MR!

Idag tok jeg mine to første av 3 MR'er. Jeg må kjøre helt til Kristiansund for å ta MR (Som er ca 1,5 timer unna med bil) så det er litt irriterende å ikke få alle på samme dag, men jeg er så fornøyd med å endelig få svar at jeg ikke orket å krangle noe på det!

Idag tok de MR av nakken min og venstre skulder som har vert et problem lenge. Først tok de MR av nakken, så jeg måtte inn i trommelen med et slags "kammer" eller halvsirkel fra skuldrene og rundt hodet (Heldigvis ikke foran ansiktet slik som da jeg tok MR av hodet).
Så lå jeg jo der i ca 15minutter med klakking, banking og det som hørtes som en uferdig dubstep-sang rett inn i ørene. Deretter var det ut av trommelen, på med et annet kammer rundt skuldra, ei matte under armen og ei gelepute oppå armen (Sikkert bare for å holde den i ro) før jeg ble rullet inn igjen. Denne gangen var bedre da hørselvernet jeg fikk på blokkerte lyden mye mer enn den andre. I tillegg lå jeg på ei stor og myk pute, så jeg lå såppas behagelig at jeg bortimot sovna. Var nok 'borte' mellom hver gang jeg ble flyttet lengre inn i trommelen. Irriterende at jeg sovner lettere inne i en bråkete trommel med tvangstrøye på enn når jeg legger meg i ei stor og god seng om kvelden, men vi har vel alle våre laster.

Alt i alt jeg er relativt fornøyd med hvordan det gikk til tross for at jeg har klaustrofobi. Det hjelper jo at det er lys i trommelen, kjølig, og at det bare var overkroppen som var helt inne.

Mit dem Magnetresonanztomografen (MRT) Magnetom Spectra vergrößert Siemens Healthcare sein Produktportfolio im 3-Tesla-Bereich. Der neue Scanner zeichnet sich durch hervorragende Bildgebung und niedrigere Gesamtbetriebskosten im Vergleich zu herkömmlichen Geräten dieser Klasse aus. Mit einem sehr attraktiven Einstiegspreis erleichtert Magnetom Spectra Krankenhäusern und niedergelassenen Radiologen den Zugang zur 3-Tesla-Technologie. Deren Vorzüge sind exzellente Bildqualität und schnelle Untersuchungszeiten. Um diese Vorteile effizient nutzen zu können, ist der neue Scanner mit Technologien ausgestattet, die den Ablauf von MR-Untersuchungen vereinfachen. Erhältlich ist er ab der zweiten Jahreshälfte 2012. Die Verbreiterung der Angebotspalette an wirtschaftlichen Systemen ist Teil der Agenda 2013, einer Initiative von Siemens Healthcare zur Steigerung der Wettbewerbsfähigkeit.
With the introduction of the Magnetom Spectra magnetic resonance imaging (MRI) system, Siemens Healthcare is expanding its 3-tesla product portfolio. The new scanner is characterized by both, premium imaging and a reduced total cost of ownership (TCO) compared to common scanners in this product range. Due to Magnetom Spectra's very attractive price it eases access to the 3-tesla technology for hospitals and radiological institutes. Excellent image quality and fast scan times are the benefits of 3-tesla imaging technology. In order to use these advantages, the new scanner is equipped with technologies designed to ensure efficient and easy operation. It will be available on the market in the second half of 2012. The expanded offering of cost-optimized systems is part of Agenda 2013, an initiative of Siemens Healthcare aimed at bolstering its competitiveness.
Det er jo ikke akkurat romslig inne i trommelen (og jeg er ikke akkurat lita), så albuene mine ble jo dratt langs den delen som ikke beveger seg når jeg ble dyttet lengre inn. Nesten overrasket over at jeg ikke har skrubbsår etter all skuringen. Er ikke akkurat en superkoselig opplevelse, men jeg ville heller gjort dette hver uke resten av livet enn å ha problem i venstrearmen resten av livet, så får krysse fingrene for at de faktisk finner noe som kan fikses enn at det er et usynlig problem.

I morgen går turen tilbake til Medi 3 i Kristiansund for en (Forhåpentligvis) siste MR. Når de har tatt den er det ikke noe mer de kan ta MR av, for jeg tviler på at skulder, albue eller håndleddsproblemene mine kommer fra stortåa eller noe.. I tillegg er morgendagens legetime en del senere enn idag så vi rekker å shoppe litt før jeg skal inn! Frank var med idag og skal være med i morgen også, og det er kjekt! Vi skal også ta en formsjekk igjen i morgen tidlig, sånn som vi gjør rundt den 20'nd hver måned! Etter morgendagens-sjekk blir det ikke formsjekk igjen før om 5 uker på grunn av at vi har så motstridende skiftplan (enten så avløser jeg han eller omvendt).  

Nå er det 'back to work' frem til 22, så er det rett hjem og sove! Ha en flott mandagskveld!

0

Skriv en ny kommentar