Hudpleiedag!

Jeg har slitt mye med blackheads og whiteheads det siste året. Det er spesielt rundt nese og på kinn. Det er ikke alltid at det ER noe i porene, men likevel er porene ekstremt store i motsetning til andre folk (synes jeg selv i hvert fall). På grunn av dette har jeg testa ut massevis av produkter for å forbedre hudkvaliteten og minske porestørrelsen!

I dag måtte samboer på overtid, så da utnytta jeg sjansen til å teste et par produkt. Jeg begynte med å vaske ansiktet med denne her, den fikk jeg faktisk med mormor i går og jeg brukte den mye i tenåra da jeg sleit litt med kviser og lignende.


Etter jeg hadde vaska og tørket ansiktet gikk jeg over på “Mud mask” fra Dødehavet. Denne kjøpte jeg i Kreta og har prøvd den litt overalt egentlig. Den skal vel trekke mye ‘dritt’ ut fra porene, så da er den jo perfekt for å fjerne blackheads som ikke sitter veldig dypt.


Hadde den sikkert på i 20minutter før jeg “skrapet” av og vasket ansiktet.

I tillegg fikk jeg noe i posten i dag. Jeg leita litt etter koreansk kosmetikk på wish og kom over dette “neserens” settet som kom i posten i dag.


Det var 3 ulike nese-strips hvor alle skulle på i 15min, og jeg synes jeg ser og føler forskjell som bare det!

Den nederste skal jo være et slags pore-krympeserum – dette har jeg jo fra før av og mtp konsistens og lukt tror jeg faktisk de er det samme!


Eneste forskjellen er egentlig at denne “pore corset” trekker inn i huden, den fra “kittet” gjorde ikke det.


Yes, nasty “closeup” av det jeg skjemmes mest av, men SE den forskjellen da! Porene er jo halvparten så store, spesielt på kinnet! Det er jo langt ifra den perfekte huden som jeg ønsker meg, men kanskje hvis jeg gjør et par av disse stegene hver gang jeg har mulighet så kan det bli enda bedre! Jeg får jo en koreansk hudkrem som tydeligvis inneholder snegle (ick) så gleder meg til å se effekten av den også!

Nå må jeg stupe i seng, så ble litt brå avsluttning. Haha.

 

Hellvetesuka.

Jeg er veldig klar over at “hellvetesuka” gjerne er relatert til forsvaret og det knallharde seks-dagers regimet de kjører, men for meg er det litt annerledes.

Dette er en hellvetesuke for meg av mange grunner, og jeg kan begynne med at det er iskaldt! Sånn helt seriøst jeg tror hellvete frøs over.

Jeg er så inni hellvete støl at jeg ikke får sagt det engang!
“Men du er da vant med å være litt støl som trener så tungt?” Ja for faen. Jeg er godt vant med stølhet. Jeg takler godt å være så støl at en nys føles som at jeg revner på midten eller at det å reise seg er som et balltre-slag i quads. Dette er helt annerledes. Deltsa mine og triceps er undertrent i motsetning til resten av kroppen siden jeg er veldig forsiktig for å ikke få betennelse igjen, så etter treningen i helgen som var heftig mot armer, skuldre og delts er jeg mer støl enn jeg kan huske. Idag (som er dag tre) er så langt den vondeste dagen. Jeg klarer ikke forklare det på en annen måte enn som om det står ei klype og klemmer muskelen konstant med et hardt press. Helt grusomt!

Grunn to? Jeg har sprøyteskrekk, og har allerede tatt to av tre sprøyter denne uka. En i hver arm..

Som om armene ikke var lamme nok fra før av, det ble i hvert fall ikke noe bedre av dette!

Originalt så skulle jeg bare ta siste dose av HPV-vaksinen men når jeg uansett måtte sitte i 20min ville jeg høre hvilke vaksiner jeg har tatt og hvilke jeg manglet. Heldige meg så viste det seg at jeg manglet Boostrix Polio vaksinen så da måtte jeg få ei i den andre skuldra også. Lovely.

For å toppe smerten så er det også blitt bitende kaldt ute igjen, i motsetning til de 12 varmegradene vi hadde forrige uke. Tre par hansker hadde jeg på meg i dag. TRE PAR.

Men likevel det verste, det mest uholdbare, er at det er fem dager til vi reiser!

Jeg begynte allerede å pakke for et par uker siden, men det stoppet seg opp midt oppe i konkurranse-kaoset. Jeg har et par bukser, et par shortser, en langermet genser og en bikini så langt, samt ei bok jeg bare “måtte lese” og en caps for ikke å bli solbrent i hodebunnen mens jeg er der nede. Hvor jeg skal får dere ikke vite heeelt enda, men dere er velkomne til å gjette! Nå skal jeg se om jeg får til ei stygg beinøkt uten å involvere armene i det heletatt, det i seg selv blir litt av en utfordring!

Combat Kristiansund!

Dette har vert den tyngste helgen på lenge! I helgen var jo den årlige konkurransen på Crossfit Kristiansund for å feire den tredje bursdagen til senteret. Alle lag var 3sammen med minst én av hver kjønn hvpr vi i mitt lag hadde meg + to gutter (samboeren min Andreas og kompis Kolbjørn)

Øktene var som følger:
3000m row
100 Plate ground to overhead
5 syncro burpee
100 utfall
5 syncro burpee
100 ab-mat situp
5 syncro burpee
100 box jump

Forklaring: én person ror konstant under hele økta for å få unna flest mulig meter på romaskinen, de to andre jobber annenhver med de ulike øvelsene- IKKE samtidig -og etter hver øvelse vsr fullført måtte hele laget ta 5 burpee hvor alle måtte ligge flatt på gulvet samtidig før vi kunne fullføre burpeen.

Økt 2 amrap 10min:
50 back squat
50 shoulder to overhead
50 clean
50 thruster
Jenter hadde 30kg gutta hadde 50kg

På første økta gjorde vi det bra i forhold til den første gangen vi prøvde men langt dårligere enn de fleste andre lagene. På andre økta var vi dårligst av alle og gikk ikke videre til økt 3.

Jeg kan iallefall si at jeg ga alt jeg kunne, som også vises godt på lårene mine. Jeg KAN IKKE teknikken på cleans så jeg måtte “bompe” opp stanga med låra.

Jeg kan ikke si så mye mer om selve konkurransen annet enn at jeg er skuffa over det dårlige resultatet men at alle og enhvær av de andre lagene imponerte og at de som kom på pallen virkelig fortjente det.

Jeg har derimot sjeldent vert mer støl enn jeg er nå. Jeg har vert på grensen til å ikle være gangbar mange ganger, mem jeg tror aldri jeg var vert så støl som dette over hele kroppen!

Magemusklene er såre etter 60 ab-mat sit-up. Låra er ødelagt etter 20 knebøy på 30kg og 1500m roing og mange box-jump. Rumpa er død etter utfall og armene helt ubrukelig etter press, cleans og thruster. Jeg er helt ødelagt, og jeg ber til de høyere makter om at det bedrer seg til i morgen, hvis ikke blir det en grusomt smertefull arbeidsdag nesten uansett hvilken jobb jeg blir oppsatt på.

Nå er det lalletid, så får man håpe jeg vokner med en mykere kropp!

Sunn sjokoladekake!

I boostboxen fikk jeg som nevnt ei “sunn kake”. Siden samboer måtte på overtid i går så tenkte jeg å overraske han med å bake kake til han kom hjem slik at vi fikk testet den!


Det første jeg gjorde var å blande 4 egg, 2dl vann og 1dl med kokosolje, jeg bruker kokosolje til absolutt alt!

Deretter hadde jeg i kakeblandingen og lot alt blandes skikkelig godt sammen.

Jeg hadde også litt lyst å teste ei kakeform jeg enda ikke har fått prøvd, så da gjorde jeg det til tross for at det var litt for lite røre til å fylle hele formen.

