Redesign – bukse til shorts!

Da er jeg akkurat ferdig med et redesign eller “upcycle” prosjekt!

Shortsen var en gang ei bukse, og da jeg gikk Design & Håndverk på videregående gjorde jeg det om til en shorts. Jeg ble aldri helt ferdig med den men nå har jeg endelig fullført!

Naglene og blondene var der fra før av, så det jeg har gjort er å gjøre den ‘distressed’, altså opprevet og slitt og gitt den en ny ‘cut’ på sidene – da altså svingen eller buen i sidesømmen.

Er kjempefornøyd med resultatet og synes den ser mye bedre ut nå enn før, selv om jeg kunne tenkt meg at den var enda mye mer ‘frayed’ i bunnen og kanskje enda mer ripped i fronten. Jeg tok bare ikke sjansen på å lage mer hull da jeg var redd den ville bli mer eller mindre gjennomsiktig.

Har fremdeles 3-4 shorts prosjekt hjemme som jeg gleder meg til å fortsette på! Har funnet mye fin inspirasjon på nett til ulike stiler jeg skal prøve å kopiere.

Redesign – bukse til shorts!

Da er jeg akkurat ferdig med et redesign eller “upcycle” prosjekt!

Shortsen var en gang ei bukse, og da jeg gikk Design & Håndverk på videregående gjorde jeg det om til en shorts. Jeg ble aldri helt ferdig med den men nå har jeg endelig fullført!

Naglene og blondene var der fra før av, så det jeg har gjort er å gjøre den ‘distressed’, altså opprevet og slitt og gitt den en ny ‘cut’ på sidene – da altså svingen eller buen i sidesømmen.

Er kjempefornøyd med resultatet og synes den ser mye bedre ut nå enn før, selv om jeg kunne tenkt meg at den var enda mye mer ‘frayed’ i bunnen og kanskje enda mer ripped i fronten. Jeg tok bare ikke sjansen på å lage mer hull da jeg var redd den ville bli mer eller mindre gjennomsiktig.

Har fremdeles 3-4 shorts prosjekt hjemme som jeg gleder meg til å fortsette på! Har funnet mye fin inspirasjon på nett til ulike stiler jeg skal prøve å kopiere.

Jeg tror på skjebnen.

Jeg er ikke akkurat en religiøs person. Jeg tror ikke på gud, allah eller buddah, og skulle jeg velge å bli religiøs ville jeg gått for Norrøn Mytologi. Det er av den enkle grunn at gudene er rå, og historiene om disse gudene er interessante nok til at de er verdt å lese.

Jeg tror ikke på mirakler, eller det å ha en “Guardian angel” som redder livet ditt skulle noe skje. Jeg tror på medisinske fremskritt. Forskning. Jeg tror på det at kroppene våre er ulikt bygd og at enkelte kan overleve de mest utrolige ting.

Jeg tror på de ting som man kan ta på eller se. Ting som er fysisk rundt oss. Jeg er en ganske logisk styrt person, for å si det enkelt.

Likevel er det èn ting som jeg har fått for meg nå de siste årene. Jeg har naturligvis ikke en dato på når jeg begynte å tro på det, men akkurat nå er jeg helt sikker på at skjebnen finnes.

Skal jeg se tibake 3-4år og sammenligne med hvordan livet er nå, så finnes det få konstanter. Det er nesten ingenting som er slik det brukte å være da. Ny boplass, partner, venner, hobby og et nytt meg. Jeg har opplevd mye trist på disse årene. Mye vondt har skjedd både innad i familie, kjærlighetsliv, ikke minst det å miste eller skli vekk fra venner, og det er nok nettop derfor jeg har begynt å tro på skjebnen.

Når jeg har hatt det vondt, eller måtte ta vanskelige valg så har det hjulpet utrolig masse å tro på at alt er skjebnebestemt uansett. Jeg har jo i grove trekk fortalt om da jeg i 2014 tok kanskje det viktigste og vanskeligste valget noen gang. Det valget som veltet om hele livet mitt og fullstendig forandret meg som person. Det valget utløste en kjedereaksjon av ting som snudde livet mitt på hodet, og som til slutt førte meg dit jeg er den dag idag. Det var noen ganger mens hele omveltingen var i full aksjon at jeg måtte stoppe opp og tenke “var det rett valg? eller vil dette fucke opp hele livet mitt?”, etterhvert ble det mere klart for meg at det var helt riktig valg, og da innså jeg at det var skjebnebestemt.

Jeg vet ikke hvor jeg ville vert hvis jeg hadde gått andre veien. Hvis jeg har tatt et annet valg enn det jeg tok. Jeg har egentlig aldri brukt mye tid på å tenke over det heller, siden det i mitt hode er et “ikke tema”. Jeg var aldri ment å ta et annet valg, for meningen var at jeg skulle sitte her idag.

Jeg vet det vil høres merkelig ut, at jeg kan sitte her som en overlogisk ateist som ikke tror på noe jeg ikke kan se eller ta på – og påstå at skjebnen finnes. Det gir kanskje ikke mening, men det gir meg trygghet. For hver gang jeg møter et valg jeg ikke ønsker å ta, så kan jeg knote så mye jeg vil med å velge – men likevel vite at jeg kommer til å velge riktig. Jeg trenger ikke bekymre meg for fremtiden, for den blir akkurat sånn den skal bli. Jeg kan gjøre akkurat som jeg vil – når jeg vil – for det jeg gjør påvirker uansett ikke mitt liv eller fremtid. Det som skjer det skjer – og det er ikke en ting jeg kan gjøre for å forhindre det.

 

Bursdag, fest og gaver!

Da er det mer enn 10 dager siden årets feiring var over, og det er på høy tid å skrive om denne begivenheten!

Det var jo som alltid utkledningsfest, og alle kom faktisk i kostyme (eller utkledd ihvertfall, usikker på definisjonen på ‘kostyme’). Uansett da, her er et bilde av noen få av de som var på festen! Vi tok et fellesbilde da alle var kommet også -men det ble nok ikke tatt med min telefon!

Jeg var Batman, Andreas var Bane og til vår store fornøyelse dukket kolbjørn opp som Jokeren, så jeg var egentlig opptatt hele natten med å redde gotham (hvis du ikke har sett de nyeste Batman filmene forstår du sikkert ikke noe av det jeg skrev nå)

Kvelden var sikkert kjempemoro men jeg skal ikke skryte på meg å huske stort annet enn at jeg likte jellyshotsene jeg laget. Kanskje litt for godt.

En ting jeg er kjempefornøyd med er at jeg tok i bruk julegaven fra kjæresten, som er et polaroidkamera! Jeg brukte hele filmen denne kvelden og fikk en kjempemoro bildevegg som resultat!

Jeg setter så sykt stor pris på alle de som deltok, og selvfølgelig også de som ikke fikk muligheten til å delta men var der i ånden!

I tillegg til å være omringet av hærlige folk – så fikk jeg mange flotte gaver både før, under og etter selve bursdagen min!

Med mamma og besteforeldre fikk jeg penger – det er egentlig blitt tradisjon etter jeg ble ‘voksen’.

Med pappa, min stemor og mine småbrødre fikk jeg ei kjempelang og stor rutaskjorte som jeg fikk velge ut selv! Det ble et skikkelig ‘impulskjøp’ da vi møttes på kjøpesenteret rett før stengetid, men jeg har så og si bodd i den skjorta siden den dag så den falt virkelig i smak! Tror det er den på bildet under, måtte bare søke opp på nettsiden til dressmann da jeg ikke har tatt bilde selv.

Med Frank & Marianne, TEA og Joakim fikk jeg av hver av de ei vinflaske, alle av ulikt merke! To av de ble nok åpnet og drukket samme kveld, men har ikke hjerte til å åpne den jeg fikk av Frank & Marianne, rett og slett fordi flaska var så utrolig fin. Skal få tatt et bilde og legge ut senere!

Av min bror fikk jeg ei flaske fireball som jeg faktisk knapt nok tror jeg fikk smake på før han og kjæresten min trakk seg tilbake til ‘mancaven’ og drakk resten av den. Haha!

Fra Kristina, Kalle og Kolbjørn fikk jeg en gavepose med masse hærligheter i! Jeg fikk små håndduker fra Kari Traa, sokker fra Frank Shorter, en asics tights og en Anarchy tights jeg har sikla på i månedvis!

Den er så kul! Vet ikke helt hva det forestiller, men en blanding av C3PO og steampunk, kanskje? Uansett råstilig tights som vil bli brukt mye!

Med Bodil fikk jeg løftebelte fra better bodies!

Beltet er kjempegodt å ha på, og det kan virkelig anbefales til alle som bruker løftebelter på trening!

