Trening 310816

Dag 2 på treningsplana så slik ut;
10×3 Step up 25kg (12.5 hver arm)
10×3 Utfall 15 kg per arm
10×3 Bent over plate raise 2.5kg per arm

Deretter tok vi en pust i bakken og løp 200m på tredemølla 5 ganger med ca 30sek mellom hver runde. Så kjørte vi 20 toe to bar (knee raise for meg siden jeg faen ikke klarer toe to bar enda)

Avslutta med 30 over-head dumbell lunge (utfall med hantler over hodet) 6kg per hantel.

Økta ville vert grei nok har det ikke vert for at Hamstringen min er stivere enn et stålrør. Helt grusomt faktisk, så strake markløft – de fungerer!

video:video

Prøver å legge ut en bitteliten videosnutt, så får vi se om det fungerer! Hvis ikke legger jeg ut alle videoer fra treningene mine på min instagram!

Krysser fingrene for at hamstringen har roet seg til i morgen, for da står blandt annet burpees og sumo-deadlift på planen!

Hva har dere trent idag?

New in!

Denne jakka fra Nike!

Tights fra Nike!

Var et kjempefint sett, og veldig behagelig!

Kort tights fra Nike! Har veldig mange allerede men greit å ha en helt svart en.

Denne buksa fra Craft!

Ble slengt med en trepakning sokker også! Rett og slett fordi sokkene hadde søte farger.

Jeg har også trent idag. Dessverre var det masse bein og jeg er dritstøl etter i går. I morgen skjer en av to ting; jeg kommer meg ikke ut av senga eller så er jeg plutselig ikke støl i det heletatt.

Trening 300816

Idag begynte jeg med første økt av et treningsopplegg for nybegynnere innen crossfit.

Vi begynte med 10×3 på Good Morning, Army Press, Back Squat og Strak Markløft. Kjennes godt at jeg ikke har trent Hamstring på ei stund, og blir nok sengeliggende i morgen!

Deretter kjørte vi en 15minutters EMOM med 1 power-snatch i minuttet. Det hører kanskje lite ut med 1 repetisjon i minuttet – og det var jo egentlig det også, men siden både jeg og Kalle har hatt problem med skuldra lenge, og det var første gang han prøvde power-snatch så holdt det faktisk i massevis!

Det var så deilig å snatche idag, og jeg følte allerede nå at jeg hadde mye bedre kontroll enn på Lørdag.

Vi kjørte back squat som dette;
3×60%, 3×70%, 3×80% og 1×90% av max, kjente det var helt greit at min max er på 100kg slik at det ikke akkurat ble rakettforskning å regne om til kg fra prosentene!

Jeg testa jo 90kg på Lørdag også, men da hadde jeg ikke sjans. Klarte ikke å bremse på tur ned og havna under stanga to ganger før jeg måtte gi meg, så veldig fornøyd med at jeg klarte det idag!

Økta skulle egentlig avsluttes med 75 power snatch på tid, men siden ingen av oss har helt optimale skuldre enda (pluss at jeg skulle på jobb) så ble det avlyst.

Jeg håper virkelig jeg får fremgang innen crossfit med denne treningsplanen. Det er konkurranse på Maxpulse i Trondheim i slutten av september, og hvis jeg kjenner at formen har økt frem til da så vurderer jeg faktisk å ta ut ferie de dagene konkurransen pågår – så fremt jeg og Andreas finner en person til å ha på laget vårt. Lagene består av 2 menn og ei dame så vi mangler 1, men jeg tror jeg vet hvem vi eventuelt skal be med oss!

Bildene er veldig utydelige fordi de er screenshotta fra videoer som jeg legger ut på instagram! ( Gunnhildresell )

Nå skal jeg jobbe et siste skift før jeg har fri i hele fem dager!

Oppdatering mål 2016!

Da er 2/3 av året gått, så da er det på tide å gå gjennom målene jeg satt meg i starten av året!

Mål #1 – OHS 40kg!
Sist jeg prøvde tror jeg at jeg brukte bare stang eller stang + 10kg. Om jeg klarer 40kg skal jeg prøve å teste kommende uke! Må bare la rygg og bein hvile seg litt først!

Mål #2 – Markløft 120kg!
Det at jeg satt 120kg som halvårsmål viser virkelig hvor optimistisk jeg er.. Jeg har tatt 100kg, så 120kg innen årets slutt skal jeg nok få til, neste år får jeg huske at ting tar tid og 40kg økning i en øvelse på 6mnd er relativt brutalt..

Mål #3 – Frontbøy 80kg – Russian squat program!
Russian squat program har jeg ikke gjort, og hvis jeg skal gjøre det blir det ikke før høst/vinter, men når det kommer til vekt-målet så er jeg veldig nære! Jeg skrev 60-80kg og jeg ser på et notat på mobilen at siste registrerte økt med frontbøy var på 60kg (fire repitisjoner). Om jeg ender opp med å ta Russian squat program vil bare tiden vise. Jeg har tross alt nådd målet her og jeg har så mye annet jeg ønsker å trene, så vi får se.

Mål #4 – Kosthold – 6ukersplan – 78kg!
Planen ble gjennomført og vel så det! Jeg holder vekten stabilt rundt 78kg men har vert litt mer over enn under siste tiden, så har strammet inn litt igjen! Har vert flink de siste dagene og takket nei til godteri, brus og usunn mat. Holder meg til knekkebrød, frukt og kesam på jobb og spiser vanlig husmannskost til middag.

Mål #5 – Fysioterapi!
Denne vet jeg ikke om jeg fikk til, men skuldra mi er jo bra igjen, og jeg varmer opp på en skånsom måte om det  ikke er med strikk. Tennisball-treningen har jeg lenge tenkt på å begynne med igjen men det er litt vanskelig når hunden blir helt vill hvis han ser meg med den.

Mål #6 – Husmor!
Hell yes. Jeg har blitt mye flinkere enn jeg var. Å holde ting ryddig er mye enklere nå enn før! Alt har en fast plass, og siden vaskemaskinen er i andre etasje glemmer jeg aldri å sette på maskin så fort som jeg har ei full korg. Det har virkelig bedret seg!

Mål #7 – Lese mer – spille mindre!
Done and done! Jeg skulle riktig nok ha lest GoT bøkene men har fokusert mer på Harry Potter den siste tiden så jeg står fremdeles fast på bok 3 i GoT serien. Det å kutte ned på spilling har jeg også klart! Jeg har faktisk ikke slått på x-boxen etter vi flyttet. Tror faktisk ikke jeg har spilt x-box siden april heller.

Mål #8 – Tøying – spagaten!
Denne irriterer meg fordi jeg er faktisk veldig flink å tøye, men jeg kommer meg fremdeles ikke lengre ned i spagaten enn jeg gjorde for et halvår siden. Jeg har ikke sjans til å strekke ut foten på Pistol squat heller. Skuldrene er overmobile og er mykere i magen og fremside lår enn noen andre jeg vet om så det er bare bakside lår som er problemområde. Derfor må jeg bare fokusere på dette området fremover. Hamstring-terror de neste fire mnd og spagat på nyttårsaften, woop.

Mål #9 – Pistol Squat!
Done!
Jeg tok faktisk en del i går på photoshooten for Treningsshop! Jeg sleit mer med høyre fot, men det var balansen som ikke var helt med i tillegg til at jeg sto på en forholdsvis ustødig flate. Jeg regner derfor dette målet som ferdig!

Mål #10 – pull up -Push up!
Målet var å ta pull-up uten strikk og push-up uten å ha knærne i gulvet. Målet sto i parantes fordi jeg fremdeles hadde mye problem med skuldra på denne tiden, men så lenge jeg ikke pusher den for hardt nå fremover så tror jeg at den er gull. Jeg klarer derimot ingen av disse enda. Eller, jeg tok jo et par strake push-up men jeg vet ikke om den teller siden jeg sto så bredt med beina men jeg skal uansett fortsette å trene på dette. Pull-up er “work in progress”. Jeg vet likevel ikke om det er håp før året er omme. Etter jeg begynte å trene en del på dette (ca to måneder) har jeg fått synlige ryggmuskler, men jeg føler ikke progresjon likevel. Jeg tar fremdeles ‘bare’ 40-50kg i nedtrekk, og før jeg klarer det dobbelte så klarer jeg jo logisk nok ikke løfte meg selv heller. Som jeg skrev så er 40kg økning i en hvilken som helst øvelse ganske mye, så jeg vil ikke ha for høye håp.

