Dagens LCHF – Lavkarbo mat!

Idag har vi testet to LCHF oppskrifter, og er sykt fornøyd med begge! 

Frokost:

Omelett med løkstuing(?)
Omeletten er laget på normal måte, bare uten løk og bacon og sånn.
Innholdet i “løkstuingen” er 50g bacon i strimler (Ville gått for 100, ble utrolig lite), 1 løk, 1dl seter rømme og 1dl majones. Baconet stekes og avkjøles, løken kappes i småbiter og alt blandes sammen. Når omeletten er ferdig fylles den og rulles sammen som på bildet. Nok til to personer! Helt nydelig, men dog veldig sterkt. Kan være lurt å bytte ut halve løken med kål (Blir en slags coleslaw). 


Hjemmelagde karbonader med paprikasalat og hvitløkssmør! 
Dette var også kjempegodt, og perfekt om man liker litt “Semi-sterk” mat! 
Hvitløkssmøret er  rett og slett 250g setersmør, 4finhakkede hvitløksfedd og 1tsk med sitronsaft. Jeg brukte saften fra en faktisk sitron, men funker også med sånn på sprutflaske tipper jeg. Alt det moses sammen i en beholder. 
Salaten er 3 paprika, 1rødløk (Den vi kjøpte var råtten, så måtte bruke vanlig løk) og 1 rød chillipepper. Alt kappes opp og renskes, legges på langpanne i ovnen frem til den begynner å bli lettere svidd. Så tar du av skallet til chilien og kapper den i småbiter, og rører alt sammen. 
Kjøttdeigen er rett og slett bare formet og lagt i panna med salt og pepper på!

Velbekomme!

#lchf #lavkarbo #mat #kosthold #oppskrift
 

Panikk!

Det ordet beskriver egentlig hele uka mi, for det er nettopp den følelsen som har dominert. Jeg har rett og slett panikk for alt og ingenting for tiden. Livredd for fremtiden, livredd for det jeg føler, livredd for å ikke bli “frisk” i venstrearmen igjen, livredd for å stryke praksis eksamen på skolen, livredd for å ikke ha tid til alt jeg ønsker å gjøre og livredd for å gjøre en feil som jeg ikke kan rette opp. Listen blir bare lengre for hver dag..

Tiden går i det minste raskt når jeg sitter og tenker hele tiden, men det gjør meg så absolutt ikke godt. Jeg drømmer også. Masse og intenst. Drømmene gir aldri mening, men er alltid veldig tydelige og “ekte”. Av og til er det vanskelig å skille mellom drøm og virkelighet, fordi det er alltid ekte folk i drømmene som sier og gjør ting som ikke er helt usannsynelige.

Jeg kunne bare tenkt meg fri fra alt. Bare i ei uke. Dra vekk og koble helt ut. Drite i fortid, fremtid og bare leve akkurat nå. Herregud jeg høres ut som en emosjonell 15åring, men jeg må bare få det ut! 

Jeg vet disse tyngre periodene kommer og går, men det virker som de kommer oftere og oftere og det liker jeg absolutt ikke. Noen som har tips til hvordan jeg skal få vekk panikken og få tilbake nattesøvnen slik den en gang var..? 

 

Lavkarbo is!

Idag prøvde jeg meg på en kjempe enkel lavkarbo is oppskrift!

2 eggeplommer
2dl kremfløte
2ss sukrinmelis
1/2 ‘pipette’ med vanilje stevia dråper

Pisket sammen melisen og eggeplommene. Pisket kremfløten og vaniljedråper til det ble krem. Løftet inn eggene og hadde alt I ei form. Denne porsjonen ble I det meste laget for denne beholderen.

Sto i fryseren i omtrent  5 timer!

Helt nydelig, og innafor på Lavkarbo! Verdt å prøve!

De dummeste treningsmytene.

Det finnes mange myter om trening der ute som overhode ikke stemmer. Problemet er at de fleste ikke vet bedre, fordi vi har blitt “opplært” til å tro disse tingene. Jeg vil bare lage et kort innlegg med noen av disse mytene.

