Sommerkroppen 101

Dette er ABC på hvordan man kan få sommerkroppen!

Steg 1.
Ha en kropp.

Steg 2.
Vent på at sommeren kommer!

Gratulerer, du har fått sommerkroppen! Og, hvis du ikke har noe i mot at jeg sier det; du ser smashing ut!

Men fra spøk til alvor, jeg mener absolutt ikke man trenger sixpack, quads eller stram rumpe for å kose seg i sommer, men ønsker du å føle deg mer vel i egen kropp før sommeren kommer så må du starte .

Det er mindre enn 3mnd til sommeren er i full blomst og det er ikke lenge. Det er lenge nok til å klare det, men da må man jobbe målrettet.

Jeg bestilte kostholdsplan, har begynt å løpe igjen og presser meg mye hardere på styrketrening enn før, nettop for å få sommerkroppen.

Ikke alle er så dedikerte, eller trenger å være så “nazi” for å få gode resultater, men jeg har den fryktede muffinsmagen som rett og slett nekter å forsvinne. Nettop derfor må jeg være så streng, men du trenger kanskje bare små endringer for å gjøre stor forskjell!

1. kostold.
Spis mindre enn du forbrenner. En voksen person forbrenner ca 2000kcal i døgnet uten særlig aktivitet.

Spis ren og fettfattig mat (kylling, grønnsaker, salat, tunfisk, cottage cheese og knekkebrød med pålegg er noen få, enkle alternativer.)

Spis små, hyppige måltider (hver 3 eller 4 time)

2. trening.
Øk aktivitetsnivå generelt. Ta trappa selv når du ikke må. Parker bilen og gå tilbake til postkassa selv om du egentlig kunne stoppet ved den før du kjørte hjem. Gå til butikken. Sykkel til jobb. Du har nok hørt alt dette før, men det er nå det må gjennomføres.

Tren de store musklene. Knebøy, planke, utfall, markløft og rygghev er flotte øvelser for å få mye gjort på kort tid. Kjør 5×5 eller 10×3 reps og hold planken så lenge du klarer så mange runder du klarer. Man trenger ikke utstyr eller medlemskap på treningssenter for å gjøre (de fleste) av disse øvelsene så det er ingen unnskyldning! Har man treningssenter tilgjengelig kjøres alle øvelser med tunge vekter for mest mulig effekt.

Tren cardio! Lange gåturer med høy intensitet. Løping med intervaller. Løping over lengre tid. Spinning/sykling. Alt hvor man får forholdsvis høy puls over lengre tid er veldig bra for forbrenning, og er det intenst nok får man en afterburn som gjør at man fortsetter å forbrenne lenge etter man er ferdig å trene.

Det høres veldig enkelt ut, og det er det, så lenge man faktisk gjennomfører det!

Lykke til, og hvis du ikke klarer å få drømmekroppen, husk at nettop din kropp kan være noen andres drømmekropp!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg