Året 2016.

Hvordan skal jeg forklare året 2016 i ett ord? Tja. Bedritent, kanskje?

Det har jo ikke bare vert dårlige ting som har skjedd i år. Det vil jeg på ingen måte påstå! Jeg har da mange gode minner fra året.


7 Januar var jeg på min første Tiësto konsert.


11 Januar var det åpning av gruppetreningssalen på Impulse, og jeg ble endelig offisielt gruppetreningsinstruktør.

BBxQwZLhwS2
13 februar dro vi på ‘ski weekend’ på Oppdal. Det ble liksom med den ene gangen, men det var likevell en utrolig nydelig tur som skal gjentas i år!
 

21 februar ble jeg fadder til Karoline! Selv om jeg egentlig ikke er et “babymenneske” så betyr det selvsagt mye å få et sånn ansvar!
Deretter ordnet jeg meg ei skikkelig kostholdsplan som jeg fulgte gjennom Februar og Mars. Det resulterte i noe av det som kanskje sitter igjen som en av de store oppturene i år;

Nettop denne kjolen hadde jeg måneder tidligere bestilt til tross for at jeg ikke hadde store ambisjoner om å klare å få på meg på grunn av at det bare var ‘små’ størrelser igjen. det var ca 10cm åpning bak da Andreas prøvde å få den på meg i rundt jula, på bursdagen min (14 april ) fikk jeg den på meg selv til min egen forundring og glede. Dette her, det var virkelig stort.
BFPiiSzhwZ2

11 Mai dro jeg og Andreas på Mumford and sons konsert. En ekte opplevelse for livet, som henger friskt i minnet! Helt fantastisk helg, og skulle de komme til Norge igjen så kommer jeg til å bestille på dagen!

Resten av Mai var full av fjellturer, men ikke noen som virkelig stikker seg ut nok til å kunne kalles en “Big deal”.

27 mai (i følge insta) hadde jeg kneproblemer, antaglig resultat fra alle fjellturene, og trente da altså skuldre. Om jeg egentlig var “frisk” i skuldra veit jeg ikke, men noe bedre enn nå må jeg ihvertfall ha vert!

1 Juni tok jeg vel årets ene “store” pers, med 100kg i markløft! Jeg klarte vel å ta 2 stk på 100 en gang senere på året også, men har ikke økt vekten siden da.

Iløpet av juni, uten å kunne ‘pin-pointe’ en dato begynte selvtilitten min å øke. Følelsen av den nye selvtilitten var fantastisk god å kjenne. Jeg ble ikke selvgod eller noe slik, men følelsen av at jeg faktisk ikke så ut som ei forvokst pære når jeg var lettere kledd (som man gjerne ønsker å være om sommeren) var veldig godt å kjenne på! Jeg ser jo nå også at jeg har vert sikker nok på kroppen min til at jeg la ut et par lettkledde bilder på Instagram også.


Jeg synes ikke at jeg så fæl ut, selv om jeg har andre mål nå på hvordan jeg ønsker kroppen min skal se ut. Poenget er heller ikke hvordan jeg så ut da, men hvordan jeg følte meg. Savner den følelsen av å kunne kle meg sånn jeg selv ønsket.


Turen til flånebba 12juni er en av to fjellturer som virkelig har gitt inntrykk i år. Nydelig vær og hærlige folk!


Både Marianne og Frank sitt utdrikningslag var knallmorsomt med paintball på marianne sitt og laser-tag på Frank sitt!

BH1bExdB7S6

I Juli var skuldra bra igjen og jeg fikk endelig kjøre cleans, snatch og andre armøvelser. Hele den “friske perioden” sitter i minnet som den beste delen med hele året..


Innimellom fantastiske treningsøkter var vi midt i flyttingen til vårt nye hjem! Endelig huseier, og for et nydelig hus vi endte opp med!


Bildet er fra treningsseminaret på Crossfit Trondheim 12 september, teksten er tre dager senere. Et utrolig morsomt og lærerikt kurs som dessverre endte opp i at jeg fikk problemer i skuldra. Igjen. Etter dette har egentlig ting bare gått nedover.

