April i bilder!

Da skal jeg for en gangs skyld være tidlig ute med dette innlegget! Dette er måneden i bilder!

Jeg kan vel starte med å gi meg selv litt skryt! Jeg har klart å vri over mentaliteten min nok til å faktisk mane frem litt bedre selvtillitt. Det at folk mener at jeg har et forvridd selvbilde synes jeg er helt feil, for det er en så tydelig link mellom min personlige lykke og hvor mye fett jeg har på kroppen at det går ikke an å benekte at jeg faktisk ser meg selv sånn jeg faktisk ser ut. Ja jeg er sikkert uenig med mange om hva som er pent, men jeg liker helt klart meg selv med mindre fett selv om det betyr mindre former.

Dessverre så er det også en direkte link mellom hvor ‘stor’ jeg er og hvor flink jeg er med kosthold. Jeg har hatt et meget anstrengt forhold til mat denne måneden. Jeg har ikke på noe sett og vis kontrollert inntaket mitt, ihvertfall ikke siden 12 April, og da er man plutselig oppe I 20dager med dårlig kosthold. Fem matbilder på en måned kan bare bety en ting, og det er at kosthold absolutt ikke har vert i fokus. Jeg har heldigvis ikke skeiet fullstendig ut og har knapt nok gått opp, men siden jeg hadde knappe 0.5kg I minus forrige måned også så ser jeg at drømmen om perfekt sommerkropp sklir lengre og lengre unna..

Det som bekymrer meg enda mer enn kostholdet er antallet hviledager og dårlige treningsøkter. Jeg kommer ikke på èi økt denne måneden som var sånn “YES, det her føltes bra!”. Jeg løfta jo 100kg i markløft èn gang på èi økt, men jeg synes ikke det er godt nok siden det ikke engang er et maxløft. Jeg hadde vel èi skikkelig sliterøkt og èn ren cardiodag. Det er alt for lite på en måned, jeg burde faktisk ha et minimum av fem økter I uka, og siden jeg skal ned I fettprosent burde ihvertfall tre av de ha inntil en time cardio.

Jeg shoppet helt sykt mye i april. Jeg fikk bonus fra jobben pluss at jeg har hatt bursdag som betyr dineros, og det har jeg selvsagt dratt nytte av. Seks Nye tightser, fem nye topper, ihvertfall èn kjole og en shorts er noe av det jeg har kjøpt inn. I tillegg har jeg satt på vipper og bleiket håret så det har gått med noen høvdinger denne måneden, langt fler enn normalt.

Likevel har jeg klart å spart opp veldig mye til Kreta-turen! Når jeg ser på kontoen så veit jeg at jeg kommer til å leve godt der nede i forhold til hva jeg har gjort tidligere reiser som har vert dårligere planlagt.

Ikke en kjempebra måned trening og kostholdsmessig, men å få det I perspektiv som dette gjør noe med motivasjonen kjenner jeg. Nå blir det slutt på tullet, sommerkroppen må prioriteres!

Målene for Mai er;
Fortsette å gå ned i fettprosent/cm.
Jeg må bare være streng mot meg selv i dagene frem til jeg reiser, for jeg orker ikke å tenke så hardt på kalorier når jeg er i syden. Så får jeg bare være ekstra flink i tiden etter vi kommer hjem også. Det som er litt kjipt med Mai er jo feiring av nasjonaldag og konfirmasjon til broren min, men jeg får bare holde meg unna alt usunt bortsettfra disse to dagene og den uka jeg er bortreist for å kompensere.

NY PR i markløft!
Nå har jeg vert stillestående lenge nok! Nå skal jeg klare å få 107,5kg eller mer opp fra matta, koste hva det koste vil (Eller kanskje ikke så brutalt da)

Trene fysio!
Jeg må bli mer konsekvent med å trene fysio annenhver dag. Jeg tror faktisk jeg skal sette meg opp ei plan ASAP for å faktisk ha kontroll på hva som skal gjøres når denne måneden.

Wish me luck people..

 

 

I’m a size awesome!

//Innlegget er i forbindelse med dagens post på instagram

Er det noe jeg har lært etter flere år med nettshopping så er det hvor sykt størrelsene varierer på klær. Den bokstaven i bukselinninga eller nakken på toppen er egentlig kun gjeldende på det aktuelle plagget.

Da jeg var i Trondheim tidlig denne uka kjøpte jeg meg tre tightser. Tre forskjellige produsenter – tre forskjellige størrelser. XS, M og L. Det var en helt vanlig treningstights, en seamless tights og en kompressjonstights. Det ironiske er egentlig at den tightsen som faktisk det er “best plass i” er den i XS, mens den som er trangest er den i Large.

Så hvorfor varierer plaggene så mye? Jeg er Ganske sikker på at det går etter gjennomsnitts-størrelse i landet til produsenten, og selvfølgelig alt etter hvilken gruppe som er ‘target’ for kjeden. Jeg har ihvertfall fått intrykk av at klærne som er norskproduserte er små i størrelsen. spesielt Kari Traa og Johaug. Jeg ligger i gjennomsnitt på størrelse medium men når det kommer til disse produsentene er large et minimum. Jeg går ut ifra at det kan ha noe med hvem som er målgruppen; unge og aktive jenter.

Så har du motsetningen; Reebok. Målgruppen er i all hovedsak crossfittere (Ihvertfall på de klesplaggene som har kommet ut i de senere årene). Crossfittere er jo proppet av muskler i tillegg til at Reebok er produsert i Amerika hvor (Som dere vet) det er en Ganske stor gjennomsnittsstørrelse. I Reebok klær kan jeg til nød ha medium, men da blir overdelene veldig baggy og tightsene henger ikke på for alt i verden.

I de fleste storkjedene som H&M, Cubus, Lindex og Bik Bok er medium som oftest perfekt, men plutselig ramler jeg over plagg på disse butikkene også hvor jeg enten må opp på large eller ned på small.

Bestiller jeg fra Ebay (da når selger er fra Kina) så må jeg alltid sjekke størrelsestabellen. I de fleste tilfeller har jeg 2XL men plutselig ramler jeg over plagg hvor M/L passer også.

Poenget er at selv om du har en “Gjennomsnitts-størrelse” så burde ikke det definere hvordan du ser på deg selv. Å være large betyr ikke at DU er stor det betyr at klesplagget er stort i forhold til de andre størrelsene av akkurat dette plagget. Dette gjelder også gutta der ute! Selv om du har small i de fleste klær så er du ikke “liten og spei” for eksempel.

Det viktigste er å lære seg å godta hvordan kroppen er, MEN hvis man har et ønske og overskudd til det så kan man forme kroppen sin nesten som man selv vil innenfor rimelighetens grenser. Bare ikke legg så stor vekt på klesstørrelsen din, eller hva du veier.  

 

Innkjøp til sommeren!

I går var jeg med Andreas til Trondheim på shopping, og fikk kjøpt mye nydelige klær til sommeren! Må innrømme at jeg hadde litt overdrevent god selvtillit da jeg kjøpte klærne, for jeg er på ingen måte klar for å vise meg så lettkledd, haha!


Fem Crop-tops, en high-waist shorts og en kjole med åpen rygg. Kostet meg knappe 500,- så fikk mye ut av pengene!


Som dere ser er sommerkroppen fremdeles under konstruksjon, men det blir etter hvert! Rekker det nok ikke før syden, men til sommeren kommer her i Norge, satser jeg på at den er på plass!

Kommer et eget innlegg på treningsklærne jeg kjøpte også, men liker å dele opp litt!

Vippe-extensions refill!

I dag dro jeg til Jacklin’s og fikk etterfyllt vippene mine. Det var blitt veldig “skabbete” så det føltes sykt fresht å få fyllt på!

FØR;

ETTER;

 

FØR;

ETTER;

Det ene som er sjukt irriterende for meg er at mine ekte vipper er så sykt lyse at det vises veldig godt at det er fake. Heldigvis vises det bare når øynene er lukket.

Jeg kjøpte meg også en olje ment for hodebunn. Sliter med sår, tørr og ubehagelig hodebunn og de andre oljene jeg har er ikke ment til bruk i hodebunnen, så tenkte det var verdt et forsøk.


Fikk med den søteste lille reiseflaska med pipette også da! Testa den her ista, men veit ikke om den har fungert enda. Føles litt mindre sårt allerede, så håper det funker!
 

Skamklipte kjæresten!

Så det er hva jeg har gjort i dag da. Jeg gikk ca to måneder på frisørlinja og i min nåværende kjærestes hode (Og ex’n for den saks skyld) så er jeg da kvalifisert til å klippe noen. Det er jeg da altså ikke. Men han hadde stort behov for en klipp, så da måtte jeg bare stille opp!

Beklager den ekstremt rotete bakgrunn, både jeg og samboer har jobbet nattskift denne helgen og da er rydding langt nede på prioriteringslista.

Før;


 

Håret hans var ikke ille i mitt hode men det var for langt i nakken, det jeg ikke var helt forberedt på er hvor tynt håret i nakken hans er, så det ble krise (spesielt med blitz)


SE ALT HÅRET JEG KLIPTE AV DA!! Herregud.

Og resultatet;


(Han er ikke hårete på ryggen btw, det er fra når jeg brukte barberingsmaskinen.. Haha!


Jeg er helt sikkert nødt til å gå over et par ganger til for å få det helt bra, jeg er jo livredd for å klippe han for kort selv om det selvfølgelig vokser ut igjen på noen uker. Men ja, det var dagens prosjekt!

 

Mitt kosthold!

For alle som tilbringer mye tid med meg så har jeg et tilsynelatende forvirrende kosthold. Dette kan jeg bare si meg helt enig i, for det er ikke noen plan for det!

Som en kollega sa i går “En dag spiser du nesten ikke, og dagen etter spiser du en stor pizza helt alene?” Ja, det er faktisk sånn det går. Jeg har ikke cheat-days i den vanlige forstand, men har du lyst har du lov.

Jeg følger per dags dato ikke ei plan, men bruker inspirasjon fra tidligere planer til å sette opp kostholdet for dagen. Jeg velger sunne og proteinrike alternativer og holder meg unna sukker så godt som det lar seg gjøre.


Har jeg god tid og alle nødvendige ingredienser bruker jeg å spise havregryn i proteinshake med blåbær. Har jeg dårlig tid blir det knekkebrød med CC og enten kalkunpålegg eller syltetøy (Uten tilsatt sukker). Jeg veit jo godt at kalkunpålegget er det sunneste alternativet, men jeg har perioder hvor jeg ikke takler kalkun og kylling i det heletatt, og da tvinger jeg det ikke ned på trass. På samme måte har jeg også perioder hvor jeg sliter veldig med alt som lukter (Som tunfisk) og da må jeg holde meg unna det også, så som dere skjønner så er det kroppen min som bestemmer kostholdet, ikke ei plan!

Lunch og mellommåltid er på samme måte, hvis jeg har litt dårlig tid er dette en favoritt;

Fruktsalat med vaniljekesam og fryste bringebær som jeg gjerne varmer i micro og heller over til slutt. Bruker jeg de når de er fryste så fryser også kesamen.
Har jeg enda dårligere tid eller skal på jobb har jeg oftest bare med meg vaniljekesam og lager den der med bare et eple og drysser på kanel.
Jeg har også perioder hvor jeg spiser riskjeks med eller uten pålegg, ananas og CC, hermetisert tunfisk eller havregryn med vann. Alle disse tingene er enkle å ha med på jobb.

Når det kommer til middag er det ganske enkelt; Vi spiser det vi får levert på døra!


Vi får mat fra godt levert til fire middager hver uke, og da har vi gjerne pizza eller taco en av de andre dagene og det er sjeldent vi har middag sammen alle dagene i uka så that’s it egentlig. Godt levert gir som oftest èn pastarett, en kjøttrett, en fiskerett og en kyllingrett hver uke, så det er varierte og halvsunne middager.  

