Rå økt!

Idag har jeg virkelig fått pumpa både beina mine og pulsen! Jeg viste ikke helt hva jeg hadde lyst å gjøre da jeg kom på treningssenteret idag, men hadde tre øvelser i bakhodet; Hoppetau, box-jump og step-up. Jeg vet at om jeg går inn i ei økt helt uten plan så broker den å bli rotate og dårlig, så jeg bestemte meg for å kjøre ei økt jeg vet er pain, men som funker.

50 – 40 – 30 – 20 – 10 reps per øvelse, kjørt i runder.
For å si det sånn, jeg anbefaler ingen å kjøre 50 box jump på rad, og ihvertfall ikke å gå rett over til step-up etterpå. Jeg skal ikke si at det er den hardeste økta jeg har hatt, langt ifra, men jeg kjente den funka!

BMMOVMTjZdZ
Siste runde (10rep per øvelse). Jeg var Ganske ferdig, som vises godt på trynefarga mi her! Jeg hadde egentlig litt lyst å kjøre mageøvelser med samme oppsett da jeg var ferdig, men etter 50 rep med crunches var jeg dritlei, så jeg kjørte 15min med god uttøying istedenfor.
Nå skal jeg jobbe mitt siste 12timerskift for denne perioden før det er 4 dager med fri!
Siden det ikke ble noe magetrening og jeg tipper beina er relativt kjørt i morgen, så kjører jeg nok ei kjerneøkt med rygg og mageøvelser i morgen. Kjedelige økter, men de må til!
 
Ha en fin søndagskveld!
#trening

Harry Potter og tegning!

Disse to er for tiden “All consuming”. Enten så ser jeg på Harry Potter film, leser bøkene eller deltar I Harry Potter quiz på facebook. Når jeg ikke gjør “Any of the above tegner jeg eller ser på andre sine tegninger eller tenker på tegning.

“hvordan kan man tenke på tegning?” Jo jeg ligger faktisk våken og tenker på hva jeg skal tegne og hvordan jeg skal få det til, og hva slags utstyr jeg trenger for å tegne bedre. Jeg ser sykt mange av de beste tegningene der ute er tegna med grafitt, så da må jo selvfølgelig jeg skaffe meg det også i håp om at det øker tegne-egenskapene mine.

Ja de fleste som ser tegningene mine (av mine venner og familie vel og merke) kommenterer at de er så fine, og så bra, og de klarer knapt nok tegne strekmenn osv. Jeg setter kjempestor pris på all skryt, men jeg kunne tenkt meg mer kritikk (Og gjerne konstruktivt sånn at jeg kan lære noe av det).


Det er tre ting jeg vet jeg er helt elendig til; Munn, nese og hår. Jeg har blitt bedre på øyne, men når jeg ser hvor sykt flink andre er til å tegne øyne så blir jeg flau og mister alt håp. Det jeg faktisk synes er felles for alle tegningene er at det som er best utført er det jeg hater å tegne; klær. Kan ikke fordra å tegne klær fordi jeg selv synes det er vanskelig, men likevel er det de som ender opp med å se best ut(?!?!).

Jeg kunne virkelig tenkt meg noen form for kursing, med konkret info om hvilke type blyanter som funker best, teknikk for å få til realistisk hår, og ikke minst hvilke ark som er best å tegne på, men ser for meg det både er dyrt og at det er vanskelig å finne noe slik her på Sunndal.

Idag begynte faktisk begge disse to ‘avhengighetene’ å krysses, jeg startet opp en tegning av Emma Watson, eller “Hermione Granger” som hun heter i filmene. Jeg skisserte bare omrisset, for jeg viste jeg ikke hadde tid til å forsette noe særlig, og jeg vil ta meg god tid med denne tegningen for å gjøre den så bra og gjennomført som mulig. Så ja, nå hverken tegner jeg, ser på harry potter, deltar i quiz eller leser om harry potter, men tenker på hvordan jeg skal tegne en karakter fra Harry Potter, så hjernen min vil nok eksplodere relativt snart om jeg ikke får utløp!

Jeg kommer nok ikke til å ha tid til å hverken tegne eller lese før Helga er over, så jeg må bare bite det i meg enn så lenge. Det er tross alt ikke så lenge til!

#tegning #kunst #instagram

Ny Instagram!

Etter jeg startet opp denne bloggen laget jeg en ny insta for å ha samme navn på begge plattformene, men jeg har en stund vurdert å lage ny instagram. De som følger instagrambrukeren min ‘Gunnhildresell’ følger meg jo mest sannsynlig fordi jeg trener og de er treningsinteresserte.