Gang på gang etter dette har liksom alt føltes bra noen dager, så har det blitt vondt igjen. Opp og ned opp og ned, en evig rullebane av smerte, sinne og frustrasjon.

Akkurat nå sliter jeg med to slitne og vonde skuldre, og to betente håndledd. Jeg har gitt beskjed om at jeg må ta det med ro på jobb i tillegg til at jeg har gitt fra meg alle gruppetimene mine neste uke. Jeg skal ikke løfte tyngre enn vannglasset, og om det blir trening så må det isåfall bli gåturer eller sit-up. De fleste beinøvelser sett bort fra beinpress inkluderer armene selv om det kanskje ikke føles sånn, så jeg får bare bite i meg rastløsheten som definitivt allerede begynner å komme etter tre treningsfri dager. Det er nok kun hvile som kan hjelpe, for alt annet har jeg prøvd uten hell.

f m l

Betent i sjela.

Så det viser seg da altså at uansett hvor flink jeg er. Uansett hva jeg spiser, trener eller ikke trener så kommer jeg til å få betennelser.

Jeg begynner å bli god i skuldra, jeg sier absolutt ikke den er 100% men langt bedre enn på lenge. Dessverre kanselerer alltid en god ting ut en annen. Jeg har betente håndledd. Begge to.

Ikke spør meg hvordan. Jeg trodde ikke jeg hadde brukt hendene på dødslenge for å avlaste skuldra, men har nok overbelasta håndleddene for å hvile skuldra på sett og vis, så nå sitter jeg med betente håndledd, ei skulder på bedringens vei og beinhinnebetennelse. Jeg testet jo å hoppe litt tau. I crocs. Vel og merke. De er fremdeles vonde.

BNMlp_2DcAz

Nå har jeg en to-ukers kur med arcoxia og må naturligvis kutte ut all overkroppstrening og annen trening som involverer armer og skuldre frem til da. Helst sikkert ytterligere ei uke etter kuren er over også før jeg gradvis kan bygge opp igjen. Det er skikkelig bedritent at hver gang noe går rett vei så må noe annet lide for det.

Jeg vet at det eneste som funker er treningsfri. LENGE. Jeg vet ikke om jeg takler det, og det ser ut til eneste alternativet mitt innenfor trening er gåturer og beintrening uten vekt, som funker greit nok for enkelte men jeg tror jeg kommer til å bli rastløs. Vi får se hva som skjer. Jeg er bare så lei av at det alltid går galt. Jeg tror jeg er feil skrudd sammen.

God helg liksom.

Abs on fire!

Jeg var veldig nære på å ha hviledag idag, men Andreas hadde ei mageøkt fra ei som driver med crossfit på fulltid han ville teste, så jeg slengte meg på sånn ca 30min før jobb.

Økta er som følger; 5 runder med 20 V-up, 15 Tuck Crunches, 20 sekunder Hollow Hold og 20 sekunder Hollow Arch.

Før vi testa den tenkte jeg “jaja, hvis hun avslutter alle treningsøktene sine med denne runden så er den vel ikke så ille” og allerede etter de 10 første repsa skjønte jeg at jeg tok grundig feil.

BNKpLb4j8Sg
Jeg har bare ètt ord; AU!
 
Her trodde liksom jeg at jeg hadde over gjennomsnittet sterk mage da de ferreste mageøvelser biter på, men dette brant! Jeg måtte faktisk klippe vekk “Tuck crunches” fordi jeg rett og slett ikke fikk de til, så jeg lå egentlig bare å rulla. Bare se på trynet mitt på hollow hold hvor sykt vondt jeg har! Og du trodde mageøvelser var chill..
Må også nevne her at jeg bare kjørte tre av fem runder fordi det var så sykt vondt (Og jeg hadde bare ti minutter på å enten pakke sekken til jobb, eller å fullføre)
 
Kan ikke gjøre annet enn å anbefale denne mageøkta. Vil også si at den “V-up” øvelsen er mye teknikk I tillegg til at den er dritvond, så om du ønsker å prøve den så er det ikke vits å gi opp om du ikke får den til i starten, kommer seg etterhvert!
 
