Ferdigpakket til Kreta!

Vel, kanskje ikke helt ferdigpakket, men jeg har i det minste fått pakket ned alle klærne jeg skal ha med utenom èn singlet som ligger til vask!

4 shortser er jo garantert overkill for 7 dager, men jeg elsker å ha litt utvalg!

3 bikinier er nok også overkill, men den rosa er dødsnydelig men særdeles upraktisk og blir garantert bare brukt første dagen når vi skal sole oss. De to andre er litt mer fornuftige men siden de begge er fra wish stoler jeg ikke på at de ikke går i stykker første dag.


To maxikjoler og en strand/bikinikjole.


En tights, en hotpants, to hoodies, fire topper og to sports-bh! Jeg føler det må holde og vel så det til ei uke i Kreta. Har store planer om å ha på minst mulig klær mesteparten av tiden uansett! Det blir garantert noen klær jeg aldri har på og noen klær jeg savner uansett, så jeg orker ikke legge mer arbeid i klespakkingen egentlig.

Eneste som bekymrer meg litt er at jeg hadde skikkelig vondt i halsen min både i går og i dagtidlig. Jeg kan bare ikke la kroppen bli forkjølt nå, for da kan jeg garantere at jeg er syk hele jævla ferien.. Jeg var jo ganske sjuk da vi var i Egypt også, så det føles rett og slett som bortkasta penger! 

Har holdt meg inne med pledd og buff hele dagen for å holde meg varm og forhåpentligvis frisk, men var ute og koste meg bittelitt i sola og tok litt bilder av småfuglene som har kommet på besøk til oss!

Jeg kan bare ikke tro at vi er fem dager unna Kreta! Selv om det selvfølgelig kommer til å suge om jeg har feber og snørrer overalt, så er det bedre å være syk i syden enn i Norge!

Q: Har du tips til hva annet jeg trenger å ta med meg?

Hyttehelg!


Så sur for at jeg ikke satt klar med den store linsa da vi kjørte forbi denne åkeren! Kunne fått nesten som et nærbilde av hjortene med den linsa.


Så stolt da jeg endelig fikk til denne poseringen at jeg bare måtte få et bilde på verandaen i gårkveld!

Vi har vert på turen “litjvassheia” to ganger i helgen! Det er ganske så flott utsikt der, fordi vi er på toppen av alt, så man ser utrolig langt!


I tillegg til fjellturene har alle kasta ball, frisbee og pinner med Neo, så han er helt utslitt!


Det var en nydelig tur på hytta, som vanlig. Bare synd at jeg har vert litt deprimert i noen dager, så det har vert vanskelig å være positiv, eller nyte noe som helst. Jeg vet ikke helt hva det kommer av, eller hvorfor jeg har følt meg nedfor siden det ikke er noe annet enn positive ting som har skjedd de siste ukene (foruten betennelsen, da) så det er helt tilfeldig og antagligvis hormonelt.

Likevel har jeg jo kost meg masse, og hatt det veldig gøy, i hvert fall i ‘oppe-periodene’ mine!

På tirsdag begynner Stikk-ut, og jeg satser på at jeg får banket i vei flere turer før vi reiser til Kreta på lørdag, så det blir nok mye naturbilder fremover!

Håper dere har hatt ei nydelig helg!

Fjelltur 260418!

I går dro jeg, Andreas, Kolbjørn og Ona på tur til Karihaugen! Det var en utrolig digg tur til tross for at det var 50cm snø som man gikk igjennom på flere steder av stien!

Jeg er verdens verste venn så jeg var dritkjapp til å ta bilde når Neo dro ivei og takla Ona. Haha!

//Opplæring i fjelltoppene i Sunndal

Kjenner virkelig på turglede for tiden! Har sikkert litt å si at jeg ikke kan trene noe annet enn å gå i motbakke, men det at vinteren i år var så sjukt lang har også mye å si.

Ser frem til helgen, for da blir det tur til hytta, og forhåpentligvis noen små fjellturer der også!

Fjelltur 220418!

Idag dro vi på Viksætra. Jeg har jo ikke gått noe særlig på fjelltur eller gjort noen form for ordentlig cardio på sikkert et halvår, så jeg viste jo det ville bli tungt, men hadde ikke forventa at det ville bli fullt så smertefullt som det var. Jeg måtte faktisk bare legge meg ned da vi kom på toppen.

Ca 50m i bakken var jeg allerede halvdød. Jeg hadde syre i beina, kjente på blodmaken og hveste som en asmatiker, og fikk derfor en Ridgeback til å dra meg! 
video:DSC_0221

Det var ikke bare jeg som hveste på fjellturen, det gjorde også huggormen som vi møtte på.
Jeg så den på to meters avstand og skvatt skikkelig! Er ikke redd for orm i det heletatt, men man frykter jo at hundene skal snuse borti den og bli bitt. Jeg hadde jo ikke veldig lyst til å bitt selv heller, så bildene ble tatt på en god meters avstand. Hadde jeg hatt med superzoom-linsa hadde nok bildene blitt mye bedre!


Stakkars Aretha som måtte dra meg hele veien opp, hun ble sliten hun!


Kelzie altså!  

Jeg gleder meg til det kommer noen skikkelige sommerdager! Stiene tørker, sola steiker, skogen blir grønnere og livet blir litt bedre. 

Nå skal jeg sløse bort alle kaloriene jeg har spart inn på en stor pizza fra expressen. Så verdt det. 

Spørsmålsrunde!

Må bare kjapt innom for å minne dere om spørsmålsrunden! 

Jeg skal jo filme svarene til spørsmålsrunden, så det kan være spørsmål som dere ønsker at jeg skal besvare, eller om dere ønsker å se noe, sånn, hva som helst. Hva som i kjøleskapet, klesskapet eller treningsbaggen min. Jeg veit jo ikke hva som er interessant å se, så det er sikkert helt idiotiske forslag men dere skjønner vel poenget, haha!

Så ja, spør om hva dere ønsker, så skal jeg besvare når (hvis) jeg får nok spørsmål til det er ett poeng å lage videoen! Dere kan kommentere her eller på det originale spørsmålsrunde-innlegget (her)!

25årsdagen i bilder!

Da er all feiring av bursdagen over! På fredag hadde vi feiring sammen med venner, også har det vert èn dag fyllesyke, en dag med grillparty og tre dager med full fart på jobben, så da ble ikke familieselskapet før ikveld. Jeg synes det er litt morsomt at de fleste på min alder er “Så ferdige” men alt som heter bursdagsfeiring, og her har dere da meg som absolutt må ha to feiringer. Jeg kommer aldri til å vokse fra det med bursdager! 

Fredagens feiring var utrolig gøy! Jeg savna jo veldig en del gjester som ikke kunne eller ikke hadde lyst til å delta, men sånn er det bare! Det hadde uansett blitt alt for fullt hadde vi blitt fulltallig, så var jo for “the greater good”.

(Det som foregår helt til høyre av bildet er faktisk at jeg angrep Kristina, hahah)
Det ble tatt over 200 bilder av kvelden, men jeg tenker at det mye som er bedre når det ikke blir delt på sosiale media, haha!

Idag var det som sagt familieselskap. Jeg serverte Brookies (Brownie-muffins med cookie-topp), vafler og rullekake! Mormor tok også med Daim is-kake så hele gjengen rulla mer eller mindre hjem etter selskapet.

Det var så hærlig vær at vi flytta selskapet ut for å nyte siste rest av solen!

Jeg har også fått så utrolig mange flotte gaver i år at jeg nesten ikke har ord, det sier faktisk så utrolig mye om hvor godt både venner og familie kjenner meg! 


Jeg tror at hvis jeg skal vise frem gavene jeg har fått mer “spesifikt” så kommer det i et eget innlegg, for det var så mye flotte gaver at jeg vil være sikker på at jeg får med meg alt. 

Nå skal jeg bare røre sammen chiagrøten til i morgen, så er det leggetid! 

Q: Feirer du bursdagene dine? Hvordan? 

Å bekjempe betennelse!

Jeg har nå vert i en kamp mot betennelse på og av i sikkert 3år. Første betennelsen begynte å utvikle seg i 2015 da jeg var på kettlebell instruktørkurs. Siden den gang har det vert veldig på og av med skuldra, og nå for to-tre uker siden ble skulderbladet også betent (og potensielt korsrygg). 

Jeg er ferdig med den betennelsesdempende kuren jeg fikk og må nå klare meg selv uten medisin, og for å klare det må jeg spise riktig!

Jeg nevnte jo i min første vlog litt angående matvarer som demper betennelse, og jeg har begynt å trekke de inn i kostholdet litt etter litt. 

Chiagrøt spiser jeg nå hver eneste morgen. Det er så utrolig lettvint og det glir ned så utrolig mye enklere enn havregrynsgrøt. Det beste er jo at havregrynsgrøt faktisk fremmer betennelse mens chia demper den! Jeg sier ikke at alle som spiser havregrynsgrøt blir betente, langt ifra, men for min del som sliter med betennelse så vil det virkelig ikke hjelpe på. 


Oppskrift på chiagrøt finner du her!

Dessverre er jeg veldig storspist, og en liten porsjon med chiagrøt holder meg ikke mett lengre enn 3-4t, så jeg kjørte på med å lage smoothie i tillegg! 

Jeg har prøvd utrolig mange ulike varianter.

Mango og spinatblanding, sunniva grønnsaksjuice og ingefær slo ikke helt an smaksmessig, men er jo ei vitaminbombe som jeg kommer til å gjenta. 

Den jeg ordnet til idag var lagd av 1 boks ananas, 1 banan, 1.2dl kokosmelk, 1/2spiseskje med gurkemeie, ingefær og kanel!

Den er faktisk frisk og god og den smaken som kommer tydeligst frem er faktisk kanelsmaken, så liker man jo kanel så tror jeg denne vil slå an! 

Det er en prosess å finne frem til matvarer som faktisk er bra for meg og smaker godt – samtidig som at det er gjennomførbart å lage det hver dag uten å bli gal. Men, ‘in the long run’ så vil det være verdt det. 

Andre ingredienser jeg skal begynne å få inn i kostholdet etterhvert er mer rød fisk, mandler, avocado og søtpotet (Som alle er inkludert i den gamle matplanen). Denne uka har vert helt på trynet på grunn av arbeidssituasjonen til Andreas som har jobba mye overtid, så det har vert litt for enkelt for meg å kjøpe med meg mat fra jobb istedenfor å lage noe selv. Jeg må bare bestemme meg for at skal jeg begynne med min egen greie og spise det som er bra for meg og rett og slett være så ego at jeg ikke bryr meg om hva Andreas spiser. Det er nok eneste måten for å få det til å fungere i praksis.

Men nå har jeg gruppetime og må virkelig dra for jeg er sent ute, som vanlig! 

Andre sommerdag!

14 April (min bursdag) er jo såkalt den første sommerdag. Dessverre var jeg ganske redusert i formen takket være en alt for morsom bursdagsfeiring (innlegg kommer når bildene er sortert). Idag har derimot formen vert på topp, hatt mye energi og vert ganske produktiv og kost meg skikkelig! 

Først på dagen fikk vi renska opp litt i hagen, skifta over til sommerhjulene og vasket bilene våre. Deretter dro vi ut på Flå for å fiske med Tora og Joakim. Glemte å ta med kameraet så ble bare ètt bilde.


Det ble som vanlig null fisk, men hadde ikke forventa noe annet! Haha.

Etter vi dro hjem kom så og si hele gjengen på grilling og badmintonspilling!


//Mekker maiskrem! 

Så ufattelig fornøyd med dette settet som jeg fikk av gjengen i bursdagsgave! Jeg er elendig på å vise takknemlighet egentlig, kan fort glemme å si takk til og med. Håper likevel alle som var med på gaven skjønner at jeg virkelig setter pris på den og de! Lots of love *kisses and hugs*Det her kunne egentlig vert et veldig vakkert bilde. Egentlig. 


Jeg ser jo så elegant og ikke minst slank ut etter 3kg med grillmat og en boks B&J innabords. Generelt en veldig god badmintonspiller også.


Er heldigvis ikke alene om å mangle eleganse i sport.


//Og kveldens vinner ble Ona, som basically tok livet av Kolbjørn da hun sendte han inn i busken slik at han tråkka over. 

