Mål for 2017!

Jeg skriver jo omtrent månedlig nye mål, så dette blir jo litt større enn disse delmålene. Dette blir de totale forventningene for året. Det vil jo si de er veldig ambisiøse og kanskje noe usannsynelige, men man alltid ha noe å strekke seg etter!

Jeg kan begynne med å gå gjennom målene for 2016, hvilke jeg fullførte og ikke.

OHS 40kg
Eneste jeg finner “bevis for” er snatch + ohs på 32,5kg, men jeg er nesten helt sikker på at jeg klarte tyngre på bare selve squatten uten snatchen. Tørr ikke å si det for sikkert så må nok teste igjen.

Markløft 140kg.
Hva tenkte jeg på egentlig? 102,5 ble da årets beste, så dette er et mål jeg tar med meg inn I 2017.

Frontbøy – Russian squat program!
Programmet ble ikke gjennomført, men jeg klarte målvekten på 80kg!

Målvekt 78kg
Check! Har vel lagt på meg litt nå I jula men ikke så veldig mye, de kiloene får jeg lett av meg. Ny målvekt er 76kg fordi jeg veit jeg ikke er for tynn på den vekta.

Fysioterapiøvelser
Der falt helt bort for meg, og da jeg ble skada tenkte jeg ikke på de I det heletatt. De Nye øvelsene jeg fikk blir med inn I det Nye året.

Spagat
Nope. Jeg har jo vert flink å tøye og det som er, har blitt mye mer mobil men jeg har ikke sjans til denne øvelsen dessverre. Det blir ikke et mål for tredje år på rad, men klarer jeg det så er det jo selvfølgelig en stor glede!

Pull up og push up
Push up har jeg klart, men ikke pull up. Skuldra har jo vert vanskelig, tross alt. Å bli sterkere I begge disse øvelsene er definitivt mål jeg tar med meg.

Målene for 2017

Markløft.
Ingen hemmelighet at det er min store favoritt. Ønsket vekt er 130kg, rett og slett fordi jeg ikke tørr sette 140 som målvekt igjen. Max’en min i fjor var jo 95kg, dvs. 7,5kg økning i 2016. Å øke med 27,5kg på et år er vel noe ambisiøst, men som sagt, må ha noe å strekke seg etter!

Vekt og kropp.
76kg, synlige mage og lårmuskler. Kroppsvekten min er ikke så viktig, poenget er hvordan jeg ser ut. Jeg ønsker en fettprosent på 20 eller mindre, men siden jeg ikke aner hvilken vekt jeg kommer til å ha på en slik fettprosent setter jeg 76kg. Rett og slett fordi det er veldig oppnåelig og fort gjort så jeg ikke blir overfokusert på badevekta men mer på fysikk. Målet er å få til 8 uker med kostholdsplan helt uten utskeielser. 8 uker sukkerfritt med andre ord. Heftig men jeg ønsker å kjenne hvordan det føles for sist jeg gjorde det ble huden min utrolig vakker! Ønsker meg tilbake dit altså.

Rehab og restutisjon.
Rehabiliteringen av skuldra må være helt øverst. Skal fortsette med strikkøvelsene annenhver dag gjennom hele året. Blir det en dag alt for lett så får jeg bare gå over på cablecross med vekt. Samme gjelder restutisjon. Der er jeg egentlig flink, er jeg sliten slapper jeg av, og jeg bruker foamroller og tøying for å restituere kroppen før og etter trening. Egentlig er det ikke noe nytt å begynne med, bare å fortsette samme stil.

Pull-up
Siden jeg klarer push-ups nå (få og sjeldent, men jeg klarer det) så får pull-up være mitt uoppnåelige mål hvis jeg blir frisk igjen. Da tenker jeg bare å løfte min egen vekt over stangen èn gang.

Toe to bar
Jeg skal klare denne! Da er det snakk om at jeg skal klare flere sammenhengende, for den ène første der klarer jeg jo sånn ca hver gang jeg prøver. Denne er jo også avhengig av ei sterkere, frisk skulder!

Squat!
110kgback squat og 100kg front squat! Må jo ta hensyn til skuldra her også men jeg tror disse øvelsene er bedre å begynne med etter opptrening enn pull-ups f.eks.

Clean og snatch
Hvis skuldra blir helt bra må jeg jo likevel holde meg unna disse to i lang tid for å ikke få tilbake betennelsen, men si om et halvår, hvis jeg har vert “bra” siden februar som fysioterapauten antok så kan jeg begynne forsiktig igjen. 40kg på begge øvelsene er jo en grei start, men jeg kunne tenkt meg å klare 60kg en dag, men det er ikke vits å tenke på engang i 2017.

Double-unders!
Jeg har jo til stadighet beinhinnebetennelse, men jeg kan ha lange perioder med opphold når jeg er flink og hverken hopper eller løper. Jeg skal klare flere DU’s på rad, for så fort jeg får den ballen til å rulle så kanskje det løsner slik at jeg klarer å hoppe slik som normalt.