Bare to nattskift igjen før langhelg! I morgen har jeg “DT” time igjen som er min crossfitinspirerte gruppetime på Impulse, og dere kan jo bare gjette på hvilke mageøvelser jeg kommer til å ha med! God natt!
 
#trening #treningsblogg

Deadlift!

Kjempefornøyd med markløftøkta jeg hadde idag! Jeg viste ikke helt hva jeg hadde lyst å trene, så først deltok jeg delvis på min egen gruppetime med Kettlebells, men følte meg langt fra ferdig. Andreas skulle kjøre Markløft idag med diverse “snacks” som avsluttning, så jeg slengte meg bare på markløften, og det angrer jeg ingenting på!

Først kjørte jeg mellom 10 og 20 reps med 20kg for å få i gang ryggen. Deretter kjørte jeg to runder med 10 rep unbroken* på 40kg, økte til 60kg og kjørte ytterligere to runder med 10 reps.
*Unbroken betyr ‘touch and go’, jeg stopper ikke opp mellom repetisjonene men toucher lett i gulvet før jeg drar stanga opp igjen.

Kjørte så 10 reps med 70kg før jeg bestemte meg for å teste maxløft. Det er jo ikke vanlig å kjøre så mange repetisjoner som jeg hadde gjort før test, ihvertfall ikke hvis man ønsker et korrekt resultat, men det var egentlig bare for å kjenne litt på tyngre vekter for min egen del.

Kjørte 1 rep på 80kg, 1 på 90, og når jeg prøvde meg på 95 hadde jeg ikke sjans på første forsøk. Fikk den ca 5cm opp fra gulvet før jeg svikta. Heldigvis er jeg sta. Jævlig sta. Så jeg tok en pustepause på ca 10 sekunder, og opp gikk vekta! Det var så deilig å kjenne at jeg fikk opp 95kg (Som er 5kg mindre enn min absolutte max) etter 52 repetisjoner med lettere vekter! Digg!

BNH0ELaD-ZV
Jeg bare elsker markløft. Absolutte favoritt når det kommer til baseløft.

#Nøgdpia
Er ikke mange ting som gir meg så stor glede som trening, og nå som skuldra endelig viser tegn til å faktisk være bra så kjenner jeg meg ekstra glad!

Får veldig fine hender av tung styrketrening også!


Dette er jo i tillegg for ca 10min siden, så ja, hendene mine ser alltid sånn ut, før, under og etter trening. Ikke særlig feminint, but that was never my look anyways 😉

Booty workout.

Prøver å være forsiktig både med armer og rygg siden jeg har tynt begge ganske heftig i helga, og jeg vet jo ikke om jeg er betennelsesfri i skuldra heller – Derfor ble det rumpe/hamstringøkt!

Begynte med Hip Thrusters med vektstang.

Rep og antall var fordelt sånn;
10 x 40
10 x 45
10 x 50
10 x 55
10 x 57.5
10 x 60
10 x 62.5
10 x 65
10 x 70
10 x 72.5

Jeg fulgte bare etter Andreas som kjørte Clean and Jerk 1 rep på 2 min  (da altså 1 rep på 2min, resten av tiden var hans pause og min ‘go time’)

Så kjørte jeg lett Romanian Deadlift. 10rep, 30kg, 35kg og 35kg.

Deretter kjørte jeg step-up. 20 rep med kroppsvekt og 2 x 20rep med 10kg vektskive i hver hånd.

Så knota jeg litt i et ‘kick back’ apparat. Først 2 runder ala 20rep (10 per fot) på ca 80kg og 1 runde med 100+ kg (glemte å se på vekta, men var tresifret på slutten). Tar ikke vekt i apparater så høytydelig, føler det ikke er helt korrekt.

Hater slike rolige lavpulsøkter, men kjørte såppas hardt på kickbacksene at jeg både fikk puls og svetta så det rant, så ble litt digg likevel mot slutten!

Det beste med dagen var likevel å ta solarium! Begynner endelig å få farge så føler jeg ser mer fresh ut. Har mye å si for selvbildet sin del!