Kjæresten var utrolig søt og delte opp gaven i to omganger! På morgenen fikk jeg gavekort til massasjetime (1t fullkroppsmassasje) og da han kom hjem fra jobb fikk jeg de etterlengtede reebok skoene som sto på ønskelista mi her inne! Jeg hadde faktisk allerede satt av et par oppe på skobutikken her hjemme, som jeg skulle kjøpe hvis jeg ikke fikk de i gave! Kan bare anbefales på det varmeste, de er nesten like gode som skikkelige joggesko – og 10 ganger finere!

Sist men ikke minst fikk jeg nok den desidert beste gaven av Marion! Jeg hater å skulle “velge ut” en gave som favoritt – for jeg føler at det er dårlig gjort med tanke på at jeg fikk så mye fint fra alle sammen.. Men dette var en perfekt gave, fordi den viser hvor godt hun faktisk kjenner meg, og jeg så virkelig ikke at den kom!

Jeg ble så overrasket, rørt og lykkelig da jeg åpnet den her om dagen, at jeg ikke vet om jeg takket skikkelig for den engang! (Så hvis du leser dette tusen tusen tuuuusen takk! <3)

Jeg fikk meg nemmelig Runwaydreamz shorts! Drømmeshortsen over alle drømmeshortser – som jeg har sikla over siden 2012! Jeg kan garantere at hvis jeg leter i arkiver på gamlebloggen så er den nok nevnt ganske mange ganger over de siste årene!

SE hvor vakker den er da! Denne shortsen alene er grunn nok for meg å aldri skli tilbake i gamle vaner og legge på meg igjen! Jeg kommer rett og slett ikke til å komme meg over tapet hvis det skulle skje – så i tillegg til at den er helt nydelig og bortimot evigvarende på grunn av den høye kvaliteten – så er den en konstant påminner om at jeg faktisk må holde kostholdet i sjakk! It is simply perfect ♡

Da skal jeg ikke dra ut innlegget noe mere, kjenner jeg er klar for et par timer søvn så! Jeg vil bare oppsummere med et kjempestort TUUUUSEN TAKK for at jeg har verdens beste venner, kjæreste og familie! Jeg er alt for dårlig på å vise hvor mye de betyr for meg, som gjør det så enda mye mer fantastisk at de faktisk holder ut med meg! Xoxo hjertehjerte loveyouguys!

Flettedilla

Denne helga startet jeg på sesong 2 av Vikings, og jeg fikk helt dilla på fletting!

Dette er da Lagertha og hun er –

Derfor har jeg herjet med håret to dager på rad. Hodebunnen er sår og skuldermusklene mine er utslitt, men jeg må si at jeg er fornøyd med resultatet.

Den første og ganske enkle frisyren jeg testet.

Den fra idag!

Jeg må si jeg ble veldig fornøyd med begge, pluss at det er ganske digg å ikke ha håret i hestehale for en gangs skyld.

Nå har jeg iset ned hele venstre arm med ispose, så håper jeg at det ikke kommer enda en ny betennelse på grunn av dette. Det høres kanskje rart ut at jeg skulle dratt på meg betennelse over fletting, men det er jo overraskende anstrengende for skuldra på grunn av de rare stillingene.

I morgen skal jeg prøve å både få inn løpetur og core-økt – hvis jeg får tid til det. Jeg er SÅ nære drømmemålene kroppsmessig at jeg må bare pushe på. Helga har vert en katastrofe på matfronten, med ostepop, sjokolade, is, pavlova og vafler, så jeg har mye å gjøre opp for!

NY PERS I SQUAT!

Idag var jeg virkelig sterk i knebøy! Etter 4 sett med 8-10reps per sett med økende vekt hver gang avslutta jeg med ny pers på 90kg back squat!

Kjæresten klarte dessverre ikke å ta bildet da jeg var i nedre posisjon, men jeg kjente og så i speilet at den var fullverdig – altså at jeg var ca paralell med gulvet!

Ble ei ganske ‘kort’ og lita økt med bare 3 øvelser, men fikk tatt back squat pers, et fint sett med beinpress og testet Romanian deadlifts med 50kg, som faktisk var verst for grepet og ikke beina!

Alt i alt veldig fornøyd med økta!

New in, T-skjorter!

I går fikk jeg pakke i posten, og jeg kunne ikke vert mer fornøyd med innholdet!

Er bare bittelitt Harry Potter fan da, som dere kanskje ser! Snakker om harry potter så har jeg nå igjen 3,5 bok igjen! Jeg føler egentlig ikke for å rase gjennom boken jeg holder på med bare “for å bli ferdig”. Det er mye glede i å lese, så jo treigere og sjeldnere jeg leser, jo lengre har jeg gleden av å lese!

