Året 2016.

Hvordan skal jeg forklare året 2016 i ett ord? Tja. Bedritent, kanskje?

Det har jo ikke bare vert dårlige ting som har skjedd i år. Det vil jeg på ingen måte påstå! Jeg har da mange gode minner fra året.


7 Januar var jeg på min første Tiësto konsert.


11 Januar var det åpning av gruppetreningssalen på Impulse, og jeg ble endelig offisielt gruppetreningsinstruktør.

BBxQwZLhwS2
13 februar dro vi på 'ski weekend' på Oppdal. Det ble liksom med den ene gangen, men det var likevell en utrolig nydelig tur som skal gjentas i år!
 

21 februar ble jeg fadder til Karoline! Selv om jeg egentlig ikke er et "babymenneske" så betyr det selvsagt mye å få et sånn ansvar!

Deretter ordnet jeg meg ei skikkelig kostholdsplan som jeg fulgte gjennom Februar og Mars. Det resulterte i noe av det som kanskje sitter igjen som en av de store oppturene i år;

Nettop denne kjolen hadde jeg måneder tidligere bestilt til tross for at jeg ikke hadde store ambisjoner om å klare å få på meg på grunn av at det bare var 'små' størrelser igjen. det var ca 10cm åpning bak da Andreas prøvde å få den på meg i rundt jula, på bursdagen min (14 april ) fikk jeg den på meg selv til min egen forundring og glede. Dette her, det var virkelig stort.

11 Mai dro jeg og Andreas på Mumford and sons konsert. En ekte opplevelse for livet, som henger friskt i minnet! Helt fantastisk helg, og skulle de komme til Norge igjen så kommer jeg til å bestille på dagen!

Resten av Mai var full av fjellturer, men ikke noen som virkelig stikker seg ut nok til å kunne kalles en "Big deal".

27 mai (i følge insta) hadde jeg kneproblemer, antaglig resultat fra alle fjellturene, og trente da altså skuldre. Om jeg egentlig var "frisk" i skuldra veit jeg ikke, men noe bedre enn nå må jeg ihvertfall ha vert!

1 Juni tok jeg vel årets ene "store" pers, med 100kg i markløft! Jeg klarte vel å ta 2 stk på 100 en gang senere på året også, men har ikke økt vekten siden da.

Iløpet av juni, uten å kunne 'pin-pointe' en dato begynte selvtilitten min å øke. Følelsen av den nye selvtilitten var fantastisk god å kjenne. Jeg ble ikke selvgod eller noe slik, men følelsen av at jeg faktisk ikke så ut som ei forvokst pære når jeg var lettere kledd (som man gjerne ønsker å være om sommeren) var veldig godt å kjenne på! Jeg ser jo nå også at jeg har vert sikker nok på kroppen min til at jeg la ut et par lettkledde bilder på Instagram også.


Jeg synes ikke at jeg så fæl ut, selv om jeg har andre mål nå på hvordan jeg ønsker kroppen min skal se ut. Poenget er heller ikke hvordan jeg så ut da, men hvordan jeg følte meg. Savner den følelsen av å kunne kle meg sånn jeg selv ønsket.


Turen til flånebba 12juni er en av to fjellturer som virkelig har gitt inntrykk i år. Nydelig vær og hærlige folk!


Både Marianne og Frank sitt utdrikningslag var knallmorsomt med paintball på marianne sitt og laser-tag på Frank sitt!

I Juli var skuldra bra igjen og jeg fikk endelig kjøre cleans, snatch og andre armøvelser. Hele den "friske perioden" sitter i minnet som den beste delen med hele året..


Innimellom fantastiske treningsøkter var vi midt i flyttingen til vårt nye hjem! Endelig huseier, og for et nydelig hus vi endte opp med!


Bildet er fra treningsseminaret på Crossfit Trondheim 12 september, teksten er tre dager senere. Et utrolig morsomt og lærerikt kurs som dessverre endte opp i at jeg fikk problemer i skuldra. Igjen. Etter dette har egentlig ting bare gått nedover.

Gang på gang etter dette har liksom alt føltes bra noen dager, så har det blitt vondt igjen. Opp og ned opp og ned, en evig rullebane av smerte, sinne og frustrasjon.

