To-ukers-sjekk!

Jeg hadde en formsjekk i går (?) og ble gledelig overrasket!

Jeg veide meg og tok bilder fra alle vinkler og sammenlignet de med bildene fra to uker siden, og selv om det ikke var banebrytende stor fremgang – så var det like stor forandring som jeg tidligere har opplevd etter kanskje 1-2mnd!

Jeg er nå kommet ned på 78tallet, altså 78+ kg! Dette var da årsmålet mitt! Jeg ser også at jeg helt sikkert har igjen 3-4kg igjen å ta av, uten problem! Jeg tror faktisk at jeg ikke trenger den “ekstra” planen etter jeg er ferdig med disse 6 ukene!

Jeg må jo uansett følge planen helt eller delvis selv etter jeg er ferdig med de 6 ukene for å opprettholde, men da kan jeg i det minste spise godteri på helg (tipper jeg).

Det er ihvertfall digg å se at det har en virkning, selv etter så kort tid! Jeg kjenner jeg allerede gleder meg til neste formsjekk (dag 28)!

Vanskelig å pushe..

Idag hadde jeg løpeøkt igjen! Jeg skulle egentlig prøve å løpe 1mil/så langt jeg kom på 60min – men alt gikk imot.

Jeg hadde knytt skoene for hardt, så fotene begynte å sovne ganske fort, og etter 20min ble det for vondt så jeg tok pause på mølla og knøt skoa. Dette brukte jeg tydeligvis for lang tid på for da stoppet mølla og alt jeg hadde gjort ble sletta. Bestemte meg da for å kjøre på med en 3000m men ga meg etter ca 1.5km fordi korsryggen ble kranglete. Det er ihvertfall det jeg påstår var grunnen.

Egentlig sleit jeg mest med det å pushe på, og holde ut. Løping med høy fart gjør vondt. Ferdig snakka.

Det var bare skuffende at jeg ikke greide å holde ut smerten lengre. Jeg hadde bare trengt å kjøre på i ca 10min ekstra da jeg testa 3000 så ville jeg fått nok en ny pers. Jeg klarte det bare ikke. Jeg ble oppkavet, fulgte konstant med på tiden og begynte å vingle og løpe rart. Jeg ga opp.

Det virkelig rare er at jeg egentlig skal klare å pushe meg. For guds skyld, jeg knuste jo rekorden min sist gang, og da var det nesten så ille at jeg kasta opp og pissa meg ut. Jeg satser på at jeg bare hadde en dårlig dag, eller var sliten etter de første 20 minuttene. Det var ihvertfall ingen kjekk følelse.

Hvis jeg går inn for å slå rekordene mine så får jeg i tillegg “sommerfugler” eller stikking i magen fordi jeg blir gira, og det gjør meg rett og slett litt uvel. Det beste er for meg å bare begynne å løpe uten plan tror jeg. Uansett, det ble jo ei grei økt med lang stretching etterpå! Nå er laks på planen, så tuddeluuuuu

Slutt med unnskyldningene!!

Det er så sykt mange der ute som egentlig er veldig flinke, men de kommer opp med så mye teite unnskyldninger som gjør at de aldri kommer seg videre med treningen (blir ikke sterkere, raskere, mer utholden eller slankere/mer markert).

Dette innlegget er ment for folk er seriøs når det kommer til trening men ikke får fremgang, ikke folk som trener litt for energien eller humøret sin skyld.

1. Jeg vil ikke bli muskuløs så jeg løfter bare lette vekter.
Oh hon. Du er en kvinne, du vil aldri bli  muskuløs. du blir ikke seende ut som Katrin Tanja eller Dana Linn Bailey hvis du kjører tung styrke noen ganger i uka. Press deg selv og resultatene vil bli verdt det! De fleste vil uansett bli fascinert og stolt når dw første musklene titter frem.

2. ‘Nå har jeg trent så jeg fortjener en treat
Nei. En normal trening forbrenner vel normalt 300kcal ved liten innsats, 5-600 ved middels innsats og opp mot 1000kcal på en intens og hard økt. En pose potetgull inneholder ca 1600kcal. Ei sjokoladeplate 600kcal. Et eple inneholder bortimot 200kcal.

Hvis du skal ned i vekt må du kjøre vanlig kosthold de dagene du trener for å gå ned. Finn ut hvor mye din kropp forbrenner daglig uten noe ekstra – og spis litt under den mengden hver dag uavhengig av om du trener eller ikke – hvis ikke vil du ikke gå ned i vekt.

Jeg sier avsolutt ikke at du skal droppe å spise etter trening, men legg inn det du spiser etter trenin som en del av din spiserutine slik at du ikke slenger i deg en protein shake, et eple og en bar som kanskje tilsvarer 600kcal og ikke tenk på det som en del av det totale inntaket ditt den dagen.

3. Jeg er støl så jeg kan ikke trene idag.
Enkelte dager er man fullstendig utslitt og støl, det er helt lov å ta en og annen fridag. Men det er ikke en unnskyldning å være litt støl i en kroppsdel.

Er du støl i armer, tren bein. Er du støl i bein, tren armer. Er du støl i armer og bein, tren mage og rygg. Er du støl i hele kroppen, gå en tur eller jogg for å riste ut litt syre.

4. Du skriver ned alt som trening.
“Idag var jeg i akebakken og lekte med barna” er faktisk ikke det samme som ei treningsøkt. Ja du blir garantert sliten, men skal du droppe trening hver gang du er ute med barna, leker i ballbingen, går/sykler til jobb osv. så får du aldri trent.

Jeg kan bli vel så sliten av å vaske hele huset som å løpe en halvtime, men dette burde man faktisk bare se på som en bonus.

5. Ja men det er jo påske!
Å, dumme meg, jeg viste ikke at kalorier ikke teller i påska.

Det kommer alltid til å være en grunn til å skeie ut, man kan ikke gi etter hver gang.

Du har helg, ferier, påske, jul, pinse, 17mai, bursdager, dåp, bryllupp, noen som går av med pensjon på jobben, og sånn går visa. Det er alltid en grunn til å feire noe – så prøv å gjør det med måte, eller feir med en kopp kaffe og et høffelig “nei takk”. Det går faktisk også an å ta et lite kakestykke istedenfor 5, pluss vafler, pluss sjokolade, pluss brus, plussplusspluss. Personlig foretrekker jeg sjeldne sprekker hvor jeg tar helt av, blir kvalm og ikke føler for godteri eller alkohol på mange måneder. Men hver sin smak.

Dag 10!

Idag har vert en ganske god dag! Jeg har fått slappet av mer enn på lenge, i tillegg fikk jeg inn ei ganske grei økt! Presset meg ikke maks men kjørte høyere repetisjonantall enn vanlig. Kjører normalt 5×5 men idag ble det 10×3.

kjørte markløft med 60kg, frontbøy med 30kg og back squat med 40kg. Avsluttet med firehydrant med strikk 10×3 og tabataintervall hvor jeg sto oppreist og presset en og en fot så langt ut fra den andre som jeg klarte med strikk over anklene.

Fornøyd med økta!

Har også spist mye godt idag! Denne salaten var veldig crunchy og saftig! I tillegg laget jeg en ganske kraftig krydret dressing av gresk yoghurt.

Elsker “tassen” skålene!

Som en avslutning på dagen dro jeg til mamma og spiste sukkerfri gelè mens vi så deler av filmen “war horse”.

Nå ligger jeg rett ut på sofaen og egentlig bare gleder meg til å sove. I morgen har jeg planlagt å ta ei real løpeøkt, vet ikke hvor enda, men så lenge veiene er tørre blir det utendørs!

Alle får ha en fortreffelig påskeaften i morgen!

Kostholdet så langt.

Jeg går vel inn i dag 10 etter jeg begynte med kostholdsplanen. Siden den første helgen etter jeg startet var et hav av godteri (selv om jeg fulgte plan på alle måltider utenom middag) har jeg bare holdt på skikkelig i 4 dager, siden søndag.

Så hvordan går det? Kroppen har helt klart blitt vant med å få litt mat hver tredje time, for jeg kjenner at magen rett og slett føles tom etter 2.5 t, og går jeg litt lengre enn tre timer begynner den å knurre. Likevell er jeg skikkelig sulten bare på morgenen, som gjør det mye enklere å velge maten fra planen, og ikke ty til noe lettvindt. Alle måltidene er uansett utrolig raske å tilberede. Det som tar lengst tid å lage er faktisk pastasalaten til lunch, for fusillien jeg bruker trenger 12 minutter koking. Den siste uken har jeg uansett måtte hoppet over dette måltidet siden jeg jobber nattskift. Når jeg ikke er hjemkommet før 6 på morgenen står jeg tidligst opp i 11-12tiden, og da rekker jeg bare frokost før det er middagstid for kjæresten, og vi vil jo gjerne spise sammen.

Han har forresten vert utrolig flink å deltatt på kostholdsplanen. Jeg er veldig stolt over hvor villig han er til å være med meg og spise likens som jeg gjør. Han har faktisk vert den som har vert mest positiv når det kommer til middagene vi har spist, og det er helt fantastisk motivasjon.


//Alle bildene fra min instagramkonto; Gunnhildresell
Øverst til venstre er gårdagens middag. Det er en slags gryterett. Torsk kokt i kokosmelk med krydder og stekte grønnsaker. Det var litt smakløst, men tror jeg drepte mye av smaken med en del ris for mye. Hjemmelagde karbonader havnet nederst på listen over alt jeg har spist, rett og slett fordi jeg ble uvel av den (bildet nederst i midten).

Jeg skal ta nye mål og bilder på søndag, siden det da er gått ei uke med ganske stramt kosthold. Det er nøyaktig 3 uker til bursdagen min – som er grunnen til kostholdplanen – så det er viktig for meg å se at jeg er på rett vei for å være sikker på at jeg kommer i mål til den datoen. Hvis målene ikke er bra nok må jeg bare stramme inn enda mer på planen.

Om 1t og 20min går jeg ut på den lengste friperioden fra jobb. Da har jeg 5 dager med ganske lite på plan, så da skal jeg være ekstra flink med kostholdet! Nu junk except for in the trunk *badumtss*. Jeg er overtrøtt. 

Dagens motivasjonsbilder fra weheartit;

Herregud jeg trenger å ta sol..

Ellers får dere ha ei flott påske! Eat clean, train dirty! Eller noe. Herregud jeg trenger søvn.

Hvorfor jeg vil bli tynn!

Et ord; Runwaydreamz.


Dette er noe av det vakreste jeg ser (når det kommer til klær, riktig nok!). High-waist shortser med crop-tops eller ‘bustiers’! Det sier seg kanskje selv at hvis man har litt mage eller mye fett på lårene, så ser det rett og slett ikke veldig bra ut. Jeg har èn runwaydreamz shorts (som heter voldemort, komisk nok) og jeg elsker den. Den er godt brukt for å si det mildt, men det som er litt trist er at hvis jeg skal bli slank nok til å kle den (eller ihvertfall føle meg komfortabel i den), så vil den ikke lengre passe. De aller fleste av Runwaydreamz sine originale shortser (altså de jeg forelsket meg i) er ikke lengre for salg, så det er  bare den ene som er for salg enda som jeg virkelig ønsker meg;

Problemet er da bare at den koster ca det samme som en ny datamaskin. Nemmelig $200..
Heldigvis har jeg brukt mye tid på redesigning, så jeg faktisk ikke bestille en shorts, jeg kan lage den.


Hvordan jeg skal få tak i klærne jeg ønsker er uansett ‘long ways ahead’ da jeg ikke er kommet i nærheten av den kroppslige form jeg ønsker før jeg kan kle meg slik. Men dette er da den store motivasjonen. Den har alltid vert den samme, men jeg har aldri bevisst  oppnådd det.

Jeg begynner å føle meg ganske greit inne i kostholdet etter 8 dager på plan, og hvis fremgangen fortsetter likens som den har gjort så langt, så skal jeg ved all sannsynlighet være klar for drømmeklærne til sommers!

Hva er din motivasjon til trening/vektnedgang?

Jeg har så lyst!

Jeg kjenner at motivasjonen virkelig blomstret opp i går, og jeg kjenner at jeg rett og slett bobler over med lyst etter ting å gjøre!

Jeg har skikkelig lyst å kjøre yoga, sånn akkurat NÅ! Jeg har lyst å gjemme meg unna, bare ei lita stund her på jobb og kjøre ei kort yoga økt. Eneste problemet er vel at “plogen” i vernesko, ullundertøy og flammehemmende arbeidsklær muligens kan bli en utfordring.

Jeg har også skikkelig lyst å dra på joggetur; spesielt utendørs! Jeg har lyst å løpe i fjellsidene, i lysløypa, og kanskje tilogmed teste kaptein dreyers (12km). Jeg bare har lyst å gjøre ting!

Problemet er bare at jeg også har lyst å trene med kjæresten, og å få med han på yoga og jogging er vanskelig. Jeg vet at han hater å løpe, og at yoga mest sannsynlig blir både for teknisk og unaturlig for han, men hva er vel livet uten utfordring, så min utfordring blir å prøve å engasjere han i disse tingene!

Det har hele tiden vert mål jeg har ønsket å nå etter jeg begynte å trene. Jeg er ambisiøs, men kanskje litt uheldig. Da jeg først begynte å gå fjellturer knakk jeg foten. Da jeg begynte å løpe mye fikk jeg problem med knær og beinhinnebetennelse. Da jeg begynte å bli god i kettlebell fikk jeg problemer med skuldra som først nå ser ut til å begynne å løsne. Men jeg føler at jeg er smartere nå, og trener mer fornuftig for å unngå de unødvendige fallgruvene som betennelser og overtrening. Yoga virker også mer skånsomt enn mye annet, og jeg har utrolig lyst å få til de øvelsene over. Det å stå på albuene, å brette kroppen nermest dobbelt baklengs og selvfølgelig å klare en “split”.

Jeg ønsker å bli tøyelig, sterk og teknisk god. Jeg vil ikke bestemme meg nå for at jeg skal bli “best” i hverken kettlebell, crossfit eller motbakkeløp, men jeg ønsker å kunne litt om alt, og være ‘ok+’ om det gir mening. Det viktigste for meg nå er uansett å ikke ødelegge skuldra igjen, og forhåpentligvis kunne trene som vanlig igjen, uten å plages med smerter!

Det er det jeg har lyst til!

En bedre dag!

I går natt var jeg virkelig langt nede. Jeg var sint på meg selv, på påska og generelt alt annet også.

Heldigvis fikk jeg ‘much needed’ alenetid idag. Jeg voknet i 11tiden og lå og dro meg til 12. Sjekket alle apper og kjente motivasjonen steg igjen etter hvert som jeg voknet. Jeg kom meg ut av senga og laget frokost – etter plan, naturligvis.

Siden jeg sto opp så sent gikk jeg direkte fra frokost til middag som var fantastisk mye bedre enn gårdagens katastrofemåltid.

Kylling, salat, fullkorns ‘fusilli’ og dressing av gresk yoghurt.

Deretter var det tid for trening (Kettlebell gruppetime). Jeg var med på timen så mye som jeg kunne, og da vi kom hjem laget jeg havrepannekaker (som var helt nydelige!)

Alt i alt har det vert en så utrolig mye bedre dag enn i går. Jeg innså blandt annet at jeg faktisk kan begynne å trene igjen, så lenge som at jeg er forsiktig med skuldra i starten. Jeg er på rett spor – og jeg klarte faktisk å se at jeg har blitt slankere idag! Jeg ser veldig tydelig hvor på kroppen jeg har forbrent mest fett – som er lår og over ribbein/rygg. Problemområdet er nok helt nederst på magen, men når jeg ser så tydelig effekten av kostholdet allerede nå – selv med mange cheat days – så er det absolutt håp for at den forsvinner også!

Som en bittersøt overraskelse brukte jeg en av mine favorittshortser fra nike på trening, den har alltid passet meg perfekt i størrelse – men idag var den for stor. Jeg elsker jo shortsen, men å ikke bare se tall, men et fysisk bevis på at det jeg gjør funker, var en slik fantastisk følelse!

Jeg fikk en helt ny bølge av motivasjon, og jeg håper at denne gangen, så vedvarer den!

Fuck påske.

Det er jo tradisjon å dra på hytta i påska. Jeg har gjort det i alle år og vil selvfølgelig ikke skuffe besteforeldra mine, i tillegg til at vi er invitert til å dra på hytta til besteforeldrene til Andreas. Alle elsker jo påska, men jeg? Jeg har lyst å være hjemme og prøve å komme meg inn i kostholdsplanen. Jeg har lyst å trene, og slappe av hjemme uten maset om at “Jeg spiser for lite” eller må slappe av “fordi det er påske”.

Hva faen har det å spise sjokolade og dødsaltet sau med at jesus ble hengt på korset å gjøre uansett!? Jeg må ha gått glipp den delen av bibelen da alle sammen feiret at jesus døde med marsipan og egg-jakt i gamle jerusalem. Var det i det heletatt kaniner der? Hvis det var det har jeg sterke tvil om at de var to meter høye og hoppet rundt med godterifylte papp-egg.

Påska brukte å være interessant de årene da bursdagen min falt midt i helligdagene. I tillegg til at vi fikk fri fra skolen så brukte besteforeldrene mine å skyte opp raketter om kvelden, både på bursdagen min og påskeaften. Jeg fikk gelè, middag av eget valg og presanger. Av og til ville jeg få sitte på snøskuter også. Men nå er både pinneraketter og snøskutere blitt forbudt, påska er langt unna bursdagen min og snøen er borte – sammen med mine håp og drømmer.

Jeg vet hva som kommer til å skje hvis jeg kommer på hytta med en bærepose med “slankemat”. Jeg vil få kjeft fordi det er usunt å spise sunt. Hvis jeg takker nei til godteri og brus er jeg uhøffelig, og gud forby at jeg skulle finne på å trene mens jeg er der. Det er uansett ikke særlig delikat å trene på ei hytte uten dusj eller vann i springen. Når jeg tenker meg om så hadde jeg sikkert ikke klart meg så godt i militæret likevel, når jeg ikke liker tanken av ei helg på hytta uten dusj.

Uansett, det eneste jeg vil akkurat nå er å få til det jævla fuckings kostholdet uten alle de dårlige innflytelsene og unnskyldningene til hvorfor jeg bare måååå unne meg noe godt. Jeg har for svak karakter til å si ‘nei’ om jeg blir tilbudt noe godt, og da synes jeg det er enklere å ta avstand fra dårlige innflytelser. Selv om det er familie. Jævla drittpåske.  

 

Gikk på en storsmell..

Da har jeg for tredje dag på rad cheatet på kostholdet. Jeg føler meg helt ubrukelig nå, og i morgen skal jeg ha formsjekk igjen.

Jeg er nervøs for resultatet og sylt sint på meg selv fordi jeg lot meg bli revet med i påskehysteriet med sjokolade, vin og middager langt utenfor godkjent ‘sone’. jeg må vel bare bite tenna sammen og prøve å ikke bli helt hysterisk når jeg tar målene i morgen og går på vekta. Men igjen, kanskje dårlige tall er akkurat det som skal til for å gi meg den selvkontrollen jeg så alt for tydelig ser ut til å mangle.

Har heller ikke fått svar fra kostholdsveileder angående spørsmål om planen, og da frafaller en del av entusiasmen…