Nyttårsforsett?

Jeg er veldig i mot nyttårsforsett da det gjerne er noe folk bestemmer seg for å gjøre når man står der med magen full av julemat og hjertet fullt av håp, og forsettene er enten veldig ambisiøse eller usannsynlige og blir nok ikke fulgt mer enn ei lita uke.

Likevel setter jeg meg nye mål hvert år for å ha noe å strekke meg etter, så nå skal jeg se hvordan det gikk med de jeg satt opp i fjor – og sette opp noen nye!

Målene for 2017 var;

Markløft 130kg
Veldig fornøyd med å få opp 110kg i år, men det er jo 20kg mindre enn målet. Her har det ingenting med at jeg ikke har vert fokusert nok å gjøre, for markløft har jeg flere ganger i uka, men jeg har trent det feil for å øke i maxløft.

Vekt og kropp – 76kg, synlige mage og lårmuskler.
Jeg var rundt 75,5kg på det letteste og hadde synlige muskler her og der tidligere i år, så jeg sier faktisk CHECK på denne!

Rehab og restutisjon.
Jeg har vert flink å passe på skuldra og den har forbedra seg og er ihvertfall rundt 80% god så jeg sier CHECK her også!

Pull-up
Denne har jeg ikke fokusert på i det heletatt, og skulle jeg hatt en sjanse ville det vert for ti kilo siden (og på den tiden hadde jeg et tilbakefall på skuldra). Tar med meg denne til neste år jeg!

Toe to bar
Jeg klarte faktisk flere samme trening så CHECK! (Målet var flere sammenhengende, men jeg ble så glad at jeg slapp før jeg hoppet opp og tok en ny)

110kg back squat og 100kg front squat!
Ganske sikker på at jeg på en god dag klarer 110 på back squat, men på frontbøy ble det med 80kg i år. Squat har ikke vert et fokus i det heletatt så her kan jeg ikke forvente mye.

Clean og snatch
“40kg på begge øvelsene er jo en grei start, men jeg kunne tenkt meg å klare 60kg en dag, men det er ikke vits å tenke på engang i 2017.” Jeg fikk opp 55kg cleans, og på snatch skal jeg ikke øke før godt ut i 2018 pga skuldra men jeg veit at jeg hadde klart det om jeg ville, så jeg sier faktisk CHECK her også!

Double-unders!
Nah, den sitter så langt inne, og jeg øver ikke ofte nok dessverre.

Kutte ned på snusen!
Har periodevis vert flink her, men så lenge jeg er stressa, sånn som i jula eller når det er mye jobb jeg ikke er 100% trygg på, så blir det mer, denne blir med over til neste år!

 

Alt i alt synes jeg ikke det her er dårlig! Jeg var litt for ambisiøs med vektene i forhold til hva jeg egentlig kunne forvente å øke, så jeg er godt fornøyd.

Så da er det målene for 2018 da. Jeg føler jeg er mye mer realistisk nå enn i fjor, for jeg veit hvor lang tid det tar å øke styrke når jeg i tillegg trener så mye høyintensitetstrening som jeg gjør. Derfor skal jeg prøve å være realistisk.

Markløft!
I år økte jeg pers med bare 7.5kg, men jeg veit mer om hvordan jeg skal gå frem, så jeg setter nytt mål til 125kg. Jeg drømmer jo om enda mer, men da får jeg heller sette opp nye mål når dette er nådd. Som nevnt vil jeg ikke sette usannsynlige mål for det er skikkelig demotiverende.

Clean & snatch!
Jeg har jo nylig begynt med begge, så her gjelder det egentlig bare å ta det med ro. Jeg tenker 65kg i clean og 35kg i snatch!

Double unders & toe to bar!
Jeg får jo til begge så nå er det bare å få knytt de sammen slik at jeg klarer flere sammenhengende! Det var jo målet mitt i fjor også, men jeg har bare ikke prioritert de, men jeg må jo faktisk prioritere det jeg ikke får til ovenfor å øke styrke i øvelsene jeg allerede er “god” på.

Pull up!
En øvelse jeg har jobba litt mer med på slutten av året. Jeg har akkurat samme mål som i fjor, og det er å komme meg over stanga èn gang. Denne blir prioritert over toe-to-bar fordi jeg føler at å bli sterkere i denne øvelsen gir et godt grunnlag for å få til toe-to-bar også.

Vekt og kropp!
Samme mål som i fjor. Jeg må bare holde meg til jojoslanking rett og slett, for jeg blir så sinnsykt blind på meg selv og deprimert når jeg går på diett at dere aner ikke engang. Jeg er mye mer avslappa og fornøyd med kroppen nå som jeg er 10kg tyngre. Det er jo helt idiotisk men man må bare ta hensyn til psyken.

Get creative!
Jeg kaster vekk ufattelig mye tid i sofaen foran tv’n. Jeg vil begynne å prioritere bloggen og tegning mer neste år og bare kutte ned på serie. Jeg vil ihvertfall ha èn tegning og 4 blogginnlegg hver mnd. Dette tror jeg er overkommelig.

Få kontroll!
Jeg er en forbanna vims uten kontroll på noe. Dette er mer som en generell greie. Jeg skal bruke kalenderboken min aktivt for å holde kontroll på avtaler og få bedre kontroll på hvor jeg legger fra meg ting, og aller helst fast plass til alt.

Ellers vil jeg ikke sette opp flere mål. De fleste er jo retta mot trening men det er jo tross alt det jeg lever for! Nå reiser vi til Trondheim, just for fun egentlig. Andreas har lyst å kjøpe seg nytt snowboard da det gamle har fått litt hard medfart så satser på at han finner noe han liker (PS. han har dritsær smak så det kan bli vanskelig).

Ønsker alle mine (4) faste lesere et riktig godt nytt-år!

 

Jula 2017!

Jeg er faktisk dødssliten etter jula. Vaskingen, preppingen, pyntingen, julegaveinnkjøpene og all feiringen. Jeg synes jula har blitt litt slitsom egentlig, men det er jo veldig koselig også.

Julaften feiret vi hjemme hos meg og Andreas med Mamma, min bror, og besteforeldrene mine.

Vi spiste pinnekjøtt, og ‘gamlingene’ spiste lutefisk. Skjønner ikke at man klarer å spise den typen fisk, men smaken er vel som baken.

Herregud så nusselig Neo var i nissedrakten sin! Vi hadde sikkert den lengste julaften noen sinne, vi brukte utrolig mange timer på å pakke opp gavene. Som dere kanskje ser på bildet var det en del gaver å pakke opp, og jeg vil vise fram et par av de!


Gleder meg til å teste denne! Genialt til taco, vil jeg tro!


Hudpleieprodukt var kanskje det eneste jeg sa til folk jeg ønsket meg, så veldig glad jeg fikk noe! Synes lush masken var utrolig god, og ser frem til å teste dusj-såpen!

Disse spillekortene er jo kjempegøy, istedenfor “spa” “Ruter” osv så er det logoen til “Ravnklo” “Smygard” “Griffing” og “Håsblås”.

Dette ullpleddet er kjempevarmt, som passer meg perfekt som fryser hele tiden! Ikke feil at det er rosa heller siden jeg har fått kjempedilla på rosa siste året.

Vi (jeg og Andreas) fikk nok alkohol med forskjellige folk at vi har ut året og kanskje ut 2018. Nei vi drikker ikke veldig ofte.


Vi fikk også disse flotte IPA-glassene, vi har knust ganske mange siste året (Rettelse: Gjestene våres når vi har hatt fest).

Denne awesome genseren er jo bare, vel, awesome! Jeg hadde faktisk tenkt å bestille den selv men valgte å ikke gjøre det nettop fordi det var så nære jul! Jeg trodde heller ikke at den kom til å ha så god kvalitet som den hadde så dette var virkelig en gave som slo an! Det sier jeg ikke med negativitet mot noen av de andre gavene, men alle veit jo at jeg er en nørd når det kommer til superhelter, så den passet meg perfekt!