Akkurat nå sliter jeg med to slitne og vonde skuldre, og to betente håndledd. Jeg har gitt beskjed om at jeg må ta det med ro på jobb i tillegg til at jeg har gitt fra meg alle gruppetimene mine neste uke. Jeg skal ikke løfte tyngre enn vannglasset, og om det blir trening så må det isåfall bli gåturer eller sit-up. De fleste beinøvelser sett bort fra beinpress inkluderer armene selv om det kanskje ikke føles sånn, så jeg får bare bite i meg rastløsheten som definitivt allerede begynner å komme etter tre treningsfri dager. Det er nok kun hvile som kan hjelpe, for alt annet har jeg prøvd uten hell.

f m l

Betent i sjela.

Så det viser seg da altså at uansett hvor flink jeg er. Uansett hva jeg spiser, trener eller ikke trener så kommer jeg til å få betennelser.

Jeg begynner å bli god i skuldra, jeg sier absolutt ikke den er 100% men langt bedre enn på lenge. Dessverre kanselerer alltid en god ting ut en annen. Jeg har betente håndledd. Begge to.

Ikke spør meg hvordan. Jeg trodde ikke jeg hadde brukt hendene på dødslenge for å avlaste skuldra, men har nok overbelasta håndleddene for å hvile skuldra på sett og vis, så nå sitter jeg med betente håndledd, ei skulder på bedringens vei og beinhinnebetennelse. Jeg testet jo å hoppe litt tau. I crocs. Vel og merke. De er fremdeles vonde.

Nå har jeg en to-ukers kur med arcoxia og må naturligvis kutte ut all overkroppstrening og annen trening som involverer armer og skuldre frem til da. Helst sikkert ytterligere ei uke etter kuren er over også før jeg gradvis kan bygge opp igjen. Det er skikkelig bedritent at hver gang noe går rett vei så må noe annet lide for det.

Jeg vet at det eneste som funker er treningsfri. LENGE. Jeg vet ikke om jeg takler det, og det ser ut til eneste alternativet mitt innenfor trening er gåturer og beintrening uten vekt, som funker greit nok for enkelte men jeg tror jeg kommer til å bli rastløs. Vi får se hva som skjer. Jeg er bare så lei av at det alltid går galt. Jeg tror jeg er feil skrudd sammen.

God helg liksom.

Abs on fire!

Jeg var veldig nære på å ha hviledag idag, men Andreas hadde ei mageøkt fra ei som driver med crossfit på fulltid han ville teste, så jeg slengte meg på sånn ca 30min før jobb.

Økta er som følger; 5 runder med 20 V-up, 15 Tuck Crunches, 20 sekunder Hollow Hold og 20 sekunder Hollow Arch.

Før vi testa den tenkte jeg "jaja, hvis hun avslutter alle treningsøktene sine med denne runden så er den vel ikke så ille" og allerede etter de 10 første repsa skjønte jeg at jeg tok grundig feil.

BNKpLb4j8Sg
Jeg har bare ètt ord; AU!
 
Her trodde liksom jeg at jeg hadde over gjennomsnittet sterk mage da de ferreste mageøvelser biter på, men dette brant! Jeg måtte faktisk klippe vekk "Tuck crunches" fordi jeg rett og slett ikke fikk de til, så jeg lå egentlig bare å rulla. Bare se på trynet mitt på hollow hold hvor sykt vondt jeg har! Og du trodde mageøvelser var chill..
Må også nevne her at jeg bare kjørte tre av fem runder fordi det var så sykt vondt (Og jeg hadde bare ti minutter på å enten pakke sekken til jobb, eller å fullføre)
 
Kan ikke gjøre annet enn å anbefale denne mageøkta. Vil også si at den "V-up" øvelsen er mye teknikk I tillegg til at den er dritvond, så om du ønsker å prøve den så er det ikke vits å gi opp om du ikke får den til i starten, kommer seg etterhvert!
 
Bare to nattskift igjen før langhelg! I morgen har jeg "DT" time igjen som er min crossfitinspirerte gruppetime på Impulse, og dere kan jo bare gjette på hvilke mageøvelser jeg kommer til å ha med! God natt!
 

Deadlift!

Kjempefornøyd med markløftøkta jeg hadde idag! Jeg viste ikke helt hva jeg hadde lyst å trene, så først deltok jeg delvis på min egen gruppetime med Kettlebells, men følte meg langt fra ferdig. Andreas skulle kjøre Markløft idag med diverse "snacks" som avsluttning, så jeg slengte meg bare på markløften, og det angrer jeg ingenting på!

Først kjørte jeg mellom 10 og 20 reps med 20kg for å få i gang ryggen. Deretter kjørte jeg to runder med 10 rep unbroken* på 40kg, økte til 60kg og kjørte ytterligere to runder med 10 reps.
*Unbroken betyr 'touch and go', jeg stopper ikke opp mellom repetisjonene men toucher lett i gulvet før jeg drar stanga opp igjen.

Kjørte så 10 reps med 70kg før jeg bestemte meg for å teste maxløft. Det er jo ikke vanlig å kjøre så mange repetisjoner som jeg hadde gjort før test, ihvertfall ikke hvis man ønsker et korrekt resultat, men det var egentlig bare for å kjenne litt på tyngre vekter for min egen del.

Kjørte 1 rep på 80kg, 1 på 90, og når jeg prøvde meg på 95 hadde jeg ikke sjans på første forsøk. Fikk den ca 5cm opp fra gulvet før jeg svikta. Heldigvis er jeg sta. Jævlig sta. Så jeg tok en pustepause på ca 10 sekunder, og opp gikk vekta! Det var så deilig å kjenne at jeg fikk opp 95kg (Som er 5kg mindre enn min absolutte max) etter 52 repetisjoner med lettere vekter! Digg!

BNH0ELaD-ZV
Jeg bare elsker markløft. Absolutte favoritt når det kommer til baseløft.

#Nøgdpia
Er ikke mange ting som gir meg så stor glede som trening, og nå som skuldra endelig viser tegn til å faktisk være bra så kjenner jeg meg ekstra glad!

Får veldig fine hender av tung styrketrening også!


Dette er jo i tillegg for ca 10min siden, så ja, hendene mine ser alltid sånn ut, før, under og etter trening. Ikke særlig feminint, but that was never my look anyways ;)

Booty workout.

Prøver å være forsiktig både med armer og rygg siden jeg har tynt begge ganske heftig i helga, og jeg vet jo ikke om jeg er betennelsesfri i skuldra heller - Derfor ble det rumpe/hamstringøkt!

Begynte med Hip Thrusters med vektstang.

Rep og antall var fordelt sånn;
10 x 40
10 x 45
10 x 50
10 x 55
10 x 57.5
10 x 60
10 x 62.5
10 x 65
10 x 70
10 x 72.5

Jeg fulgte bare etter Andreas som kjørte Clean and Jerk 1 rep på 2 min  (da altså 1 rep på 2min, resten av tiden var hans pause og min 'go time')

Så kjørte jeg lett Romanian Deadlift. 10rep, 30kg, 35kg og 35kg.

Deretter kjørte jeg step-up. 20 rep med kroppsvekt og 2 x 20rep med 10kg vektskive i hver hånd.

Så knota jeg litt i et 'kick back' apparat. Først 2 runder ala 20rep (10 per fot) på ca 80kg og 1 runde med 100+ kg (glemte å se på vekta, men var tresifret på slutten). Tar ikke vekt i apparater så høytydelig, føler det ikke er helt korrekt.

Hater slike rolige lavpulsøkter, men kjørte såppas hardt på kickbacksene at jeg både fikk puls og svetta så det rant, så ble litt digg likevel mot slutten!

Det beste med dagen var likevel å ta solarium! Begynner endelig å få farge så føler jeg ser mer fresh ut. Har mye å si for selvbildet sin del!

I morgen tenker jeg å kjøre ei kjerneøkt. Jeg håper jeg blir kvitt stølheta slik at jeg klarer å kjenne om skuldra faktisk er bra igjen. Nå skal jeg jobbe frem til klokka 6 og da har jeg vert våken i 22t zzzZz...

Combat Kristiansund!

Dagen i går var helt rå! Jeg koste meg skikkelig, og klarte faktisk å berge skuldra!

Laget vårt besto av Andreas, meg selv og Kolbjørn! Lagnavnet vår var "One snatch Two jerks" som da er navnet på to stang øvelser (Rykk og press) men jerk betyr jo også drittsekk, og snatch er en mindre kjent versjon av det engelske ordet "Cunt" som betyr fitte.. Humoristisk ment her altså!

Vi var på Heat 4 så vi hadde første økta ca 09:45.