Over til cheat-meals;
Jeg har ikke fast “kosedag”, den følger gjerne tidsplanen min og den er jo ganske spesiell i seg selv. Hvis jeg har en cheat day og tre dager senere blir invitert i bursdag? Jo da blir det to cheat days på kort tid, men jeg tar sjeldent cheat day bare for å ha det! Hvis jeg og kjæresten har frihelg samtidig så reiser vi veldig gjerne bort og da blir det ofte en bedre middag med dessert for eksempel, men selv om jeg har en bedre middag som ikke akkurat er kjempesunn så betyr det ikke at jeg trenger å sluke en godtepose i tillegg. Det handler om totalt kalori-inntak, så spiser jeg heller en lettere kveldsmat og legger om til et magert kosthold dagen etterpå.

Jeg brukte alltid å gjøre den feilen av å ligge ca 2-500 kalorier i underskudd 6 dager i uka, så hadde jeg en ultrasyk super-cheat day hvor jeg spiste i meg mer kalorier enn det kroppen min hadde behov for på ei hel uke. Selvfølgelig ville jeg ikke gå ned i vekt med et sånn kosthold, det sier jo seg selv. Jeg prøver mitt beste for å spise sunt, men tillater meg selv utskeielser når det passer seg, og holder likevel vekta i sjakk.

Så det er mitt kosthold sånn som det er nå. Jeg har tenkt å se om jeg finner kostholdsplanen min og følge den èi uke for å se hvilken effekt det har på kroppen. Jeg har jo fri fra jobb mandag til fredag så jeg burde ha god tid til å “meal-preppe” sånn at det står klart til sprenghelg. Jeg drar jo til syden rett over neste helg så det er jo greit å jobbe opp en liten buffer, for jeg kommer ikke til å tenke noe på kosthold i Kreta, det er helt sikkert!

Let’s travel together!

Nå er jeg helt sykt klar for å ut og reise! Turen går jo nå først til Kreta, men jeg føler jeg vil ha mer!


Jeg har lyst å dra Europa rundt, men jeg har også lyst å ut av Europa igjen. Jeg har jo såvidt dyppet tåen over i Asia (Tyrkia, 2013) men jeg har lyst lengre. Jeg vil til Australia, Afrika, Usa, Thailand og det hadde vert helt rått å få opplevd Kina selv om det kanskje ikke er den mest vanlige plassen å dra til på ferie. Jeg har også lyst til Brasil, men har fått klar beskjed fra Andreas at det er uaktuelt på grunn av all kriminaliteten der.

Jeg har bare så lyst til å oppleve dyrelivet, nature og kulturen verden over. Det er èn ting å se bilder på nett, men å oppleve det er hva jeg ønsker – og det ønsket er sterkere nå enn noen sinne før.

 

Veien til Trondheim.

Idag slengte jeg meg på kjæresten da han skulle kjøre til Trondheim for å levere diverse! Jeg tok med kameraet og det ble noen gode bilder!

Prøvde å få med en bro som er langt bak i bildet, men avstanden ble for stor, har ikke SÅ stor linse heller.

Jeg tok alle bildene i manuell, så måtte justere iso og lukkertid nesten hvert eneste bilde! Noen ble veldig mørke, andre svært lyse.

Dette synes jeg selv ble det beste bildet, for dette er det eneste jeg fikk tatt mens bilen faktisk var i ro, fikk sånn hærlig vårfølelse av bildet!

Tok over 200 bilder, men orker ikke legfe ut så mye!

Nå skal jeg jobbe tolvtimer. Nattspreng denne helgen, formiddag neste helg!

Verdens beste shampoo!

I går fikk jeg den etterlengtede shampooen i posten! En liter av den, vel og merke!

//Jeg er ikke på noen måte sponset av Blush.no, eller Fudge, dette er 100% egen mening om produktet.


Det er en “Blåshampoo” eller da en lillashampoo som det egentlig burde hete siden den fjerner gulskjær, ikke oransj-skjær! Den fungerer som bare juling på lys-platina-blondt hår.