Jeg sprayet formen med den nye fettsprayen jeg fikk i boostboxen (må jo teste alt).


Helte oppi røren og kasta den inn i ovnen i ca 35minutter! skulle egentlig bare stå i 25minutter, men den var skikkelig fuktig enda etter 25, så da lot jeg den stå til den ble fast i fisken.


Ble ikke akkurat et skjønnhetsbilde, men OH MY den var god!
Toppet den med ProPud vanilje, og dette er helt seriøst noe jeg kan bytte ut nesten enhver bursdagskake mot!

Okei, det så virkelig ikke bra ut, men hallo det er smaken som teller! Nydelig var det! Anbefaler dette som erstatning neste gang du skal bake!

Eneste problemet er at når den er “sunn” så får hjernen min meg til å tro at det er greit å spise mer av det. Samme med sunt potetgull og lignende. Istedenfor å bytte ut godteriet på helg så spiser jeg denne sunne snacksen når som helst i tillegg til helgegodt. Det er noe jeg må prøve å rette opp i, men det blir nok ikke mer diett før etter nyttår dessverre. Det er bare for mye som går til spille med alle familie sammenkomstene, middagene og julegodtet.

Nok om det, jeg har fremdeles en del å fortelle om men det får bli senere, som vanlig har jeg rotet vekk en hel dag på rot. Nå skal jeg ta sol deretter legge meg.

Boost box november!

Da plompet ukas boost Box i postkassen! Elsker seriøst når det skjer, er så utrolig gøy å få en uventet gave slik ut av det blå!


Nok en gang var det masse hærlig stæsj i boksen som jeg fint kunne kjøpt selv hadde jeg kommet over det på en butikk!Samboeren skal på overtid ikveld så da skal jeg lage kaken til han kommer hjem så skal vi koooose oss! I morgen blir det nok eggerøre til frokost også, så da får jeg “testet” eggehviten. (Men eggehvite er faktisk eggehvite selv om dette er et nytt merke for meg). Eneste jeg er skuffa over er den kjeksen, for den er faktisk ikke noe god. Har ikke prøvd akkurat den her typen men den jeg prøvde var i hvert fall tørr og smakløs, men må selvfølgelig smake før jeg dømmer den!

Jeg veit jeg er elendig på å blogge om dagen, jeg er dårlig på instagram også, men den siste tiden har vert en berg og dal-bane for både meg og samboer. Ikke så mye stress og sånn egentlig, men mer indre uro i kroppen rundt økonomi, jul, reise og diverse som jeg skal fortelle mer om i neste innlegg!

4 DAGERS MIRAKELKUR!

Det eksisterer faktisk ikke, til tross for utallige bilder på pinterest med mirakelkurer, detox og lignende som “smelter fett”. De bildene ligger jo på utallige plattformer og er veldig populære, for hvem ønsker vel ikke en mirakelkur?

Ja man kan miste ganske mange cm på 4 dager om man går fra et usunt kosthold proppet med feil carbs og over til et sunt og balansert kosthold, eller som jeg gjør “kurer” med sitronvann og eplecider eddikk. Men det er viktig å huske at det kun renser kroppen ved å fjerne bloating (vann og luft). Det eksisterer ikke en eneste kur som gjør at noen går fra ‘chubby’ til skinny på 4 dager. Ikke 14 dager heller!

Hvis man ønsker å redusere fettmengden på kroppen så må man gjøre en endring i kosthold og aktivitetsnivå. Det er en avansert ligning mellom hva du forbrenner, hvor mye du spiser og hvor mye du beveger deg – og alt dette utgjør hvordan man ser ut kroppslig.

Man har jo også disse bildene “Gjør denne øvelsen 5min om dagen og se hvordan kroppen din forandrer seg” og det er piss!

Du kan faktisk ikke punktslanke kroppen! Har du “pondus” som det kalles så fint, så hjelper det ikke å trene mageøvelser med mindre du i tillegg legger om kostholdet.

