Mermaid Tiara DIY!

For en liten stund siden fikk jeg fullstendig dilla på havfruer. Ikke de ekte men de som ‘kler seg ut’ som det. Grønt/blått hår, sminke med diamanter og ikke minst skjell-tiara. Jeg googlet etter noen som solgte slik, men det var svindyrt så da fant jeg en video på hvordan det skal gjøres. Det finnes jo veldig mange men denne laget jeg etter den tutorialen jeg syntes så best ut. Link til video som jeg brukte som inspirasjon!

Det du trenger;
Prinsessekrone i plast og sølvfargede piperensere (Finnes på hobbybutikker, lekeforetninger og nille rundt halloween for eksempel) men jeg bestilte begge fra ebay og endte dessverre opp med ei krone ment for barn, så jeg får ikke brukt den, men vurderer å selge den eller gi den bort til en av fadderbarna mine.

Du trenger skjell og sjøstjerner (Også bestilt fra ebay men finnes i hobbybutikker, evt er det jo flust av det i syden for de som har tenkt seg sørover i sommer)

Lenker med diamanter (valgfritt men det gir en fin effekt) og eventuelle andre diamanter eller dekor du selv liker.

Ellers må du ha universal lim og limpistol.

Det første du gjør er å rive av eventuelle fjærdusker og unødvendig ‘dilldall’ fra kronen. Når det er gjort skal den surres inn med piperensere.


Dette er en tålmodighetsprøve uten like, men anbefaler å gjøre dette steget veldig nøye.

Neste steg er å dekorere skjell og sjøstjernene. Jeg brukte diamantlenkene til å dekorere de største skjellene og sjøstjernen, og hadde en større diamant i midten av sjøstjerna. Som sagt er dette et valgfritt steg, og man trenger ikke bruke akkurat samme dekorasjoner som meg heller.


Det første jeg gjorde var å dele opp lenkene i den lengden jeg ville ha de. Disse lenkene er såppas tynne at jeg klarte å vri selve koblingen mellom diamantene av med hendene, men går du for ei tjukkere lenke burde du ha ei tang for å klippe de av.

Jeg brukte bare universal lim-tuben og ‘la på’ limet der lenkene skulle være, kan absolutt lønne seg å bruke en tannpirker for nøyaktigheten sin del. Deretter festet jeg lenkene på et par andre store skjell.


Siste steget var å feste de til tiaraen. Jeg la naturligvis de største skjellene på med ulik mellomrom og kombinasjon først for å se hvordan jeg ville ha de før jeg begynte å lime. Her må du bruke limpistol. Det varme limet smelter seg fast i piperenserne slik at de henger bedre fast. Ta limet på den flaten av skjellene eller sjøstjernen som blir liggende inntil kronen.

Lim de store skjellene på først og fyll inn med små skjell der det er åpenrom. Hvor tett du ønsker at den skal være er naturligvis en smakssak, og jeg liker at man ser piperenserne gjennom for ekstra glitrende effekt.


Finito!
Gi meg gjerne tilbakemelding hva dere synes, og jeg vil også gjerne se hvordan deres ender opp hvis dere prøver denne tutorialen!

#Costume #kostyme #diy #tutorial #Håndarbeid #hjemmelaget

Innkjøp 280617

I går kom det et par ting i posten som jeg ble skikkelig glad over! Når man gjør som meg og bestiller ting fra ebay hver gang jeg føler for det kommer det mye pakker i posten nesten daglig, og i går kom det faktisk fire til meg!

Den første var veldig kul, men jeg kommer nok ikke til å faktisk bruke den.

Ble kjøpt av èn enkelt grunn; det er batman.

De to neste pakkene er begge en del av et lite prosjekt jeg skal fortsette med i dag;

Hvis jeg blir ferdig kommer det et innlegg om det, men akkurat nå vil jeg ikke si hva det er til! (Disse kom separat forresten, sånn som alt fra ebay med mindre man bestiller fra samme forhandler!

Den siste og desidert beste var denne som kom i en nydelig pakke!


Denne nydelige kalligrafi-pennen med blekk og mange ‘tupper’ har jeg ventet på i sikkert to måneder, og det var så verdt ventetiden. Det er også med talg og stempel for å forsegle konvolutter. Planen er å bruke det når jeg sender ut invitasjoner. En dag blir det jo bryllupp på meg og Andreas, og kanskje i fremtiden dåp. Jeg viste i hvert fall at jeg måtte kjøpe og lære meg å bruke denne tapte formen av kunst og for å si det sånn trenger jeg masse øvelse..

Jeg lærte litt kalligrafi på design og håndverk, men det ble lite brukt gjennom skoleåret, og det er jo fem år siden så det er som å begynne helt på nytt.

Nå skal jeg begynne med det ‘hemmelige prosjektet’ mitt, og som sagt; blir jeg ferdig kommer det nok et innlegg i dag!

 

Juni i bilder!

Har vert sjukt lite her inne i det siste, har nok vert en del å skrive om sånn helt egentlig, men kommer alltid til kort. Andre ting blir prioritert over fotografering og da har jeg ikke bilder å legge ut og da blir det heller ikke skrevet noe!

Her kommer da Juni i bilder, to dager for tidlig!

Så, hva har skjedd denne mnd da?

I starten hadde jeg fullstendig Stikk-ut dilla og dro på en del turer. Innerdalen, Håsøran rundt, Vettafjellet her hjemme. Roparen og Kleiven i Surnadalen. Saksa og en forferdelig tur til jeg allerede har glemt navnet på i Halsa. Så dabbet det av. Kjipt vær og generelt dårlig form egentlig. Fikk også ‘bekreftet’ at leggene, spesielt den venstre leggen så absolutt ikke er fri fra problemer (betennelse går jeg ut fra).

Så var vi på Agility-kurs for å trene Neo som var fantastisk morsomt, farget håret grønt (teal) som også var en gøy forandring. Hatt mange knallgode økter, begynt med fysioterapi for skuldren igjen som jeg hadde glemt helt siden sydenturen i Mai.

Jeg har ikke nådd et eneste av målene fra sist ‘månedlig gjennomgang’ men ble gledelig overrasket over at fra 2 Juni og til nå så har jeg gått ned 1cm så og si på alle målepunkt men ikke over bryst som får meg til å tro at det faktisk kan være musklene som har ‘dabbet av’ litt. Likevel er det lov å håpe at det fungerer at jeg ikke kaster meg over all usunn mat jeg finner og i det minste prøver litt å gjøre ting riktig.

I helga var vi på Åge Aleksandersen konsert som egentlig var kjempegøy men som vanlig ble jeg litt overstadig, men jeg var heldigvis langt fra den eneste og jeg gjorde ikke noe “galt” – var bare veldig hæppy og overalt hele kvelden.

Så over til mål!
Jeg har riktig nok ikke engang skrevet et innlegg som dette siden April, men målene der var å gå ned i fettprosent (Og det klarte jeg vel egentlig fordi jeg følte meg smashing i Kreta), fysioterapi ble glemt så den gjorde jeg så absolutt ikke i Mai, men har begynt nå! Ny max i markløft klarte jeg heller ikke fordi jeg tok den gamle max’en først å da var ryggen fullstendig tappet.

Målene for juli blir da de ovenfor, og en del andre mål!

Ned 3cm i hoftemål.
Hofta har jo mest fett så det er mest å hente der og resten av kroppen min er veldig synkron sånn at mister jeg 3cm der så går jeg ned overalt ellers også. Poenget er å komme meg tilbake til Mai-formen for da kunne jeg se synlige magemuskler i riktig lys og før jeg spiste noe… hehe.

Max-test!
Veit ikke hvor mange av disse man ‘kan ha’ på en mnd, men har lyst å sjekke både back-squat, front-squat og markløft. Man kjenner jo tidlig i ei treningsøkt om man har en max test i seg, og det er faktisk ikke ei uke siden jeg hadde ei knallhard knebøy og markløftøkt så blir nok ikke før over helga før jeg kan teste noe uansett.

Blogge mer!
Jeg har jo ikke lesere, men synes det er gøy for min egen del å ha mye å se tilbake på. Skal få skrevet alle innleggene for de siste mnd også så fort jeg har tømt kameraet.

Trene mer cardio og stretching.
Alle treningene mine er jo egentlig cardio fordi det går på tid og er ofte “team økter” så man må kjappe seg for at nestemann skal kunne hive seg over øvelsene. Likevel trenger jeg mer rein cardio. Hvis skuldra blir bedre skal jeg begynne å ro mere fordi det er faktisk gøy. Tøying er jo drittkjedelig så det må jeg nok dele opp, tøye litt morgen og kveld f.eks. Mistet jo all mobiliteten min de siste mnd så.

Det er jo mange andre mål jeg egentlig har fremover, men frykter det er å ta vann over hodet å ha så mange mål på èn mnd. Fler innlegg kommer, jeg sverger!

Fagprøven!

Dette blir første av flere innlegg som foeklarer min inaktivitet.

Mandag og tirsdag hadde jeg fagprøve. Skiftene begynte 6 og jeg voknet klokka 3 begge dagene i full panikk for at jeg forsov meg. Heldigvis gikk jo prøven veldig bra, og jeg besto, meget godt.

All skrekken forut før prøven har gjort at jeg egentlig har gått rundt i ei slags boble hvor alt annet enn egne tanker ble nedprioritert, å da ble det ikke trening eller noe annet sosialt og jeg fikk rett og slett brakkesyke. Jeg har vert deppa i flere dager, selv etter at jeg besto prøven, fordi jeg har stengt meg selv inne.

I går var så og si hele familien innom for å gratulere meg, spise kake og drikke kaffe. Jeg fikk blomster i en steinkrukke (forma som et hjerte♡) av mamma og hvite roser med besteforeldra og idag kom kjæresten hjem med TO tightser i fagbrevgave!

Jeg har så utrolig mange flotte mennesker rundt meg at uansett hvor dyster jeg var den uka, så *snappet* jeg meg ut av det.

Dagen idag har vert utrolig god nettop på grunn av gårsdagen, så jeg føler meg mye bedre! Jeg er en dobbelt fagarbeider med de beste folka rundt meg, så jeg har ingen grunn til å være missfornøyd med noe!

En stille stund.

Jeg har ikke blogget på en stund. Det har vert så sjukt mye som har foregått, spesielt i hodet mitt, så jeg har ikke klart det.

Er utrolig sliten hele tiden egentlig, har så mye jeg ønsker å gjøre men ikke hsr energi til. Mye av tiden går bort på tv-serier og sofasliting, litt til husvask og minimalt til kosthold og trening.

Det er mange grunner til at jeg ikke klarer noe, og jeg har lyst å forklare nermere senere når jeg har datamaskinen min til å skrive på. I morgen har jeg en fridag, og jeg har tenkt til å bruke den godt. Riktig mat, trening, husarbeid og å fortelle om hvorfor jeg ikke har energi til overnevnte.

Nå skal jeg ha ei knallgod natts søvn for første gang siden, vel…. your guess is as good as mine.