Sunn og god mat!

Jeg har egentlig lenge vert ivrig inne på kjøkkenet. Å lage mat er gøy, spesielt nå sammen med kjæresten! Vi er vel like interesserte i å teste nye måter å tilberede mat på, og i de fleste tilfeller blir det sunt også! 

Frokost/lunch:

Dette er så enkelt som en halv boks mage cottage cheese, en hel boks kesam lime og en neve med blåbær (Jeg bruker fryste)! Sunt, godt og full av proteiner!

  • En lignende versjon er da en halv boks cottage cheese og en boks med ananasbiter (Hermetikk). 
  • Til vanlig når jeg har det travelt spiser jeg en boks med Yoplait Double 00% yoghurt med 20-40gram havregryn og noen mandler i til frokost.
  • 1 banan, 1 eple, 1boks vaniljekesam og en neve blåbær er kjempegod både som frokost, lunch, etter trening eller til kvelds!

Middag:

Laks krydret med sitronpepper og solsikkeolje, bakt i aluminiumsfolie (20-30min på 200 grader). Potetbiter bakt i philadelphia med hvitløk og urtesmak (Inntil 1t på 200grader). Gulrot, kålrabbi og brokkoli. Her har jeg også kjørt på med maiskrem som absolutt ikke er særlig sunt, med mindre man går på lavkarbo diett (Da den inneholder 1dl fløte og ei spiseskje smør).


Siden det går mye i laks er det bare tilbehøret som forandrer seg. Her har jeg brukt “potetchips” og ekstra lett rømme istedenfor potetbiter og maiskrem.
Rensk poteten og bruk en ostehøvel for å få poteten i tynne biter. Smør inn potetbåtene med solsikkeolje og krydre etter ønske (Jeg brukte hvitløkspepper). Legg de på bakepapir og la de ligge i stekeovnen på 200grader i minimum 30min (Snu bitene etter 15-20min). Da skal de være sprø på utsiden og myke inni! 

  • Når det kommer til kyllingmiddag så er det helt nydelig å ha philadelphia til (spesielt den med hvitløksmak). Kylling funker heller ikke bare sammen med ris, det er kjempegodt med potet! 

Jeg kan heller ikke gjøre annet enn å promotere proteinfabrikkens pannekaker:

Stek opp mange små pannekaker og legg de oppå hverandre, hell over vaniljekesam og sleng på litt bær og du har en helt nydelig kveldskos som er full av proteiner og ikke minst rask å lage!

Dette er da ikke særlig fancy oppskrifter, men det er sunt, godt og folkelig da alle ingredienser finnes på matvarebutikker (til og med proteinpannekakene).

 

 

Favoritter fra Treningsshop.no

Treningsshop er en nettbutikk som jeg bare elsker. Klærne som selges er gode, tøffe og gjør at du skiller deg ut på treningen. I tillegg så har treningsshop noen av de beste kosttilskuddene jeg kjenner til, så her kommer noen av favorittene mine! Trykk på bildene for å komme direkte til rett kategori/produkt


Dette er uten tvil det beste proteinpulveret jeg noen sinne har smakt. Det er søtt, lett (altså ikke så tykt som mange andre proteinpulvet) og er så lettløselig at du ikke engang trenger shaker. Jeg blander det rett i vannflasken uten problem. Min favoritt er kaffelatte, men kaffe nytelse er perfekt å blande med svart kaffe. Sjokoladeproteinet er også en av de bedre jeg har smakt, og slår faktisk min gamle favoritt fra proteinfabrikken!

Det er heller ingen hemmelighet at jeg elsker skins. Skins har de beste kompressjonsklærne noen sinne. Klærne sitter som støpt, de siger ikke ned og overdelene har en kjekk gummikant nederst som hindrer den fra å skli opp. Til de av dere der ute som bruker 2XU klær; Disse er verdt å prøve. Ikke bare er de hakket bedre å ha på, men de er heller ikke gjennomsiktige i det heletatt! 


S.A.W. er det aller beste kosttilskuddet jeg tar, fordi man kjenner umiddelbar virkning. Jeg liker å kalle den “Gjør det bedre på trening, adhd på boks, yeeehaaaw”.

Tar 1-3 måleskjeer og blander i vann. Drikk det ca 20min før trening og føl effekten. Ikke bare føler du selv at du får mer eksplosivitet og energi, men det vises. Jeg får alltid kommentarer når jeg bruker det, for de kan se hvor mye mer gira man blir. Et produkt jeg stoler på 100% til å gi den effekten man ønsker! 


Babalu toppene er deilige å ha på i tillegg til at de er fine og har morsomme “ordtak” som motiverer! Det som overrasket meg litt med denne er hvor god den er på, og ikke minst at den passet til meg da det er størrelse Onesize. 

Det beste spares alltid til sist:


By Moxy Tightsene. De råeste tightsene som finnes, i tillegg til at de er kjempegode på og er lang i beina så man slipper å bli “Kald på anklene” som med mange andre tightser! Fireball, National Norway (lang og kort) og den limegrønne er mine favoritter. Hvilke er deres?

Treningsshop.no er også distributør av sikkert verdens deiligste løftesko. De er deilige å ha på, passer perfekt på foten og i motsetning til mange andre løftesko er de faktisk ganske lette. Man har også garanti på disse skoene, da de er håndlagde og i veldig god kvalitet. Anbefales til alle som driver med kettlebell eller generelt løfting hvor balanse er nødvendig!

Så dette er et lite utvalg av alt som treningsshop har å tilby! Det er og forblir min favoritt treningsnettside, og er bare å anbefale!

 

Dag 1 på diett!

Idag startet jeg opp dietten på nytt. Etter å hatt en “Cheat day” Som endte i “Cheat week” som utviklet seg til “Cheat month” bestemte jeg og Andreas oss for å gå all in etter denne ekstremt usunne helgen. Så langt idag har jeg spist En Double 00% Yoghurt med havregryn, en halv boks cottage Cheese, en hel boks ananas, en quest bar, to lakse-filèter, litt over ei halv potet, en porsjon maiskrem og grønnsaker. Jeg vet dere elsker unødvendig oppramsing.

Så langt føles det greit. Selv ikke den meget fristende Burn-boksen som står i kjøleskapet og lokker på meg vippet meg av pinnen, og tro meg, det er til vanlig ikke noe vanskelig. Jeg er svak for alt med sukker eller mye smør/fett, så å gå på diett er like vanskelig som å kutte røyken/snusen for meg. 

Jeg har forresten også vert snusfri i 22 dager! 

De siste dagene har vert veldig tunge. Abstinensene går i bølger, men jeg synes jeg klarer meg bra, considering!

Målet fremover er å være fri for “Gift” innen April. Gå inn i mitt 22år som slank og giftfri, som er ironisk siden det skal feires med å drikke gift fra lange smale glass, helst med med paraply-pynt. 

Jeg føler ihvertfall at dette er starten på noe veldig bra! Det føles deilig, og jeg kan ikke annet enn å se frem til trening, sunn mat og en mer energifull hverdag. Snart kommer også solen frem igjen, som ihvertfall er noe å glede seg til!

Alt er usunt og farlig!

Jeg er seriøst dritlei av alle som skal ytre sine meninger og fortelle deg hvordan du skal leve. 

“Tren 4 ganger i uken.”
“Tren minst 30min om dagen!”
“Tren hver dag, men aldri det samme to dager på rad!”
“Ei styrke-økt må være 2timer”
“Paleo er den beste dietten!”
“5:2 dietten renser kroppen din bedre!”
“Ikke tren! Ender bare i skader!”

Hvem skal sitte og fortelle nettop deg hva som er riktig for din kropp?! 

Paleo eller karbobasert diett, løping eller styrke, det er opp til deg hva du velger, for uansett hva man velger, så er det usunt og farlig.

Lavkarbo? Du tetter blodårene med alt fettet.
Styrketrening? Du blir stiv og ubevegelig som fører til skader.
Løping? Knær og akilles får slitasje og vil slutte å fungere innen du er 30. 
Fjellturer? Du kommer til å falle over en stein og knekke bein.

Alle vil så gjerne promotere sin egen interesse, men det betyr ikke at det er det eneste riktige valget. Selv om jeg vet at Kettlebell er en flott sport som trener både kondisjon og styrke, så kan jeg ikke prakke det på noen og kreve at de synes det er like gøy som jeg synes! Det samme gjelder fjellturer, løping, sykling og tabata; det er ikke for alle. 

MEN: Det er bedre å promotere enn å fraråde!

Fra ulike personer med ulike interesser innen trening, har jeg blitt bedt om å slutte med alt. Jeg har blitt bedt om å slutte med så mye kondisjonstrening fordi det stoppet fremgangen min i kettlebell. Jeg har også blitt bedt om å slutte med styrketrening fordi jeg kom til å dra på meg skader i musklene. Heldigvis bryr jeg meg ikke om hva noen sier, så jeg har fortsatt med alt jeg liker å gjøre. Dessverre er ikke alle så godt kjent med seg selv at de får til dette. Derfor er det kanskje på tide at alle lærer seg å holde kjeft om “Hva som er rett” når det kommer til mat og trening. 

Å bevege seg litt er bedre enn ingenting, en lang gåtur kan være like god som en kort løpetur. Ikke alle har rygg til kettlebell, bein til jogging eller knær til fjelltur. Ikke alle passer til alt, så det viktigste er at man prøver seg fram og finner noe som passer nettopp deg. Og viktigst av alt; ikke tro på alt du hører og leser, selv ikke i dette innlegget 😉

Betennelse?

Nå har jeg  i flere dager slitt med smerter  mellom ryggrad og skulderblad. Smerten kjennes som en slags pumping/dunking eller kliping og brenning. Det er så vondt at jeg faktisk blir småkvalm til tider. Jeg aner ikke hva det er, hvor det kom fra eller hvordan jeg blir kvitt smerten, men jeg er sinnsykt forbannet og må bare få ut litt agressjon. Hvis noen har opplevd noe lignende, gi beskjed om hvordan du fikset det er dere snill!

16kg test!

På gruppetimen i går skulle jeg sjekke hvordan jeg greide meg med 16kg kule. Jeg hadde også med 12kg for jeg vet det er noen øvelser som er for tunge selv med 14kg (som halo, snatch og push-press)

Til syvende og sist føler jeg at jeg klarte greit mye av øvelsene med 16kg. Jeg til og med snatchet litt med 16, noe jeg ikke trodde jeg ville klare etter oppvarmingen.

Målet mitt er herved endret til at jeg skal stå en hel time med 16kg før 18februar (da jeg startet med KB for et år siden). Da har jeg på et år økt med 100%, fra 8kg til 16kg.

Andre Pentathlon!

Det er to dager siden jeg kjørte mitt andre pentathlon, men jeg har rett og slett glemt å skrive om det. 

Her er et screenshot fra appen hvor jeg taster inn repetisjonene;

Maks repetisjoner tillat er 120, 60, 120, 108 og 120. Dette fordi man ikke skal få poeng for å løfte for lett. 

Fra første gang jeg testet til denne gangen løftet jeg 92 flere repetisjoner og 1338kg mer. Jeg viste hvordan jeg lå an i forrige runde, og justerte opp eller ned kulestørrelsen etter hvor bra jeg hadde gjort det. 

Neste Pentathlon blir Søndag 8 februar, og da skal jeg prøve 20kg clean og 14kg Half snatch! 

 

Snusslutt!

1Januar bestemte kjæresten min seg for å gå 100% inn for å slutte med snusingen. Fra morgenen av ble jeg med, siden vi uansett hadde trening med coachen/sponsoren min tidlig på dagen.

Da han reagerte på den “sassy attituden” min fortalte jeg at jeg ikke hadde snuset den morgenen; og han ga meg et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Hvis jeg er snusfri innen sommeren, så får jeg Skins A400-tightsen fra Treningsshop.no; GRATIS.

For å slippe å møte veggen tok jeg 3snus den dagen, 4 i går og idag har jeg ikke tatt en eneste snus.

Snusen ligger og hvisker til meg. Erter meg. Den skal få ligge fremme og friste oss, for å vise hvor sterke vi faktisk kan være.

Andreas er nok uten tvil den sterkeste; da han først idag fikk sin første abstinens, mens jeg har hatt intense cravings hele dagen.

00:22 fikk jeg cravings etter pose-nudler (som jeg ikke engang liker)

Så da sitter jeg her med kraftig hjertebank og slurper nudler mens jeg har stirrekonkurranse med snusboksene.

Jeg vet at dette bare er starten på hvor ille det kommer til å bli; så jeg er spent på hva som skjer imorgen.

Nytt år, nye mål!

Nå er tiden inne for “New year, new me!”. Alle skal bli en bedre versjon av seg selv og endevende livet. Heldigvis klarte jeg å endre livsstilen i årskiftet 13/14- så nå trenger jeg bare den videre utviklingen.

Jeg bruker ofte å sette små månedsmål, men dette er da de litt større målene som jeg trenger litt tid og planlegging for å klare. 

18kg kule på powertime.
En powertime er jo den letteste timen siden det er pauser hvert minutt og alltid håndbytte etter hvert 45 sekund. Her skal jeg stå i alle de 30minuttene med 18kg kule.

16kg kule på annen time.
Den tyngste timen vi har er vel test eller tabata-timen, her skal jeg klare 16kg kule ut hele timen.

10min OALC, 120rep, 16kg.
Dette er da antallet jeg må ha i min vektklasse for å få en rank i Long Cycle. Foreløpig rekord på 91 reps. 

Løpe 1mil på under timen. 
Jeg tror jeg hadde denne inne i sommer; Men løpeformen er jo fullstendig ødelagt på grunn av sykdom og fullt fokus på styrke. 

Få flat mage.
Mange vil vel mene dette er et teit mål, fordi det ikke har noe med hverken styrke eller trening å gjøre (at det er kosmetisk/kostholdsrelatert) men det er noe jeg alltid har ønsket meg. Så det så. 

Løpe 1t i motbakke.
Jeg bryr meg ikke om det er i en faktisk bakke eller på tredemølle. Jeg skal bare klare det i 1t. Lengste jeg har løpt er vel i 30min (opp Åsbrona).

Guttespagaten.
Jeg vet ikke hva den egentlig heter, men det er den med en fot foran og en bak.

Gå ned til 74kg.
Dette veide jeg i sommer, og det føltes så deilig. Det var en vekt jeg følte meg komfortabel og sprek i, så jeg vil tilbake dit (Ca 5-6kg).

Bestige Ekkertind og storkalken.
To turer jeg enda ikke har vert på, og virkelig ønsker å oppleve. 

Slutte med snus.
Så langt idag har jeg tatt èn snus, som er ca 1/7 av hva jeg er vant til. Jeg skal være HELT snusfri før sommeren; det vil si ingen nikotintyggis eller snusærstatning. 

Så dette er jo da noen ting jeg kommer på slik i farten. Jeg tørr ikke sette mer detaljerte eller tidsorienterte mål enda; men klarer jeg disse er jeg storfornøyd!

Q: Hva er dine mål for 2015?