Trening og kosthold er jo 90% av det jeg poster, men en litt tragikomisk ting jeg har lagt merke til er at hver gang jeg har postet interiørbilder f.eks så mister jeg 4-6 følgere. Jeg går ut ifra det er folk som ser bildet I feeden sin og tenker at de har lagt til en interiørprofil eller noe ved uhell og derfor sletter meg. Derfor hadde jeg lyst å lage egen instagram til hobbyene mine!

Jeg orket egentlig ikke lage ny mail for å starte ny insta (Ikke klarte jeg finne på navn heller) men så kom jeg på at jeg hadde den gamle instagrammen min fra min første smarttelefon. Takket være et øyeblikk med god hukommelse kom jeg på mitt gamle passord og har nå ‘fått I gang’ den gamle brukeren min!

Der kommer det interiørbilder, tegninger, negledesign og alt annet av håndarbeid som jeg holder på med! Foreløpig er den Ganske stusslig. Det er 6 nyere bilder pluss de fleste gamle bildene mine som jeg bare lot ligge, I tillegg til et ‘prosjekt’ jeg hadde for et år siden som jeg bare måtte teste (Og som er grunnen til at jeg må poste 3 bilder hver dag for at det ikke skal se teit ut nå I starten).


Kliss klass! Haha.

Jeg synes det er så gøy, alt som har med bilde-deling og hobbyer å gjøre. Jeg bytter ofte hobbyer omtrent månedlig (en måned interiørdilla, så tegning, så strikking osv.) så det er greit å ha en plass å samle alt! I tillegg får jeg endelig gjennomført ‘drømmen’ som er en ‘lys og ryddig’ instagram (Da altså mye hvite bilder).

Så ta en titt om du er interessert!

Link Gunnhildresell
Link Blondiefortenk

#hobby #tegning #instagram #trening
 

No more alcohol..

Nå er jeg faktisk dritlei. Vi hadde halloweenfest her på forskudd på fredag. Ja det var kjempekoselig (for det meste) men nå er jeg dritlei. Jeg er lei av å bli litt fullere enn jeg burde, og jeg er lei av andre folk som likens som meg blir litt for full. Jeg er lei av å stinke alkohol og føle meg direkte skitten i flere dager etterpå. Jeg er dritlei av å gå rundt og spise konstant i to dager etterpå. Jeg er bare lei. Jeg er blitt alt for gammel (Eller rett og slett er bare alt for utrent).

Dessuten nå som jeg er veldig redusert når det kommer til trening så tåler jeg mye mindre usunn mat og drikke før jeg legger på meg, så det er ikke verdt det.

Neste gang alkohol kommer i nærheten av meg blir kanskje etter konkurransen i Kristiansund. Vi vurderer å bli med på banketten om kvelden og da vil det nok bli et par øl eller et vinglass. Mulig jeg tar den helt ut og bestiller en eller annen overpriset drink til og med, men jeg har ingen intensjon om å drikke meg full. Deretter kommer jeg til å holde meg unna alkohol, sett bort fra et glass vin til maten nå i jula, frem til bursdagen min. Når vi kommer så langt ut i neste år er det jo fullt mulig at jeg ikke ønsker å feire uansett, men tiden vil vise.

Tingen er at med de riktige folka rundt meg har jeg det vel så gøy i edru tilstand! Når jeg har feil folk rundt meg gjør ikke alkoholen noe godt heller. Å drikke alkohol er veldig normalt, alle gjør det fra tid til annen, men jeg gidder bare ikke ‘fest’ mer. Jeg skal ikke sitte her å påstå at jeg har planer om å bli avholds akkurat, jeg er alt for glad i både øl og vin til å kutte ut det for godt, men å kutte ut festing/fylla, det tror jeg bare er positivt.

Jeg vil mye heller kose meg med god mat og en fil, enn mange timers fyll og to dager bakfyll!

Ny tights og dagens trening!

Vert dårlig med oppdateringer innen trening i det siste, Iknow, men alt har en grunn.

Skuldra er jo ikke bra igjen, så alle treningene mine føles amputerte og dårlige, egentlig.. Men idag fikk jeg egentlig ei knalløkt, og det på 20minutter!

Jeg kjørte 10min knebøy hvor jeg klarte å dra inn hele 245reps (ca 24 i minuttet) og 10min crunches med 218rep. Jeg fikk seriøst krampe i magemusklene til slutt, noe jeg aldri har opplevd før!

I går så fikk jeg også ny tights av kjæresten ♡ Jeg har mast om og leita etter denne (eller lignende) tights i et halvår, så da vi kom over den på sport1 kjøpte han den til meg, no questions asked! Jeg er så ufattelig heldig!

Jeg vsr litt skeptisk til fargen siden den er så sykt knæsj, men jeg digger det faktisk! Jeg ser ingen grunn til å være redd for å lyse opp litt!

Nå skal jeg gjøre ferdig siste skiftet mitt, før langhelg og halloweenfeiring!

Halloween diy!

For normale folk så er det fremdeles 11 dager til Halloween. For meg er det i morgen. Siden jeg jobber neste helg bestemte vi oss for å ta feiringen ei uke tidlig, nettopp I morgen, eller idag, alt etter som når dere leser dette.

Men Halloween er da for barn? Pff. Jeg har feiret Halloween siden før de som den dag idag går ‘Trick or treat’ var født, og jeg har ingen intensjon om å stoppe nå! Bursdagen min og Halloween er og forblir gode unnskyldninger til å være noen (eller noe) annet for en dag, og å ta en fest sammen med gode venner!

Jeg kan love alle og enhver at det ikke blir mindre gøy med årene å kle seg ut og dekorere huset, så jeg ser ingen grunn til å slutte!

 

I år ble hele feiringen glemt frem til for to uker siden, så da ble det tatt en beslutning om at vi skulle ha fest. Det kom veldig brått på, og hverken jeg eller andreas hadde noen formening om hva vi skulle være. Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg så hadde jeg lyst å kle meg ut som Lagertha, den eneste hindringen er da tid og penger. Mye av utstyret for å kunne lage dette kostymet har jeg jo tidligere bestilt, men alt av stoff og lær som må til, samt detaljer som knapper og slik mangler jeg. Dessuten ville jeg aldri rukket å sy hele kostymet på to uker. Selv uten å prøvd vet jeg hvor sykt mye arbeid som ligger bak.

Uansett fant jeg ut hvilken type kjole jeg ville ha på meg. Jeg klarte til slutt å finne en ‘tutorial’ på denne kjolen, og jeg brukte det stoffet jeg hadde kjøpt til en 50lapp på jysk til å sy den på en kveld! Det var egentlig veldig enkelt, men stoffet er dessverre svært gjennomsiktig, så jeg må se om jeg kan finne noe å ha under. (Jeg kommer til å legge ut tutorial på dette senere!)

Noen dager senere bestilte jeg diverse fra superkul.no – jeg vil ikke fortelle for mye om hva jeg har bestilt, men målet er å se så skummel ut som mulig, så det blir rett og slett litt prøving og feiling på dagen i morgen!

Jeg laget også kostyme til andreas! Han hadde allerede en bukse som funka helt greit til kostymet, så jeg måtte bare sy overdel heldigvis, men fy søren jeg er stolt over den! Ja den kunne helt klart vert mye bedre, men med tanke på at all min erfaring med tekstil og søm er et halvt skoleår med tekstil som prosjekt til fordypning, en gang i uka så synes jeg selv jeg gjorde en god jobb.

I morgen star sminke, negler og hår for tur. Jeg aner ikke hvordan jeg skal ha håret, men jeg tipper at å ha det skikkelig bustete er en Ganske safe-bet.


Jeg har ikke heeelt bestemt meg hvordan sminken blir enda, så jeg kommer nok til å bruke lang tid på å prøve ut mye forskjellig! Jeg liker ihvertfall begge disse stilene godt, men jeg har begrenset med kunskap innen sminking, så jeg kan ikke kaste meg ut i noe alt for avansert.


Det hadde jo vert dritrått å få til noe sånn på munnen også, men jeg vet hvor kjipt det vil være å fjerne enten før man går til sengs eller når man vokner i en heller redusert form. Det får bli en overraskelse for både dere og meg hvordan jeg ender opp med å se ut! 😀

Det kommer nok bilder i morgen av både outfit og sminke, så stay tuned!

Aurelia Borealis

Akkurat nå sitte-ligger jeg innpå hobbyrommet og ser på nordlyset. Dette er andre gang jeg har sett det, med nesten et års mellomrom. Jeg synes det er litt rart, har det aldri vert nordlys på Sunndal før, eller var jeg bare for blind til å se det?

Det er noe av det vakreste jeg har sett, spesielt i fjor da det var ti ganger kraftigere enn nå, og rett over huset vårt.

Jeg skjønner ikke hvordan folk ikke kan finne dette fantastisk, vakkert og et mirakel. Jeg vet jeg sikkert høres veldig hippie ut, men det er jo magisk.

