Deilig dag!

Idag ble til tross for en litt brå start en hærlig dag! Sto opp seint, koste meg med tv-serier til klokka 15, laget et nydelig måltid med bratwurzt, dro på trening og kjørte 4×4 med 82.5kg

video:video

Da jeg kom hjem fra treningen fant jeg nykjolen i postkassen ♡ Den var så sykt mye bedre enn forventa, og jeg ble skikkelig glad!

Gleder meg sjukt til det er vær til å bruke den, og selvfølgelig å bruke den på Kreta i Mai!

Toppet det hele med gode 40minutter svømming og litt undervannsrugby. Jeg er absolutt ikke stødig hverken på det å klare å svømme, synke eller puste korrekt, i tillegg til at jeg har kraftig klaustrofobi så jeg får lett panikk under vann. Så langt er det eneste jeg har klart bra å blokkere et mål fordi jeg la meg oppi bøtta som er mål.

Avslutta svømmingen med et lite femminutt i badstuen mens jeg tørket meg, som var helt sjukt deilig!

Tenk at disse små tingene kan gjøre så mye med dagen min da gitt! Helt fantastisk. Nå står 8t jobb for tur! Idag er jeg på kran, og det er naturligvis aldri feil!

Hva gjør DIN DAG bedre?

Første dag på diett.

Jeg skulle jo få Januar til å kose meg, det var jo planlagt og jeg skulle begynne med dietten 1 februar. Siden det er mandag så følte jeg likevel for å begynne nå istedenfor å vente til onsdag, men det gikk ikke helt bra.

Frokost (yoghurt, havregryn mandler) og lunch (Yoghurt og banan) gikk jo som planlagt, men etter fjellturen ble jeg invitert til mormor på vafler og siden jeg er et særdeles svakt menneske klarte jeg ikke å takke nei. Jeg spiste meg faktisk så mett og kvalm at jeg ikke klarte mer enn et par spiseskjeer med middag tre timer senere. Etter det har jeg spist en fruktsalat som heldigvis er innafor og en mûslibar som er sånn helt greit men ikke på plan og ei appelsin som heller ikke er etter planen.

Hverken 3-timers “regelen” eller korrekte måltider gikk særlig bra på dag en, men jeg har heldigvis mulighet til å redde meg litt inn i morgen før februar faktisk begynner (Ikke at det er kjempestress å være helt nazi de første månedene men en god start er essensiell uansett hvor lenge jeg skal spise rent og sunt).

Jeg må innrømme at selv om jeg “gikk på trynet” hva det angår selvkontroll idag så er motivasjonen tilstede for å ikke tillate det å skje igjen. Vi har nemmelig bestilt oss sydentur i Mai, og jeg har lyst å se smashing ut når vi drar dit! Jeg veit at kjæresten synes jeg ser bra ut, og selv om han ikke hadde syntes det hadde han nok aldri sagt det, men jeg har lyst å være ultrahot (Haha jeg blir flau av ordbruken min til tider). Jeg vil at når vi går i byen så er han stolt av at “DET HER er dama mi”.

Dessuten vil jeg ha massevis av bilder fra turen som jeg kan se tilbake på for å få motivasjon igjen skulle jeg miste den iløpet av resten av sommeren! Kanskje noe ala “Followmeto” bildene i en av kjolene jeg skal bestille;

Eller et obligatorisk “bade” bilde i bikini;

Jeg gleder meg virkelig til diett.

Fjelltur!

De to siste dagene har vert utrolig deilige da jeg har fått vert på hele tre fjellturer! Utrolig deilig å komme seg ut igjen og gå tur.

Første turen gikk til Viksætra. Her begynner vi ganske høyt oppe så utsikten er fantastisk!

Vi var så heldige å få med oss Kelzi på den turen, og hun og neo hadde det utrolig gøy!

Deretter leverte vi Kelzi hjemme og gikk til Halsen.

Dessverre er det mye trær på toppen så fikk ikke utsiktsbilde derfra, selv om jeg naturligvis med rå kraft rev ned treet på bildet over. Bedre utsikt et tre om gangen.

Idag gikk turen til Rennsetvannet, en litt lengre tur så vi nådde helt opp til snøen!

Det var faktisk litt skummelt å stå helt ute ved kanten som på det nederste bildet, det var så bratt at vi tok ikke sjansen på å la neo gå fritt engang.

Akkurat nå er jeg utrolig sliten i anklene og leggene, og tror faktisk jeg har ei skikkelig muskelknute i høyre side av hofta. Det er vel uvant for meg etter en vinter uten turer, så i morgen ender vi nok opp med en lett gåtur på flatmark!

High hopes.

Jeg setter kanskje litt høye krav til meg selv, og da blir jeg ekstra skuffa hvis jeg ikke klarer å stille til kravene mine.

På plan (ikke inkludert oppvarming) sto 3×84% 2×94% og 3×1 på 100%

For meg ble det da 85kg, 95kg og 102,5kg.

85 og 95kg gikk jo greit nok som dere ser på videoen, men 102,5 ble elendig teknikkmessig og jeg klarte bare et av 3 løft. Jeg klarte heller ikke 100kg da jeg innså at 102,5 var døfødt, men endte opp med å ta de to siste repsa på 90kg – og selv det var problematisk.

video:video

Jeg blir bare så jævla skuffa når jeg jobber og jobber og følger ei plan for å forbedre meg, og når “push comes to show” klarer jeg ikke å prestere.

Jeg var helt bestemt på å klare denne økta, og gleda meg til en “win” men jeg fikk den ikke idag..

Jeg var sjukt sint der og da, sikkert plagsomt for de rundt meg å få en ‘hissy-fit’ på senteret, men jeg er utrolig streng med meg selv og setter så høye krav og forhåpninger til hva jeg kan prestere, at jeg klarer ikke skjule skuffelsen..

Jeg var sint, men jeg innser jo mer og mer at det er det ingen grunn til. Jeg kunne hatt en dårlig dag. Jeg kan være sliten etter jobb selv om det ikke føltes slik. Jeg kunne vert for snar til å ta denne økta da det faktisk bare er en dag pause siden forrige markløft-økt.

Det er mange ting som kan ha spilt en rolle i hvorfor det ikke gikk, så det trenger ikke bety at jeg ikke får fremgang, bare at fremgangen ikke vistes idag.

Jeg får ta det hele med et smil, tenke at “jaja så var ikke dette min dag” og krysse fingrene for at min dag er rett rundt hjørnet!

God natt!

Trening 230117!

I går hadde jeg markløft-økt igjen som hver mandag de siste fem ukene! Jeg var helt sikker på at det kom til å være forferdelig tungt, I grenseland til ikke gjennomførbart, men det var faktisk lett! 4×4 på 80kg, og jeg kan seriøst føle min nye pers nerme seg, endelig! Jeg har vel igjen økten I morgen/torsdag og på neste mandag før jeg skal klare 105%, da altså ny pers med et par kg. Min nåværende er 102,5kg, så jeg må vel prøve meg på 107,5 tror jeg. Jeg håper så sjukt jeg klarer det.

BPnj_3OjV8P

Markløft er jo den eneste øvelsen jeg har noen form for mål med å bli bedre I fordi det går ikke utover skuldra. Men likevel; SE baksiden av skuldra I videoen. Det er noe rart som skjer der som jeg aldri har sett før ihvertfall, men bruker tross alt nesten aldri singlet, så det kan hende det er helt normalt.

Nå blir det ihvertfall mere focus på cardio og kosthold fremover. Har begynt såvidt med yoghurt eller knekkebrød som måltider før middag, og skal etterhvert få inn bedre tidsrutiner også. Hver tredje eller fjerde time har alltid fungert bra tidligere, så da er det nok den jeg går for da også, og I januar så blir det tilbake til kostholdsplanen.

