GoPro – Eikesdalen

I går var vi jo som jeg skrev på fire turer i Eikesdal og omegn, og det var første virkelige test på GoPro kameraet mitt! Jeg samla de beste klippene i en treminutters video og jeg klarer ikke å slutte å se på den! Jeg føler liksom jeg får opplevd turen litt på nytt. Sikkert mer interessant for meg enn så mange andre, men her er den!

Folk spør meg til stadighet hvorfor i alle dager jeg har med meg kamera overalt, og får ikke alltid positive kommentarer heller. “Er det ikke kjipt å drasse på?”, “Drit i å film hele tiden da” med mer. 

Jeg gjør det for meg. Drit i janteloven litt, og la meg bare si at jeg elsker livet mitt! Jeg elsker alle aspekter av livet mitt, og selv om jeg selvfølgelig husker de gode dagene (og de dårlige) så elsker jeg å kunne gå tilbake og faktisk oppleve det en gang til! Jeg kan se opp igjen videoer jeg har laget ti ganger uten å bli lei, eller scrolle på bloggen/instagram og kose meg gløgg ihjæl, for det bringer tilbake alle følelsene jeg har i de ulike settingene. Det er viktig å huske fortiden selv om man ikke skal leve der! Sådetså! Haha

Stikk-ut maraton del 3!

I går var jeg og samboer på vårt tredje stikk-ut maraton!

Tidligere har vi tatt én dag med fire turer i Kristiansund og en annen dag med tre i Eidsvåg.

I går gikk turen helt til Eikesdal og vi fikk tatt fire turer på turen hjemover!

Tur én gikk til “slette”. 5km på mer eller mindre flatmark!

Tur to gikk til Gaupåsen! Det var en noe heftigere tur enn jeg var klar over, men jeg var bestemt på å få med flest mulig turer, uansett hvor tungt det ble.

Tur tre var ment til å være den siste og gikk til Rødalsetra. Det var en litt roligere tur igjen, men jeg begynte å bli veldig sliten, så tungt var det uansett.

Siste tur gikk til Nordmøraskaret! Helt fantastisk nydelig tur, men nå var jeg så fullstendig tom og ødelagt i kroppen at jeg var være på å sovne stående midt i ene bakken. Jeg fikk likevel ny energi på toppen fordi det var så utrolig vakkert der!

Det som var litt gøy var egentlig noe jeg innså da vi skulle ned til fossen å drikke vann på siste turen; jeg kastet av meg jakka med mobil, GoPro og kamera før jeg gikk ned, og jeg følte meg plutselig så utrolig lett på tå! Jeg hadde ikke tenkt på det, men bare de klike “tech” greiene mine veier jo faktisk mellom 2-3kg, og dette bærer jeg med meg hver eneste tur! Ofte har jeg med meg ekstralinse og vannflaske, mat osv, så det er jo faktisk ikke rart at det er tyngre å gå på tur nå enn før når jeg bare hadde med mobilen og var 10kg lettere!

Jeg er jo ikke i dårligere form enn før, men jeg er tyngre og har med meg mye mer stæsj. Det var egentlig godt å kjenne på det, at jeg bærer så mye ekstra vekt i forhold til før både kroppslig og det jeg har med meg.

Gir meg ekstra motivasjon til å komme meg ned i vekt slik at jeg ikke blir så veldig hindret av alt jeg bærer med meg. Jeg er litt bekymret for vinteren. Da skal vi ha svære planker på beina, tunge sko, mye klær og fulle ryggsekker, så jeg tror definitivt det er noe både jeg og Andreas må trene oss litt opp imot før vinteren kommer. Men jeg har troa på at det kommer til å gå!

Idag blir det hvile, tøying og introduksjon til den nye snapchatten vår “treninglivsstil”, så legg oss gjerne til!

The sound of silence

Nok ei uke hvor jeg egentlig bare har ignorert både bloggen og instagrammen min. Jeg har vert smålig deprimert den siste uka, uten at jeg trenger å si hvorfor, men da gidder jeg ikke være sosialt aktiv. Da sitter jeg bare å sturer og gir dere “Silence treatment”. Men jeg har holdt på med ett nytt prosjekt som også har gjort at jeg ikke har hatt tid til sosiale media;

Jeg er med i et nytt team!
Monica fra Aktivejenter og meg selv bestemte oss for at vi ville starte ett nytt og eget team, så siden søndag har vi planlagt, invitert andre folk vi synes er inspirerende og fått unna alt av “logistikk” for å si det slik. Vi begynner snapchatten på mandag, så det er bare å legge oss til under navnet “treninglivsstil”!

Teamet består av fire jenter og fire gutter. Vi er spredd litt rundt i Norge (2 i Sunndal, 1 i Rogaland, 1 i oslo, 1 i Porsgrunn, 1 i Kristiansand og 1 i Kristiansund!). Jeg tror det blir veldig gøy å ha med 50/50 gutter og jenter, det har jo mye å si for miljøet når det er blanding.