DET NORGE TRENGER

Norge trenger nye leger og nye legesentre. Jeg sitter her nå, 45min eller timen min. Jeg hadde på denne tiden som jeg kaster vekk på venting vaska hele huset.

Forsinkelser forekommer, men for i hellvete når de VET det er sykdom og mangel av leger synes jeg for faen de kunne gitt beskjed. Jeg kaster vekk verdifull tid her. Legene må uansett være på jobb, det er tross alt jobben deres – men hva med alle som er syke, og trenger hjelp? Hvis dette er den nye standarden så skjønner ikke jeg hva vi betaler skatt for.

Hvorfor skal jeg betale skatt for dårlig behandling og timevis med venting på et varmt og klamt venterom. Jeg rekker jo å bli gammel og få gikt før jeg kommer inn til legen. Jeg rekker å bli syk mange flere ganger før jeg kommer inn. For i hellvete, jeg rekker å bli frisk før jeg kommer inn til timen min.

Jeg er dritforbanna!!

“Week two”

Jeg har ikke følt noen form for fremgang siden jeg hadde sist måling. Jeg vet jeg ikke har gått ned noe serlig og jeg er livredd for at målene er de samme (og ikke minst at bildene ender opp like). Jeg vet det er normalt å ha enkelte perioder med mindre fremgang enn andre, og jeg hadde veldig stor fremgang de to første ukene. Jeg går ut fra at når noe endres så får man store resultater med en gang så roer det seg ned etterhvert. Men hvorfor måtte det roe seg NÅ!? Jeg har sååå lyst på den flate magen, og jeg er to håndfuller med plagsom muffinsmage som ikke vil slippe. Det er faktisk nesten bare èn håndfull også, så det kunne liksom stagnert etter den var vekk.

Jeg må rett og slett konsultere kostholdsveileder om hva jeg skal gjøre. Om hun kan endre noe på planen for å kickstarte forbrenningen igjen eller noe.

Jeg får jo dommen i morgen. Kanskje det er bedre enn jeg fryktet. Jeg trodde tross alt ikke noe hadde skjedd de to første ukene heller, og var kjempenervøs da også, så kanskje det er håp!

Shopaholic!

Idag hadde jeg rett og slett et lite “Slag”. Jeg bestilte rundt 6 klesplagg og har samlet ytterligere 20 ting i handlekurven jeg valgte å ikke bestille. Som jeg har vist ganske tydelig den siste tiden har jeg fått fullstendig dilla på alt som heter shorts, crop-tops og bikinier. Greia er bare at jeg faktisk ikke har kroppen til det, endaforhåpentligvis.

Som sagt endte jeg opp med en del, og jeg gleder meg til å vise de frem når de kommer (som tar ca 1mnd) og da satser jeg på at sommerkroppen er på plass og jeg faktisk -kan- bruke både det jeg allerede har bestilt og det jeg vurderer, som er følgende;


“I hated everybody before it was mainstream” – Må si den passer meg utmerket siden jeg var ufattelig “folkstygg” for bare to år siden. Da snakker vi kaldsvette og tildekt med store solbriller og hetta langt ned i panna hver gang jeg satt foten utenfor døra.


Vet ikke hva det er, men helt forelska i denne toppen! Kan være toppen og shortsen sammen som gjør det – men jeg finner &%¤# ikke shortsen noen plass..


Denne er faktisk ganske stilig. Eneste grunnen til at jeg droppa det idag er fordi jeg har flere ganger blitt “lurt” på etsy og ebay fordi shortser ofte bruker falske bilder, så det man får levert er helt sinnsykt stygt.

Denne er såååå fin! Eneste problemet er at omtrent ingen bikinier passer meg. Spesielt ikke de fra utenlandske sider. Det er dessuten ikke sånn at jeg er dritgira på å få zebrastriper over hofta i sommer heller. Skulle aller helst dratt på nudiststrand i syden jeg.


Døds søt!


True!

Her er det da toppen som er av interesse. Har faktisk ikke noe til overs for disse hullete buksene. Liker veldig godt “distressed” bukser med rifter, men synes rett og slett det ser teit ut med så store hull som dette. Håper det er en trend som går fort over.

Dette er da bare noen få av tingene på min “nye” ønskeliste. Tipper ihvertfall at 3 av disse plaggene er på vei hjem til meg allerede iløpet av april. Men vi får se! Skal spare penger som om livet mitt var avhengig av det frem til juni. Mulig det blir en kort sydentur iløpet av Mai, alt avhengig av hvor god råd vi faktisk har frem til da.