Kutte ned på snusen
Denne suger for snus er egentlig et must for meg, men det har gått over stokk og styr når jeg ikke kommer meg gjennom en gruppetime uten å lure meg ned i lomma for å hente snusen. Det var jo i utgangspunktet bare ment som en “kos” å ha på jobb slik at det å dra på jobb ble en opptur i uka istedenfor noe jeg måtte, så om jeg klarer å komme meg tilbake dit hadde det vert utrolig fint!

Jeg har lyst å bli råsterk i magen også men vet egentlig ikke hvordan jeg kan “måle” magestyrken. Jeg kan ta en test på den ene mageøkta mi og jobbe med å forbedre tiden da, og kanskje sjekke hvor mange V-ups jeg klarer sammenhengende og forbedre det antallet også!

Ellers ønsker jeg å være en god datter, kjæreste og venn hele året. Holde huset rent og ryddig og bruke fritiden min til bøker og tegning ovenfor  facebook, instagram og tv. Generelt være en god person med sunne hobbyer!

Hva er dine mål?

 

God jul!

Julaften ble for første gang feiret i mitt og Andreas sitt nye hjem. Mamma, besteforeldra mine, min bror og min brors kjæreste kom og feiret dagen med oss. For å være på den sikre siden ble det disket opp ikke mindre enn fire retter. Lutefisk, svinekam, to typer kjøttpølser og pinnekjøtt. Det ble naturligvis rester, men det er deilig å ha noen små raskere måltider nå i romjula når det er full fres nesten hver dag.

I dag hadde vi brunch med familien til Andreas, og middag hos mormor. I morgen skal vi være med på middag til et vennepar av Andreas sine foreldre, på tredje juledag skal vi til Andreas mor og først på fjerde juledag kan det hende vi får en hjemmedag! Det går ikke an å klage over at man får mat servert, men det er selvfølgelig bittelitt stressende å ha steder man må være til bestemte tidspunkt hver eneste dag.

Elsker likevel julen. Man er jo alt for dårlig til å besøke familien til vanlig, men jula er jo for familien så man prioriterer å få besøkt alle og det gjør vi!

Jeg har tenkt å lage et annet innlegg for alle de flotte gavene jeg fikk fra venner og familie, så det kommer så fort jeg har klart å fått oversikten!

Håper alle nyter julen og det som hører med, så blogges vi senere!

“ingen kan å drikke..”

På Lørdag hadde jeg og samboeren stelt i stand et lite og intimt julebord for 6 av våre venner. Det ble et par øl til maten og jeg hadde egentlig ingen plan om at det skulle bli mer enn det, men da Kristina fortalte at hun skulle ut så kunne jeg ikke takke nei og slengte meg med likevel.

For meg var det en kjempemoro kveld! Jeg drikker normalt ikke alkohol sammen med andre enn de desidert nærmeste, det er derfor jeg sjeldent drikker mer enn kanskje 5-10 ganger i året fordi jeg foretrekker “lukket lag” hvor jeg får invitert de jeg føler meg mest komfortabel med. Denne gangen ble det jo slik at jeg først var på Vors til Kristina sine bestevenninner og deretter dro vi ut på “puben”.

Jeg koste meg egentlig skikkelig. Møtte en drøss med folk jeg normalt ikke møter på fest og mange jeg kanskje ikke har sett på flere år siden de ikke bor på Sunndal utenom i julen. Dessverre så kan jeg ikke å drikke. Det er naturligvis ingen problem å få ølen ned i magen, problemet er å beregne hvor mange enheter jeg kan/må drikke for å holde meg “i form” uten å ende opp alt for full.

Sist jeg sjekket klokka var den 1. Jeg var egentlig helt ferdig etter å møtt så mange folk og ville egentlig dra tilbake til der vi hadde vorspillet, men i følge min bank-konto så ser det ut til at jeg gikk inn for en siste bestilling i baren før vi skulle dra. Etter dette er det svart. Helt svart.

Jeg er kjent for å være håpløs i fylla. Enten sier jeg mye rart, mister kontroll over beina og faller overalt eller søler. Jeg blir alltid mobbet og fortalt “VET du hva du gjorde eller?”

Jeg brukte å bli utrolig klein. Syntes det var flaut at jeg gjorde så mye rart, men vet du hva? Jeg driter i det, og blir egentlig bare sint.

Ja så kanskje jeg er litt håpløs. Jeg faller, søler, forteller folk litt for mye eller er litt mer glad i de enn jeg normalt ville vert var jeg edru, men er ikke det positivt? Jeg er hyggelig og sosial i 90% av tilfellene. Prøver alltid å hjelpe til om jeg kan, prøver å stoppe de som slåss eller løse opp konflikter. Er ikke det bedre enn hvis jeg skulle vert en dritunge i fylla som alltid ender opp på trappa mens jeg griner fordi noen har ignorert meg? Eller hvis jeg var dritsint og slåss mot alle jeg møtte? Tenk på alle de som fyllekjører, stjeler, slåss, gjør hærverk eller generelt skaper dårlig stemning – er ikke det å være fotløs og fjern litt bedre likevel?

