg føler noe mangler, og jeg tror faktisk det er mine egne skills. Jeg føler ikke det ser realistisk nok ut, men det kommer jo helt klart til å ta lang tid før jeg får til å tegne helt realistisk.

Men jeg får si meg fornøyd med det jeg kan enn så lenge, så får jeg bare jobbe videre med tegningen og bli litt flinkere for hver gang!