Overvekt.

Jeg begynner å bli “Lettere overvektig” eller hva jeg skal kalle det. Dessverre sliter jeg som F med å skulle spise sunt. Jeg vet hva jeg burde spise, og mye av det er godt, men når jeg må så vil jeg ikke. Jeg har alltid hatt et vanskelig forhold til mat. Enten spiser jeg for mye og for usunt eller for lite og “for sunt” som da vil si at jeg ikke har fått i meg det jeg har behov for å få i meg. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal prøve på for å klare å holde vekta nede uten å gå rundt sulten eller sugen etter noe godt hele tiden.

Akkurat nå kjenner jeg et sterkt “behov” etter is. Jeg vet jeg må bare være streng, men det er så sinnsykt vanskelig. Det er nesten verre enn å slutte med sigaretter eller snus. Det eneste jeg ønsker er å kunne gå rundt i korte shortser og løse topper, uten å føle meg som dette;

Hvordan skal jeg klare å si NEI til nydelig mat og JA til tørr og fæl sunn mat (Som jeg sikkert har kommet til å elske har jeg ikke vist den var sunn)? Hvis noen har tips til hvordan jeg skal klare å vri hodet i riktig retning så er jeg mer enn villig til å høre, for nå er jeg lei av å få brekninger av mitt eget speilbilde.

Sliten

Skoleåret nermer seg slutten, våren er i anmarsj (Sett bort fra at det for øyeblikket snør) og treningen er i full gang. Dagene mine er fyllt opp med utregning av Masse- og energibalanse, trening og jobb. For å være helt ærlig er jeg utslitt.

Det er veldig enkelt å komme med uttalelser som at både jobben og skolen er sittende, hvordan kan jeg bli sliten av noe sånn? Jo, selv om kroppen er i ro kjører hjernen min på “overdrive”. Hadde jeg vert en datamaskin ville jeg nok “gått varm” og streiket, og det er akkurat slik det føles av og til.

Jeg vil likevel ikke klage, for ellers har jeg det ganske så bra! Jeg gjør det jeg elsker å gjøre, ofte sammen med de beste folka å gjøre det sammen med! Jeg begynner å bli tryggere på  meg selv både i jobben og som KB-coach. Dessverre går det utover andre aspekter av livet mitt. Jeg har ikke overskudd til husarbeid, eller til å være en god kjæreste og venn. Det sliter ganske mye på meg, og mange ganger vil jeg bare sove gjennom hele dagen.

Det vil nok ikke roe seg med det første heller. Til helgen er det bootcamp og helgen etter starter russetiden. Heldigvis er det mange helligdager i Mai, og da har jeg kanskje mulighet til å ta meg inn litt før Juni, juli og august som antagligvis kommer til å være de mest aktive månedene mine!

Jeg har endelig begynt med riktig kosthold igjen nå da, så da er det håp for at jeg har nok energi til alt jeg skal gjøre!