Jeg brukte den også da jeg hadde mørkere hår men da funket den bare på de aller lyseste delene av håret naturligvis.

Det som er viktig å nevne her er;
#1. Bruk hansker hvis du ikke ønsker lilla fingre. Vær også forsiktig med å gni det i hodebunn da også den blir lilla.
#2. Bruk den heller flere ganger enn å ha den i alt for lenge, da kan du risikere lilla hår
#3. Den funker da altså IKKE på Orange hår
#4. Ikke bruk den hver dag med mindre du ønsker sølvhår.

Den er supereffektiv og jeg ser forskjellen allerede etter første bruk. Den er ment for å få frem den kalde fargen i håret og er ikke egnet som blekemiddel selv om det finnes blekepartikler i den.


Sitter rett og slett å blogger på gulvet i den ur-stygge morgenkåpa fordi pcn ikke når tak i stikkontakten fra bordet.. haha! Duck face all the way..

Håret ser mye mer gyllent ut her enn det virkelig er på grunn av blitzen, men tro meg den gjorde forskjell! Hadde den i håret ca fem minutter og gleder meg til å se det “Tørre resultat”.

Legger inn bilde av “før og etter” i morgen vil jeg tro! Nå er det natta på meg i hvert fall!

 

To fjellturer!

Jeg skulle egentlig ta hver enkelt “hendelse” i korrekt rekkefølge fra først til sist (Fra Maratonet frem til nå), men sånn som bilder fra bursdagen min, gaver og innkjøp trenger jeg jo ikke stresse med, og det er ca 700 bilder å gå gjennom så det er litt av en jobb å få til de innleggene, så da tar jeg de nylige tingene først!

På søndag var jeg, Andreas og Neo på tur til Børsetsetra som ligger I Øksendal. Vi var så utrolig heldige med været så det ble en knalltur!

Jeg hadde med med speilrefleksen men jeg jobber fremdeles med å få til innstillingene korrekt, så av de 150 bildene jeg tok ble det ikke så mange imponerende resultat dessverre. Jeg er nødt å finne tid til å sette meg ned og lese litt om innstillinger, evt se på videoen som var med.

Prøvde å få til sånn stilig effekt med utvidet lukkertid (Slik at vannet ser ut som et slør), men de bildene som faktisk ble bra fikk et merkelig format jeg ikke får åpnet på pc eller mobil (CR2).

Ler meg ihjæl av disse bildene av Neo! Bare så det er nevnt så kaster vi snøballer til han som han spiser, det at denne ser ut som den traff han i hodet er ikke meningen, men de er såppas myke at det går helt fint med han. Gidder ikke å få PETA etter meg på grunn av noe som dette. Haha.

Som hver gang jeg er på børsetsetra matte jeg selvfølgelig opp på taket.
“Ta et kult bilde av meg når jeg hopper da”

“Weeell fuck”

Ser vondere ut enn det var, enda godt jeg er semi-tøyelig!

Min lille familie ♡


På bildet under her fikk jeg delvis den effekten jeg var ute etter, men bare delvis.

Idag gikk turen til Gjersvollsætra sammen med Bestefaren min, Broren min og Neo. Vi var vi ikke like heldige med været som på søndag, men det var oppholds og turen ble veldig fin likevel, men som dere ser blir bildene veldig “grå” og kjedelige i motsetning til når det er sol!


Når neo legger seg ned og faktisk er rolig nok til å ta bilde blir jeg så utrolig varm i sjela! Det skjer nesten aldri og dokumenteres hver eneste gang på Neo sin helt egne instagram; Miniaussieneo.


Det her er ikke “Gjersvollsætra”, bare ei lita hytte som er satt opp for de som går på tur opp hit. Sætra var rett og slett en rektangulær steinmur som var forfalt. Tok noen bilder men var ikke mye å se på egentlig.

I går hadde jeg 5×5 med back-squat som jeg faktisk kjenner litt i låra. Jeg elsker styrketrening, men jeg tror at fjellturer kommer til å bli prioritert fremfor styrketrening i sommer, for det er virkelig dette som gir meg mest glede!