Sosiale media og fallgruvene den har!

De fleste har jo en eller annen form for sosial media, og jo mer aktiv man er, jo større er sjansen for at du går i en av fallgruvene. Her er noen av de vanligste å gå i!

Skrivefeil!
Absolutt alle kan trykke på feil bokstav og bomme på et ord, men det er veldig tydelig at enkelte hverken kan rettskriving eller gramatikk.

Hvis du ikke kan å skrive engelsk så bør du faktisk droppe det. Det er vel spesielt på IG og Twitter folk føler de “må” skrive på engelsk for å gjøre seg forstått, men ofte går det motsatt vei. Hvor mange ganger i uka jeg ser folk skrive “to day” istedenfor “today” har jeg ikke kontroll på, og dette er en av de mildeste skrivefeilene jeg ser. Skriv heller på bokmål så kan den som ønsker det selv oversette (Det er alltid en knapp nederst i innleggene som oversetter teksten).

Det er jo ikke akkurat en viktig fallgruve å unngå da det eneste som skjer er at man viser at man ikke kan rettskriving/engelsk, men man kan dessverre virke uintelligent. Har man dysleksi eller andre lese/skrive-problemer så er “less is more” en fin regel. Dette er jo bare en personlig mening fra noen med OCD som ikke takler å se skrivefeil.. haha! 
BTW: Hvem, hva, hvorfor – ikke vem, va, vorfor. Barneskolenivå folkens.

Du trenger ikke dele alt.
DU tror kanskje du er morsom, men at du nøys så hardt at du tissa deg ut på butikken har ingenting på sosiale media å gjøre. Til nød kan du sende en snap om det til dine aller nermeste.

Yes det er knappe uken siden jeg så at noen hadde publisert dette på facebook for gud og hvermansen å se, og jeg synes virkelig ikke dette er noe å dele, som om man er stolt av det.

Det er nok ikke så mange som har interesse av å se bilder av absolutt alt kattene, hunden eller babyen din gjør på. Har du en baby/kjæledyr relatert instagramkonto eller blogg, spam ivei, for da er det nettop dette følgerne dine kommer innom din profil for å se, ellers kan man faktisk prøve å regulere litt hva man publiserer. Det er veldig begrenset hvor mange av dine facebook eller snap-venner som synes det er kjempegøy å se på at babyen din sitter og spytter ut grøt over hele stua di, faktisk.

Når du er syk.
Om du har egenmelding fordi du er forkjølt eller om du er langtidssykemeldt spiller ingen rolle her. Er du hjemme fordi du ikke kan på skolen/jobb så bør du egentlig ikke publisere noe som helst.

#1. samme som punktet over her så trenger du ikke legge ut om alt. “Æsj, har ikke sovet i natt, sår hals og snørr” er ikke en nødvendig facebookstatus. Ei heller en opphovna selfie med #Sick. Den eneste som bryr seg om at du også (som halvparten av Norge i vårsesongen) har blitt syk; er mora di.

#2. Du har ingen garanti for at ingen fra jobben eller skolen ser alt du legger ut. Om du er syk så tar det seg faktisk ikke ut at du har 3 venner på besøk, og ihvertfall ikke om du i tillegg velger å ta deg “Ei trøstepils”. Kom an, det her burde faktisk alle forstå.

#3. Skulle du være langtidssykmeldt av kroppslige plager som f.eks en knekt fot så burde du ikke bruke sykemeldingen som ferie og dra på reise. Å legge ut bilde fra strandkanten med gipsen høyt tar seg egentlig ikke veldig godt ut selv om man selvfølgelig er frisk nok til å gjøre det. Det sier jo seg selv at man fint kan ta et fly om man har knekt bein, men at å for eksempel humpe rundt og ha varetelling på Rema 1000 er kjipt.

Har du en jobb hvor de eventuelle kroppslige plagene, hva enn de måtte være, gjør at du ikke kan jobbe på en lengre periode bør du absolutt avklare med din overordnede om det er innafor å reise bort i denne perioden. Skulle det være greit trenger du likevel ikke gni det inn til andre folk på din arbeidsplass med bilder fra stranda.