Her fordelte vi repetisjonene mellom oss helt fritt. De av oss med mest å gi tok litt ekstra reps når det var vår tur.

Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte så mange repetisjoner på thruster som jeg gjorde! Vi vet jo ikke nøyaktig hvor mange reps vi tok hver, men tror vi var ganske jevnt fordelt, så sikkert 30stk. På box-jump gjorde jeg det egentlig akkurat som forventet siden det er den eneste øvelsen jeg har øvd noe på. Der tørr jeg nesten å skryte på meg at jeg tok flest. Jeg hadde jo fordel der med 10cm lavere kasse enn gutta, så jeg prøvde ihvertfall å kjøre så mange jeg klarte før tempoet mitt ble for dårlig. På burpee tok jeg desidert minst reps. Jeg hadde alt for høy puls og brekte meg samtidig som jeg hoppa flere ganger. Vi manglet 1 rep burpee for å fullføre økta innenfor tidsrommet som er svært skuffende, men jeg vet jeg ikke kunne gitt mer enn jeg ga. Jeg var helt ferdig! Dessuten klarer ikke jeg èn toe to bar uansett så da hadde gutta måtte ta over derfra.

Vi fikk en god pause før økt 2. Personlig foretrakk jeg økt 2 over økt 1, syntes den var mindre vond faktisk, men fikk null medhold av de andre!

Denne burde jeg vel forklare litt. En person fra laget måtte ro et vist antall kalorier (30 for gutta, 25 for meg) mens de to andre på laget holdt ei 25/15kg vektskive over hodet. Man hadde ikke lov å ro før begge skivene var oppe, og mista noen plata måtte man stoppe roinga. Når alle på laget hadde rodd måtte vi holde plata på frivillig måte og gå opp på en box og ned igjen (50cm). Vi fikk ikke lov å begynne å gå over boxen før alle på laget sto på gulvet på samme side.
Deretter måtte vi repetere delen med roing og å holde plata over hodet.

I denne øvelsen hadde jeg to fordeler siden jeg både fikk ro kortere og ha ei lettere vektskive, så kanskje det var derfor jeg følte den økta mer gjennomførbar enn første økta. Vi fullførte økta med 50 sekunder til gode (14:09), så veldig fornøyd selv om vi ikke gikk videre til tredjeøkta.

Vi var egentlig veldig enige i at vi uansett ikke hadde noe å stille opp med i økt 3.

Max antall double unders (som var 1 poeng per stykk) og hver gang man stoppet hoppingen måtte de ta 5 clean med stang; 60kg for damene og 80kg for gutta. Vi suger i double under alle mann, og ingen av oss har klart så tunge clean før, så helt fullstendig poengløst å skulle delta i denne økta.

Var en helt rå gjeng der, og det var en ære å tape mot de alle! Haha! (Relativt sikker på at vi kom på desidert sisteplass)

Neste år skal jeg være frisk i armer, Kolbjørn får fikse kneet sitt og Andreas fikk den harde lærdom at en kopp med byggrynsgrøt faktisk ikke er nok mat på konkurransedagen! Lærerikt, motiverende og neste år skal vi stille sterkere!

Combat Kristiansund!

I morgen er dagen jeg har venta på et år! Crossfit-konkurransen Crossfit Kristiansund!

Sommerfugler i magen, litt kvalm, og gleder meg helt sinnsykt!

Den siste prepareringa er gjort, uttøying, massasje, kiropraktor, og idag spikermatte!

Ja det er like ubehagelig som det ser ut som, men også deilig på grunn av varmen som kommer etterpå!

Nå er vi på Hytta og er klar for senga. Det blir en lang og tung dag i morgen, og uten tvil smertefull, så det er uten tvil verdt å sove ut skikkelig (som var for seint allerede for to timer siden)

God natt!

JEG GIR OPP!

Jeg er lei. Så JÆVLA LEI!! Jeg gidder faktisk ikke mer. Idag har brenningen og stikkingen returnert til håndleddet. En følelse som jeg forbinder med betennelse eller annen skade i nakke/skulderområde.

Jeg føler meg så jævlig deprimert nå. Alt har liksom føltes så bra i det siste. Som om at det har vert håp, men nå føles det ikke sånn lengre. Om jeg trener som vanlig eller har fullstendig treningsfri virker ikke som gir den helt store forskjellen og nå er jeg lei av å være et halvt menneske!!

Jeg skal være i ro denne uka og se hva som skjer, men når lørdagen kommer gir jeg alt. Hvis jeg kjenner at skuldra blir veldig mye vondere av å trene hardt så vet jeg jo hva jeg må gjøre. Legge meg ned og dø.

Men frem til da skal jeg ihvertfall holde meg i live på trøstemat og Sims.

Stretching!

Stretching er en seriøst undervurdert treningsform! Ja man hører mye rart, alt fra mytene om at man ikke blir støl etter trening hvis man tøyer, til at man bare skal tøye på treningsfri dager. Samme gjelder foam-rolleren. Uansett hva man velger å si om tøying så har jeg funnet ut èn ting som jeg er helt sikker på; Stretching gir resultat!

Jeg har tøyd litt hver dag en liten stund nå, i går kjørte jeg faktisk flere runder med tøying iløpet av dagen, og resultatene er fantastiske, og raske å få!

Etter jeg hadde kjørt ferdig gruppetimen i går (hvor ikke deltok selv, bare coachet) så var det jo en enkel uttøying etterpå. Når jeg skulle vise den øvelsen som tøyer hamstring, hvor du sitter flatt på gulvet med strake bein og prøver å nå frem til tåa, så 'skjøt' jeg rett forbi og kunne nesten bøye håndleddet og få hele hånflaten flatt på skosålen uten oppvarming.

Jeg har jo kunne strekt meg frem så langt flere ganger, men aldri uten å være godt oppvarmt , eller å ha tøyd litt på den muskelen først, så dette var kjempegøy å kjenne på! Hvis det der er resultatet av lett tøying i et par dager pluss èn dag med ei skikkelig stretching-økt så ser det ut til at drømmen om å kunne gå ned i split er veldig nære (Som er relativt sjokkerende med tanke på at jeg alltid har vert stiv som en stokk)

Jeg setter meg jo alltid årsmål, halvårsmål og månedsmål gjennom året, og å klare "split" eller mer kjent som spagaten har vert på lista mange ganger det siste året, men sånn som med alt må det fokuseres på for å kunne gjennomføres. Jeg har sjeldent tøyd godt mer enn 1 gang i uka, men nå som jeg har tatt meg ferie har jeg mye tid til overs som jeg kan bruke på tøying og foam roller. Jeg har faktisk ei stretching økt på Impulse om en time, og jeg satt opp timen til å fokusere på mobilitet i hofter og nedre del av kroppen. Jeg fikk også akkurat "go" til å kunne ta med foam-rollers fra tøyeseksjonen ned i gruppesalen og gi de en liten innføring der også.

Jeg elsker seriøst jobben min. Å kunne tilegne meg og dele kunnskap med andre med lik interesse er en stor glede! Jeg kan jo legge ut et lite innlegg om hvordan jeg tøyer for å øke mobilitet, og kanskje dele stretchingtimen fra i dag?

 

Kiropraktor neste!

Klokka 12 har jeg time hos kiropraktor. Jeg er ganske sikker på at det er noe rart som foregår i øvre del av ryggen siden jeg har vondt selv om jeg både har treningsfri, har vert til massasje og masserer og bruker foamroller selv. Det kommer jeg jo uansett til å få svar på nå da, og i morgen skal jeg tilbake til massøren og kanskje jeg får noen gode råd om hvilke muskelgrupper jeg burde får henne til å massere mest. jeg er helt sikker på at Åshild som er kiropraktoren min vet akkurat hvilke punkt som må trykkes på for å få det til å løsne igjen.

Skuldra har jo egentlig føltes overaskende bra lenge, og det er kun når nakken min er i en ugunstig posisjon, eller at jeg har låsninger at smertene kommer tilbake. Hvis jeg bare klarer å løse opp rygg og nakke skikkelig så vil jo smertene da mest sannsynlig avta eller forsvinne helt (frem til jeg får låsning igjen.. hehe)

Uansett, kiropraktortimer er noe av mine favoritttinger å gjøre, for jeg føler meg alltid så fresh etterpå. Jeg håper bare det ikke er forgjeves siden jeg skal på jobb igjen ikveld, men jeg får bare passe på å holde hodet oppe og være forsiktig med tunge løft (det er jo ikke tunge løft heller).

