Vikings

//Dette innlegget handler ikke om serien ‘vikings’ til tross for at bildene er derfra.


Jeg har bestemt meg hva som blir mitt første syprosjekt på det nye hobbyrommet! Vikingkostyme.

Jeg har lenge hatt lyst på et, men aldri kommet så langt at jeg i det heletatt har fått begynt. Jeg tenker at det må være mye godt klær av lin, eller ull. Siden lin er mye billigere (og jeg hadde dødd av heteslag i en ulltunika) er det nok det jeg kommer til å gå for. Jeg ønsker også at det skal være så realistisk som mulig. Det betyr at jeg ikke kommer til å lage hjelm med horn på, for å si det sånn. Klærne i serien vikings har gitt mye inspirasjon, men de er litt urealistiske, selv om de er skamkule.


For det første hadde de hverken gummisåler eller stålspenner på skoene sine, for det andre er det veldig mye mønster på klærne av lær, og vikinger var ikke så forfengelige av seg at jeg tror det var vanlig hos krigere (men det er veldig vanskelig å finne stoff om akkurat dette). Annet enn det kommer jeg nok til å bortimot kopiere dette antrekket!

Så det jeg tror jeg skal gå for er lin i to ulike farger. En til overdel og en til bukse. Jeg vil også trenge lær for å lage ‘rustning’ og sko. Jeg fant faktisk litt info om hvordan skoene så ut, og de var laget av myk lær og var på ingen måte utsmykket, likevell blir det nok det vanskeligste å få til da det meste må håndsyes.

Jeg synes overdelen her er veldig stilig, i tillegg til at det skal være overkommelig å få til. Lær-rustningen blir sikkert litt arbeid å få til, men jeg har allerede en del av de tingene jeg trenger for å skulle få det til. Når det kommer til buksa kommer jeg bare til å bruke en av slim-fit haremsbuksene mine som mal, og ha høyt liv med snøring. Om jeg kjører på med brynje eller ikke har jeg ingen anelse om enda. Brynje er utrolig dyrt hvis man skal bestille som metersvare, og å lage det, vel.. bare nei.

Anyhorse, jeg bare måtte skrive om det fordi jeg gleder meg sånn! Jeg er skikkelig gira på dette prosjektet og har “utforsket” en del for å gjøre det skikkelig bra. Så nå står det bare igjen å faktisk fullføre! Kanskje jeg faktisk får gjort det nå som jeg publiserer om det også. Jeg har veldig lyst å ha det på meg på Halloween, så det gir meg 2mnd å fullføre på! Jeg må virkelig få fart på sakene…
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg