Prep is key!

Da har jeg imponerende nok hatt to dager på diett hvor jeg har preppet både frokost og lunch dagen i forveien. Det eneste som er vanskelig med maten er at den MÅ preppes dagen i forveien så lenge som at jeg jobber dagtid (som er alltid). Det som likevel er greit er jo at middag og lunch er ganske like måltider, så jeg får laget begge samtidig.


//Morgendagens lunch! Svinefilet, søtpotet chips og en god dose veggies.

Chiagrøten står også klar i kjøleskapet, og vitaminene mine står sammen med mandlene mine der jeg spiser frokost på mårran!

Det er jo bare to dager på diett, og tre hvor jeg har mealpreppa, men jeg må ta alle små seire med et klapp på skuldra, for det har ikke vert mange av de i det siste!

Jeg trente faktisk styrke i dag da jeg måtte beise ferdig verandaen før regnet kommer.
Økta så slik ut:
Knebøy, 5×5 på 50% av min gamle max.
Markløft 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 reps med økende vekt (5kg hvert sett) og 10 ab-mat situp før hvert sett.

Jeg må være forsiktig med både rumpe og rygg i god tid fremover, for jeg kjenner det med en gang jeg belaster litt.

Men nå skal man prøve å sove litt, for det gikk i hvert fall ikke an i går med den trafikken som var! Jeg er så sykt følsom på lyd i perioder, spesielt de dagene det har vert stille rundt meg.

Diett + mål for Juni!

Jeg har sikkert sagt det en mnd nå at jeg skulle  begynne med diett, men jeg har ikke klart å begynne. Jeg har bare ikke fått til den der første dagen (Eller, jeg har ikke klart å mealpreppe til lunch) og da klarer jeg ikke ta dietten seriøst.

Heldigvis klarte jeg å tvinge meg selv til å stå å lage lunchen min til i dag i gårkveld etter jeg så ett lite flatterende bilde tatt tidligere på dagen.


Det som egentlig kunne vert et fint bilde ble ødelagt av “Gravidmagen” min. Det er forresten bare en foodbaby, som et resultat av ish 6mnd cheatday. Det skulle liksom ikke mer til før jeg innså at jeg måtte ta grep (selv om det er et grep jeg burde tatt for 5mnd siden).

Jeg gleder meg faktisk veldig til å komme i gang skikkelig, og selvfølgelig å fortsette på plan fremover, for jeg veit hvor godt det er for kroppen min. Søvn blir bedre, humøret øker og jeg går forhåpentligvis ned i vekt. Jeg blir i hvert fall sjokkert om jeg ikke gjør det med tanke på hvor stor en endring i kostholdet det blir.

Det store målet på sikt blir å gå ned 15kg. Jeg veit at mange sier jeg er gal, eller at jeg ikke må finne på å gå ned så mye, men de som sier slik glemmer nok at jeg har fett fordelt på en 178cm stor kropp,  så 15kg er ikke så dramatisk som det høres ut som.

Likevel har jeg noen mindre mål., både for kroppen og treningen;
Ila de fire første ukene på diett forventer jeg å gå ned 3cm rundt hofta og 1cm hvert lår. På bryst kan jeg fort gå ned 5cm fordi *Lucky me* det er puppene mine som forsvinner først. Antall kilo jeg forventer å gå ned er et sted mellom 3 og 4.

Jeg skal få til 15 stikk-ut turer iløpet av Juni.

Sukkerfri mnd! Da altså å unngå godteri, kaker og lignende. 

Lese ferdig “bli best”. Jeg stjal seriøst boka fra Bodil da vi var i Kreta og har ikke lest den ferdig enda. Skammelig!  Kan like gjerne slenge på at jeg skal lese ferdig siste HP boka ila Juni også! Tror jeg har godt av å trimme lese-evnene mine litt for det er lenge siden sist.

Så det var det! Setter meg ingen løfte-mål for i sommer, for jeg gidder ikke å stå inne på gymmet så lenge som at det er fint nok vær til å holde på utendørs, så da blir fjellturer prioritert! Det kommer nok styggværsdager hvor man kan stå å stuke med markløften likevel.

Hva er dine mål for sommeren?

 

Første fjelltur!

Vi har vert på endel turer, men før i går har vi ikke vert på en fjelltur!

Turen var eksepsjonelt tung for meg grunnet den trøblete rygg/hofte/rumpe muskelen, men vi kom oss opp, og det var så sjukt verdt det.

Å se solnedgangen på 900m er fantastisk, og gir flotte bilder!

Ryggen gir meg definitivt problemer, men jeg fungerer enda, og da kommer jeg ikke til å ta ei hvileuke, det funka ikke i Kreta og funker nok ikke nå!

