Flytting!

Da er vi vel på dag 4 av flyttinga. Vi har egentlig holdt på siden lørdag (?) men det var mandag vi virkelig satte i gang.

Gamle huset er tomt og nyhuset er fullt! Vi har vert ganske rutinerte og ryddet inn i skap og på respektive rom etterhvert som vi flyttet det hit, men det er fremdeles mye som ligger i esker og flyttebager, så det står en stor jobb igjen.

I morgen går dagen med på nedvasking av hus, så blir det overrekkelse av nøkler osv en gang før den 1 august. Det er veldig rart å skulle bo her fra nå av, for jeg rakk liksom aldri bli vant med tanken, og hadde ikke engang sett hele huset før vi plutselig var i møte med banken om å ta opp lån.

Det lå alltid i kortene til Andreas å flytte tilbake i barndomshjemmet, men ingen av oss var forberedt hvor raskt det gikk, men vi er helt sykt fornøyde med valget om å kjøre på og ta over!

Gleder meg til å dele bilder av det fersig innflytta huset når vi har kommet oss skikkelig til rette!

Verdens simpleste DIY!

Idag gjorde jeg noe som må være den simpleste og raskeste diy’en noen gang, og med ting de aller fleste har!

Notatbok med eget design!

Jeg synes marmor er utrolig stilig, såderfor valgte jeg det mønsteret, men alt funker!

Alt jeg gjorde var å printe ut mønsteret på vanlig A4ark, tok lim på boka og festet arket. Når limet tørket klipte jeg rundt og voilá, ferdig!

Skulle nok laminert den eller brukt decoupage-lim på for å øke holdbarheten, men for ei bok som for det meste vil ligge i ro i ei skuffe f.eks holder dette!

Jeg har kjøpt hus!

Da var ‘hemmeligheten’ ute! Jeg har ikke hatt lyst å ‘spread the word’ for tidlig på grunn av at jeg har en tendens til å jinxe det meste, men huset er kjøpt og betalt, og jeg kunne ikke vert mer lykkelig!

Lang historie kort; Foreldra til Andreas hadde lyst på nytt hus, det huset de hadde lyst på kom ut for salg og de fikk det. Andreas har alltid hatt lyst å ‘ta over’ barndomshjemmet når det en dag skulle bli aktuelt, så da kjøpte vi det!

Lånet og papirene er i orden, så da gjenstår det bare offisiell overtagelse som skjer den 26 Juli. Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg til å få flytte inn!

Jeg har jo aldri eid hverken hus leilighet selv før, så det er en utrolig god følelse å endelig bli etablert! Jeg har drømmemannen, huset, bil (enn så lenge), så da gjenstår bare fast jobb så er alt på stell!

Det er så spesielt å skulle bo i et hus hvor jeg er vant til å bare ‘være på besøk’, og kommer sikkert til å forvente å se svigerfamilyen i stua når jeg står opp om morgenen de første ukene, men jeg finner meg helt sikkert til rette etter en stund. Jeg har tross alt bodd i 8 ulike hus og leiligheter gjennom livet, og jeg har alltid funnet meg til rette til slutt!

Jeg ser sykt frem til å begynne å møblere, dekorere og endelig etter mange måneder med stress og usikkerhet kunne slappe av. Spørsmål som “Får jeg lån som lærling?”, “Får Andreas solgt huset sitt?”, “Klarer vi bli enig om møblemang?” har svirret i hodet, men jeg fikk lån, huset er solgt og vi ble til slutt veldig enige på kjøleskap, skjenk og vitrineskap, og nå skal det bli så godt å få senket skuldrene. Riktig nok etter vi er ferdige med å flytte inn.

Det føles som at alle puslespillbitene faller på plass, og at livet virkelig kan begynne!

Hvilket kosthold skal jeg velge?

Å velge kosthold er vanskelig. Virkelig vanskelig.

Jeg har prøvd det meste utenom 5:2 og generelt alle slags juice dietter, og ingenting funker 100% for meg.

Jeg elsker godteri og feit mat. I tillegg elsker jeg frukt og grønnsaker og MÅ egentlig ha enten potet eller pasta til middagen. Jeg hater egentlig egg som er en av de få tingene som hører hjemme i alle dietter. Det er rett og slett ikke noe som passer meg perfekt og fungerer som jeg ønsker uten at jeg må gi slipp på noe.

Velger jeg lavkarbo må jeg kutte ut frukt, godteri og brød. Velger jeg lavfett må jeg kutte ut alt av bacon, sauser og godteri.

Så lenge som at jeg er travel så går lavfett veldig bra. Da spiser jeg bare for å få vekk sviingen i magen og for å holde meg oppreist (Lavfett mat er i 90% prosent av tilfellene smakløst, og i de gjenværende 10% full av hvitløk eller chili).
På lavkarbo burde jeg helst ha veldig god tid for å kunne lage maten jeg burde spise. De lettvindte løsningene innen lavkarbo er oftest dårlige løsninger som gjerne imiterer mat fra et lavfettskosthold (Nøttebrød med pålegg eller yoghurt).

Jeg er uansett bestemt på å gå all in uansett hva jeg velger. Da skal jeg ikke vike fra plan i det heletatt, og nettop derfor har jeg begynt å lene litt mer mot lavfett igjen. Jeg har plana klar, i tillegg kan jeg den bortimot utenat. Jeg vet at den fungerer, og hvis jeg bare tar meg tid når jeg har fri til å lage mat for flere dager så er det enkelt å følge.

Jeg fantaserer selvfølgelig om å en dag få markerte magemuskler, og jeg har hørt at for å få det må man “deffe” som gjøres på lavkarbo fordi man går gjennom en flushing hvor man blir kvitt alt vannet i kroppen. Men jeg har likevel så mye fett på kroppen at å flushe ikke gjør en ting for meg, så kanskje jeg skulle tatt planen i 6 uker (hvis jeg følger den 100% så burde det meste av fettet jeg har igjen forsvinne med det aktivitetsnivået jeg har hatt i det siste) og da står jeg fritt frem til å flushe og deffe i vinter når frukt og pils kanskje ikke frister like mye!

Jeg tror nettop jeg overtalte meg selv..?

Hvis noen har innvendinger, gode tips eller noe som helst fornuftig å komme med som er kostholdsrelatert så kom med det, jeg setter pris på alt fra “tough love” til ren fakta angående temaet her.

En av mine beste økter!

Den siste tiden har det gått mye i rene styrkeløft. Oftest har det ikke vert noen plan annen enn løft så tungt jeg klarer så mange ganger jeg klarer og ferdig med det.

På onsdag hadde jeg og Andreas ei heilt rå økt som jeg var veldig fornøyd med, og gjerne ønsker å gjenta senere.

Vi begynte med 5×5 på front-squat og over-head squat. Der tok jeg 50kg på front-squat og bare jentestanga (10kg tror jeg) på over head. 10kg er nesten ingenting, men jeg har rett og slett ikke trent det nok til å ha noen form for teknikk eller stabilitet i den øvelsen så jeg må bare begynne rolig for å klare lockouten og å stabilisere kjernen.

Etter det hadde vi en kort men tung wod. 25 thruster med stang (15kg), 10 dips på kettlebellkuler og 50 hopp med hoppetau (Skulle være double-unders men det ville tatt et år eller to). Denne kjørte vi tre ganger.

Avslutningen var 50-40-30-20-10 rep/sekund på butterfly sit-up og planke. For å si det sånn så kjennes det ut som jeg revner når jeg nyser eller hoster. Jeg har ikke vert så støl i magen på gudeneveit hvor lenge. Selv om det er utrolig vondt siden jeg knapt nok klarer å puste skikkelig uten at det kjennes, så er det deilig å kjenne at jeg fremdeles kan terge opp musklene selv med øvelser jeg er vant til å gjøre.

Prosjekt “toe to bar” går videre, men har ikke trent noe på det på ei stund. Jeg har testa litt på gulvet med hendene utstrekt over hodet og det er ingen problemer, så jeg tror faktisk (til min store skuffelse) at jeg er for tung i beina og for svak i kjernen enda. Det er selvfølgelig litt teknikk også, men jeg får bare fortsette å styrke kjernen og ha en og annen dag hvor jeg starter med toe-to-bar for å sjekke hvordan jeg ligger an! Jeg hadde tross alt ikke sjangs til å hoppe med hoppetau for et par uker siden, så alt er mulig. Øvelse gjør faktisk mester!

Jeg er så gira på å mestre alle crossfitrelaterte øvelser, og jeg har en sykt lang vei å gå, så det er bare å begynne i en ende og jobbe meg innover!

Er det noen andre som har en øvelse de bare ikke får til?

Take a goddamn chill-pill!

Dette går ut til alle, både de som spiller og ikke spiller Pokemon GO.

Ja spillet er fullstendig avhengighetsskapende, men alt kommer helt an på spillerne. At folk går rundt og kaller det for en landeplage eller hjernevasking blir for dumt. Det er et jævla spill. 

Til de som går med nesa så langt nede i telefonen at dere ikke ser hvor dere går; Skjerp dere. Hvis det dukker opp Pokemon i nærheten av deg så vibrerer faktisk telefonen. Dere kan faktisk se dere for og følge med på hvor dere befinner dere uten å “gå glipp av” en sjelden Pokemon.

Til dere som hater alle som spiller Pokemon, og helst skulle bannlyst spillet; chill out. Ja det er mange som lever på kanten fordi de er alt for oppslukt av spillet og ikke følger med på hvor de går for eksempel – men det er ingen grunn til å hate spillet eller spillerne.

Som jeg skrev over så er det utrolig avhengighetsskapende, men det vil dabbe av etterhvert. Vær litt ekstra oppmerksom i trafikken. Lær deg å le av de som går med nesa i telefonen og vandrer rett i lyktestolpen istedenfor å irritere deg over de.  

Noen synes spillet er det beste som har skjedd i den teknologiske verden siden DVD, andre synes spillet er drit teit og missliker alle som liker det. Sånn som jeg har opplevd det er det bortimot 50/50 mellom de som spiller og de som ikke spiller. Når jeg forteller at jeg spiller det til folk som ikke spiller det så er det enten at de ikke tørr/gidder å innstallere det, eller så får jeg et snøft og “herregud noe så teit”.

Jeg mener at folk må få nesa ut av telefonen. Ikke nødvendigvis å slutte med spillet men få blikket opp og enten ha på lyd eller vibrasjon slik at man faktisk får opplevd det som skjer rundt seg i tillegg til å fange Pokemon’s.

Jeg tror nemlig at hvis spillet blir “brukt riktig” – så kan det ha en kjempebra innvirkning på folk. Jeg ser stadig vekk folk som er ute og går, folk jeg aldri så før fordi de heller satt hjemme foran datamaskinen. De snakker med hverandre, sitter på benker rundt pokestops og pokegyms og prater og spiller med hverandre. Selv har jeg hatt godt over 10.000 skritt daglig etter jeg innstallerte spillet rett og slett fordi det føles mer givende å ut og gå når man går ‘for en grunn’ (bare at det er sol er grunn nok for meg til vanlig, men andre trenger kanskje det ekstra puffet for å orke å gå en tur).

Folk må slutte å se kun det negative med de “nye og skumle greiene” som kommer, og heller tenke på det positive. Det kan være sosialt, man har en grunn til å ut å gå eller sykle og det er (tro det eller ei) ganske gøy! Spesielt for meg som vokste opp med pokemon, og hadde både leker og pokemon kostymer.

For en eller annen merkelig grunn så har det blomstret en slags barnslig glede i meg etter jeg begynte å spille. Kall det gjerne nostalgi, men jeg kjenner jeg blir ganske flirfull og glad når jeg ser alle de som går rundt mellom Pokestops’a her på Sunndal. Jeg har følt meg utrolig fresh de siste dagene også fordi jeg har fått mye bedre start på dagen når det første jeg gjør er å ut og gå en liten tur. Jeg syklet jo faktisk ned til sentrum og kjøpte meg frokost. Det har jeg nok aldri gjort før!

Ja jeg er helt enig i at det har tatt litt av. Jeg ser jo hvor kaotisk det er i enkelte byer, men tro meg, det vil roe seg naturlig etterhvert. Spillet er såppas ferskt enda, og med mindre det kommer noen fancy oppdateringer så vil det definitivt dabbe av og ikke være så intenst som det er nå.

Mine tips til de som spiller; Følg med på hvor dere går/sykler. Bruk hodet, ikke gå inn i folk sine hager og for eksempel sykehus for å skulle jakte pokemon. Bruk spillet til det positive, kom dere ut og gå. Prat med andre som spiller. Ikke spill og kjør bil eller moped! Ikke la det ta over livet ditt, men ha det gøy!
Mine tips til de som ikke spiller; Vær ekstra oppmerksom i trafikken. Smør deg med tålmodighet. Observer de som spiller og le for deg selv. Vær hyggelig med folk selv om du ikke har samme interesse som de. <- denne gjelder ikke bare pokemon!!

Alt i alt er det viktigste at det ikke skjer noen skader på grunn av spillet. Man skal alltid være oppmerksom i trafikken og derfor er det ekstra viktig at absolutt alle følger med nå som dette spillet er på sin “peak” i popularitet. Det er ingen som tjener noe på at folk blir påkjørt eller kjører ut. Happy gaming!

#pokemonGO

 

Smilende!

Jeg har virkelig vert smilende i store deler av dagen! Jeg føler meg lett og lykkelig. Jeg blir lett berørt av småting på en positiv måte, og tar meg selv i å smile av setninger i boken jeg leser, snapper jeg får eller ting som jeg fanger opp fra tv’n.

Det rare er at jeg ikke har vert i et kjempehumør hele dagen. Været har vert grått og trist som det dessverre så alt for ofte har vert i det siste, og humøret mitt blir absolutt reflektert av været! Jeg ble sinna av småting som at middagen ikke var helt ferdig da jeg trodde den var ferdig, folk som kjørte sakte i trafikken og at det faktisk var folk i kø på butikken (noe som ga seg veldig fort da de som var foran meg var eksepsjonelt raske).

Det er så mye godt som foregår i livet mitt for tiden at jeg av og til føler jeg kommer til å eksplodere av glede. Det har jo skjedd triste ting også, et par av de faktisk, men på grunn av alt det gode så er humøret likevel kjempebra til meg å være. Jeg kan jo gjerne være en liten hissigpropp som ofte ser negativt på det meste, men de siste par ukene har humøret virkelig vert på topp!

//Random bilde fra google, synes det var fint og at det viser godt hva jeg føler!

Det er bare rett og slett så mye godt som har kommet min vei i det siste. Jeg har begynt å trene overkropp igjen (De som faktisk har fulgt bloggen vet jo hvor lenge jeg har slitt med skade i skuldra). Jeg føler meg veldig bra og ‘balansert’ til tross for at jeg har begynt med P-piller igjen (De har ofte tullet med hormonene mine og gjort meg emosjonell tidligere). Jeg har for første gang på utrolig lenge god økonomi (Jeg har vert en storsløser siden 2014 og alltid kjøpt akkurat det jeg har følt for i tide og utide, men har endelig fått kontroll på dette ‘problemet’). Den siste grunnen er noe jeg har så utrolig lyst å fortelle, men holder for meg selv i kanskje en ukes tid til. Det spørs litt på andre parter! Det er ganske stort, for meg ihvertfall, så da vil jeg presentere det på en skikkelig måte når jeg først gjør det.

Alt i alt er jeg virkelig i et strålende humør, og det eneste som virkelig bekymrer meg er at ting bruker å skjære seg for meg når jeg har disse periodene. Hvis for mye godt kommer i min retning har det alltid, og da mener jeg alltid snudd. Går det bra på trening blir jeg syk eller skadd. Går det bra i et forhold skjærer det seg. Dere skjønner regla. Denne gangen er jeg likevel fast bestemt på å ikke la noe gå skeis. Jeg skal holde på det gode jeg har med nebb og klør. Jeg skal pleie forholdet mitt, ta vare på kroppen og ikke presse den for langt for fort. Jeg skal fortsette å spare penger og ikke kjøpe alt jeg kommer over som ser pent ut og jeg skal definitivt fortsette å være forsiktig med hva jeg putter i munnen slik at jeg slipper å bli “stor” igjen nå som jeg har holdt meg under 80kg såppas lenge.

Jeg har også et par mer konkrete mål. Det første er det russiske knebøyprogrammet. Jeg har virkelig testet min 1rep max og ut ifra den fått et seks-ukers program som jeg skal følge. Jeg synes det er litt rart at på disse seks ukene så vil jeg bare øke maxløftet med 5kg, men det er mulig jeg har lest feil.

Det neste målet er å ta vare på meg selv bedre. Jeg er flink til å smøre både kropp og hår, men jeg skulle hatt både frisørtime, brynfiksetime (haha) og både bleiket tenner og solet kroppen litt. Alt dette er jo kosmetiske ting, men jeg ønsker å føle meg fresh igjen.

Siste målet er rett og slett å ta mer tid til meg selv. Gjøre produktive ting som gjør at jeg føler meg bedre. Alt fra husvask til tegning og boklesing. Jeg kaster vekk alt for mange timer foran netflix og hbo. Jeg skal heller la meg fordype meg i bøkene jeg har liggende (det er ikke så rent lite av de heller). Jeg har et mål om å bli ferdig meg både harry potter og game of thrones før jula, så kan jeg ønske meg “det gyldne kompass” (som har vert ei bok jeg har hatt lyst å lese siden 2012) og eventuelt Lord of the Rings serien i julegave.

Alle disse tingene (hvis jeg følger de) kan kanskje hjelpe meg å holde oppe det gode humøret og gleden jeg føler i hverdagen, for jeg ønsker virkelig at denne følelsen skal vare!

Som jeg skriver hver gang når jeg har “nedeperioder” på bloggen, følg heller gunnhildresell på instagram for å se blandt annet treningsvideoer og turbilder!

Hærlig start på dagen!

Dagen idag startet med trening. Før klokka 8 var jeg allerede kommet på treningssenteret og da klokka var 9 var jeg ferdigtrent!

Jeg varmet opp med 1000m roing og kjørte 30reps med markløft, clean, press og nedrekk og det var sykt deilig!

kan ikke huske sist jeg var ferdigtrent før dagen egentlig startet. Dette skal gjentas, og kanskje allerede i morgentidlig da både jeg og samboeren har fri på morgenen!

Innkjøp!

Siste innkjøp bestilte jeg fra “Let’s deal”. Er egentlig svært skeptisk til produkter som bruker slike sider for å få unna produktene sine, men akkurat dette er jeg superfornøyd med!

Dette var utrolig gode oljer for håret! Det kokosvannet der hadde helt nydelig tekstur, og gjorde ikke håret fett slik som ren kokosolje gjør. Virkelig produkter som er verdt å søke opp (vet ikke om annonsen ligger på lets deal lengre.)

Ellers har jeg mitt andre utdrikningslag å delta på i morgen. Min beste kompis Frank gifter seg i August, så nå skal han drikkes ut! Har kjøpt Minntu og mickey finn i tillegg til smirnoff, så det kommer til å gå vilt for seg. Haha!

Better sore than sorry.

I går hadde jeg en relativt kjapp økt, men den var ikke mindre vond av den grunn.

Kjørte back squat og deadlift til max og deretter ned igjen med max rep på hver vektskive (tok av den ytterste vektskiva hvert sett). Max på begge øvelsene var 90kg. Kjenner jeg har lyst å “leke” litt med å ta mange reps på en lavere vekt en liten stund for å se hvordan det fungerer på fremgang.

Vi avslutta økta med en wod.
3 runder på tid:
30 hopp med hoppetau
10 Clean squats med hantler (7kg per)
10 burpees
30 hopp med hoppetau
2min pause før neste runde.

Tror jeg endte på 18minutter slik omtrentlig. Her kommer da overskriften inn, jeg er sååååår i hele kroppen. Jeg forsto ikke hvordan jeg kunne være støl i ‘vingene’ og armene, men så husket jeg burpees.

Selv om det er kjempegøy med random wod’s som crossfit.com legger ut, så kunne jeg tenkt meg å teste de offisielle wod’sene også, ånn som cindy, helen, fran og murph.
Murph er da som følger;
1 mile Run
100 Pull-ups
200 Push-ups
300 Squats
1 mile Run

Hvordan skal jeg som ikke tar EN strak push-up få til 200? Ikke gjennomførbart, obviousely MEN – det finnes andre mer gjennomførbare wod’s og man kan alltids kjøre scaled.

Jeg har bare fått så utrolig dilla på crossfit. Kanskje fordi kroppen min kan virke ‘bygd’ for det. Jeg er naturlig sterk på grunn av kroppsbygning. I tillegg er jeg sta og jeg elsker å ha det vondt. Få ting føles bedre enn såre muskler og blodsmak i munnen, som er sykt med tanke på hvor vondt det egentlig gjør der og da.

De største svakhetene jeg har så langt innen alt crossfitrelatert er push-up, pull-up og alt innen tauklatring (Spesielt legless). Jeg trodde kanskje at hoppetau var på listen også, men det kommer seg hver gang jeg prøver. Eneste problemet er at jeg terger opp beinhinnebetennelse. Jeg har nok ganske lett for å få det, men jeg må bare fortsette å øve til jeg klarer lettere og mer skånsom landing.

Jeg trenger noe å strebe etter annet enn motbakkeløp og fjellturer, for jeg bor tross alt i Norge hvor sommeren og utesesongen (for noen som missliker alt vått og kaldt) varer knappe to måneder.  I tillegg trenger jeg å skulle strekke meg etter noe mer ‘overkommelig’. I de fleste sportene der ute er de definitivt beste i sine respektive grener unge. 18+ men under 25. I crossfit så er de i toppen oftest 25+. Jeg vet jeg ikke er “gammel” enda, men jeg trenger tid for å bygge meg opp, og jeg drømmer om å kunne konkurrere en dag. Ikke om å bli best, naturligvis, men jeg fantaserer om å kunne være en inspirasjon for andre, og å føle meg vellykket. De som faktisk har fulgt meg så kom jeg ikke særlig langt innen kettlebell. Ikke sammenlignet med de andre som konkurrerer ihvertfall.

Jeg gleder meg virkelig til å fortsette med trening. Det er endelig blitt skikkelig gøy igjen. Jeg har egentlig lyst å trene hele tiden! Det er dette livet mitt handler om, og jeg nekter å la noe komme i veien for det.