Fett omgjøres til muskler.
Det er ikke noe galt i tro dette, fordi du tar ikke egentlig skade av det, men det er fremdeles feil . Si at du bare trener cardio; Du vil definitivt forbrenne fett, men mengden muskler vil være tilnærmet den samme som før du begynte å trene (Du får selvfølgelig en økning i lårmuskler hvis du sykler masse og i leggene om du jogger mye) men om du mister 8kg fett vil du likevel ikke ha gått opp 8kg muskler. Fett forbrennes når du bruker mer energi enn du spiser, muskler dannes/utvikles når du bruker musklene, enkelt og greit. Myten dukket antagligvis opp for at folk ikke skulle fokusere så mye på kroppsvekt, da man ofte blir litt tyngre om man trener styrke.
Poenget er bare det at fettet ditt ikke går gjennom en “magisk transformasjon” fra fett til muskler.

3 treningsøkter i uka er alt som må til.
Dette spørs naturligvis på hva ditt mål med treningen er. Hvis du har normal fettprosent og ønsker å bare stramme opp litt, eller få mer energi, så kan dette være nok, men du blir ingen tungløfter eller sprinter av 3 økter i uken. Hvis du er lettere eller for den saks skyld kraftig overvektig må du nok ha flere treningsøkter og ikke minst en skikkelig opprensking i kosthold for å bli slankere og i bedre form (Virker som mange tror at 3 timer trening i uken veier opp for sofa/sengsliting de resterende 165 timene i uka)! Jeg trener/er aktiv opptil 10timer i uken, selvfølgelig med ulik intensitet, men jeg er fremdeles letter overvektig fordi kostholdet ikke er på plass i tillegg til at jeg er litt for glad i sofaen og tv-serier. Trening er viktig, men riktig kosthold er like viktig, om ikke viktigere. Men som sagt; Det spørs hva du ønsker å få ut av treningen.

Det finnes bare en riktig måte å gjøre øvelser på.
Dette er mer enn feil. I kettlebell viser vi frem èn versjon av hver øvelse. Den mest brukte, men vi er alle skapt ulikt, så hvilken versjon av en øvelse som er behagelig for nettop deg må du finne ut selv. En god snatch for meg trenger ikke være en god snatch for noen andre, selv om de kan ha nøyaktig samme fysikk som meg. Det samme by FlexibleShopper” href=”#14686253″> gjelder markløft, selv om alle må ha stram og strak rygg for å unngå skade, så er hverken håndbredde eller grep likt for alle.

En grønn diett er en sunn diett.
Neinei. Selv om frukt og grønt selvfølgelig er sunt fordi det er naturlig og har masse vitaminer, så er det også nesten bare karbohydrater, og i frukt er det mye sukker. Kroppen trenger fett og by FlexibleShopper” href=”#21088050″> proteiner , så å leve kun på grønnsaker er ikke optimalt. Vegetarianere supplerer med for eksempel nøtter og tofu for å få i seg det de trenger av by FlexibleShopper” href=”#59384534″> proteiner, men ofte trenger de enda flere tilskudd for å holde seg ernært. Grunnen til at vegetarianere er slanke er fordi det finnes lite til null fett i salat, grønnsaker osv, og sånn som jeg har forstått det så må man enten unngå fett eller karbohydrater for å gå ned i fettprosent. by FlexibleShopper” href=”#75312650″> Proteinermå absolutt alle ha.

“Drømmekroppen på 3 uker!”
Denne skjønner nok de fleste at er feil, men det er jo greit å oppklare. Hver sen-vår kommer fullt av disse artiklene opp. “Sånn får du sommerkroppen på 3 uker”, “Flat mage på 2 uker” osv. Dette er helt fullstendig feil, fordi man klarer ikke å forandre kroppen så radikalt på så kort tid. Jeg skal ikke sitte å si at jeg vet hvor lang tid man trenger for å få sommerkroppen, men det er ikke uten grunn at de fleste begynner rett etter jul. Det tar tid, ihvertfall hvis du ikke er naturlig slank eller har skikkelig godt grunnlag. Ja, en slank by FlexibleShopper” href=”#68737109″> person kan lure frem en six-pack på 3-4uker, men da skal kosthold være strengt og uten utskeielser i tillegg til mye trening, dessverre er ikke dette spesifisert i disse artiklene som lurer de som har “litt ekstra” på kroppen. Ting tar tid, du ble ikke overvektig over natta, du blir ikke slank over natta heller.

Jogging er det beste for å bli slank (Gå ned i fettprosent)!
Meh. Denne er litt vanskelig på grunn av at det ikke er noen tvil om at jogging er en effektiv fettforbrenner, men det finnes andre måter å forbrenne fett på som er vel så effektive! Tabata intervaller på burpees, mountain climber, jump squat, hoppetau osv vil gi høy puls som fører til forbrenning på stedet, og at du fortsetter å forbrenne etter du er ferdig. Ikke glem at tunge løft (Styrketrening) fører til høyere forbrenning totalt sett iløpet av døgnet. Dette er greit å vite for folk med kneproblem eller kronisk beinhinnebetennelse. I min mening er også å gå fjellturer (Da altså rolig tempo i motbakke) like om ikke mer effektivt på grunn av at man både trener bein og får høy puls.I tillegg, som nevnt tidligere så blir man ikke slank av kun å trene, det er kostholdet som bestemmer fettprosenten. Gode gener er selvfølgelig til hjelp her også.

100 sit-up hver kveld = six-pack!
Denne er forferdelig irriterende, spesielt siden jeg trodde det funket slik selv da jeg var 13år gammel. Du får ikke six-pack av å ta sit-ups. Det hjelper ikke hvor sterk du er i magen, fordi det er fett som dekker over magens muskler. En six-pack lages på kjøkkenet, lav fettprosent = six-pack. (nesten) alle har six-pack gjemt under et fettlag på magen, den er bare skjult.’

80-60-80
Usikker hvor utbredt denne er nå lengre, men før var det et mål på den perfekte figur. 80cm over brystet, 60 rundt midjen og 80 over hoftene. Tingen her er jo at noen på 155cm fint kan klare dette, mens noen på 180cm vil være ufattelig tynn før man klarer dette. Jeg sier ikke at 60cm rundt midjen er umulig om man er høy, men da er man ofte så slank at det ikke er noen bryster eller rumpe igjen, så da er man brått 60-60-60. Uansett skal ingen sette et mål i form av cm eller vekt som bestemmer om din kropp er vakker!

Så that’s it! Dette er de tingene jeg oftest får spørsmål eller hører folk snakker om i det daglige. Alt dette er feil som vi gjerne har blitt lært av lærere og foreldre i barndommen. Det er enkelt for oss å tro på ting vi har blitt lært en gang, helt til vi blir lært noe nytt. Jeg har trodd på alle de tingene over her selv før jeg begynte å søke rundt etter ny info. Det er også mye jeg har måtte opplevd selv før jeg skjønte at jeg var feilinformert.

Sist men ikke minst; øvelse gjør mester!
https://33.media.tumblr.com/9693258ab69f3b77b1c4dc21969b770d/tumblr_nj8vpiR08s1u7s3oio1_400.gif
Hun klarte nok ikke dette første gang hun prøvde, så du blir ikke i god form av èn enkelt trening du heller 😉

Håper dette var informativt for noen av dere!

Ut på tur aldri sur!

De to siste dagene har jeg vert på 2-3 turer! I går var jeg og Andreas på knutsliøya, vi prøvde en ny tur der hvor vi gikk I rundt, istedenfor samme løype tilbake!

Synes det er utrolig kjekt med den lille tripoden til mobilen, slik at vi får skikkelige bilder fra turene.

Idag var jeg og Frank på Tytinghaugen, og gikk videre derfra opp til granfeltet! På Tytinghaugen møtte vi på besteforeldrene mine, og jeg fikk lurt med meg bestefaren min på et bilde (som antageligvis er det 4 eksisterende bildet av han, da er bryluppbildene medregnet).

Turen fra Tytinghaugen til Granfeltet tok bare 10minutter, så det ble totalt sett en kort tur, men kroppen min har nok bare godt av litt hvile/restitusjon. 

Hva har dere gjort idag?

30min Snatch og lavkarbo!

I går kjørte jeg, Kristina og Andreas half-maraton i Snatching. Kravet var “enkelt”; stå i 30min uten å slipp/mist/sette fra oss kulen. Vi klarte det alle tre! Så vi skal til Danmark i Juli på videre konkurranse! Selv om jeg er 100% sikker på at bare dommeren orker å se videoen, så legger jeg den her.

Jeg og Andreas har også såvidt startet opp nytt kosthold. Lavkarbo.
Alle sier jeg må “ta det med ro” og ikke være for streng på kostholdet, fordi jeg kommer til å sprekke. Men nå trenger jeg en stram kropp mer enn godteri.

Idag hadde vi favoritt low-carb måltidet mitt;

Dette er da 150g bacon, 400g kjøttdeig, 1 løk,  1 paprika, 1 medium søtpotet, 1 champiniong, ca 200g ost, 4dl fløte, 1dl rømme, 4 egg og 200g ost! Helt nydelig, og akkurat såvidt innenfor lavkarbo; selv om vi helst skulle droppet søtpoteten for å være ketosevennelig. Det vi gjør er å steike kjøttet, løken og paprikaen. Blander egg, fløte og rømme og blander alt i ei ildfast form (Må være greit stor), drysser over osten (Helst nermere 400g, vi hadde litt lite) og lar den stå i ovnen i 30-40min på 200grader!

I morgen skal vi prøve å få til en hviledag, men hvem vet, er det finvær blir det vel en kort tur!

Ønsker alle ei fin pinse, selv om jeg ikke vet hva det er eller hvorfor vi feirer det!

To treningsdager!

På onsdag hadde jeg og kjæresten ei ganske hard økt på treningssenteret hvor vi testet en ny øvelse, i tillegg til at vi kjørte max på markløft og frontbøy. Vi tok begge 40kg frontbøy og 90kg markløft! Dette er da 30kg mer enn noen gang før for min del, som jeg tror må bety at teknikken er blitt bedre!

26y8tZBwXW
Ganske irritabelt hvor dårlige bildene der inne blir, er noe med lyset som gjør bildene mer utydelige enn de ville blitt med en gammel klapp-telefon.. Er likevel utrolig fornøyd med løftet i seg selv! Tok vel 3 eller 5 reps, og da hadde jeg gradvis gått opp fra 60kg med 5 og 10 reps.
I går var det veldig fint vær, ihvertfall tidlig på dagen (Ble til og med lettere solbrent!) så jeg, Stig og Kalle dro på sykkeltur
29VNzeBwfB
Turen var etter asfalt, og ca 38km! Jeg er i dårlig sykkelform, men heldigvis hadde de en rolig kardio-dag, så jeg klarte såvidt å holde tritt med de. Det var ganske deilig, så det blir uten tvil flere sykkelturer fremover!
Idag står 30min (Halvmaraton) med snatching på plan, og på lørdager er det alltid sirkeltrening, søndager er sunday madness, mandag er helligdag (Som selvfølgelig betyr lang fjelltur) på tirsdag er det kettlebell-gruppetime, så da blir det vel ikke treningsfri før onsdag! Men hey, man trenger jo ikke mer enn èn fridag i uken!
Hvordan er din plan?

Camping!

Jeg har helt seriøst kjempelyst til å dra på tur nå! Camping er øverst på ønskelisten. Jeg har til og med drømt om fjellturer med “svevetelt” på 3000 meter over havet (Ikke at det kommer til å skje med det første siden jeg er den eneste som hadde tort det).

Har til og med funnet diverse opphengbare telt/hengekøyer med tak, og “Ticket to the moon” soveposer!  


Skal vel noe til før jeg får med meg noen på en slik tur. Kanskje ikke særlig lurt om jeg gjør det alene heller, med tanke på hvor urolig jeg er når jeg sover!


Vanlige telt fungerer jo de også! 🙂


Jeg vet dette er noe redigert, men oh my god. Det er dette jeg trenger nå! Vekk fra all teknologi bortsettfra et kamera og muligheten til å ringe etter ambulanse om jeg skulle klare og falle over og knekke foten eller noe!


Er det bare jeg som fantaserer om dette? 

 

Trøtt og sliten.

Jeg er så trøtt for tiden! Jeg har bare lyst å sove, og når jeg ikke har lyst å sove har jeg lyst å trene. I går fikk jeg aldri nok, selv etter en time med kettlebell og en times tid i ballbingen. Det at jeg er fullstendig udugelig når det kommer til fotball gjør jo i tillegg at jeg må løpe dobbelt så langt med halve effektiviteten. Jeg hadde skjønt det om jeg var sliten, men jeg er jo ikke det. Bare trøtt og dritlei.

Idag sto jeg vel ikke opp før klokka var 12, som vil si omtrent et halvt døgn med søvn. Selv det var ikke nok, for nå er jeg trøtt og har bare lyst til å sove igjen. Satser på at vi er ferdige på skolen om ca en halvtime. Da får jeg nok en to timer avslapning/sofasoving før jeg må på jobb.

Meg ca alltid;
https://38.media.tumblr.com/4c373dec2b5b9108a0dc986c5d423434/tumblr_nlkbrbUdIQ1rxx1vlo1_500.gif

Det hjelper ikke at jeg er midt mellom to kosthold heller akkurat. Jeg begynte egentlig med lchf på mandag, men vi hadde omtrent bare mat som vi ikke kan spise på lavkarbo, så da bestemte vi oss for å spise tomt huset for karbohydrater før vi går inn for det 100%. Hvis bare en av oss går inn for det er det mye større sjangse for å ikke få det til, så.

Flere der ute som sliter med tretthet nå i vårtiden?

Tattoo-klein.

Jeg kjenner jeg begynner å bli mer enn sånn passe sugen på en ny tattovering! Jeg har startet ny “tradisjon” hvor jeg koster på meg en tattoo hver sommer, men jeg har ikke hatt så dårlig råd som nå før, og jeg er litt bekymret for om jeg kommer til å kunne både dra til syden i ferien, og ta en tattovering! Så langt har jeg tre stykker, og har vel brukt ca 3000 på de totalt.

3000,- på 3 tattoveringer er jo mer enn overkommelig pris, men den neste jeg har mest lyst å ta kommer nok til å koste mer enn alle 3 tilsammen, antagligvis mer enn det dobbelte også. 


Dette hadde vert noe!

På grunn av at den neste jeg vil ta er ganske “massiv” er jeg likevel litt usikker på om jeg kan ta den i sommer. På grunn av sol, bading osv er det jo lurt å ta en liten tattoo (Jeg har tross alt rundt 20 ulike på “ønskelisten”) og heller satse mot leg-sleeven rundt juletider (Den som jeg forventer blir ganske dyr). Tingen er bare at jeg virkelig hadde lyst å sprade rundt i shorts og vise frem sleeven i år, men man kan jo ikke alltid få viljen sin!  


Følelsen når man får se hvordan tattooen kommer til å bli er ikke så ulik den man får rett før man åpner en gave! Derimot følelsen når den ferdige tattooen tørkes av og man får se resultatet, den er episk! 

Lurer på hvorfor det er et slik sug etter å ta tattovering, og hvorfor så og si alle kjenner det! Sikkert noe i blekket! 

Men hvis det ikke blir sleeve i år, så må jeg begynne å “fylle inn” høyre underarm, for det er der de to små tattooene er, og det ser egentlig ganske dumt ut. Kanskje jeg endelig får tatt en geometrisk tattoo, eller av en ulv, eller både og!

Flere som sliter med tattoo-abstinenser?