Dette var de originale målene, og allerede i Februar satte jeg opp flere mål.

Mål #11 – Nå årets målvekt allerede i mars!
Denne tror jeg ganske sikkert at jeg klarte men aner ikke dato nei. Det tok ikke lang tid å bli 78kg, men etter det gikk det tregere og tregere. Var vel 76 på det aller letteste men de kiloene kom tilbake så fort at jeg fikk whiplash.

Mål #12 – Løpe 3 ganger i uka!
Jeg vet jeg klarte denne i en periode, men jeg ble jo lei og fokuse sklei mer over på fjellturer etter sommeren begynte skikkelig. Jeg skal huske å ikke ha så jævlig spesifikke mål fra nå av, orker da ikke å løpe 3 ganger i uken i et helt år! Jeez.

Mål # 13 – Jobbe med kjernemusklaturen!
Har vert flink å inkludere kjernetrening på ihvertfall 80% av alle treningsøkter det siste kvartalet! Jeg har aldri vert sterkere i kjernen enn nå! Før sleit jeg med 20 sekunder planke liksom, nå elsker jeg 50-40-30-20-10 økta (50 sit-up og 50sek planke ned til 10). Jeg begynte å trene mage veldig mye etter jeg fikk høre at svakere mage enn rygg kunne være grunnen til at jeg har så mye svai i ryggen min.

Det var da altså målene for i år! Det jeg må jobbe mere med er altså markløft, det kan jo være håp for 120 før nyttår. Jeg må også teste max på OHS og Frontbøy for å finne ut om jeg har nådd de eller ikke, uansett er begge disse mye med på treningene mine så å nå de i år skal ikke være et problem. Push-up og Pull-up jobber jeg jo med ukentlig så det får bare ta tiden det tar, og hvis jeg finner igjen tennisballen skal jeg legge den hvor jeg ser den slik at jeg husker å gjøre den øvelsen fysioterapauten viste meg!

Jeg kommer til å lage et eget innlegg for nye mål jeg ønsker å sette for de siste 3 månedene av året (inkludert de gamle jeg ikke har nådd).

 

Vikings

//Dette innlegget handler ikke om serien ‘vikings’ til tross for at bildene er derfra.


Jeg har bestemt meg hva som blir mitt første syprosjekt på det nye hobbyrommet! Vikingkostyme.

Jeg har lenge hatt lyst på et, men aldri kommet så langt at jeg i det heletatt har fått begynt. Jeg tenker at det må være mye godt klær av lin, eller ull. Siden lin er mye billigere (og jeg hadde dødd av heteslag i en ulltunika) er det nok det jeg kommer til å gå for. Jeg ønsker også at det skal være så realistisk som mulig. Det betyr at jeg ikke kommer til å lage hjelm med horn på, for å si det sånn. Klærne i serien vikings har gitt mye inspirasjon, men de er litt urealistiske, selv om de er skamkule.


For det første hadde de hverken gummisåler eller stålspenner på skoene sine, for det andre er det veldig mye mønster på klærne av lær, og vikinger var ikke så forfengelige av seg at jeg tror det var vanlig hos krigere (men det er veldig vanskelig å finne stoff om akkurat dette). Annet enn det kommer jeg nok til å bortimot kopiere dette antrekket!

Så det jeg tror jeg skal gå for er lin i to ulike farger. En til overdel og en til bukse. Jeg vil også trenge lær for å lage ‘rustning’ og sko. Jeg fant faktisk litt info om hvordan skoene så ut, og de var laget av myk lær og var på ingen måte utsmykket, likevell blir det nok det vanskeligste å få til da det meste må håndsyes.

Jeg synes overdelen her er veldig stilig, i tillegg til at det skal være overkommelig å få til. Lær-rustningen blir sikkert litt arbeid å få til, men jeg har allerede en del av de tingene jeg trenger for å skulle få det til. Når det kommer til buksa kommer jeg bare til å bruke en av slim-fit haremsbuksene mine som mal, og ha høyt liv med snøring. Om jeg kjører på med brynje eller ikke har jeg ingen anelse om enda. Brynje er utrolig dyrt hvis man skal bestille som metersvare, og å lage det, vel.. bare nei.

