Idag laget og spiste vi lavkarboburgere med eget brød, og jeg må bare si at dette var episk!
Oppskriften er som følger;
6 egg, skilt i hviter og plommer
1/2 ts salt
1 ss fiberhusk (finnes i velassorterte daglig-
varebutikker)
200 g naturell philadelphiaost eller tilsva-
rende ferskest
1/2tsbakepulver
6 ss knuste linfrø
Tilberedelse
Sett stekeovn på 200 grader.
Skill plommer og hviter i to ulike boller. Pisk eggehvitene svært stive og tørre (ca. 5 minutter) med maskin.
Piske eggeplommene i en annen bolle nesten like lenge, til de
har blitt lysegule og luftige.
Tilsett philadelphiaost, fiberhusk og salt i eggeplommene og visp til
det er helt glatt.
Vend forsiktig inn eggehvitene i osteblandingen, ikke visp!
Tilsett linfrø og bakepulver og vend forsiktig inn. La røren hvile i 10
minutter, slik at det blir mer ‘deigete’ og fiberhusken får svelle.
Sett åtte hamburgerbrød på en stekeplate med bakepapir, og strø sesamfrø på fire av dem. Stek i 15 minutter eller til overflaten er gyllenbrun.
Hamburgerne er enkelt og greit en 400g kjøttdeigboks delt i 4 og klemt flat! Klem den gjerne flatere og større enn du egentlig ønsker den, for den ‘sveller’ og krymper i panna!
Som dressing blandet vi 50/50% majones og rømme med hvitløk (1 fedd per 1dl væske) pepper og salt!
Bruk løk, agurk og sukkerfri ketchup (we did, and it was amazing)
Enjoy!