Jeg har også kjøpt meg GoPro og prøver å lære meg å bruke den! Har nettopp hatt på time-lapse i 1t, så skal bare redigere videoen, og blir den bra så publiserer jeg den her!

Men nå skal jeg se film (og redigere film) så jeg får heller komme tilbake med et bedre innlegg

 

Ekkertind!

Turen går gjennom skogen opp til Vollasetra og videre i fjellterreng til Ekkertind.

Vollasetra er jo kjempenydelig, men jeg tror aldri i verden jeg kommer til å gå dit med mindre jeg skal helt opp!

Turen tok vel 2t og 40min inkludert pauser, og for å si det sånn sitter i kroppen i dag! Vi hadde jo egentlig tenkt litt på å gå Stortuva i dag, men det tror jeg ikke kroppen min er med på, så da blir det kanskje en overkroppsøkt istedenfor! Om 1.5t kommer vennegjengen på grilling, så det blir vel sen trening.

Jeg har hatt en ultrasprekk fra dietten i helgen og kjenner at det ikke akkurat føles så veldig bra. Jeg må bare prøve å huske denne skuffa følelsen slik at jeg kanskje får til å forhindre så mange sprekker fremover, men dessverre glemmer jeg fort. Ops?

 

Innkjøp – Splitboard!

Jeg og Andreas har snakka i to år om det; Splitboard. Drømmen er jo å gå opp på fjelltopper og å stå på brett ned. Vi har sett bilder, videoer og fantasert om det, og for noen uker siden kom vi litt nærmere drømmen; Vi kjøpte oss splitboard!


Det er jo bare råtøft! Det er et Burton Flight Attendant brett med Burton Spark bindinger og Burton feller, hele pakken fikk jeg for 11,5k – som sammenlignet med fullpris er ganske bra (Fremdeles dyrt da men).

Andreas sitt er dritkult det også! Han kjøpte Nitro brett med samme bindinger som jeg har og samme merke på fellene (men hans sine er kulere 🙁 )

Det som var litt digg var at jeg har forska på hvilke sko jeg skulle velge lenge, og det har gjort meg smågal. Det er jo så utrolig mange meninger på de, men Andreas hadde forska enda lengre og faktisk funnet et par og bestilt – de passet han ikke så jeg kjøpte de av han 😀

De er utrolig stilige og de føles veldig bra til å være snowboard-boots! Endelig har jeg en grunn til å glede meg på at vinteren skal komme, det er IKKE noe jeg normalt sett gjør.

Men nå skal vi på tur til Vinnufossen, så jeg må løpe! Blogges!

Stikk-ut maraton!

I går hadde vi ett “Skikkelig” Stikk-ut maraton hvor vi fikk unna fire turer i Kristiansund! Alle turene var helt eller delvis på svaberg, og selv om det er mye tyngre for rygg og knær å gå på slik hardt underlag, så var det hærlig med en forandring i utsikt!

Tur nummer èn gikk til Klubba, som for øvrig var den korteste og letteste turen.

Turen gikk forbi en kirkegård, inn i skogen og ut på svaberget!


Tur nummer to gikk til Kleppen! Jeg klarte å glemme igjen kameraet så ble ingen bilder der utenom de jeg tok på snap, men turen var veldig lik denne bare med et større myrområde!

Tur nummer tre gikk til Skorpa, dette var en lengre tur egentlig, men så presterte vi jo å gå feil for tredje gang så vi endte på ei mye tyngre rute enn da vi gikk tilbake og faktisk fant riktig sti.
Fjerde og siste tur gikk til Kvernberget. Det skulle jo egentlig være lengst og tyngst, og grunnen til at vi sparte den til slutt, men i min mening var Skorpa egentlig en større tur da det var både langt og først opp, deretter ned og opp igjen.Det var en helt nydelig dag med strålende sol, og akkurat nok vind til å ikke koke over! Jeg fikk også shoppet litt som jeg naturligvis alltid setter pris på!

I dag vurderer vi èn til to litt større turer enn de vi gikk i går, men vi må nesten se an formen etter den første. Som sagt var det tungt terreng å gå i på disse turene, så ryggen er litt sur i dag.

*Que tv2’s ‘se hva som skjer’*

Sommerens første!

Jeg har alltid følt at Juni er starten av sommeren, selv om Mai har vert finere og varmere enn noen Juni jeg kan huske. Denne helga tilbringes på hytta, og vi satser på å få til en del fjellturer mens vi er her!

Det er jo tross alt Stikk-ut sesong, og her i området finnes det utrolig mange godt tilrettelagte turer, både milde og krevende.

Vi kjørte på med to korte turer i dag, og jeg for min egen del håper på flere i morgen!
Kleiven;

Roparen;

Ble bare med det ene bildet der, haha!

Jeg bare elsker å være på Halsa. Det er så fint her og jeg slapper mye bedre av her enn noen andre plasser.

Nå sitter Andreas foran tv’n og jeg foran pc’n og vi prøver bare å holde oss våkne litt til før vi går og legger oss. Går ut ifra at dere hører fra meg i morgen også!