Jeg er vel litt spesiell når det kommer til sånn, blir veldig lett fascinert, og faktisk litt rørt av alle de fantastiske tingene som finnes i naturen/landet/verden. Det er jo helt utrolig vakkert og jeg håper at jeg en dag får oppleve nordlyset i nordnorge!

Struktur på kroppen!

Etter jeg begynte å spise litt mer riktig igjen har kroppen hatt sykt rask endring! Jeg gikk ned to kilo som om lufta gikk ut av meg, *poff* så var jeg nede i 77kg (jeg lå og vippa mellom 78 og 80). I tillegg begynte kroppen å venne seg på 3timers-vinduet med en gang.

Nå som jeg har jobbet formiddag forrige helg og deretter denne uka så er kroppen som ei klokke! Jeg står opp og spiser et eller annet ca 05:15, hva og hvor mye jeg spiser varierer fra dag til dag. Uansett, og da mener jeg uansett hva jeg har i meg i denne tiden, så jeg ha mat igjen klokka 8.

Idag kjente jeg det murret i magen, og selv om jeg ikke hadde sett på klokka siden 6 så viste jeg at det begynte å nerme seg 8, og da jeg sjekket klokka var den ti på. Fantastisk! 

Jeg vet det er en logisk forklaring på det, kroppen er jo et vanedyr og det er helt normalt, men jeg blir ikke mindre fascinert av den grunn!

Det er ihvertfall deilig å kjenne at ting fungerer. Jeg hadde dessverre helt vilt med cravings i går. Jeg hadde lyst på absolutt alt jeg ikke bør spise, alt fra bakevarer til is, men kjæresten sa det rett ut “Du kommer til å bli så skuffa over deg selv om du spiser det der” og han hadde helt rett uansett hvor lite villig jeg var til å høre etter der og da. Det er så godt å ha noen som støtter opp og hjelper meg når jeg ikke har motivasjonen selv!

Jeg veit det blir to fester denne måneden med bakfyll-cravings, pluss at mamma har bursdag og ta må jeg jo bake til henne (og man smaker på sin egen kake, end of discussion), så jeg kommer nok ikke til å få helt banebrytende fremgang til neste måling, men målet mitt er likevel å gå ned til 76kg før neste måling som er om 4 uker. 1 kilo jeg jo få til, og jeg har veldig lyst å ned til 75kg, men selv i den vekten tror jeg at jeg vil ha igjen en del før jeg beginner å se markert ut (Som er det store målet til neste år)

Jeg sverger ihvertfall til 3-timersregelen. Man får mye bedre struktur på alt, og det kjenner jeg ekstra godt nå som jeg har begynt med dette igjen, for jeg sleit mye med å få sove til rett tid når jeg spiste hva jeg ville, når jeg ville. Anbefaler alle som ikke har prøvd dette å gjøre det!

Nå har jeg igjen 1.5 dag på jobb, før det blir helg og bursdagsfeiring til Linda!

Den lyse siden.

Jeg er en ekspert på å finne det negative i det meste. Jeg er også veldig flink å tenke på hvor mye bedre ting kunne vert hvis jeg bare hadde gjort èn ting annerledes.

“Hadde jeg bare begynt å trene styrke tidligere…”
“Hadde jeg bare vert mer tålmodig med kulene…”
“Hadde jeg bare holdt meg unna snatch etter den første skaden..”
“Hadde jeg bare oppsøkt kiropraktor tidligere..” (Vel, jeg gjorde på en måte det, men han var udugelig)
“Hadde jeg bare droppa seminaret i Trondheim..”

Det er veldig enkelt å tenke “Hvis at om jeg bare hadde…” men så har det seg jo slik at det ikke er tilfellet. Jeg hadde ingen interesse for trening før jeg var tjue år. Jeg var (og er) utålmodig når det kommer til fremgang, selv om jeg har blitt flinkere til å lytte på kroppen. Jeg viste ikke at en kiro kunne mer om kroppen enn en lege, og stolte alt for mye på leger generelt. Jeg dro på seminaret og fikk masse god info der, og ville nok ikke droppa det uansett om jeg viste hva det kom til å gjøre med skuldra. Eller, jeg hadde nok ikke vert med på den kettlebell-økta hadde jeg vist at det var dråpen som fikk begeret til å renne over (I form av at det fikk skuldra til å bli betent igjen).

Tingen er likevel at jeg hadde fått så utrolig smaken for å trene overkropp, slik at jeg trente litt for mye armer i utgangspunktet. Så jeg hadde mest sannsynlig endt opp med å få betennelse, uavhengig av akkurat den økta. Den bare fremskyndet prosessen.