I morgen tenker jeg å kjøre ei kjerneøkt. Jeg håper jeg blir kvitt stølheta slik at jeg klarer å kjenne om skuldra faktisk er bra igjen. Nå skal jeg jobbe frem til klokka 6 og da har jeg vert våken i 22t zzzZz…

Combat Kristiansund!

Dagen i går var helt rå! Jeg koste meg skikkelig, og klarte faktisk å berge skuldra!

Laget vårt besto av Andreas, meg selv og Kolbjørn! Lagnavnet vår var "One snatch Two jerks" som da er navnet på to stang øvelser (Rykk og press) men jerk betyr jo også drittsekk, og snatch er en mindre kjent versjon av det engelske ordet "Cunt" som betyr fitte.. Humoristisk ment her altså!

Vi var på Heat 4 så vi hadde første økta ca 09:45.

Her fordelte vi repetisjonene mellom oss helt fritt. De av oss med mest å gi tok litt ekstra reps når det var vår tur.

Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte så mange repetisjoner på thruster som jeg gjorde! Vi vet jo ikke nøyaktig hvor mange reps vi tok hver, men tror vi var ganske jevnt fordelt, så sikkert 30stk. På box-jump gjorde jeg det egentlig akkurat som forventet siden det er den eneste øvelsen jeg har øvd noe på. Der tørr jeg nesten å skryte på meg at jeg tok flest. Jeg hadde jo fordel der med 10cm lavere kasse enn gutta, så jeg prøvde ihvertfall å kjøre så mange jeg klarte før tempoet mitt ble for dårlig. På burpee tok jeg desidert minst reps. Jeg hadde alt for høy puls og brekte meg samtidig som jeg hoppa flere ganger. Vi manglet 1 rep burpee for å fullføre økta innenfor tidsrommet som er svært skuffende, men jeg vet jeg ikke kunne gitt mer enn jeg ga. Jeg var helt ferdig! Dessuten klarer ikke jeg èn toe to bar uansett så da hadde gutta måtte ta over derfra.

Vi fikk en god pause før økt 2. Personlig foretrakk jeg økt 2 over økt 1, syntes den var mindre vond faktisk, men fikk null medhold av de andre!

Denne burde jeg vel forklare litt. En person fra laget måtte ro et vist antall kalorier (30 for gutta, 25 for meg) mens de to andre på laget holdt ei 25/15kg vektskive over hodet. Man hadde ikke lov å ro før begge skivene var oppe, og mista noen plata måtte man stoppe roinga. Når alle på laget hadde rodd måtte vi holde plata på frivillig måte og gå opp på en box og ned igjen (50cm). Vi fikk ikke lov å begynne å gå over boxen før alle på laget sto på gulvet på samme side.
Deretter måtte vi repetere delen med roing og å holde plata over hodet.

I denne øvelsen hadde jeg to fordeler siden jeg både fikk ro kortere og ha ei lettere vektskive, så kanskje det var derfor jeg følte den økta mer gjennomførbar enn første økta. Vi fullførte økta med 50 sekunder til gode (14:09), så veldig fornøyd selv om vi ikke gikk videre til tredjeøkta.

Vi var egentlig veldig enige i at vi uansett ikke hadde noe å stille opp med i økt 3.

Max antall double unders (som var 1 poeng per stykk) og hver gang man stoppet hoppingen måtte de ta 5 clean med stang; 60kg for damene og 80kg for gutta. Vi suger i double under alle mann, og ingen av oss har klart så tunge clean før, så helt fullstendig poengløst å skulle delta i denne økta.

Var en helt rå gjeng der, og det var en ære å tape mot de alle! Haha! (Relativt sikker på at vi kom på desidert sisteplass)

Neste år skal jeg være frisk i armer, Kolbjørn får fikse kneet sitt og Andreas fikk den harde lærdom at en kopp med byggrynsgrøt faktisk ikke er nok mat på konkurransedagen! Lærerikt, motiverende og neste år skal vi stille sterkere!

Combat Kristiansund!

I morgen er dagen jeg har venta på et år! Crossfit-konkurransen Crossfit Kristiansund!

Sommerfugler i magen, litt kvalm, og gleder meg helt sinnsykt!

Den siste prepareringa er gjort, uttøying, massasje, kiropraktor, og idag spikermatte!

