Konkurranseinnstilt!

Jeg er så sykt klar for konkurranse nå! For en gangs skyld har jeg ikke noen smerter! Både kne, rygg og skulder har vert helt eksemplarisk hele dagen. Jeg bestilte time til kiropraktor i går på grunn av hofte/rygg men etter beinøkta så fikk jeg det igang igjen. Det hindrer meg uansett ikke fra å dra til kiropraktor og ta en sjekk. “If it aint broke, break it” eller hva? Hun finner garantert noe smårusk rundt omkring å rette opp i, og da kommer jeg til å være helt fit for fight!

Jeg vet ikke om jeg har skrevet noe om det, men en gang i året er det konkurranse i Kristiansund som vi deltar på. Vi er 3 på lag som samarbeider gjennom øktene, og jeg kunne ikke vert mer fornøyd med laget mitt! Vi har alle våre styrker og svakheter, jeg er sterk og seig i beina, kolbjørn har rå kondisjon og er knallsterk i armene og andreas er gjennomtrent og har ingen skader i motsetning til vi to andre. I tillegg til at vi kjenner hverandre så godt at vi rett og slett utfyller hverandre som et team. I fjor gikk vi ikke videre i konkurransen, men jeg håper vi har en sjanse i år! De to første øktene får alle være med på, og tredjeøkta bruker å være OLY-relatert med litt mer avanserte crossfitøvelser, så hadde vert veldig gøy å komme videre! Jeg vil ikke ha noen forventninger fordi det er så mange rå deltagere fra Crossfitsenteret bade i KSU, Molde og Trondheim som bruker å delta, men jeg tror vi har mye større sjanse i år enn vi hadde i fjor.

Jeg tror det jeg burde fokusere mest på er utholdenheten, det er sjeldent at musklene mine gir seg uansett hvor harde økter vi kjører, det er alltid pulsen, så hvis jeg kjører en del harde kondisøkter kommende måneden så er jeg så god som jeg har sjans å bli til den tiden! Jeg må jo naturligvis sørge for å ikke bli skadet igjen til den tid, men jeg er så forsiktig nå i forhold til før at jeg tror ikke det blir et problem!


Tror ikke det er et eneste bilde fra konkurransen i fjor som har blitt publisert, men dette er ihvertfall fra fjorårets “Crossfit mot kreft”. Jeg har utrolig lyst å delta i år også (10 November), men ingen fra laget mitt kan være med, så jeg veit ikke om jeg orker å kjøre dit helt alene. Vi får se om noen plutselig slenger seg med, synes uansett ikke det er verdt å droppe det bare fordi jeg må være for meg selv.

Nå er det tid for kiropraktor og hviledag! Kanskje jeg bryter meg på litt husarbeid og en liten luftetur med hunden, men det spørs helt på hva Kiro anbefaler!

 

 

Boost box oktober!

De fleste boksene fra boostbox inneholder mye godt matvarer og kosttilskudd, men denne måneden var det en litt mer eksklusiv pakke som kom!

Har testa noen av greiene og er knallfornøyd! Barebells proteinpudding? DIGG, nesten samme smak som milkshake med jordbær. Hårstrikkene er utrolig gode også, fikk étt av de forrige pakke også som en test, så ble skikkelig glad da det lå en hel pakke av de i boksen! "Diet bar" fra PF er litt seig, men smaken er syrlig og smaker skogsbær så den var helt grei som et krisemåltid! Protein shotten er kanskje den beste jeg har smakt av slike ferdigshaker.

Det beste var vel uten tvil tightsen likevel. Digger aim’n, men overraskende nok er dette bare min andre.

Knallgod! Eneste som er litt dumt med denne som de fleste tightser er at de er sykt stramme rundt lår og legger og slapp i midja. Mulig det er mine proposjoner det er noe galt med, haha!