Jeg føler at spillet “10 Dumme ting Gunnhild har gjort i fylla” begynner å bli en utdatert og jeg er ikke interessert i å spille det lengre. Å rett og slett gå inn for å skjemme meg ut ved å fortelle alle om den ene gangen jeg skulle skifte klær men ble distrahert og løp rundt i undertøyet er stygt gjort og ikke noe en venn gjør mot en annen venn. Personlig driter jeg i om jeg ender opp lettere avkledd. Ja det er sikkert kleint for de som ikke har sett ei halvnaken jente før, men dette er 2016, det er nakne kvinner overalt. Egentlig burde mine såkalte “venner” være glad på mine vegne at jeg har fått et såppass chill forhold til kropp at jeg ikke pakker meg inn i de svære baggybuksene og hettegenserne lengre og faktisk tørr å bli sett i bikini eller undertøy.

Poenget her er at folk må slutte å shame de som blir litt for full. Det er ikke greit å mobbe, det er en barnelærdom som voksne definitivt burde lært seg for mange år siden. Hvis jeg (Og andre som blir alt for fulle) er så forferdelig å dra ut på fest sammen med; Slutt og inviter oss.

Leg day from hell!

I gårkveld etter job (22) hentet jeg mitt kjære Impulse fadderbarn og bestevenninne for å kjøre en skikkelig syreøkt på beina. Jeg skuffa meg selv kraftig på Frontbøy, men var litt for ambisiøs med vektøkningen.

Vi skulle kjøre 10×3 men for meg endte det i 10x50kg, 7x60kg og til slutt 5x60kg hvor beina svikta fullstendig.

BN70kkpDqgA

Flinke Marion derimot fullførte alle rundene!

Deretter gikk vi over på apparat-trening. Jeg kjører sjeldent noen treninger i apparat siden jeg foretrekker stang/frivekt-trening, så det var interessant.

Vi begynte med hamstring-curl. Det blir nesten som en omvendt hip-thruster. Kjørte 10×3 der også før vi gikk over til verdens kleineste apparat.

Etter litt googling fant jeg ut at den kalles “hip-abduction”.

Yeah, that one.
Vi kjørte 10×3 hvor vi presset beina utover, deretter 10×3 som vist på bildet. Siden jeg aldri har gjort den før så presterte jeg å slippe helt opp etter første rep slik at beina mine ble slengt ut til siden av motvekten. Jeg er “All in” for litt tøff stretching men det var i overkant altså..

Deretter avslutta vi med et apparat jeg kjenner godt og hater (Les: Elsker).
A handsome young muscular sports man doing leg press
Man begynner med beina omtrent under stolen og strekker de ut og løfter da all vekten med musklene over kneet. Vi kjørte 10×3 og på den siste repetisjonen på siste settet holdt vi beina utstrekt så lenge vi klarte. Det kjennes idag altså, helt sykt.

Til tross for at jeg hadde en dårlig dag på beina så føler jeg at det jeg fikk en del ut av treningen, kanskje spesielt fordi jeg ikke er vant med de fleste øvelsene.

I morgen kommer jeg nok til å kjøre mage og ryggtrening før Tabata. Alt etter hvor mange som deltar og hvem som deltar så kan det hende jeg bryter meg på og er med der også, det er så sykt lenge siden jeg har vert med på egne gruppetreninger at jeg håper egentlig på at det ikke kommer så mange, haha!

Nå er det siste skiftet før helg!

Nyttårforsettet!

“New year, new me”

Jeg vet veldig godt at i månedsskiftet nå så vil treningssenteret være full av folk som ønsker å forandre livet sitt, og det er selvfølgelig kjempebra, men tenk deg litt om først. Dette blir også et langt innlegg, så hvis du ikke orker å lese alt kan du bare lese overskriftene, de forklarer det meste uansett.

De fleste treningssenter har 1års bindingstid ved innmelding (Totalpris på mellom 4000,- og 7000,-) og hvis du da kun trener i Januar før gnisten dabber av, ja da blir det en veldig dyr treningsmåned. Derfor ønsker jeg å gi noen tips til hvordan du kan unngå å betale tusenvis av kroner på et medlemskap som ikke blir brukt! Dette gjelder også for dere som allerede er medlem av et senter men kanskje ikke har vert der siden januar/februar i år.

Begynn idag!
Hvis du har et pent brukt medlemskap som du ønsker å bli flinkere til å bruke over nyttår, dra dit idag (okei det er vel litt sent for det, men i morgen) og ta deg ei økt! Hvis du ikke klarer å klemme inn ei økt nå før nyttår skal det godt gjøres at du klarer det etter nyttår!

Hvis du ikke har medlemskap enda, så kjør et par drop-in timer på ditt lokale treningssenter nå og i romjula. Se over apparatene de har og eventuelle gruppetimer de kjører for å finne ut om de har tilbud som passer deg. Det viktigste hvis du ikke har vert på senteret før er å bli kjent med plasseringen av apparatene og hvordan alt fungerer, for i januar kommer senteret til å være proppet av folk, nye som gamle medlemmer, og hvis du føler deg komfortabel på hvor alt står plassert vil det ikke være like ubehagelig å komme til et fullt treningssenter. For folk kommer til å se på deg.. Det har ingenting med at du ser utrent ut, eller at de lurer på hva i alle dager du gjør her. De fleste sliter bare med hvor de skal se, og kanskje de er like –om ikke mer utilpass enn deg– og prøver å se hvordan andre trener for å få inspirasjon. Dette er noe du bare må godta, ja det er ubehagelig i starten men det går over. Derfor lønner det seg å bli kjent med senteret der du vurderer medlemskap før nyttår!

For å nevne noe av egen erfaring så gikk jeg på autopilot til tredemøllen i flere måneder etter jeg skaffet meg medlemskap på Impulse, for det var det eneste jeg var sikker på hvor sto, og hvordan den skulle brukes. Jeg prøvde et par apparat men ga fort opp fordi jeg følte jeg gjorde det feil og at alle sto og så på meg. Trust me on this one, det er viktig å kartlegge treningssenteret for å skape trygghetsfølelsen og selvsikkerheten som gjør at du føler for å komme tilbake.

Få med deg en venn!
Alt er mindre kleint om du har noen du kjenner ved din side! Det beste er selvfølgelig å få med seg samboer/kjæreste/ektefelle, men det er ikke alltid sånn at den man lever livet med har samme ønske om å komme i bedre form, og det må man bare godta. I tillegg til at det er godt å ha noen å trene sammen med, så er det alltid en bonus å ha noen som maser på deg om å dra på trening. En ting som likevel er viktig å huske er at det ikke alltid kommer til å passe for dere å trene sammen. Kanskje dere jobber til ulike tider, eller en av dere (eller begge) har barn med ulike aktiviteter på kveldstid, så du kan ikke gjøre deg avhengig av å alltid ha med deg noen, men de er gode å ha i starten. Det man også kan gjøre er jo å gardere seg. Hvis du kjenner noen som allerede trener så ta kontakt med de og hør om du får være med de å trene. Ikke vær redd for å få et nei heller. Jeg vet selv at jeg blir skikkelig glad hvis noen ber om å få bli med meg å trene, for det føles som at de synes jeg er flink og stoler på min kunnskap!

Sett deg konkrete mål!
Du må vite hva du ønsker å oppnå før du går inn på et treningssenter egentlig. Hvis treningsøktene hverken er målrettet eller med et bestemt ønsket utfall blir de i mange tilfeller dårlige og svært lite effektive. En person som ønsker forbedret kondisjon og utholdenhet kan ikke trene akkurat likens som noen som skal bli “stor og sterk”. Finn ut hva DITT mål er, om det er vektnedgang, oppstramming, økt styrke eller all of the above. Kjør research på hvordan du kan nå ditt mål og sett opp ei plan for å få det til. I starten er det utrolig verdifullt, og etterhvert som du blir mere selvsikker på at du vet nøyaktig hva du driver med så kan du begynne å kjøre spontane økter uten plan!

Ta kroppsmål og bilder!
Motivasjonen er som jeg skrev sterkest i Januar når man kanskje er mest gira på å “bli ny” i det nye året. Dessverre dabber det fort av, spesielt hvis man ikke føler den helt store forskjellen (og det gjør man sjeldent selv). Derfor er det utrolig viktig å ta bilder og mål. Dette gjelder uansett om du vil opp i vekt, ned i vekt eller få økt muskelmasse. Få tak i et skredder-målband (Altså, ikke byggermålband i stål, jeg trenger vel ikke forklare hvorfor). Ta mål av midje, hofter, lår og armer. Ta bilder av deg selv barings eller i bh og gjør dette etter hver tiende økt (for eksempel). For det første kommer det til å pushe deg til å ta de ekstra øktene før du kan ta nye mål, og det blir ikke alt for kort tid mellom hver måling slik at du føler du er stillestående. Når det kommer til vektnedgang så kan det være lurt å droppe vekta. Har du veldig mye å ta av anbefaler jeg å bruke badevekt fordi forskjellene vil komme raskt, men om du bare har en liten bilring og et par kilo for mye så vil det å følge med på vekta være svært deprimerende fordi den varierer så mye. (Og husk at når du først beginner å trene så holder musklene på vann, så du kan risikere å gå opp i vekt selv om fettprosenten synker).

Tren baseøvelser!
Baseøvelser er frivektsøvelser som trener mer enn bare en muskelgruppe i slengen, derfor er de effektive og gir hurtige resultater. Øvelser som knebøy (gjerne med stang hvis du er sterk nok til det), markløft, push-up/benkpress og armypress er et utvalg baseøvelser som gir raske resultater når de gjøres ofte (Helst en eller flere ganger hver uke). Når det kommer til markløft er det viktig å ha med seg noen som kan øvelsen som kan følge med, for gjør du den feil hver gang du trener (ikke spenner av ryggen) så kan det gå riktig galt om du prøver deg på tyngre vekter/et maksløft.

Poenget er ihvertfall at disse øvelsene øker man raskt i. Jeg gikk fra 40kg markløft til 90kg på knappe halvåret. Når man konstant klarer å løfte tyngre så vil motivasjonen holde seg stabil eller øke også. Disse øvelsene er også kjempefine å trene selv om du ikke ønsker å bli sterk og markert, men bare gå ned i vekt. Større muskelmasse = bedre forbrenning.

Skaff deg almanakk!
Hvis du føler at du har ei tidsklemme som hindrer deg fra å dra på trening så vil den fremdeles være der over jula. Skaff almanakk, skriv inn alt som er fast og evt. ting som du vet kommer til å skje (Kurs, møter, sykehusbesøk osv). Når du har fyllt ut alt du vet om så sitter du igjen med ei bok full av ledig tid. Der du ser du har tid til overs setter du inn “trening”. Når det står skrevet i boka di så er det mindre sjanse for at du dropper det. Det blir en planlagt del av hverdagen din, akkurat som jobben, og du dropper ikke jobb fordi du heller ønsker å sitte i sofaen, så hvorfor skal du droppe treningsøkta di av den grunn?

Siden innlegget er ment for nybegynnere innen trening legger jeg inn en liten del med “treningsmyter”, just because.

Treningsmyter!
Du trenger bare å trene for å gå ned i fettprosent!

Som jeg nevnte under “Ta kroppsmål” så vil en ‘stor’ person gå raskt ned i vekt i starten uansett kosthold, men en slank kropp lages på kjøkkenet. Hvis det eneste målet er å gå ned i fettprosent og bli slankere så må du faktisk endre matvanene. Det er faktisk enkelt å ta små grep der, det første er å kutte ut godteri og brus. Det neste blir å spise mer rene produkter. Få inn 50% grønnsaker eller salat til middagene. Osv. Det finnes hundrevis av artikler på hvordan du bør spise. Read up.

Kvinner blir klumpete av styrketrening!

Bullshit x 100. Jeg trenger vel ikke å forklare forskjellen på østrogen og testosteron? Med mindre du har trent kjempetung vektløfting ca hele livet så klarer ikke kvinner få stort mer enn en synlig tricep og quads. Den ene muskelen kvinner bygger raskt er rumpa, og hvis du trener den hardt og ofte nok så vil du få sprettrumpe om du ønsker det eller ikke. Likevell håper jeg ingen damer er redd for å trene tung styrke fordi de ikke ønsker å bli markerte, for det skal ganske mye til og det er vakkert når kvinner er litt markerte. Du vil aldri bli seende ut som Dana Linn Bailey over her uansett.

Proteinshake er et bra mellom-måltid.
Nei egentlig ikke. Skal du ta en shake hver gang du er småsulten mellom frokost og middag så får du i deg alt for mye proteiner i tillegg til at det meste kommer ut igjen (Du får dyr avføring). Frukt, sukkerfri yoghurt eller müeslibarer er kjekke små måltider hvis du er på farten derimot!

Hvis du tøyer etter trening blir du ikke støl.
Tro meg denne er veldig feil. Støl blir man omtrent uansett. Du kan bli støl av husvask også. Tøying kan gjøre deg mer støl fordi man strekker muskelfibrene, men det er en smerte man bare må bite i seg. Lønner seg å trene en og en muskelgruppe slik at man slipper å ha vondt i absolutt hele kroppen etter hver trening.

Situps for flat mage!
For det første er ikke den vanlige sit-ups varianten den beste for magetrening, og for det andre så kan man ikke punktslanke seg. Det er ikke slik at du får mindre fett på magen av situps eller mindre fett på lår av knebøy dessverre. Likevel kan det ha “Flatgjørende” effekt hvis du har svai i ryggen. Svai i rygg kan tyde på at ryggmusklaturen din er strammere (sterkere) enn i magen, derfor trekker ryggen seg sammen og magen blir presset frem. Jeg trener mage for å gjøre ryggsvaien mindre ekstrem, men magefettet minker likevel ikke.

Nå nermer jeg meg 2000 ord og et fullstendig uleselig innlegg, så jeg burde kutte av. Det viktigste punktet kommer heeelt til slutt her, og det er *trommevirvel*

Finn noe du liker å trene.
Hvis du tester ut å løpe og du hater følelsen og synes det er dritkjipt så må du finne en annen måte å trene kardio på. Roing på romaskin, elipse eller spinning er et par alternativer. Det samme gjelder styrketrening, er det kjipt så gidder du ikke, og gir gjerne ikke akkurat alt på treningen. Man må finne en type trening som er morsom hvis du skal ha håp om å fortsette med det over lengre tid! Alt av gruppetreninger vil jeg anbefale på det varmeste. Det er sosialt, god trening og man trenger ikke å sette opp treningsøkta selv så man slipper å tenke på den biten!

Alt i alt ønsker jeg dere som ønsker å begynne å trene over nyttår masse lykke til! Dette her er garantert året dere klarer det. I believe in you!

 

Hvem tror DU at jeg er?

Spør jeg venner hva de mener om meg, så sier de som oftest at de synes jeg er naturlig pen og slank, eller at jeg har bra ræv (Ja enkelte sier faktisk det). Det er jo ingen som har lyst å være 100% ærlig med vennene sine om de ser at du har lagt på deg, eller hvis du ser ustelt ut! Samme når det går på personlighet. Livlig og morsom, for det meste. Noen har gått så langt som å kalle meg for en god og trofast venn som de er glad de har, men det har jeg vanskeligere for å tro på.

Heldigvis får jeg av og til en og annen 100% ærlig kommentar, gjerne fra kollegaer da de er menn over 40 med bein i nesa og nedsatt filter etter 20-30år i en fabrikk. Senest denne arbeidshelga fikk jeg spørsmål om jeg ikke skulle be den andre lærlingen om å få låne hårbørsten hennes, fordi jeg var så bustete. De kommenterer matvanene mine til stadighet, og mobber meg når jeg er morragretten. Sånn synes jeg er hærlig, og jeg blir ikke det minste fornermet heller.

Brutal ærlighet er noe av det aller beste jeg vet. Dessverre tror ikke de fleste på meg, og jeg tror ikke de tørr å være helt ærlig, hverken det som angår utseende eller hvordan jeg oppfører meg.

Jeg lurer på hva folk ville sagt om meg, hvordan de ville forklart meg til noen som aldri har møtt meg. Hvordan jeg ser ut, hvordan jeg oppfører meg, hva de virkelig synes om meg.

Hva ville gjentatt seg flere ganger? Det at jeg elsker trening er nok uten tvil en beskrivelse de fleste ville bruke, det er veldig gjennomskuelig, men utenom det? Er jeg morsom, eller har jeg dårlig humor? Er jeg blid og trivelig eller egentlig ganske sur og negativ? Hvordan ville de beskrevet utseendet mitt? Naturlig eller ustelt? Har jeg selvironi eller blir det oppfattet som selvhat og dårlig selvtillitt? Smart, dum eller gjennomsnittelig?

Jeg er så nysgjerrig på om andres oppfatning av meg er helt annerledes enn hva jeg tror.

Så jeg har et spørsmål til dere. Om du er innom bloggen min for første gang, om du er fast leser eller om du kjenner meg personlig; Hvordan ville du beskrive meg, hvis du skulle fortelle om meg til noen andre?

Her er det lov å være helt brutalt ærlig. Frekk om du ønsker det til og med. Fjern alle filter du måtte ha og fortell meg akkurat hvem du mener at jeg er! Er du tøff skriver du navnet ditt, jeg kommer aldri til å dømme andre ut fra deres mening om meg, men det er også lov å kommentere anonymt hvis du synes det er ekkelt!

Julekiloene.

Jula er ei tid for familie, latter sang og glede. Jula er også ei tid hvor det er helt greit å bli feit.

Selv om jeg har latt badevekta stå i fred hele Desember så er jeg helt sikker på at jeg har lagt på meg flere kilo. Det er jo ikke uvanlig i jula, men det er bedritent uansett, og ikke minst unødvendig.

For 10 måneder siden jobbet jeg som en jævla helt med kostholdet for å komme meg ned på ei sunnere vekt, og å se i speilet at alt jeg har jobbet for sakte men sikkert forsvinner er ikke noe gøy. Idag så jeg ikke kjernemuskelen min lengre heller (Den lange som går ned siden av magen).

Man skal jo liksom kose seg i jula med julebakst, julebrus og julemiddager, men jeg synes faktisk det må gå an å holde seg litt i skinnet, og det kjenner jeg på (og ser) at jeg ikke har klart å gjøre

Jeg har vert litt flink når det kommer til kosthold den siste tiden, og i det minste begrenset meg mye i forhold til tidligere år. Hvis jeg hadde trent som vanlig ville jeg nok ikke sett noe på kroppen, men det kan jeg altså ikke..

Jeg har vel ikke skrevet om *Diagnosen* som jeg fikk da vi var i Trondheim før, så her kommer den. Skuldra er ‘lettere’ betent i ei sene og et muskelfeste, med andre ord egentlig på bedringens vei. Jeg skal fremdeles ikke legge noe særlig vekt på armene, og når jeg får opptreningsøvelsene skal de være på lav motstand, men ‘tunge nok’ til å holde liv i musklene mine. Jeg skal også bruke de til ‘dagligdagse’ oppgaver som ikke går på å bære tungt, så nå kan jeg endelig begynne med husarbeid, tegning osv igjen! Jeg skal til og med prøve en simpel oppgave på jobb idag som ikke er særlig belastende, og det føles helt sjukt deilig! For jeg kan love at 12t arbeidsdager blir lange når jeg ikke får gjort noe annet enn å skrive logg og lese Enpunkts-leksjoner.

Bare det at jeg ikke trenger å ha armen helt i ro gir meg jo utrolig mye mere rom for å trene bedre og mer fremover nå. Hvis jeg klemmer inn minst ei kardioøkt i uka så vil det jo skulle gi gode resultater, ihvertfall slik at jeg ikke eser ut mer frem mot jul. Jeg skal jo uansett ta en 12ukers diett over jul, men jo mindre fett jeg går inn I kuren med, jo bedre resultat vil jeg ha når kuren er ferdig!