Det jeg skal bli flinkere til nå er å se på det positive. Jeg har jo allerede egentlig resonert frem at jeg mest sannsynlig ville overarbeidet skuldra uansett, så jeg vet at når jeg er kvitt betennelsen, låsningene og muskelknutene – så må jeg være mer forsiktig.

Jeg vet at jeg bør begynne med ren styrke på støttemusklaturen og ha stor fokus på restutisjon mellom øktene. Dvs. at jeg har tilegnet meg nødvendig kunskap for å forhindre at dette skjer igjen.

Jeg har også fått bekreftet at snatch ikke funker for meg. Det er en øvelse som jeg (ihvertfall per dags dato) ikke er sterk og stabil nok i skuldra til å utføre.

Nå som jeg ikke har kunne trent armer har jeg kunne fokusert på andre ting! Jeg har trent utrolig mye mage, og det beginner å vises på kroppsholdningen min som normalt ser ut som en “S”.

Jeg har også blitt 10 ganger bedre til å hoppe med hoppetau. Hadde jeg ikke skadet meg ville jeg garantert ikke brukt like mye tid på å trene opp teknikken min som jeg har gjort, så det er en stor bonus.

Denne helga har jeg vert på to helt fantastiske fjellturer, og hadde jeg kunne trent som vanlig er det en ganske stor sjanse for at ihvertfall en av de hadde blitt droppet til fordel for styrke eller oly-trening.

Det er mange positive ting som har kommet ut av denne negative tingen, og selv om jeg aldri ville velgt å bli skadd, så er det godt for psyken å vite at det har ført noe godt med seg! Hvis jeg bare klarer å se det positive i de negative tingene så vil det ha mye å si for psyken. Jeg håper bare jeg klarer å se det positive mens jeg venter på at skuldra blir bra igjen!

Fantastisk dag og PR!

Jeg har hatt ei bedriten uke. Virkelig, helt uten motivasjon eller gnist.

Jeg har vert deppa over skuldra, skuffet over at jeg ikke kommer meg videre og forbanna over at jeg prøvde å snatche når jeg vet jeg ikke tåler det.

Det har vert banning, kasting av gjenstander (ei brødfjøl ja) og grining, men nå føles det bedre.

Først og fremst var jo gårdagens tur balsam for sjela. Det å komme meg ut og gå i naturen og ikke minst å tilbringe tid med familie (min bestefar som var guide på turen, og mormor som gikk til Vollasetra)

Dagen idag har ikke vert noe dårligere. For det første har massasjen gjort at jeg er dritstøl på baksiden av skuldrene, men jeg føler ingen smerter hverken i skulder eller underarm.

Jeg og Andreas spiste en god frokost før vi dro på kjøpesenteret og møtte Tora. Det var godt å møte henne igjen etter hun flyttet. Sist møte ble alt for kort og raskt avbrutt i Trondheim.

Deretter møtte vi Kalle, Kristina og Fredrik. De skulle spise med familien, så vi andre dro på Timian og spiste lunch med Kolbjørn.

Vi shoppet, tulla med hverandre, fant sånn ca 100+ ting jeg har lyst på men ikke råd til og det var utrolig gøy!

Etterpå dro vi på trening, Kolbjørn og Andreas kjørte Markløft og mye kult jeg skulle vert med på men ikke kan. Jeg kjørte ca 100 mageøvelser (ikke for å overdrive men det føles sånn)

Det er første gang på lenge magen min har SVIDD av trening, så det er bra da.

Jeg ble delvis med på avslutninga deres som var 30/30 i 5 min med Hoppetau og sumo deadlift. Jeg kjørte uten kule på deadlift og vi kjørte 60 hopp istedenfor 30 siden vi ikke tar doubleunders.

Når vi var ferdige med det og vi trodde vi skulle dø, så kjørte vi likevel 10-20min med double-under testing. Jeg klarte TO uten å tulle det til. Ikke på rad, men uten å stoppe mellom og jeg ble så glad at jeg sikkert piska meg overalt!

video:video

Jeg var dekt i striper etter all piskingen oppover armene mine!


//Vises jo nesten ikke på bildet da, men det var utrolig tydelig i virkeligheten!

Etter dette så dro jeg, andreas og kolbjørn hjem til oss og så “Warcraft” og spiste Taco!

Altså, alt jeg har å si er at dagen og helga har vert fantastisk. Jeg har fått alle elementer av det som gjør meg lykkelig denne helga; Trening (med noen form for fremgang og verdi) god mat, venner, familie og underholdning!

Nå ser vi på crossfit på youtube! Alt av relays, konkurranser, open og team events! This has been a great day!