Hvis noen lurer på hvorfor jeg absolutt skal vente til januar så er det så enkelt som det at det er en prinsippsak, for ingenting som starts opp I Januar fungerer (som oftest).

Hva er din favorittøvelse?

Maxpuls Tabata!

På lørdagen var vi på tabata på Maxpuls Fitness Senter (Eller Crossfit Maxpuls som det het før). Jeg digger det senteret fordi det er inne I en idrettshall så det er så lyst og åpent I forhold til mange andre treningssenter. Vi deltok på lørdagstabataen deres som kjøres hver lørdag klokka 12.

Øvelsene var som følger;
Battleropes
Box jump overs + sprint
Push-ups/Pull-ups
Wall Ball/Toe touch
DHS/Goblet squat
Hoppetau/press
Boxebag/Butterfly med ab-mat
Sprint/Burpees som felles avslutning!

På de fleste øvelsene med skuldre brukte jeg bare høyre armen, men på push-up og pull-up kjørte jeg fullverdige øvelser, bare kraftig skalert. Jeg kjørte push-ups mot ei stang ca 50cm oppe i stativ og tok “ring-rows” med nesten strak kropp slik at det ikke var den helt store vekten der heller.

Det føltes veldig bra, kjente ingen smerter i skuldra og har fremdeles ikke kjent noe annet enn stølhet, så min konklusjon? Disse øvelsene er bra for skuldra mi! Jeg har jo opptreningsøvelsene som jeg veit er bra for skuldra, men om jeg også “Sper på” med en dag i uka hvor jeg trener veldig lett push-up og ring-rows så tror jeg faktisk det kan fremskynde prosessen. Det kan hende jeg tar helt feil også for selv jeg skjønner ikke logikken bak det å “trene vekk” en betennelse, men går ut ifra at det har noe med å holde skuldren i aktivitet uten å presse den for langt slik at den ikke stivner og dovner vekk fullstendig.

 

DET VIKTIGSTE I VERDEN FOR MEG er faktisk å få denne skuldra til å bli bra. Det er ikke bare treningen som er hemmet, men hverdagen, jobben og resten av livet. Forestill deg et liv med bare èi arm og fortell meg at det føles greit. Det gjør faktisk ikke det. Har slitt lenge nå, men det har vert en lærerik opplevelse. Jeg kan si jeg angrer på det som aller først ga meg betennelsen, eller at jeg angrer på at jeg ikke gikk direkte til kiropraktor da jeg fikk vondt, eller at jeg skulle slutta og trene med en gang og tatt en god pause, eller ditt, eller datt. Jeg kan ikke forandre fortiden, jeg må bare være takknemmelig at jeg tar med meg denne kunskapen inn i fremtiden, og at hvis jeg får en betennelse senere i livet så veit jeg hvordan jeg kan forholde meg til det.

Snøklar!

I helgen var jeg og Andreas på kjæreste/shoppingtur til Trondheim, og gjett om jeg fikk meg mange kupp!

Første jeg kom over var denne rålekre Volcom-buksa.

Alltid digget galakse-mønster, så det var ingen tvil selv om jeg har en drøss skibukser fra før av.

Jeg hadde også sikla over et par briller siden før jul, så denne gangen SKULLE jeg ha de.

Den linsa som er på gir ‘rødt lys’ som tydeligvis skal hjelpe når det er flatt lys og vanskelig å se. Det var også med ei gul linse som jeg egentlig ikke veit helt hva er god for.

Tredje tingen er noe jeg alltid er på vakt etter; snowboard sko. De jeg har er godt og vel ti år gamle, så de har lenge vert modne for utbytting, jegg fant etter å prøvd utallige boots et par som passet, og de var råkule!

Det som er litt gøy var at da vi kom hjem fra turen er st vi fant ut at jeg hadde ikke bare et, men to par stående hjemme også…

De til høyre er de gamle som jeg egentlig kan kaste, de til venstre er Andreas sine fra tenåra som er så og si ubrukte og som jeg skulle ‘arve’. Jaja er vel ikke feil å ha i reserve?

Da jeg likevel hadde anskaffet alt som trengs av utstyr kjøpte jeg meg like godt en ny hjelm da den gamle er av tvilsom kvalitet (Europris, 2006).

YES det er en barnehjelm, og ja det var med briller så jeg hadde egentlig ikke måtte kjøpt de andre, men kjøpt er kjøpt og det er en helt annen kvalitet på de andre brillene.

Så da er jeg helt klar for action til helga så lenge snøen holder seg!

Kommer et innlegg til om de andre tingene jeg fikk kjøpt i helga senere, nå er det natta her, og i morgen begynner formiddagsuka mi!

Ha ei flott og aktiv uke alle sammen!

Kontinuitet over intensitet.

Før trodde jeg på alt jeg leste på nettet om at interval-økter var “the shit” og at å trene korte og intense økter var mer enn nok for å bli “beast”. Men la meg fortelle noe, en person som trener 30-40min 5 dager I uka kan aldri I verden måle seg opp imot styrken til f.eks en bonde som gjør tunge løft hver eneste dag og flere timer om dagen. Tro meg, har prøvd å konkurrere mot bønder, og andre som har bodd på gård selv uten drift, de er sjukt sterke!

Det samme gjelder kostholdet. Man kan ikke leve av feit dritmat og godteri 9 av 12mnd I året og kjøre på med diett I 3mnd og se like fresh ut som de som alltid spiser fornuftig men koser seg av og til. Dette var også noe jeg trodde på før, og har derfor alltid hatt problem med kosthold. Det beste man kan gjøre for kroppen er å alltid sørge for å gi den det den trenger, og ikke mer eller mindre enn det. Det er synd det har tatt så lang tid å innse dette men bedre sent enn aldri, eller hva?

Hvis jeg klarer å spise normalt hele året, slappe av I jula og kose meg, og ha en liten “sluttinnspurt” mot sommeren så tror jeg det vil gjøre mer for meg enn å skulle stresse hvert år om den jævla sommerkroppen. Hva har det liksom å si om man er vel med kroppen I to måneder av året for så å la den farfalle de resterende ti månedene? I år så har jeg ikke forfalt, heldigvis! Jeg har hatt ei Ganske stabil vekt, og som en bonus for dette så ble jeg kvitt julekiloene på knappe to uker med godtefri! Jeg har ikke engang spist lite eller super-sunt, bare vanlige fornuftige måltid. Saus har jeg hatt på maten, og ikke minst mye kjøtt. Jeg føler ikke særlig mye godterisug heller, og har vel hatt i meg èn popcornpose (Tilsvarende 350 kcal) og idag ble det et lite kakestykke for å feire at arbeidsplassen min får pusset opp hallen der jeg jobber. Det synes jeg ikke er mye å “skli ut” med iløpet av to og ei halv uke.

Jeg kunne levd sånn som dette resten av året, med gode men ikke ekstremt-sunne matvalg. Dessverre er jeg utrolig utålmodig av meg, og har vel mål som overgår hva et normalt kosthold klarer å utføre. Selv om jeg har innsett at et kontinuerlig godt og normalt kosthold er det som gir best resultat på sikt så skal jeg likevel kjøre 12uker med kostholdsplan for å nå målene mine. Deretter skal jeg fortsette som jeg gjør nå. Har noen bursdag, eller er det jul, eller whatever, ja da tar man imot kakestykket, men man trenger ikke meske i seg tusenvis med kalorier hver helg – bare fordi det er helg!

Dagens preken, amen! Hahaha

Dagens trening 160117!

Dette begynner å bli det lengste jeg har klart å holdt meg til ei treningsplan! Uke fire av det russiske markløftprogrammet nå!

Det er jo to ganger i uka, og jeg har valgt mandag og onsdag i utgangspunktet, men om andre økt blir torsdag eller fredag er jo ikke akkurat krise. Spørs jo hvor sliten man blir av førsteøkta.

Idag var det 4×4 på 77,5% da 77,5kg for meg siden 100 er max (egentlig 102,5 men de ekstra kiloene der utgjør ikke noe i lengden uansett)

BPU3KHCj3BM
(Trykk på for å se video)
Jeg synes ikke det var noe tungt egentlig, men siden jeg ikke fikk filmet fra siden så veit jeg ikke om jeg krummet ryggen litt, for det kjentes nesten sånn ut da jeg tok de to første settene. Tror ikke jeg var skikkelig varm i ryggen fordi jeg ble avbrutt av noen da jeg kjørte “Squat-to-stand”. Jeg vil ikke klage fordi jeg eier faktisk ikke senteret, men synes det er litt unødvendig at denne personen absolutt måtte legge balansebrettet akkurat der jeg satt og ikke, OH I DON’T KNOW, en halvmeter til høyre for meg?
 
Etter jeg var ferdig med markløft følte jeg ikke at jeg hadde trent i det heletatt egentlig, så jeg kjørte like godt 100 repetisjoner på back-extensions med 5×20. Da ble jeg relativt ferdig i ryggen for å si det sånn, men jeg hadde fremdeles litt tid før jeg måtte på jobb så jeg kjørte et par fysioterapi øvelser (kun på vond-skuldra) før jeg dro hjem.


Har aldri hatt et ønske om hverken store eller markerte armer, men er likevel glad for å se at ikke absolutt all muskelmasse har forsvunnet! Jeg trente jo en del push- og pull-ups i sommer da jeg var frisk, så er vel de musklene som henger igjen.

Nå har jeg igjen to timer av nest siste skift, så i morgen klokka 22 er det helg! Jeg og Andreas skal til Trondheim på fredag og jeg gleder meg sjukt. Blir digg å komme seg litt ut og bort igjen, dritlei av å sitte på sofaen og ellers bare daffe rundt i huset dagen lang.

Q: Hva har du trent idag?

Wishlist!

Jeg har vert skikkelig fæl til å finne klær på nett for tiden, og jeg ser at jeg kommer til å bli relativt blakk til sommers skal jeg kjøpe alt. Det er et par plagg jeg bare er hel nødt til å ha, men samme problem med de som i de i mitt andre innlegg; Det viser mye hud, og i mitt tilfelle – valker.


Digger den “baggy” avslappa looken. Perfekt sommerkjole når man egentlig ikke gidder å pynte seg, for det ser jo overraskende bra ut med bustete hår og evt. chunky smykker og slippers. Den kan styles opp og ned alt etter hva man skal.


Denne er kjempesøt men jeg er litt skeptisk til den formen. Jeg vet jo ikke hvordan kroppen min er om en mnd eller to, men sånn som jeg er nå kan jeg ikke ha sånne kjoler fordi jeg har for store bryster, ja jeg vet det er kvalmt å si sånn, men jeg har andre kjoler med samme utforming og de ser ut som telt på meg. Ikke spesielt flatterende.


Jeg synes det er knallsøtt! Dessuten har jeg en hel haug med crop-tops som jeg gjerne skulle hatt et high waist skjørt til.


Denne er veldig elegant og null “utfordrende”. Det er ikke sånn at jeg frykter å bli invitert på en “country club” eller et palass akkurat, men det er helt sikkert andre ganger en sånn kjole kan være passende!