Fyllebilder og statuser!
Denne tabben har jeg gjort selv i yngre alder. Da jeg fremdeles gikk skole kunne jeg jo aldri se for meg at bildene jeg la ut en dag kunne gi følger for fremtidig ansettelse (Noe de heldigvis ikke gjorde heller) men man veit aldri. Legger man ut bilder fra hver eneste helg hvor det er fyll, røyking og kanskje til og med helt eller delvis nakenhet sier det seg selv de fleste kan se seg skeptiske til å ansette deg. En barnehage vil ikke ha et fyllesvin som ikke kan oppføre seg i nærheten av barna, og de fleste andre bedrifter vil vel være skeptiske til om det kan bli mange “blåmandager” hvis de ansetter deg.

Grove vitser og sarkasme/ironi.
Den første og største grunnen til at det er en dårlig idè er fordi at det er fort gjort å missforstå på nett. De fleste plattformer tillater ikke kursiv eller bold skrift som kan legge trykk på at det faktisk er en spøk eller at du mener noe ironisk. Missforståelser fører sjeldent noe godt med seg, og dette veit jeg alt om da jeg gikk på en slik smell en gang tidligere, og jeg var heldig som klarte å ro meg ut fra den tabben.

Den andre grunnen er at selv om du synes det er gøy så kan andre ta seg nær av det. Jeg sier ikke at man må “gå på eggeskall” hele livet fordi man kan risikere å fornerme noen som kanskje er litt for følsom, men det går an å ha en liten sensur på nett. Husk at alt man publiserer blir lagret og kan bli brukt mot deg.

Personlig informasjon.
Fornavn og etternavn er så langt som jeg går, faktisk, og jeg synes egentlig selv det er litt i grenseland. Jeg ville aldri delt hvor jeg bor for eksempel, og angrer meg egentlig på at jeg delte et bilde på instagram da jeg anskaffet meg ny bil da reg. nummeret vistes. Du tenker kanskje at den type info er ubetydelig, men både identitetstyveri og innbrudd er enkelt om man har nok informasjon. Har man bare de 50 nermeste slektninger og venner på den lukkede sosiale plattformen så er det jo ikke så farlig å dele adresse eller telefon-nummer, men så fort noen du egentlig ikke kjenner personlig vet personlig info om deg så kan de bruke den eller selge infoen. Veit de adressen din og at du er bortreist er et innbrudd enkelt å gjøre for de som kan det, og du veit aldri hvem som er villig til å selge slik informasjon.

Litt paranoia er faktisk bare sunt.

MISC.
Ikke publiser noe du ikke ville likt at andre publiserte. Generell nakenhet av deg selv eller dine barn bør selvfølgelig unngås da man aldri veit hvem som ser bildene – eller hvilken sinnstilstand de er i. Ikke skryt av at du gjør eller har gjort shady ting, det beste er jo å ikke gjøre ulovlige ting men å skryte av det er jo bare dumhet (Grafitti, tyveri, slosskamper osv). Aldri publiser bilder eller videoer av andre uten deres tillatelse, i verste fall kan man bli saksøkt. Ikke publiser ting fra din arbeidsplass med mindre du er selvstendig næringsdrivende (SPESIELT ikke fra barnehager og sånn). Er du rasist så kan du holde det for deg selv, rasistiske utsagn har ingenting på nettet å gjøre, og dette gjelder egentlig all trangsynthet. Ellers gjelder jo sunn fornuft, BRUK HODET!

Kom gjerne med innspill hvis du mener noe mangler i lista!

Tattoo – fra idè til resultat!

1. Ideèn!
Jeg
har opplevd at å si “dette designet vil jeg ha” og stå for det designet og nekte å rikke på det eller la tattovøren legge egen stil på prosjektet. Det er ikke bra, man må følge tattovørens stil og spesialitet hvis man ønsker en virkelig god tattovering, derfor ba jeg om å se porteføljen hennes. Tegningene hun hadde laget var gode og i flotte farger, men så og si bare “old School” noe jeg ikke ønsker på meg selv. Jeg viste ikke hva jeg ville ha før jeg kom over en mandala hun hadde tegnet. Jeg ble overlykkelig over at det var en stil hun kjente til og ba umiddelbart om en Mandala Lotus på armen.

// Bildet jeg viste som inspo
En lotus er bred og passer ikke på ei arm (spesielt siden jeg allerede har tre tattoos på armen), men hun ville gjerne lage noe til meg, og det gjorde hun. Etter noen timer kom vi tilbake og fikk se designet. Jeg ble starstruck av det hun hadde laget og vi satte opp timen.