Anyhorse, jeg bare måtte skrive om det fordi jeg gleder meg sånn! Jeg er skikkelig gira på dette prosjektet og har “utforsket” en del for å gjøre det skikkelig bra. Så nå står det bare igjen å faktisk fullføre! Kanskje jeg faktisk får gjort det nå som jeg publiserer om det også. Jeg har veldig lyst å ha det på meg på Halloween, så det gir meg 2mnd å fullføre på! Jeg må virkelig få fart på sakene…
 

Ignorance is bliss!

Dette er et av mine favorittordtak. “Uvitenhet er lykke” er det da oversatt, og det stemmer veldig bra.

Jeg har som en regel å holde meg unna nyheter, om det er på tv, radio eller i avisa. Nyheter har for vane å gi meg en av tre følelser; Sint, trist eller redd. Tre følelser jeg virkelig ikke ønsker å føle. Det er jo også et ordtak at “det du vet, har du godt av!” men det trenger heller ikke å stemme. Jeg hadde ihvertfall ikke godt av å finne ut at mennesker svelger x antall edderkopper i søvne hvert år, og det er bare et av mange eksempler.

Dessverre, til tross for at jeg virkelig prøver hardt å unngå nyhetene så kommer jeg naturligvis innom de av og til – sånn som idag. Jeg hørte på P4 mens jeg kjørte kran, og hver halvtime eller noe så kjører de jo “nyheter” (Jeg bruker hermetegn for når de har fortalt akkurat det samme for tredje gang er det faktisk ikke nyheter lengre, det ligger tross alt i ordet at det skal være nytt).

På disse nyhetene fikk jeg i all hovedsak høre om 5 ulike ting.. For eksempel at alle langrennsutøverne må gå gjennom grundig sjekk fordi èn utøver brukte astmamedisin (og det var vel ikke langrenn engang!?) Jeg fikk også vite at en mann har voldtatt kona si med en gjenstand og sagt han ønsket å filme det og vise det til folk. Det som likevel virket som var den verste gjerningen var at han hadde brutt besøksforbudet. Jaja, sånn kan det gå. Neste sak jeg fanget opp var at saken til ABB (Jeg nekter å skrive navnet hans) ble anket til januar. I min mening kan den ankes til 2045 når saken er en klage på behandlingen han får i fengselet. Det er vist inhumane forhold. Jeg hørte naturligvis om alle de som døde i Italia, men ikke helt fanget opp hva som skjedde (?) Den siste saken jeg bet meg merke til var at 1/4 av ungdom i Oslo på utesteder er dopet, men da tenker jeg; er det så jævla rart!?

Når Idrettsutøvere må gjennomgå store tester på grunn av en manns pustevansker og folk voldtar andre med gjenstander. Når Norges store terrorist får støtte (til tross for ankingen) fordi han blir behandlet ‘inhumant’ – ja da er det ikke rart at ungdom doper seg. èn dag av livet mitt har jeg hørt på nyhetene, og selv jeg får lyst til å forlate virkeligheten for en stund.

Jeg er sikkert uviten, jeg er vel i enkelte sine øyne dum, men jeg tar den. Jeg kan med glede ta mot å bli kalt dum, uviten eller egoistisk så lenge som at jeg slipper å vite hvor ødelagt verden er. Dere kan få alt, krig, naturkatastrofer, voldtekter og nye sykdommer – ta de, så tar jeg alle de andre nyhetene. Jeg vil veldig gjerne høre om venneparet som har bestemt seg for å gifte seg. Jeg vil høre om din nye leilighet, eller det at du endelig har blitt gravid. Gi meg alle de gode, hærlige og gledelige nyhetene og la meg for guds skyld slippe all dritten som foregår i verden. Jeg har ikke kapasitet til å ta inn alt det negative, å ihvertfall ikke til å skulle engasjere meg i det.

Siste innkjøp!

Siden det ble en slags rundtur på et par crossfitsenter fra mandag av så ble det også litt shopping, her er noen av mine siste innkjøp!

Jeg må si at jeg elsker disse skoene! For det førsteer fargene helt etter min smak, de har hærlig form og sjekk den tykke sålen! Ja jeg blir riktig nok 180cm høy i de men de er ufattelig komfortable!

Denne nydelige Vanucci jakken var et must å kjøpe. Ja jeg gar nok jakker og ja jeg burde spare mest mulig til å betale ned møblene som kommer i uke 36, men hallo, se på den! Dessuten var det 70% avslag, og hvem klarer vel å si nei til det?