En annen gave som passet meg perfekt?

Denne sju-kilos kjempebamsen! Som nevnt har jeg dilla på rosa, og i tillegg enhjørninger, og egentlig alt som er søtt! Det er vel den ene måten jeg er skikkelig jente-jente. Jeg kunne egentlig ikke fått den på et bedre tidspunkt heller siden Andreas skal jobbe på anlegg over nyttår, så da blir jeg liggende alene i senga mesteparten av januar-mars. Da er det greit å ha en supersvær bamse som kan fylle tomrommet i sengen!

Uansett hvor mye jeg elsker alle gavene jeg fikk (Tusen takk til alle mann, ingen nevnt ingen glemt) så var kanskje den beste en kombinasjon av to gaver fra to forskjellige.

Ei bukse som ikke passet, og inspirasjonskalenderen 2018;

Noen tenker helt sikkert at det er kjipe gaver, ei bok og ei bukse som var for trang liksom, pfff. Men nei, de to i en kombinasjon kommer til å hjelpe meg masse på ny-året! Nå i jula (og de foregående månedene) har jeg jo hatt det fritt med kosthold, så over nyttår trenger jeg all hjelp jeg kan få for å komme i gang med sunt og variert kost igjen. Boka hjelper meg i form av at jeg kan notere hver gang jeg skeier ut (Og tro meg, det er ikke spesielt gøy om hele boka fylles med røde kryss) og buksa er en god pekepinn på når ting begynner å endre seg! Buksa er jo ikke mye for trang, det er jo rundt det tykkeste på lårene den er ubehagelig, og selv om jeg har sterke bein så har jeg en umasse fett på lårene også. Hadde jeg ikke hatt det ville jeg jo vert markert, ikke sant? Så uansett hvor blind jeg sikkert blir på diett (som hvert år) så har jeg denne boka og buksen til å hjelpe meg å se at jeg er flink og at det går fremover!

Så dette var gavene jeg ville vise frem. Jeg vil bare si at jeg setter pris på alle gavene men flere av de har blitt bært inn i skap, kjøleskap og ellers der de hører hjemme og jeg vil ikke skrive opp ei liste heller fordi jeg har kaoshode og garantert glemmer et par!

Ellers har jeg hatt ei veldig aktiv jul! Jeg har trent hver eneste dag siden lille-julaften, men i dag ble det hvile siden jeg måtte sette på vippene på nytt! Det var noe rart som skjedde da jeg satt de på (som er en uke siden) fordi de skal normalt ikke falle av så raskt som dette. Resultatet ble egentlig mye bedre enn forrige onsdag også, så jeg er superfornøyd, og håper virkelig de holder ut så og si uten svinn frem til nyttårsaften!


Men nå er det leggetid for meg folkens! Back to work i morgen og fredag før det blir nok ei langhelg. Jeg håper dere alle nyter romjulstiden og at dere får ei flott nyttårsfeiring når den tid kommer!

Kommenter gjerne hvis dere fikk noen gaver som “Satt seg” litt ekstra på minnet! God jul!

Combat Kristiansund 2017!

Da er bildene blitt publisert fra konkurransen I November, så de tenkte jeg dere skulle få se! Siden det har blitt publisert 270 bilder så legger jeg bare ut de med mitt lag på!


Uansett hvor smertefullt det var så kjenner jeg at jeg ser frem til neste konkurranse. Jeg hadde ikke den beste formen akkurat denne dagen, beina mine som normalt er min sterkeste side ville ikke prestere og da er det vanskelig å gjøre det bra på konkurranse.

Neste år kommer jeg helt sikkert til å være I bedre form, det tror jeg for jeg er tøffere og tøffere på trening for tiden, men problemet er jo bare at alle andre som deltar også blir sterkere så å ha sjanse til å gå videre blir ikke nødvendigvis større, men det er faktisk 11mnd til enda, så bare tiden vil vise hvordan det går!