Bli med meg dere som leser nå også! Ikke vent til Januar med å gjøre små endringer, begynn nå sånn at utgangspunktet er bedre for deg selv!

 

 

Sunday Funday!

Ironisk overskrift, for egentlig var det ikke særlig gøy.

Siden jeg ikke kan bruke armene noe særlig så må jeg jo drive med alternativ trening, som ofte er synonymt med kjedelig trening. Jeg begynte med å sykle litt for å få i gang beina, deretter tok jeg en tøyerunde på sikkert 20-30minutter og avslutta med den kjære mageøkta som jeg har lært meg til å elske å hate.

5 runder med 20 V-up, 15 tuck crunches, 20 sek hollow hold og 20 sek arch hold.
Det er KUN arch hold som ikke er super-duper smertefull. Siden jeg normalt bare poster videoer når jeg klarer noe bra bestemte jeg meg for å lage en video for å vise hvor sykt dårlig jeg er når det kommer til denne økta, for etter runde 1 så går det egentlig bare nedover når det kommer til utførelse.

BNmRnGTje_U

Jeg tror man må trykke på bildet for så å bli videresendt til IG for å se videoen, har faktisk ikke testa det selv engang.

Det er ihvertfall ei helt sykt rå mageøkt som henger i lenge, og som helt klart burde være en del av alles mage-rutiner.

Nå står det “bare” igjen 11 timer av siste nattskiftet før jeg skal ha ei awesome friuke. På mandag skal jeg melde inn to venninner og offisielt bli “treningsfadder” på de. På tirsdag skal jeg og svigermor ha bakedag. På onsdag drar vi til sverige på julemat og godis-shopping, og på torsdag (etter ei natt på hotell i Trondheim) skal jeg møte med en på Heimdal Treningssenter og kanskje få litt eksperthjelp på den hellvetes skuldra! Det må jo bare bli ei bra uke!

Ønskeliste til jul!

Når folk spør “hva ønsker du til jul” fryser jeg helt og kommer ikke på en eneste ting, men sånn som nå får jeg en overflod av idèer av ting jeg ønsker meg, så da fiser jeg like godt sammen et innlegg over hva jeg ønsker, så kan jeg bare sende de som spørr inn hit!

#1 – God skulder!
Yeah I know de fleste kan ikke hjelpe meg med ny skulder, men det er sykt mange ting som hjelper meg i riktig retning!
Inflammin tabletter fra Life, støtte/K-tape, biofreeze gel, spikermatte og ‘gym ringer’ til oppbygging når den tid kommer.

De fleste mener vel at kosttilskudd og kuldegele er dritgørre gaver å gi, men de blir satt pris på, for tro meg når jeg sier at jeg har andre ting jeg heller bruker pengene mine på!

#2 – Alt av skjønnhetsprodukter!
Jeg er ikke akkurat den som ordner meg så sykt ofte så jeg prøver å se så bra ut som mulig uten å måtte tenke på sminke, men gidder aldri å bruke penger på det heller siden jeg heller kjøper treningsklær og donuts.
Vippeserum, hjemmefarging til bryn og vipper, ansiktsmasker, hudkrem, hårmasker, antihudormserum(what?), kvisekrem/ansiktskrubb, b-vitaminer. The list goes on..

#3 – Adidas Originals!
De har seriøst mekka så sykt mange råkule klær i år (og i fjor) at jeg blir litt målløs. Har jo egentlig lyst på alt så da burde det jo være enkelt egentlig.

Disse tre er storfavoritter på Nelly, men som sagt, alt fra originals er sykt rått (utenom den svarte buksa med hvite striper på siden som alle har). Loveit, og blir nok shopping – etter jul.

#4 – RWDZ
Runwaydreamz shortser er og vil alltid komme til å være på alle ønskelister og “inspo-innlegg” jeg skriver uansett. I mitt hode er de tidløse, og jeg håper de aldri slutter å produsere ‘klassikerne’ selv om de har endret stilen litt i det siste.

#5 – Hårfarge!
Jeg har jo store planer om å farge håret i ei litt mer fancy farge til våren, slik at jeg kan bleike det vekk til sommeren kommer hvis det ikke går vekk naturlig eller ikke blir fint. Jeg kunne tenkt meg regnbuehår å da trenger jeg mange farger.

#6 – Nerdete greier!
Elsker alt som er litt nerdy. Jeg er stor fan av Harry Potter, Twilight, Vikings, The Hobbit, Lord of the Rings, Game of Thrones og alt som er pirat relatert (Black Sails, PotC) egentlig, så nerdete greier er spot on. Teite t-skjorter, sokker med galtvorthusene på, tryllestaver, sverd, smykker eller ‘pins’ relatert til any of the above er utrolig innafor med meg. Har jo seriøst star wars julekalender i år, og jeg har ikke engang sett alle filmene.