Har vert en utrolig trivelig dag! Selv om å ta en fest med gode venner er utrolig gøy, så velger jeg dager som dette ovenfor fest når som helst! Jeg er så glad for at våren endelig har kommet og det går an å være ute hele dagen! 

Vi har jo hatt sol i flere dager, og det har vert mer enn 10 plussgrader hver dag i ei uke eller noe, og det er virkelig noe som hjelper på humør, motivasjon og det er mye enklere å tenke positivt! I morgen er siste dagen min på betennelsesdempende, og skulderbladet har egentlig føltes veldig greit i flere dager. Jeg må bare huske at selv om det føles bra så er det ikke bra, og jeg er lenge i faresonen for å få tilbake betennelsen, om jeg ikke er forsiktig. 

Sånn som idag gikk det helt greit å spille badminton, men å rengjøre bilen var ubehagelig slik at jeg måtte stoppe opp og ta pauser hvor jeg endra sittestilling og sånn. Denne uka vil det bli enda mer fokus på betennelsesdempende mat, siden jeg er ferdig med kuren. Tenker jeg skal prøve meg på en smoothie med ingefær som jeg har stående klar til i morgen tidlig, samt den vanlige chiagrøten.

Alt annet får jeg ta som det kommer! Jeg er veldig gira på å kunne jobbe litt normalt denne uka, men det er vanskelig å forutse hvilke bevegelser en arbeidsoppgave inneholder, og om jeg tåler bevegelsene. Jeg må vel bare prøve meg fram, og være flink til å si fra hvis det ikke går! 

Da tar jeg faktisk kvelden, så kommer både smoothieoppskrift og bursdagsinnlegg iløpet av uka for de som er interessert i det!

Oppskrift på chiagrøt/pudding!

Som jeg nevnte i vloggen fra i går så har jeg kutta ut lavkarbo helt og skal fokusere bare på mat som er betennelsesdempende. En av de matvarende jeg leste om var chiafrø, og det eneste jeg finner at man kan lage av chia er pudding/grøt, så da lagde jeg det til frokost!

Husk at dette skal stå minimum 6 timer i kjøleskap så det må lages dagen i forvegen.

OPPSKRIFT
1.5dl lettmelk
3spiseskjeer chiafrø
1/2 spiseskje sirup (Lønnesirup eller en annen type sirup med søt smak)

Bland alt sammen og sett i kjøleskapet i 6+ timer. Enkelt, sant!
Faktum er at det ser ut som froske-egg, så det er jo ekkelt, men hvis man holder igjen øynene og ignorerer den ekle konsistensen så er det ikke så ille.

Så kan man jo også dekke over med blåbær for å skjule hvor ekkelt det ser ut.

Men så har du de frøene som prøver å stikke av iløpet av natta og da ser ut som, tja, lus? 

Alt i alt, når man uansett er så trøtt at man egentlig ikke får med seg hva man putter i munnen er det helt greit, men jeg tror jeg skal prøve å finne en annen metode å få i meg chia på. Kom gjerne med kommentarer hvis dere har andre oppskrifter på chia-et-eller-annet! 

Første vlog og spørsmålsrunde!

Siden jeg fikk meg speilrefleks med videofunksjon i tidlig bursdagsgave fra samboer bare måtte jeg få brukt det til noe og bestemte meg for å kjøre på med en videoblogg! Dette har jeg ikke gjort på mange år så beklager for hvor klein jeg er.

Jeg prater litt om betennelsen min, hvordan jeg skal få den vekk og den siste kostholdsendringen min!

Først må jeg bare vise frem den nye babyen min!
What a beauty! Den store linsa er jo helt rå, kan jo zoome inn og ta bilde av småfuglene i fuglehuset når jeg sitter i stua. Det kommer nok til å bli masse bilder her inne fremover mens jeg prøver å lære meg å bruke kameraet! 

Så her kommer min første vlog, håper dere liker den selv om det er årets tørreste og tammeste videoblogg (I will get better).
 

Så da vil jeg bare avslutte med at jeg håper jeg får masse spørsmål slik at jeg kan fortsette å øve på vlog-kunnskapene mine og med deres hjelp forhåpentligvis bli bedre!