Jeg drar til kiro og massasje så lenge som jeg har mulighet, så da er problemet “stand by” om ikke annet. Jeg tror at å bevege meg gjør mer godt enn vondt!

To kill a unicorn.

Det har vert på og av litt amper stemning i huset de siste ukene, eller mer spesifikt, siden vi kom hjem fra syden.

Da vi var der nede kjøpte jeg meg jo tidenes nydeligste ‘badeleke’, en 2 meter stor enhjørning som fant sin plass i hjertet mitt nokså kjapt.

//People who say money can’t buy happiness doesn’t know where to shop.

Jeg er litt rar sånn at jeg får faktisk ekte følelser for ting. Jeg ble kjempeglad i Unini (ja jeg gav han et navn), så når han var utfor en ulykke knuste det faktisk hjertet mitt litt.

Etter litt enhjørning-wrestling klarte en i følget vårt å lage en rift i ene vingen. Han lovde å bøte enhjørningen med sykkelsaker så Unini ble med hjem. Jeg hadde god tro på det der med sykkelsakene i starten selv om jeg ikke likte tanken på en svart og oransj skyteskive på enhjørningen, men etter å ha sett en video på youtube bestemte jeg meg for å fikse den selv – med strykjern og aluminiumsfolie.


Det viste seg å være vanskeligere enn først antatt.


Å få smeltet de to delene av riften sammen var nært til håpløst, enten så ble det ikke bra nok smeltet, eller så smeltet det for mye slik at det ble flere og større hull enn det første. Det var ikke god stemning da jeg måtte legge meg i går i sinne over at det ikke fungerte.

Etter ei god natts søvn og en hel dag hvor jeg fikk vurdert rundt hvordan jeg skulle klare å fikse det uten flere fuck-ups fikk jeg endelig reparert vingen og jeg tror faktisk det holder!


Jeg er så overlykkelig over at det til slutt fungerte! Så glad at jeg bare måtte dele gleden her inne!

Ja jeg vet jeg er en barnslig dritunge som blir sur når lekene går i stykker men jeg må vel bare “own it” og godta at jeg er litt barnslig! Leken min er i hvert fall i orden nå, og livet føles litt bedre!

Tre turer!

Gud for en hærlig dag! Siden det er pinse har både jeg og samboer fri fra jobben, og det har vi utnyttet max idag!

Da klokka var rundt 13 gikk vi vår første tur, og endte opp med tre stykker totalt idag.

Er verdt å nevne at det ikke er spesielt lange eller krevende turer, men det var så godt å bare få gå hele dagen!

Håper vi får fler fridager med så nydelig vær som idag, for det er absolutt ingen mangel på turgleden for tiden!

Mellom turene fikk jeg også kost meg i sola på verandaen og klarte å få et skikkelig skille på ryggen! Om jeg er brun eller brent vet jeg ikke, og bryr meg egentlig ikke, er bare fornøyd så fort det kommer farge på kroppen! #Bleik

StikkUt!

Må bare beklage stillheten fra meg den siste tiden, men har hatt mer enn nok “on my plate” etter kreta til at bloggen ble nedprioritert.

Selv om egentlig ingenting foregår for tiden, så har det vert ganske mye likevel!

StikkUt! 2018:
Både jeg og samboer har virkelig savna fjellene nå i vinter, og har fått skikkelig dilla på stikk ut turene, det er jo flott med turer generelt, men konkurranseinnstilt som vi er liker vi det godt når det er litt statistikk og konkurranse i bildet og da er stikk ut perfekt for oss!

17Mai tok jo også vekk litt oppmerksomhet fra bloggen. Jeg har ingen forklaring på det men alle høytider stresser meg ekstremt mye, spesielt etter jeg ble “voksen”. Med tanke på at både jeg og Andreas begge er skillsmissebarn og har besteforeldre som er i live så er jo slekta relativt svær, og i høytidene er det jo normalt å ville være med familien, så hele 17mai var delt opp i 2timers intervallerpå hvem vi skulle henge med.

Jeg har generelt et høyt indre stress for tiden, som også er grunnen til at jeg ikke har skrevet noe siden 13 mai. Det er liksom jobb, diett, venner, familie, kjærestetid, trening, tur, husarbeid og det blir litt for mye for meg. Man får jo “kjempebra” tips med folk “Bare koble av sosiale medier så blir alt bra”, men som dere ser på mangelen av innlegg her inne V.S hvordan jeg føler meg nå, så har jeg gjort det og det hjelper ikke en dritt. Bloggen er faktisk som et fristed hvor jeg kan komme med utblåsninger, tankespinn og det føles godt å bare få det ut, og det hjelper meg mye mer enn å koble av sosiale medier.