Nok et must-buy! Jeg er barnslig av natur og ikke minst en gadget-nerd så denne måtte jeg ha! Kontrollen er ca 4cm brei pg plugges rett i tv’n. Virkelig noe jeg ser frem til å ta i bruk!

Kakeform, formet som en borg. Trenger jeg si mer?

Diverse “krimskrams”! Støttetape og K-tape får jeg aldri nok av, samme med tåsokker! Q-tip beholderen er overraskende lite praktisk, men ser bedre ut enn de plastikkeskene de kommer i.

Kanskje det beste kjøpet; opphengstreet! Jeg var negativ første gang jeg og andreas så på den, men “it grew on me” – pun intended.

Vi skal skru inn skuffeknotter på de tykkeste ‘grenene’ for å øke opphengsmulighetene også! Jeg elsker den!

Vel, det var det, mine siste innkjøp! Nå må jeg sove, for i morgen starter jeg på formiddagsspreng. Opp og stå klokka 05:00. I love it!

Crossfitferie!

Hei og hå!

Idag er jeg og kjæresten på vår “crossfit rundtur”. Vi startet med å kjøre til Kristiansund på mandagen og deltok på en WOD på crossfitsenteret der. Slik var oppsettet:

Første del av oppvarmingen var ‘pizzaen’ eller hva det ble kalt. Alle holdte en ab-mat flatt i hånden og skulle slå den ut av de andre sin hånd. Mistet man matta måtte man ta 3 burpee.

Deretter hadde vi burgener warm-up med kosteskaft (google it) og til slutt en hold øvelse med stang hvor vi jobbet og gradvis fra gulvet og opp til utstrakt posisjon.

Første del av økta var 1 x High-hang snatch (fra utstrekt posisjon), 1 x Snatch (fra gulv) og en Over head squat med stanga over hodet. Vi kjørte 1 runde per minutt i 20minutter slik at det logisk nok ble 20reps av hver øvelse.

Siste øvelse, som da var døden, var en slags emom bare med 3min istedenfor 1min.

Første 3min – 3 pull-up 6-push-up 9 squat – 3 runder. Så hvert 3 min økte man med 1 pull-up 2 push-up og 3 squat. Jeg kom vel til ‘runde 3’ før jeg måtte kutte ned til 2 runder hvert tredje minutt – og da klarte jeg bare 1 runde før det stoppet seg. Selv på knærne klarte jeg ikke å tvinge frem en push-up, uansett hvor skalert jeg hadde gjort den.

Godt fornøyd med økta selv om jeg var helt ødelagt.

Deretter dro vi til hytta og overnattet der før vi kjørte til Trondheim. Det ble shopping og besøk til både min bror og Tora i tillegg til et besøk innom Crossfit Maxpulse. Den eneste timen som var ledig var ‘Box Gym’, og selv om ingen av oss er noe særlig godt innført i boxing måtte vi teste!

Oppvarming var 7.5min spinning og 7.5min roing.

Resten av timen er litt vanskelig å forklare men jeg kan prøve. Det var lag på 3 og 3 som delte på boxesekker, 2 slo og sistemann holdt fast sekken. Det var vel sekvenser på 1 min før vi rullerte og bytta på hvem som holdt fast sekken og hvem som slo. Deretter var det en slags sirkeltrening med 5 øvelser. Raske slag, trege harde slag, front-spark, sidespark og sparring med coachen. Det var også et par øvelser til med sit-up, slag, sprint og push ups. Vi avsluttet med sparring som er helt forferdelig tungt fordi man står og hopper fra fot til fot hele tiden i tillegg til å slå motstander og prøve å ikke bli slått. Det var overraskende moro og ei helt rå cardio-økt.

For å si det slik kjentes det godt at kondisen har blitt bedre siden vi ble kurset i boksing for et år siden, for da var det like før jeg døde før vi var halvveis.

I går var det litt vanskeligere å se glad  og fornøyd ut for jeg var fullstendig utslitt. Vi kjørte tilbake til hytta på Halsa seint i gårkveld og sovna omtrent før vi traff senga.

Idag er siste dagen av ‘treningsferien’ og vi skal tilbake til Crossfit kristiansund og delta på en tabata! Jeg gleder meg naturligvis til å trene, men det skal bli utrolig godt å ha en eller to fridager etter dette, for skuldrene mine klarer nok ikke mer enn dagens trening. Har ikke vert så støl i skuldre siden 2015, det er jeg helt sikker på.

Ønsk meg lykke til idag da!

Min aller første push-up!

Push-ups har alltid vert min store svakhet. Da jeg gikk skole i Molde hadde vi en test hvor man skulle ta så mange man klarte på ett minutt. Jentene fikk ta de på knærne, og likevel klarte jeg ikke èn.

Da jeg begynte på kettlebell I 2014 var pushups en del av oppvarminga, og jeg klarte fremdeles ikke EN push-ups. Jeg er usikker på hvor lang tid det egentlig tok før jeg klarte å ta de mens jeg sto på knærne, men det tok på tiden. Jeg vet det høres rart ut, alle får vel til push-ups? Ihvertfall de som trener daglig?? Dessverre ikke, og det har plaget meg lenge.

I 2015 skulle gjengen på en konkurranse I Kristiansund. Ene kravet var nettop dette. På et lag av 3 skulle 60 push-ups fordeles, og de matte gjøres med strak kropp. Jeg prøvde. Jeg øvde og øvde, men det var ikke nok tid. Jeg klarte ikke èn. Skuldra mi var heller ikke helt bra på denne tiden så jeg bestemte meg for å gi opp, men I den siste tiden har jeg prøvd til igjen.

Jeg har over en periode på et par uker sluppet meg ned på gulvet, stått I ferdigstilling og tatt halvveies push-ups. Da altså gått så langt ned som jeg har klart og opp igjen. Det bruker ofte å svikte etter 15-20cm (ja jeg har veldig lange armer). Jeg har gjort dette et par ganger om dagen, men likevel ikke følt stor fremgang.

For et par kvelder siden bestemte jeg for å teste noe. Jeg prøvde å endre benstillingen. Istedenfor å ha de klistret inntil hverandre spredte jeg de ganske mye. Jeg tenkte det ville gi stabilitet, og det gjorde de. Jeg kom meg helt ned, og opp igjen! Jeg vet ikke om denne formen ville vert godkjent i en konkurranse, naturligvis, men endelig føles drømmen om å kunne ta strake pushups innen rekkevidde! Jeg er utrolig glad for dette, og nå skal jeg jobbe enda hardere for å komme helt i mål!

Det viktigste er helt klart å ikke gi opp når man ønsker noe! Det eneste som fungerer er naturligvis å trene, og det skal jeg fortsette med til den dagen jeg dør!

 

Hobbyrommet er ferdig!

Etter noen uker står nå endelig hobbyrommet ferdig!

Her skal jeg da kose meg med lesing, tegning og negledesign! Etterhvert satser jeg på at jeg får bynt så smått med klesdesign også, men det vil tiden vise!

Pulten malte jeg selv fra trehvit til hvit med striper! Jeg har jo skrevet et eget innlegg på hvordan jeg gjorde det så sjekk det ut! Jeg kjøpte også diamantformede knotter til skuffene som egentlig var prikken over i’en.

De fleste beholderne har jeg også malt selv. Noen av de er faktisk gamle saus og peanøttsmør-glass!

Rommet er også fyllt med bilder av de jeg er mest glad i, og gode minner!

Det eneste jeg har tatt i bruk så langt er vel kosehjørnet mitt – hvor jeg satt og leste mesteparten av “the cursed child”.

Det er jo egentlig ei seng, så jeg måtte jo bare peise på med puter (deriblant de to hotellputene) for å få det mest mulig som en sofa. Men den kan fremdeles brukes som ei seng, som er veldig greit om vi får besøk som trenger overnatting!

Det siste jeg vil vise frem er min nydelige cleo vase!


I den har jeg 20 fasan-fjær som jeg bestilte på nett! Jeg bare elsker fjær! (Ikke uten grunn jeg har en tattovert på meg).

Nå skal jeg ligge rett ut og nyte sola frem til jobb klokka 14! Ha en nydelig og solfyllt dag allesammen!


//Må innrømme jeg ikke er i nærheten av så brun som på bildet. Jeg er nærmere “off-white” faktisk.

#diy #interiør #treningsblogg