Jeg skal selvfølgelig også lage ett “Egypt-innlegg” med bilder og historier fra ferien, men det går I ett om dagene så det blir nok ikke før neste hviledag ihvertfall!

God jul da folkens!

Farewell Egypt!

Da er vi tilbake i Norge etter ei av de bedre ukene jeg har hatt!

Egypt er et fantastisk og finurlig land med noe spesiell og interessant kultur, og jeg drar veldig gjerne tilbake igjen!

Klokka 09:15 idag begynte reisen hjemover. Bussen gikk innom flere hoteller hvor vi plukket opp andre reisende før vi dro til flyplassen. Flyplassen er forresten et gigatelt med vinduer, så det var noe annet enn i Oslo!

Flyet vårt gikk hjemover 12:45 og vi landet vel en gang mellom 18 og 19, litt vanskelig å følge med på grunn av tidsforskjellen men vi var i flyet i over 5 timer, og det var ikke akkurat et romslig fly. Satt man BITTELITT nedsigen i setet så ble knærne knøvla i setet foran, og de foran oss var skikkelige kronidioter som la ned setene sine selv om Andreas gjentatte gsnger ba de om å la være.

For å si det slik var det utrolig amper stemning på det flyet når vi begynte å gå inn for landing (og egentlig tidligere også). Neste år tenker vi på å reise til Thailand og da blir det ikke noe jævla charterfly! Da skal vi ha god plass til bein, for selv om jeg er ganske tålmodig på slike ting så hadde jeg ikke klart en time til i det flyet der.

Heldigvis hadde jeg vindusplass slik st jeg kunne se ut vinduet + at tredjemann på raden vår var ei utrolig trivelig dame som hadde flytta fra Sunndal som tenåring, så det var hyggelig selskap om ikke annet!

Nå har vi rundt 4-5timer med kjøring foran oss før vi er hjemme, så da blir det en skikkelig nedskrubbing i dusjen før vi legger oss. Morgendagen kommer til å gå med på utpakking og julepynt, men skal se om jeg får skviset ut et innlegg med litt bilder fra turen!

Greetings from Egypt!

Så ble det aldri til at jeg fortalte dere hvor jeg skulle dra, men her er jeg altså nå! Sharm El Sheik i Egypt. Vi kom frem sent i gårkveld og var vel ikke i seng før klokka 3. Dagen gikk med på mat, soling, bading, spabehandling og å prøve å finne ut hva som er hvor på hotellområdet som er det største jeg noen sinne har vert på.

Senga på hotellet er like bred som den er lang så selv to breiskuldra folk som meg og andreas kan ligge sammen i den uten å nå borti hverandre.

Vi har All inclusive så alt vi spiser eller drikker er inkludert i prisen av reisen, og de ansatte på hotellet kommer alltid løpende om vi sitter i baren, lobbyen eller ligger på stranda for å høre om vi ønsker noe.

Hotellområdet er så sykt nydelig, og utrolig mye frodigere enn vi hadde trodd med tanke på miljøet og temperaturen her til lands.

Det har jo bare gått en dag, som er sykt rart for allerede nå føler vi oss veldig på plass her! Jeg sa jo faktisk til Andreas idag “han der var vel ikke her i går?” Før jeg kom på at ikke engang VI var her i går.

Eneste som kanskje var litt skuffende er at vi hadde forventet litt mer shoppingmuligheter som alá i Kreta men ifølge reiselederen er alt juggel eller ‘made in China’. Likevel gjorde jeg et knallinnkjøp på Gardemoen som jeg er strålende fornøyd med!

Jeg kjøpte meg for aller første gang merkesolbriller! Jeg har hatt ett par Carrera-briller før som jeg fikk av en ex-kjæreste, men har aldri kjøpt det selv. Det nærmeste jeg har vert er kanskje Vans-briller til 100,- på outlet.

Carrera er jo mye rimeligere enn f.eks Oakley, gucci, dior eller ray-ban, så jeg syntes prisen var veldig overkommelig!

Nå er det leggetid her. Klokka er bare 22:10 men vi fikk knappe 6t søvn i natt så vi har litt å hente inn!