Nå er det endelig helg igjen! Var til kiropraktor for to timer siden så jeg får ikke lov å trene før i morgen, og måtte ta det med ro da også.. Hvorfor kan ikke bare kroppen oppføre seg pent egentlig? Neida. Samler på låsninger, knuter og kramper. Men når det er sagt så følte jeg meg faktisk bedre kroppslig når jeg var på diett, så jeg skal begynne å følge plana igjen idag. Jeg er veldig mot den “å begynne på mandag” for å ha unnskyldning til å spise seg ihjæl på helg, så da begynner jeg idag – etter jeg har spist taco 😉

God helg!

Halloween prep!

I helga hadde jeg som vanlig Halloween-fest (på forskudd). Jeg brukte nesten en hel dag på forberedelsene og dekorasjonene!

Siden vi har glassbord tegna jeg spindelvev på 4 sammenteipet a4-ark og teipet de fast på undersiden av glassplatene.


Dessverre ble det brutalt mye søl slik at jeg måtte kaste de allerede dagen etterpå, men det var gøy å ordne til likevel!

Det ble også naturligvis et gresskar til utstilling!


Føler gresskarene blir bedre hvert år faktisk, selv om dette var stress-skjært rett etter jobb på fredag!

Favorittdekorasjonen har jeg hatt i sikkert 3år, og det er “flaggermusveggen” min!


Det er så enkelt som å klippe ut flaggermus sjablonger i ulike størrelser og brette inn vingene for å få de til å stikke litt ut fra veggen!

Bildene fra festen får dere ikke se, i hvert fall ikke før jeg har gått gjennom de skikkelig og sortert, haha!

Nå er det trening som står på planen i en brænd New tights fra Aim’n!

#halloween2017preps

Ryggtrening 161017!

Jeg har ikke vert støl i så mange ulike muskelgrupper samtidig før som jeg er nå. Legger, lår, rumpe, mage, skuldre, triceps, underarm, I could go on.. Likevell viste jeg at jeg ville trene i dag men akkurat nå føles det ut som jeg skulle droppet det.


Jeg begynte med 5×5 på 90kg. Jeg tror det er den tredje økta med markløft på ei uke/ti dager, men den første fra vanlig bakkenivå. Det var sinnsykt tungt, jeg har jo kjørt 5×5 på 95kg før, riktignok uten stans i bunn, men synes likevel det var voldsomt tungt i forhold til forventet. Hadde aldri kommet gjennom alle settene med så mye som en kilo mer!


Døde da jeg så dette bildet! Her snakker vi linselus!

Jeg bruker også å kjøre øvre rygg når jeg tar markløft. De andre øvelsene jeg kjørte var;

10 x 3 Shrugs 40kg stang
10 x 3 Flyes 2.5kg per hånd
5 x 8 Scapular Pull-up
10 x 3 Enhånds Roing


Arma mi ser jo helt fucked ut på bildet, ser ut som ei gummihånd, men håper det bare er vinkelen som er rar på bildet.

Det ble absolutt ikke ei særlig god økt, jeg er jo helt rassert i utgangspunktet, men jeg føler jeg mister all fremgang om jeg tar for mange hviledager.. Antagligvis er ikke det korrekt i det heletatt, men jeg skal i hvert fall ha hvile/restitusjonsdag i morgen. Jeg skal til kiropraktor for første gang på ganske lenge og det er mye rart for kiroen å rydde opp i på høyre side av kroppen – og egentlig resten av kroppen.

Nå skal jeg hive i meg en proteinbar, ta en varm dusj og legge meg! Jeg begynner virkelig å få normal dagtidsdøgnrytme, og jeg elsker det! En naturlig døgnrytme håper jeg gir enda bedre prestasjon på trening, humøret og livskvaliteten min!

 

#trening #kosthold #livsstil

Omelett og sjokolade!

På gamleplana spiste jeg ofte omelett, og jeg laget den omtrent på samme måte hver gang, kun med egg og krydder – og mest estragon. Sist jeg lukta på det krydderet brekte jeg meg så måtte endre oppskrifta litt.

Miksa enkelt og greit det jeg hadde igjen av eggehvite (ca 1dl) med et helt egg og hadde i salt og pepper. Stekte en liten neve løk sammen med grønnkålblanding og helte over eggerøren.