Derimot hvis du har lav fettprosent men likevel sliter med grevinneheng på armene så kan armtrening hjelpe. Man kan se på det som en ballong, den er slapp helt til du fyller den med luft – ikke sant? Hvis du øker muskelmassen og da størrelsen på armene så vil det fylle ut huden mer slik at det blir strammere, men du kan ikke punktslanke armene fordi.

Jeg bare måtte skrive dette innlegget da jeg så de der idiotiske bildene på pinterest. Det finnes så utrolig mye rart på nett som feilinformerer folk, kanskje spesielt unge jenter som er litt mer naive og enklere å manipulere. Jeg synes det er helt forferdelig at folk bruker tid å energi på å gi feil og dårlig råd, istedenfor gode verdifulle råd. Det har tatt meg mange år å få hjernen til å skjønne at ikke alt man lærer av gymlæreren, iForm eller blogger er korrekt informasjon, derfor skriver jeg dette for ihvertfall å bidra til å drepe denne ene myten!

God tirsdag!

Tidsklemma!

Forrige uke hadde vi på snappen “aktivejenter”, legg oss gjerne til med det kallenavnet, temaet ‘tidsklemma’. De fleste pratet lenge om hvordan de planla, preppet og ordnet klart alt ei uke i forveien for å rekke å få trent. Hva sa jeg? At jeg faktisk ikke sliter med tidsklemma i det heletatt. For det gjør jeg ikke.

Jeg prioriterer trening nesten over alt, så for meg er valget enkelt. Men legg til et barn, en hund som krever minimum en tur om dagen, og kanskje et oppussingsprosjekt – så kan jeg begynne å forstå de som mener de sliter med tidsklemma.

Småbarnsforeldre, for eksempel. Dere kan ikke ta øynene fra barna i mer enn 1minutt før de er oppe på bordet og river ned favorittpynten, telefonen eller fjernkontrollen – men er det egentlig en unnskyldning? Jeg synes ikke det, og i dag testa jeg teorien med ei kort og effektiv hjemmeøkt!

Oppsettet er ganske enkelt, 15øvelser og man jobber i 2min hver øvelse slik at det ender opp med 30minutter trening.

Øvelsene jeg kjørte var:
1. Knebøy
2. 90graders utfall (bilde og beskrivelse under listen)
3. Sideutfall
4. Utfall stående i ro (Stå med ene beinet et stykke foran det andre og senk kneet ned)
5. Skøytehopp
6. Kneløft og eselspark (Bilde og beskrivelse under listen)
7. Beinsirkler (Strekk foten ut til siden rett over gulv og lag sirkler med beinet)
8. Crab walk (Stå bredt og gå ned i en halv knebøy, gå frem og tilbake)
9. Side walk (Stå likt som øvelsen over men gå fra side til side)
10. Donkey kicks (Stå på alle fire og strekk beinet ut bak og litt opp)
11. Fire hydrant (Stå på alle fire og med kneledd i 90 grader løft beinet ut til siden)
12. Sidespark skråutfall (Stå rett opp og ned, strekk beinet ut til siden, sett deretter kneet ned på skrått bak den andre foten)
13. The clam (Ligg på rygg, Fotblad mot gulv og beina helt inntil hverandre, vri knær ut og ned mot gulv)
14. Glute bridge (Ligg på rygg med fotblad i gulvet ca 30 cm unna rumpa, med hælen press hofta opp)
15. In’s n’ out’s (Ligg på siden med bein bøyd i 90grader, løft øverste bein opp fra det andre. Hold samme mellomrom mellom knær og ankler hele veien)


Øvelse nr 2: Stå i ca 90 grader med beina samlet, uten å strekke ut knærne skyver du ene beinet ut bak kroppen som på bildet. 90 grader skal holdes gjennom hele øvelsen hvis mulig.


Øvelse 6: Løft kne opp mot bryst/mage og i en jevn bevegelse strekk foten ut bak som på bildet over.