Skjønner godt om ingen av disse tingene over på bildet gir særlig mening, men google “Nerdy gifts for your retarded friends” så ordner det seg! Haha

#7 – Kurs!
Denne trenger ihvertfall utdypning.. Jeg elsker å lære, er interessert i det meste jeg ikke forstår helt, og gjerne det jeg forstår også. Har vanskelig for å sette meg ned å google svar på alle spørsmålene mine fordi jeg er “Ditsy” og fort ender opp langt fra subjektet som jeg først hadde plan om å sjekke ut. Derfor ønsker jeg kurs. Dansekurs, språk-kurs, kurs innen instrumenter, kosthold, treningsveiledning, massasje, anatomi – ja whatever egentlig! Har sykt lyst å lære akkorder og diverse på piano, og spansk er #1 på lista over språk av interesse. Bøker (Lærebøker, språkbøker, musikkbøker) er selvfølgelig også helt supre!

Kjenner jeg egentlig er tom for idèer nå, men synes jeg har dekt et relativt stort spekter innen alle prisklasser og tilgjengelighet, så jeg sier meg fornøyd!

God jul da!

Voldtekt er jenta sin feil.

Jeg er sint, frustrert og oppgitt. Jeg har i en lengre periode chattet med en gutt/mann som ganske nylig har flyttet til Norge (virker det som på språkegenskapene). Jeg synes det er helt greit å prate med fremmede på nett, for jeg føler ikke jeg legger ut informasjon som kan bli brukt mot meg, som adresser osv. Han virket jo grei og oppegående i starten, men idag ble jeg forbannet. Det er på ingen måte bare denne personen som har denne tankegangen, men det er skremmende å oppleve det at noen faktisk sier det rett ut på den måten som han gjorde.

Han klaget over hvor vanskelig det var å få seg “date”. Jenter var skeptiske til sånn. Greit nok det, men så sier jeg at det helt sikkert har en sammenheng med hvor mange som blir voldtatt på slike ‘blind dates’ og møter med menn de kanskje bare har truffet en gang.

Da sier han at det ikke er noe å tenke på, for de jentene som blir voldtatt ber om det når de kler seg seksuelt og søker oppmerksomhet.

Hva i hellvete er det som skjer med menn og denne tankegangen?? Om jeg tar på meg den aller korteste kjolen jeg eier, kliner trynet fullt av sminke, drikker meg drita og snakker høylytt om at jeg glemte å ta på meg truse før jeg dro hjemmefra, så har jeg fremdeles ikke bedt om at hvem som helst kan ta for seg kroppen min og bruke den etter eget ønske!!

Det sier jo seg selv at oppførselen jeg beskrev over her er relativt farlig for ei jente å ha, det finnes jo mange menn som tar det som en invitasjon, men kvinner verden over blir voldtatt daglig fullt påkledd eller ikke, så å påstå at noen som helst ber om det er faktisk helt sykt. Kvalmende, skremmende tankegang. Dessverre har jævla mange menn denne tankegangen, kanskje de fleste dessverre. Det er helt feil å tenke slik også, for ingen og da mener jeg ingen ønsker å bli voldtatt. Mange ønsker sikkert et one-night-stand når de kler seg vågalt og drikker litt mye, men da må de be om det. Det burde ikke ligge noen tvil om kvinnens ønske hvis du faktisk skal ha sex med henne. Uansett om hun kler seg som en callgirl og flørter uhemmet med deg hele kvelden så kan du faktisk ikke forvente at hun er interessert i mer enn bare det å flørte! Det må da være lov å flørte og danse med noen uten å måtte knulle de etterpå. Dessuten til de menn som mener at hvis man spanderer en drink på ei jente, så skylder de deg sex!? Gå og dø, det er helt frivillig å spandere på jenter; noen ganger får du napp, andre ganger ikke. Vil du betale for sex så må du skaffe deg ei hore.

NO MEANS NO!

Det samme gjelder om dama du tar med deg hjem angrer seg når det begynner å bli “hett”. Kanskje hun var på jakt etter en rebound men kjenner så at hun ikke er klar for det. Kanskje hun faktisk er jomfru og hadde planer om å ikke være det etter denne kvelden, men angret seg når hun ble litt mer edru. Kanskje hun faktisk har kjæreste eller ektemann som hun har kranglet med og bestemte seg for å hevne seg på men innså at “det her er faktisk for dumt”. Uansett hvilken grunn kvinnen har for å angre seg på valget når det er like før, så skal du la henne gå. Det burde ikke være en ubrytelig kontrakt å bli med noen hjem. Ja det suger selvfølgelig å bli liggende med “blue balls” når det var såååå nære, men det er ingen unnskyldning til å bryte seg på noen som ikke lengre ønsker sex.

Regler alle menn burde ha så jævla klart for seg er;
Nei betyr nei, uansett når de sier det, og uansett om de har sagt ja tidligere.
Er hun bevistløs er det også er stort jævla NEI.
Er hun så full at hun ikke klarer å prate for seg selv så er det også et NEI.
Er hun lettkledd så er det ikke en invitasjon.

Flørt gjerne med jenter, se om hun er interessert, får du napp så kjør på, vil hun ikke? La henne gå.

Get it trough your head.