2. Tattoveringen
Onsdag klokka 20:00 var vi klar for action. Hun hadde stensilen klar og klasket den på slik som man normalt gjør. Dessverre kræsjet den i en av de andre tattooene jeg har på armen så vi måtte ommøblere. Den var fremdeles klistra inntil, men ikke inni tattooen min så jeg ga grønt lys. Jeg skal uansett ha en heldekkende sleeve så hva har det å si?

3. Smertene
Gjør det vondt?
Ja og nei. Enkelte plasser er vondere er andre, enkelte nåltyper er vondere enn andre. For meg var det verste prikkene. Vet ikke hvorfor men tror det kan ha noe med hvor konsentrert de er. Hun setter jo nåla inntil og presser på. Ellers vil jeg si at ytterkantene på tattoveringen var vondere enn midten, og det er nok fordi man har bein og mer følsom hud på ‘siden’ av armen. En tattoo er ubehagelig og svir, jo lengre man holder på jo ømmere er huden men jeg kom meg gjennom det uten å måtte si “Au” en eneste gang eller å skjære spesielt mye grimaser. Tips; Vær forberedt for det verste så er alt til forventningene eller bedre.

Det svarte av tattooen var absolutt ikke vondt. Det eneste jeg kjente svei var det helt nærmest den gamle tattooen.

Ble et veldig blurry bilde men syntes det så så fresht ut når fargene var klistra utover!

Finito! Snakker vi nydelig eller? Akkurat nå er jeg I det ufine flasse-stadiet så ønsker ikke vise oppdateringen enda siden det er lett å bli avskrekket av hvordan det ser ut..

Hvis du ønsker tattoo og ikke har noen enda har jeg her svart på noen vanlige spørsmål;
Ja det er vondt men det er veldig individuelt. Lønner seg å ta en kjapp tattoo (maks 1.5t) på et sted med tykk hud når man tar den aller første. Skulderblad, fremside lår eller her hvor jeg tok den skal være noen av de minst vonde stedene. Smerten kan sammenlignes med å ta ei knappnål og stryke den raskt over huden.
For å finne riktig artist; Sjekk porteføljen. Hva har artisten laget før? Hvilke design spesialiserer artisten seg på? Er det rent og ryddig I studioet? Be gjerne om å få se hvor de jobber osv. Å sjekke facebooksiden til studioet er også veldig lurt og prat med artisten face 2 face. 
Generell info om vasking og slik finner du bedre beskrevet på nett eller direkte fra artsten, men det er to ting som er essensielle for rengjøring og behandling av tattooen; Grønnsåpe og helosan. Helosan får du billig på europris (50% billigere enn på apotek). Grønnsåpen må vannes ut kraftig før du bruker den forresten, ei kork på 4 liter tror jeg. 

Ellers er det bare å spørre meg eller google den infoen du ønsker!

Kommer flere og bedre bilder om noen dager når jeg er ferdigflasset! Ha en flott 17mai feiring I morgen alle sammen!

Ti ting jeg savnet med Norge!

Believe me, det er null ganger iløpet av ferien at jeg har savna Norge, men nå som vi er kommet hjem kjenner jeg jo litt på at det er godt å være tilbake. Så her kommer det ti ting jeg er glad for!

1. Norsk!
Herregud jeg var noe lei, og sliten i kjeven faktisk, av å prate gebrokken Engelsk. Å komme hjem og bestille mat på norsk på Egon var så avslappende!

2. Maten!
Jeg klager absolutt ikke på maten i Kreta, men brunost, leverpostei og melk var ikke feil altså! Var også digg å drikke vann uten klorsmak!

3. Luften!
Alle veit jobat jeg elsker varme. Dess varmere dess bedre, men den skarpe friske lufta var faktisk, vel, frisk!

4. Null vind!
Kreta er jo ei øy midt i havet, så det blåser litt hele tiden. Vi hadde jo et par dager med heftig vind også, og selv om det faktisk ikke hadde noe å si for varmen så blir det jo litt irriterende.

5. Musikk!
Noen plasser hadde jo toppliste pop, men de fleste spilte sær Gresk jazzaktig musikk, og i poolbaren var det ihvertfall dritmusikk som vi da selvfølgelig hørte hele tiden når vi sola oss.

6. Neo
Trenger vel ikke å forklare hvorfor vi har savna han ♡

7. Å ha ei rutine
Vi la oss jo senere og senere hver kveld, og vi hadde ikke en rutine eller en plan på noe. Selvfølgelig var det digg, men jeg liker godt å ha noe å ‘gå til’ (jobb, trening osv)

8. Sosialisering
Det er vanskelig å sosialisere seg på andre språk, vanskelig å forstå og å gjøre seg forstått så det nærmeste vi var til å faktisk få noen bekjente var de på tattoo studioet. Der var vi jo bortimot 8-9timer totalt så da blir det jo en del prating.

9. Egen seng!
Sov jo som en stein hver natt og var ikke noe plaget av sengen egentlig, men puten var så rar. Hørtes ut som den var fyllt med plastposer, og det er jo selvfølgelig mer digg med ei stor seng på deling enn å ha én hver.

10. TOALETTENE!
Man skal jo helst ikke tappe ned papir i do i det heletatt, og de fleste offentlige toalett hadde ikke lås på døra – eller i beste fall en krok.

Så that’s it! Det er godt å være hjemme igjen, spesielt med tanke på det nydelige norske vårværet, men jeg skal tilbake neste år også, ingen tvil!

Kreta V.S Norge, et vanskelig valg så det er helt greit å få litt av begge!

Kreta er mitt hjem!

Ja jeg mener virkelig at dette føles som hjemme! Hyggelige folk, god stemning, god mat og ingen som ser rart på deg på grunn av klesvalg eller det at du drikker ei pils til lunch (eller frokost for den del). Trafikken er crazy og varmen er intens (allerede nå, så se for deg tempen i juli) men jeg har ingenting imot det what so ever. Det beste? Hunder overalt og lite insekt!

Her er i hvert fall et lite sammendrag av turen (Mer kommer når turen faktisk er over!)

Minigolf er livet, og vi har prøvd alle de tre banene i platanias!


Genuin reaksjon på “Hole-in-one”.


Mat & drikke er faktisk livet!


Bading er absolutt ikke dumt i denne varmen, og i morgen blir nok den varmeste dagen så langt i år med 34 grader ifølge metrologene!


Elsker palmer! De er så nydelige og ikke minst sjeldne for oss som bor “up North”.

Det kommer et bedre innlegg senere. I dag har vi tilbragt store deler av dagen på tattoo shoppen.

Først for å se og godkjenne designet til Andreas (Som tattoo artisten tegnet på, vel, syk kort tid) og deretter faktisk tattovere den, som tok fire timer(!!). I morgen er det min tur, jeg også har spesialdesignet tattoo, så det blir sjukt gøy å se resultatet. Jeg kan si så mye som at den er veldig inspirert av en lidenskap som jeg holdt mye på med for noen måneder siden 😉

L8r!
 

 

Kreta så langt!

Ankom Kreta i går rundt 12tiden og det har så langt vert fantastisk! Bading, soling, lange gåturer i gatene og shopping!


Hotellet vårt! Fra baksiden riktig nok, vi har verandaen i andre etasje på 4 “hakket” så vi har nydelig utsikt! Vi bort på Sunprime Beach and Spa Resort i Platanias, Kreta.


Allerede fått meg en venn! Vi kaller han bare “Santa’s little helper” (Hint: The Simpsons)


For å si det sånn har vi det heeeelt greit her nede! Jeg gidder ikke å sitte her å skrive stort mer, men vi har det i hvert fall veldig bra!

 

Viksætra 010517!

For å feire 1. Mai og årets første vårdag dro vi naturligvis på fjelltur! Fire folk, fem hunder!

Hvis noen lurer eller jeg ikke har nevnt det før så har da altså faren og stemoren til Andreas fire ridgeback hunder! Kelzi, Hadhi, Leza og Aretha!


Et random bilde av en kvist må til på tur det!

Det er en veldig kort tur som tar knappe 20-30 minutter, men man får en fantastisk utsikt siden turen starter på rundt 100 moh.

Jeg lagde jo ei treningsplan som ikke akkurat ble fulgt, men så lenge som en fjelltur er mulig og det er sol så slipper jeg alt jeg har i hendene for å gjøre det istedenfor. Jeg hadde uansett satt opp cardio og rumpetrening idag så i og for seg ble det riktig likevel.

Nå har jeg knappe tre timer igjen pluss et skift i morgen før jeg går ut på ferie! Gjett om jeg gleder meg!