Som de fleste veit er jeg ikke en “Ring en venn”-type person, så å sette meg ned med typen eller venner og snakke om hva som foregår inne i hodet er ganske unaturlig for meg, og da er bloggen den beste terapi jeg kan få. Her kan jeg skrive om alle mine “first world problems” og ingen kan dømme meg for det, for de fleste bare scroller videre uansett og kommenterer “fine bilder”. Hvis noen velger å lese hele greia så er de faktisk interessert i de tafatte problemene mine, og da har jeg på en måte fått pratet med en venn, likevel.

Med det tar jeg kveld.

Kreta i bilder!

Da er man kommet hjem etter ei lang natt med reising, og til tross for at jeg fint kunne vert der ei uke til, så var det litt digg å komme hjem også, spesielt siden sola steiker her også!

Tenkte at jeg skulle  dele noen (Mange) bilder fra turen nå, så kommer et eget innlegg når jeg har fått laget vloggen jeg filmet på turen, og ikke minst et eget innlegg på tattoveringene jeg og de andre tok!

Bildene er ganske random, og det er sånn 60% mat og drikke, men det er jo det slike turer går ut på! Å spise og drikke mest mulig som man ikke får spist her hjemme uten å bli ruinert!


//Artistic AF

//Enhjørningtømming, litt av en prosess!

Tusen takk for turen folkens! Det har vert en hærlig, morsom og fantastisk bra tur!

 

#Kreta #Reise #Ferie #Charter

Min kropp er mitt tempel..

… men siden november 2017 har jeg behandla den som et Mexicansk horehus.

Kroppen har fått mye juling, lite hvile og nesten bare søppelmat. Som et resultat begynte kroppen å gi beskjed om at jeg måtte ta grep. Allerede i Desember begynte korsryggen å krangle, men jeg klarte meg både i hverdagen og på jobb/trening – så hvorfor endre noe?

Deretter begynte nakke og skuldre å krangle. Nå har jeg hatt betennelse i 1mnd. For en gangs skyld hørte jeg etter og endret hvordan jeg behandle kroppen. Vel.. delvis ihvertfall.

Så fort jeg fant ut at en høyfettsdiett aka Keto ikke fungerte særlig bra sammen med betennelse så slutta jeg med det, og har etter det spist bare dritt.

De to siste dagene derimot, oh boy.

Dere skjønner at kroppen min  tydeligvis ikke mente at ett fornuftig måltid om dagen var godt nok, så for å strø salt i såret har jeg også blitt syk. Forkjølelse, influensa eller pesten – ikke vet jeg, men jeg tror det var ett hint om at en kropp trenger mer enn ben & jerry’s og pasta for å fungere.

Så i tillegg til B&J og pasta har jeg i hele to dager inhaleret all mulig dritt som liksom skal være bra for meg. Spiser spirulina, C- og D-vitamin som om det var godteri. Jeg lager shots av eddikk, vann, gurkemeie og ingefær. Jeg gurgler olje to ganger daglig, da dette tydeligvis suger bakteriene ut av munnhulen slik at man raskere vlir kvitt sykdom, og ja, hadde jeg hatt salvie skulle jeg brent den ved sengen – til tross for at dette egentlig skal drive ut demoner, ikke sykdom.

To dager med ekstrem helsefix (som egentlig føles awesome) så begynner jeg å tenke litt. Hvorfor i hellvete gjør jeg ikke bare en litt mindre ekstrem versjon av de siste dagene hele året rundt? Hvorfor kan jeg ikke bare være litt fornuftig fra januar til desember istedenfor å ha nazidiett mellom mai og oktober for å fullstendig miste all sans og samling fra november til april?

Ett kosthold burde bestå av litt mer enn bare is, pasta og ketchup. Det er så sykt mye god mat der ute, og en god del av den maten er faktisk bra for kroppen, så hvorfor utsetter jeg meg for denne dritten hvert år?

Hvorfor må en betennelse og en form for sykdom til før jeg klarer å skjerpe inn kostholdet?

Det er ikke godt å vite, men en ting jeg veit er at jeg har fått en ny kostholdsplan. Den har sunnhet og helse så jævlig i fokus at jeg kommer til å bli tidenes friskeste klump av helse når jeg går på den!

Vektnedgang er tatt helt ut av likningen, men med tanke på hvor krisedårlig kostholdet har vert frem til nå, så vil selv den minste endring i spisevanene mine naturlig gjøre at jeg går ned i fettprosent, over tid.

Siden jeg er en betent jævel og har forska som en tulling på matvarer som har betennelsesdempende egenskaper så var det litt som en test da jeg ba om denne planen for å bli frisk, men etter å ha sett på plana er jeg ikke i tvil om at coachen kan mye om mat (evt at han har lest de samme artiklene som meg). Jeg er veldig gira på å komme i gang, etter vi kommer hjem fra Kreta.