Ja det er like ubehagelig som det ser ut som, men også deilig på grunn av varmen som kommer etterpå!

Nå er vi på Hytta og er klar for senga. Det blir en lang og tung dag i morgen, og uten tvil smertefull, så det er uten tvil verdt å sove ut skikkelig (som var for seint allerede for to timer siden)

God natt!

JEG GIR OPP!

Jeg er lei. Så JÆVLA LEI!! Jeg gidder faktisk ikke mer. Idag har brenningen og stikkingen returnert til håndleddet. En følelse som jeg forbinder med betennelse eller annen skade i nakke/skulderområde.

Jeg føler meg så jævlig deprimert nå. Alt har liksom føltes så bra i det siste. Som om at det har vert håp, men nå føles det ikke sånn lengre. Om jeg trener som vanlig eller har fullstendig treningsfri virker ikke som gir den helt store forskjellen og nå er jeg lei av å være et halvt menneske!!

Jeg skal være i ro denne uka og se hva som skjer, men når lørdagen kommer gir jeg alt. Hvis jeg kjenner at skuldra blir veldig mye vondere av å trene hardt så vet jeg jo hva jeg må gjøre. Legge meg ned og dø.

Men frem til da skal jeg ihvertfall holde meg i live på trøstemat og Sims.

Stretching!

Stretching er en seriøst undervurdert treningsform! Ja man hører mye rart, alt fra mytene om at man ikke blir støl etter trening hvis man tøyer, til at man bare skal tøye på treningsfri dager. Samme gjelder foam-rolleren. Uansett hva man velger å si om tøying så har jeg funnet ut èn ting som jeg er helt sikker på; Stretching gir resultat!

Jeg har tøyd litt hver dag en liten stund nå, i går kjørte jeg faktisk flere runder med tøying iløpet av dagen, og resultatene er fantastiske, og raske å få!

Etter jeg hadde kjørt ferdig gruppetimen i går (hvor ikke deltok selv, bare coachet) så var det jo en enkel uttøying etterpå. Når jeg skulle vise den øvelsen som tøyer hamstring, hvor du sitter flatt på gulvet med strake bein og prøver å nå frem til tåa, så ‘skjøt’ jeg rett forbi og kunne nesten bøye håndleddet og få hele hånflaten flatt på skosålen uten oppvarming.

Jeg har jo kunne strekt meg frem så langt flere ganger, men aldri uten å være godt oppvarmt , eller å ha tøyd litt på den muskelen først, så dette var kjempegøy å kjenne på! Hvis det der er resultatet av lett tøying i et par dager pluss èn dag med ei skikkelig stretching-økt så ser det ut til at drømmen om å kunne gå ned i split er veldig nære (Som er relativt sjokkerende med tanke på at jeg alltid har vert stiv som en stokk)

Jeg setter meg jo alltid årsmål, halvårsmål og månedsmål gjennom året, og å klare “split” eller mer kjent som spagaten har vert på lista mange ganger det siste året, men sånn som med alt må det fokuseres på for å kunne gjennomføres. Jeg har sjeldent tøyd godt mer enn 1 gang i uka, men nå som jeg har tatt meg ferie har jeg mye tid til overs som jeg kan bruke på tøying og foam roller. Jeg har faktisk ei stretching økt på Impulse om en time, og jeg satt opp timen til å fokusere på mobilitet i hofter og nedre del av kroppen. Jeg fikk også akkurat “go” til å kunne ta med foam-rollers fra tøyeseksjonen ned i gruppesalen og gi de en liten innføring der også.

Jeg elsker seriøst jobben min. Å kunne tilegne meg og dele kunnskap med andre med lik interesse er en stor glede! Jeg kan jo legge ut et lite innlegg om hvordan jeg tøyer for å øke mobilitet, og kanskje dele stretchingtimen fra i dag?

 

Kiropraktor neste!