Lot den stå sikkert i 20minutter på lav varme, så var den ferdig!

Det var overraskende digg! Jeg har aldri vert en stor fan av egg, ikke noen form for egg, men akkurat dette var helt supert! Tror jeg kommer til å lage ikveld også så jeg har til i morgentidlig!

Jeg fikk også endelig – ENDELIG – pakken fra X-life. Det tok ufattelig lang tid og jeg har enda en pakke derfra som ikke har kommet engang. Veldig skuffende, men virker som det er stor pågang slik at mye er utsolgt allerede ved bestilling. Jeg hadde venta så lenge at jeg glemte hva jeg hadde bestilt, så det var en hyggelig overraskelse!


Dette er den beste proteinsjokoladen jeg har smakt, så å kjøpe 12 var egentlig en underdrivelse! Skulle hatt et fjell av de!

Dette er definitivt den beste bcaa’en jeg har prøvd, og selv om den ikke slår smaken på sukkerfri Burn, så er den knallgod! Dagen så langt har gått med på SOA og en lang og god flattur opp til mamma, var godt å strekke på beina og få friskluft! Har litt lyst å trene bein i dag også men tror jeg burde stå over da både kneet og ankelen knaser ganske greit for tiden. Mulig jeg burde innom kiropraktoren til uka!

Hvordan tilbringer dere søndagen?

Siste uka!

Har vert dårlig til å skrive innlegg siste uken, men det er ikke uten grunn for det har egentlig vert full fart!

Har hatt mange knalløkter, kommet meg bedre inn i det nye kostholdet (skal skrive litt om det) og begynner å komme i rutine på jobben.

Har jo også blitt ganske god venn med den øvelsen som jeg egentlig nekta å teste ut.

BaIxwCdBZ-E

På onsdag prøvde jeg halvmark en gang til, og økte med ytterligere 20kg fra første forsøk. Det er selvfølgelig gøy å løfte så mye som 170kg, bare det å klare å holde den vekta i hendene er jo kjempegøy! Likevel kommer jeg til å fokusere mer på den strake motsetningen av denne øvelsen; Deficit Deadlifts. Det er jo mye tyngre enn vanlig markløft da man får ca 4cm lengre løftehøyde siden man står på 20kg’s vektskive. Jeg er jo veldig på den å måtte løfte mye forskjellig for å øke mest mulig i øvelsene, men likevel har jeg bare kjørt vanlig markløft i alle de år, så tror disse øvelsene kan få fart på økningen mot 110kg. Kanskje jeg rekker det iløpet av måneden til og med, og kanskje 115kg før vi går inn i nytt år? Hvem vet!

Når det kommer til kostholdet så er det veldig chill i forhold til det gamle. Har til og med cheat day en gang i uka, og ingen høy/lavdager! Jeg tror det er mye bedre for meg siden jeg vil fokusere på å bygge muskler og styrke frem til Januar/februar (Uten å gå opp 5kg fett selvfølgelig) og heller gå på en strengere diett mot sommeren igjen – som jeg gjorde i år og i 2016.

Jeg kan også spise ting som proteinpannekaker, frukt, propud og nøtter på denne plana, som var en stor lettelse for meg! Elsker alt sånn og ser omtrent på de tingene som dessert!

Nå har jeg jo også kommet meg litt mer på plass på jobb, fått litt mer ansvar i form av at jeg må skrive timer selv, gjør noen enkle oppgaver selvstendig og er ferdig med sikkerhetsklareringene rundt om slik at jeg har lov å jobbe ute i anlegget. Jeg håper og tror jeg fremdeles får ha med meg noen på “eksterne” arbeidsoppgaver neste uke også, for det er jo en veldig stor fabrikk, så er greit å bli bedre kjent før man begynner helt alene. Så langt kunne jeg ikke vert mer fornøyd med prosessen og de jeg jobber med ihvertfall, og jeg kan godt se for meg å være her, tja, resten av livet?

Nå er jeg på tur til frisøren, så skal jeg og Andreas prøve å skvise inn ei beinøkt før vi drar til Elin for å feire bursdagen hennes! See Ya!

Sunday funday!

I dag starta jeg dagen med en skikkelig “English breakfast”! Jeg skal få ny matplan igjen, og siden dette er siste dagen med fritt kosthold så måtte det utnyttes.


Prøvde for første gang å steke bacon i ovn! Satt på grillfunksjon og ca 200 grader, det var absolutt ikke verst, men skulle ikke stekt de i panna først tror jeg, og kanskje hatt ei rist under bakepapiret.


Langt ifra sunt, men proppa med proteiner i hvert fall! Etter frokost kom moren og søstra til Andreas innom for å teste ut garasjen! Vi endte opp med å kjøre en tabata, da det er det enkleste når vi er fire eller flere.

Oppsettet var sånn;
1. Roing

2. TRX-pull up
3. Ab-mat sit-up
4. Magda/Assault bike


5. Swing

6. Deadlift med strikk istedenfor stang
7. Biceps curl
8. Burpees

Jeg er så sykt støl etter gårsdagens økt så var helt greit at vi holdt oss til ganske simple øvelser i dag!

Når det kommer til det med kostholdet så skal jeg få ei ny plan. Samme stil fra samme Coach, men med mindre fokus på vektnedgang. Jeg er jo ikke overvektig eller har et stort behov for å bli tynn akkurat nå mot vinteren, så fokuset blir å ikke legge på meg i fett, men å øke muskelmassen min. Jeg tipper jeg kommer til å gå ned i fettprosent uansett, for det skal ikke mye til å få bedre kosthold enn jeg har hatt siste ukene. Er faktisk drittlei sukker, føler meg ikke bra i det heletatt.

Nå skal vi gå oss en tur med bikkja så blir det typisk søndag med tv, sofa og god mat, i morgen er det “tilbake på det rene” og jeg ser frem til det!

Teknisk ukorrekt.

I dag persa jeg i markløft med 42.5kg!
Neida. Jeg gjorde faktisk ikke det.

Jeg løfta 150kg ca 20cm, fra kneet mitt og opp. Det er kanskje 1/4 av distansen på et fullverdig markløft i tillegg til at det er den delen av markløften som er lettest. Fra midten av leggene og opp til kneet er jo det som er desidert tyngst, så jeg har aldri forstått vitsen i å trene på halvmarken – som er den letteste delen av løftet. Hva faen hjelper det å være sterk nok til å få 150kg fra kneet og opp, når jeg knapt nok får 100kg opp til kneet? Hvorfor i alle dager kaster folk bort tiden på denne delen av løftet når de heller kan trene hele marken og få trent opp den biten som er tyngst?

For å si det mildt var jeg ekstremt kritisk til denne øvelsen og var bare med på den fordi det ikke var jeg som satt opp økta, men så begynte jeg å tenke, eller heller føle på kroppen, at ting skjedde. Etter et total av 24repetisjoner halvmark er jeg mer sliten i ryggen enn jeg var etter de 100 markløfta jeg tok på torsdag.

For hva skjer når du står fast på 107.5kg i maks i markløft i 3mnd og ikke kommer lengre? Jo ryggen slutter å bli sterkere. Du løfter den samme vekta om og om igjen. 10×10 på 60kg. 5×5 på 90kg osv.. Ryggen møter aldri på ei utfordring fordi det stopper opp helt i starten av løftet, og da får ryggen aldri kjent på ei tyngre vekt – og da stagnerer man.

BZ9U9V5gWE8

Jeg må helt ærlig si at jeg aldri har prøvd denne øvelsen før, fordi jeg har tenkt som jeg skrev over her; hva faen er vitsen? I tillegg så er det jo ikke akkurat en øvelse som er så veldig kjent. Jeg tror jeg har sett èn person gjøre den iløpet av de fire årene jeg har vert medlem på impulse, og har heller aldri sett snurten av den på instagram heller – men det jeg følte etter økta sa mer enn hva noen kunne fortalt meg.

Jeg vil med det innrømme at jeg tok feil av denne øvelsen, den er ikke bare en bortkasta måte for folk å kunne skryte på seg at de løfter så syyyyykt mye, det er faktisk god opptrening for å bli sterkere i markløft. Jeg veit jeg kan være dømmende mot ting jeg ikke forstår når det kommer til trening, men det er bare fordi jeg er dritlei av å se at folk raser forbi meg i styrke fordi de bruker snarveier (f.eks at de har et tyngre maksløft enn meg i markløft fordi de kjører sumo eller bruker løftestropper og lignende.) Jeg veit jeg er sær når det kommer til trening, men det har alt med skulderskaden min å gjøre, jeg nekter å gjøre en feil igjen som fører med seg at jeg ikke får trent mer..

Over til dagens økt! Den ble veldig kort på grunn av, vel, mange forskjellige ting jeg ikke gidder å skrive om – men jeg kjenner jo at det holdt i massevis selv om den ble amputert!

Forrett;
1000m row
75 front-squat 35kg
1000m row

Hovedrett;
Halvmark
4 x 100kg
4 x 120kg
4 x 140kg
4 x 150kg
4 x 140kg
4 x 120kg

Dessert;
Vin & pizza hos svigers!

O’Glorius Cheat Day!

I dag, helt uten noen spesiell grunn, bestemte jeg meg for å ha en episk cheat day. Da mener jeg ikke å prøve å spise mest mulig usunt på kortest mulig tid – men å kjøpe alt jeg hadde lyst på helt uten begrensninger.

Til middag spiste vi pizza, fordi det hadde jeg cravings på da de serverte det på jobb i dag og da jeg kjente lukta ble jeg som en hai som lukter blod. Haha.


Dette er “Fjellpizza” med skavet biff, og den var faktisk veldig god, men helt ærlig er jeg tilhenger av rema sitt utrykk “det enkle er ofte det beste” og skulle nesten ønske vi heller gikk for grandis.


ingen tvil om at dette er en knallgod sjokolade, men den ble i grenseland for mektig.


Det nye potetgullet fra Kims var knallgodt, men gikk fort lei og har knapt spist 1/3 av posen.


Litt irritert over hvor tidlig julevarene har kommet frem i butikkene, men OH MY så god den her er! Holdt meg for god til å kjøpe “snøballer” da, men tar vel ikke lang tid før jeg sprekker der heller..Tror nok dette er min desiderte is-favoritt! Kan lett spise hele greia alene i en “Setting” og fyrte faktisk opp i peisen nå i tilfelle da jeg alltid spiser så mye at jeg begynner å fryse. Litt flaut er det men sånn er det å være matvrak.

I tillegg til alt det her så kjøpte vi også bakevarer. Kremboller og berlinerboller med vaniljekrem, YUM! Disse tør jeg ikke å borti før typen kommer hjem da, for jeg er redd jeg ikke klarer å stoppe hvis jeg begynner å da blir han så skuffet.

Så sånn ser det ut når jeg virkelig drar cheat day helt ut, og dette er bare etter jobb. Heldigvis spiste jeg fornuftig på arbeid da, men hadde jeg hatt fri så ville nok innlegget vert noe lengre og enda mer kalorifyllt.


Fremdeles usikker på om – og i så fall hva – jeg skal trene i dag, men det tar jeg som det kommer! Er ganske ødelagt i så og si alle kroppsdeler, så kanskje det bare blir magetrening i dag, kom gjerne med forslag til gode mageøvelser – så kanskje jeg blir inspirert til å ta ei økt! 

Håper alle får ei nydelig helg!

Trening 051017

Jeg har hatt mange økter nå som jeg enten ikke har fått bestemt selv (gruppetimer, svømming o.l), eller som har gått dårlig på grunn av akutt sult eller manglende apparat, for eksempel. På grunn av dette så sa jeg til meg selv da jeg var på jobb at i dag så skulle jeg ha ei skikkelig monsterøkt, og det fikk jeg!

Mange tror at for å få ei monsterøkt så må man ha mange øvelser, men det trenger man virkelig ikke, og det fikk jeg kjenne på!

Jeg varmet opp skikkelig med romaskin, fysioøvelser med strikk og scapular pull-ups før jeg begynte økta.


Da jeg var halvferdig med økta kom Andreas hjemom for å spise middag da han skulle på overtid, så jeg ble med inn for å være sosial og gjorde ferdig oppvarmingen da han dro på jobb igjen.

Første øvelsen jeg gjorde var shrugs (Man holder vekter i armene, enten stang eller hantler og trekker skuldrene opp mot ørene).

Jeg blir så sjukt rar i trynet av denne øvelsen, og er usikker om det er meg det er noe galt med (stram nakkemusklatur eller noe) eller om andre opplever det også. Det er i hvert fall en øvelse jeg foretrekker å ikke gjøre foran speil! haha!

Neste øvelse var markløft!

Jeg har på en måte “begynt på nytt” med denne øvelsen da jeg har hatt en stygg uvane av å bruke spretten når man setter ned stanga hardt for å få den opp igjen slik at det blir lettere. Hver gang jeg løfter markløft nå setter jeg fra meg stanga så den ligger “død” før jeg tar neste løft. Jeg har måtte redusert vekten jeg løfter med litt når det kommer til høyrep, men det er så verdt det når det kommer til å bygge styrke og å ha sjanse til å få et nytt maxløft.

Siste øvelsen var foroverbøyd roing. Hater denne øvelsen fordi jeg er utrolig svak i den, men alle svakheter jobbes med for å få fremgang. Hvor mange ganger jeg var på og av med denne hettegenseren iløpet av økta veit jeg ikke, men det var mange! Kan ikke skryte av at det er så veldig varmt å trene i en garasje som ikke er isolert, men det er likevel bedre enn å stå i kø på treningssenteret (eller å gjøre shrugs med publikum)


Som dere ser på dette bildet så har jeg et såkalt “hook grip” hvor jeg tar tommelen rundt stanga og låser den fast med de andre fingrene. Jeg har blitt “avhengig” av dette grepet etter vi hadde olympisk løftekurs. Når man trener OLY er dette grepet utrolig viktig for å ikke miste stanga når man ‘slenger’ den opp i en clean (opp til skuldre) eller i en snatch (over hodet). Jeg tror dette grepet også er en stor grunn til at jeg får opp maksløftene mine uten stropper eller “switch grip”, eller så er det fordi maksløftene mine er så lette, men jeg liker å tro at grepet mitt hjelper.

Det moroe med økta var at jeg så på oppsettet og de 300 løftene jeg skulle til å ta og tenkte “Dette er da ikke tungt nok?” og la inn 10cal roing etter hvert eneste sett. 300 repetisjoner og 300kalorier på romaskina, det må jeg si meg fornøyd med.


Har merket at jeg ror litt skjevt faktisk etter vi fikk romaskin i hus, jeg må være litt lengre i ene foten fordi jeg strekker ut høyre kne helt og da har venstre kne en knekk fremdeles. Tipper det er derfor jeg har litt vondt i høyrekneet mitt også, at det rett og slett er en lengdeforskjell. Jeg veit jo at de færreste er symmetriske så jeg er ikke akkurat bekymra, men det ville forklart mye, som hvorfor jeg alltid har en “valk” på venstre side av ryggen når jeg står oppreist (Eller ikke alltid men når jeg veier mer enn 80kg) mens jeg er glatt på høyre side. Hvis høyrefoten er kortere blir jo høyre side av ryggen mer utstrekt når jeg står for å nå i gulvet liksom. *It all makes sense now*

Det var i hvert fall en helt rå økt som jeg helt sikkert ikke kommer til å gjenta! Haha!

Nå skal jeg dusje og ta kveld, i hvert fall snart, og i morgen er det helg! Tenk det, hadde jeg fortsatt i gamlejobben istedenfor å få nyjobben så har jeg hatt 12t skift i morgen og ut helgen. Litt digg å tenke på 😉