Har lenge lett etter kjoler som passer godt sammen med hvite sneakers, og her er den! Digger slike “Jersey-kjoler” egentlig. Jeg foretrekker kjole over alle andre klær fordi det er så sjukt behagelig å ha på, men de blir så alt for ofte seende ut som man tror man er med i gossip girl eller keeping up with the kardashians, og jeg er absolutt ikke så glamorøs og gidder heller ikke kle meg som om jeg er det.


Jeg hater gult og oransj egentlig. De er nederst av alle fargene etter min smak men oh my denne er råstilig! Husker ikke helt hvordan målene på kjolen var, men tror jeg er sånn 1cm unna at den passer i Large, så da blir det vel til at jeg bestiller den.


Elsker denne! Sånn som mange av de andre kjolene så funker den jo like godt til å bruke i syden som i byen eller på fest. Med riktig belte og smykker blir den jo perfekt til nyttårsaften f.eks. Dessverre så jeg på bildet av kjolen når den lå flatt på et gulv, og det er ikke samme kjolen som hun her har på, men de var såppas like at jeg tror det er verdt sjansen.


Elsker hvordan denne kjolen går fra “shopping i byen kjole” til “en kveld på byen kjole” bare med et par smykker og endret hårsveis. Dessuten digger jeg kjoler med åpen rygg.


Er egentlig ikke helt komfortabel i kjoler som har “bh” istedenfor en skikkelig overdel, men det kan endre seg når jeg får trimmet vekk litt av brystene mine når jeg begynner med diett. Hvem skulle trodd at jeg faktisk kom til å ønske å få vekk puppene mine… Rare greier!

Dette settet fant jeg faktisk akkurat nå da jeg bladde gjennom “handlevogna” mi på ebay. Det beviser bare hvor sjukt stort ebay er, for selv om jeg har brukt nesten hver eneste matpause på ebay har jeg aldri sett denne før. Det beste? Den ser akkurat ut som bildene i virkeligheten! Den var dessverre sjukt liten i størrelsen, så jeg er nok ikke i nærheten å komme inn i den med det første, men kanskje til sommers!


Denne er helt nydelig også, helt fantastisk, men størrelsene på denne går heller ikke opp til min nåværende størrelse, så det er jo litt motivasjon til å gå på diett. Men de to siste kjolene er den største motivasjonen min

De siste to kjolene er helt ‘der oppe’. De er så nydelige i mine øyne at jeg faktisk kan sitte og stirre på de bare fordi det gir meg glede. De er min største motivasjon til å stramme inn kostholdet kraftig om to uker. Da blir det seriøst vann og grønnsaker en mnd om det er det som må til. Jeg klarer faktisk ikke bestemme meg for hvilken av de som er finest heller, for de er så sjukt nydelige begge to.


Rent teknisk sett er det jo ikke en kjole, men samme det. Elsker fargen, formen, “Splitten” – ja alt egentlig. Jeg skal ha den her uansett altså, jeg bare må ha den, så da må jeg få vekk bilringene fort.

Over til “finalen”!


Den er så vilt nydelig at jeg finner nesten ikke ord. Eneste grunnen til at den ikke allerede er på tur hjem til meg, kjøpt og betalt, er fordi jeg finner ingen selgere på Ebay som har bilde av kjolen på et gulv, kleshenger eller utstillingsdukke. Det bruker som oftest å være “fasiten” på om man får det man ser på et bilde eller en billig kopi.

Så selv om enkelte av plaggene kanskje ikke vil se nøyaktig ut som på bildene så vil jeg si at 1200,- for alt dette er et sjukt kupp (så lenge plaggene kan brukes)

Jeg har vert uheldig et par ganger og bestilt klær som ikke har vert i nærheten av samme kvalitet som originalbildene (Veldig ofte supergjennomsiktige kjoler), men har lært triksene for å finne hvem som er ekte og falsk da. Jeg tenker faktisk på å lage et innlegg hvor jeg gir litt tips til hva man burde se etter i en Ebay annonse for å finne gode tilbud og ikke stygge og dårlige knock-off’s.