Klokka 12 har jeg time hos kiropraktor. Jeg er ganske sikker på at det er noe rart som foregår i øvre del av ryggen siden jeg har vondt selv om jeg både har treningsfri, har vert til massasje og masserer og bruker foamroller selv. Det kommer jeg jo uansett til å få svar på nå da, og i morgen skal jeg tilbake til massøren og kanskje jeg får noen gode råd om hvilke muskelgrupper jeg burde får henne til å massere mest. jeg er helt sikker på at Åshild som er kiropraktoren min vet akkurat hvilke punkt som må trykkes på for å få det til å løsne igjen.

Skuldra har jo egentlig føltes overaskende bra lenge, og det er kun når nakken min er i en ugunstig posisjon, eller at jeg har låsninger at smertene kommer tilbake. Hvis jeg bare klarer å løse opp rygg og nakke skikkelig så vil jo smertene da mest sannsynlig avta eller forsvinne helt (frem til jeg får låsning igjen.. hehe)

Uansett, kiropraktortimer er noe av mine favoritttinger å gjøre, for jeg føler meg alltid så fresh etterpå. Jeg håper bare det ikke er forgjeves siden jeg skal på jobb igjen ikveld, men jeg får bare passe på å holde hodet oppe og være forsiktig med tunge løft (det er jo ikke tunge løft heller).

#VeienMotEiSkulderSomFunker hahaha

Oppdatering;
Jeg fikk løsnet opp i ryggen, det var noen få områder som var låst bak der, spesielt i nakke, men ifølge kiro løsnet det veldig fint som mest sannsynelig var et resultat av massasje og det jeg har holdt på med her hjemme. Dessverre fikk jeg en beskjed som jeg har fått av andre før også “Kanskje du burde vurdere en annen jobb?”

Det knuser hjertet mitt, rett og slett, fordi Hydro er og har alltid vert min jobb. Det er der jeg hører til og skal jobbe. Heldigvis er Hydro stort. Det er massevis av jobber jeg kan utføre når jeg får fagbrevet mitt, og hvis jeg endelig til slutt klarer å få løsnet opp all dritten bak i rygg og skuldre, og er veldig forsiktig slik at jeg ikke terger det opp igjen ved å trene for hardt, så nekter jeg å tro at alt håp er ute uansett jobb. Jeg har gått 3 år videregående og snart 4 år som lærling totalt for å få denne jobben. Det er totalt 7 år utdanning. Jeg kunne blitt lege eller advokat hadde jeg brukt disse årene annerledes, men det er denne jobben jeg har lyst på.

Jeg vet ikke engang hva annet jeg kunne jobbet med? Jeg fantaserte jo lenge om designerjobb. Enten interørdesigner, negledesigner eller klesdesigner, men alle disse jobbene tvinger meg jo til å sitte i ei stilling som gang på gang har vist seg å være forferdelig for rygg og skuldre.

Å starte eget crossfitsenter har jo vokst seg opp til å bli en fantasi i det siste, men ikke bare mangler vi miljøet her i Sunndal, men vi har heller ingen plass å ha det, i tillegg til at jeg jobber på treningssenteret her, så det ville vert forferdelig stygt gjort etisk sett. Personlig trener er jo også et alternativ, men da kommer vi jo tilbake til det med hvilken etterspørsel man kan få på noe sånn, og om det går an å livnære seg av det. Kostholdsveileder, kanskje, men da trenger jeg jo mer utdanning for å få en større forståelse for næring.

Jeg har jo “Resell Coaching”, hadde jeg hatt alle underliggende kunnskaper som kreves for å bli sertifisert innen kost og treningsplan har jeg naturligvis kunne tatt i bruk enkeltpersonsforetaket mitt og blitt selvstendig næringsdrivende, men jeg tror det er svært stressende og helt klart vanskelig å drive regnskapsføring frem til jeg eventuelt kommer langt nok til å faktisk tjene noe særlig på det.

Nei, det er svært vanskelig. Men kanskje jeg hadde gjort det lurt i å prøve å sette meg litt inn i hva som kreves hvis man skal drive et enkeltpersonsforetak. Bare sånn i tilfelle kroppen min virkelig ikke takler en fysisk jobb som jeg har nå.

Jeg tror jeg tar et godt innpust, spiser litt mat og lar hele temaet ligge frem til jeg enten blir bra i kroppen, eller jeg rett og slett blir tvunget til å ta et valg.