De fleste øvelsene KAN gjøres med strikk, og jeg brukte det for ekstra motstand, men det var på ingen måte nødvendig for syre fikk jeg uansett!

På 30 minutter fikk jeg tatt ei killer-økt på bein og rumpe i tillegg til at jeg tok bilde av hver eneste øvelse (Bildene ble grusomt dårlige så derfor poster jeg bare to) som kan sammenlignes med å strekke seg fram og hindre barnet fra å rive ned alt i stua (Vel, nesten i hvert fall). Poenget er i hvert fall at denne korte økta her virkelig var skikkelig god for beina, den kan gjøres på stuegulvet og samtidig kan du passe på kid’n din eller se på favoritt-tv-serien!

På øvelsene med beinbytte kjørte jeg 50 sekunder med jobbing, bytta bein og kjørte 50 sekunder på andre beinet og hadde 20 sekunder til å bytte øvelse (Da altså totalt 2min hver øvelse), på øvelsene uten beinbytte kjørte jeg 100sekunder (1:40) uten stopp. Dette ble noe heftig på enkelte øvelser, men man kan fint ta 10 av sekundene fra pausen på slutten og sette det inn mellom beinbyttet for eksempel for å få hentet seg litt inn! Med intervaller er mulighetene endeløse så her er det bare å være kreativ!

Håper dette kanskje motiverer noen til å ta ei lita gulvtrening neste gang dere har en halvtime til overs, for husk at tidsklemma er noe vi skaper, og da kan vi også skape litt ekstra tid for ei lita treningsøkt!

Ha en flott mandag!

Crossfit Kristiansund!

Der var vi idag, og for ei økt vi fikk oss! Mange tror man må holde på i 2 timer for å få ei god økt, men nei, ikke inkludert oppvarming hadde vi 20min trening, og vi er helt ferdige! Sånn ferdige som i at vi var klare for senga i rundt 18tiden.

Økta var sånn: team på 3, reps/meter fordeles likt på laget.
3000m roing
90 power snatch
3000m roing
Når én ror må én av de andre på laget ta 5 burpees hvert minutt!

Vi fordelte roingen på 500m før bytte og kjørte fritt antall reps på snatch.

Jeg føler snatchen satt som et skudd og at jeg mestra den ganske bra med tanke på at det helt sikkert er et år siden jeg prøvde sist. Jeg strakk ikke ut beina på topp dessverre, som er en viktig del av øvelsen, men jeg var litt for fokusert på å få det til å gå fort egentlig.

Enn så lenge kjennes det ut som skuldra takla det uten problem også, for jeg tror nesten helt sikkert at det er press (med hendene rett over skuldrene) som gir posisjonen skuldra ikke tåler. På en snatch har man utrolig bredt grep som igjen fører til at skuldra får en annen vridning som kanskje er bedre?

Jeg er jo ikke lege eller fysioterapaut, men det er sånn det føles ihvertfall så blir spennende å kjenne hvordan skuldra oppfører seg i morgen! Er skuldra helt bra så skal jeg kutte all type press fra treningen og heller kjøre snatch eller press med snatch grep for å fortsette forskningen!

Det er dessverre sånn at her gir legene en lang faen i om du har smerter som ødelegger hverdagen din så lenge som at de får dra hjem klokka 3. Skal ikke dra alle leger under en kam, men alle de jeg har prøvd å få hjelp fra stapper bare i meg piller og sier jeg skal slutte å trene – og det er absolutt ikke løsningen! Så da må man forske selv, og det har jeg gjort i to år, og kanskje – bare kanskje – har jeg nå funnet en levbar løsning!

Nå skal jeg roe ned pulsen litt (blir rett og slett forbanna bare jeg tenker over hvor lite hjelp jeg har fått fra legene våre) spise snacks og slappe heeelt av!

Jeg har også styrt “aktivejenter” på snapchat idag, legg og til da vel!

God helg!