#VeienMotEiSkulderSomFunker hahaha

Oppdatering;
Jeg fikk løsnet opp i ryggen, det var noen få områder som var låst bak der, spesielt i nakke, men ifølge kiro løsnet det veldig fint som mest sannsynelig var et resultat av massasje og det jeg har holdt på med her hjemme. Dessverre fikk jeg en beskjed som jeg har fått av andre før også "Kanskje du burde vurdere en annen jobb?"

Det knuser hjertet mitt, rett og slett, fordi Hydro er og har alltid vert min jobb. Det er der jeg hører til og skal jobbe. Heldigvis er Hydro stort. Det er massevis av jobber jeg kan utføre når jeg får fagbrevet mitt, og hvis jeg endelig til slutt klarer å få løsnet opp all dritten bak i rygg og skuldre, og er veldig forsiktig slik at jeg ikke terger det opp igjen ved å trene for hardt, så nekter jeg å tro at alt håp er ute uansett jobb. Jeg har gått 3 år videregående og snart 4 år som lærling totalt for å få denne jobben. Det er totalt 7 år utdanning. Jeg kunne blitt lege eller advokat hadde jeg brukt disse årene annerledes, men det er denne jobben jeg har lyst på.

Jeg vet ikke engang hva annet jeg kunne jobbet med? Jeg fantaserte jo lenge om designerjobb. Enten interørdesigner, negledesigner eller klesdesigner, men alle disse jobbene tvinger meg jo til å sitte i ei stilling som gang på gang har vist seg å være forferdelig for rygg og skuldre.

Å starte eget crossfitsenter har jo vokst seg opp til å bli en fantasi i det siste, men ikke bare mangler vi miljøet her i Sunndal, men vi har heller ingen plass å ha det, i tillegg til at jeg jobber på treningssenteret her, så det ville vert forferdelig stygt gjort etisk sett. Personlig trener er jo også et alternativ, men da kommer vi jo tilbake til det med hvilken etterspørsel man kan få på noe sånn, og om det går an å livnære seg av det. Kostholdsveileder, kanskje, men da trenger jeg jo mer utdanning for å få en større forståelse for næring.

Jeg har jo "Resell Coaching", hadde jeg hatt alle underliggende kunnskaper som kreves for å bli sertifisert innen kost og treningsplan har jeg naturligvis kunne tatt i bruk enkeltpersonsforetaket mitt og blitt selvstendig næringsdrivende, men jeg tror det er svært stressende og helt klart vanskelig å drive regnskapsføring frem til jeg eventuelt kommer langt nok til å faktisk tjene noe særlig på det.

Nei, det er svært vanskelig. Men kanskje jeg hadde gjort det lurt i å prøve å sette meg litt inn i hva som kreves hvis man skal drive et enkeltpersonsforetak. Bare sånn i tilfelle kroppen min virkelig ikke takler en fysisk jobb som jeg har nå.

Jeg tror jeg tar et godt innpust, spiser litt mat og lar hele temaet ligge frem til jeg enten blir bra i kroppen, eller jeg rett og slett blir tvunget til å ta et valg.

490 knebøy.

I går la jeg ut et bilde på instagram. Det var ikke en av mine bedre idèer å legge ut akkurat det bilde, men så hadde jeg ikke forventa så mange likes som jeg fikk heller;

BMeCJVDDdsx
Jeg la det ut med forventning om kanskje maks 50 likes. Jeg får sjeldent mye likes på bilder uten hashtags, men neida. Denne gangen endte jeg opp med å få 98 liker, og for de som ikke er veldig gode i hoderegning; det tilsvarer 490 knebøy. Litt irriterende at jeg ikke fikk 2 likes til, for 500 høres for en eller annen idiotisk grunn veldig mye mer ut enn 490.

Jeg teipa begge knær etter alle kunstens regler i går etter dusjen og dro på meg kne-pads utapå der igjen, satte på Harry Potter and the Order of the Phoenix og satte i gang. Jeg kjente med en gang jeg ikke hadde like mye futt i beina som den gangen jeg kjørte halvmaraton, men jeg gjennomførte alle repetisjonene på 30minutter og 1 sekund. Jeg hadde mange korte pauser denne gangen (Da jeg kjørte den første halvtimen med knebøy hadde jeg ingen pauser utenom når jeg sto oppreist i 2 sek mellom hver rep og endte med 115rep mer enn denne gangen selv om jeg holdt på like lenge).
Jeg føler meg overaskende grei i beina til tross for hva jeg har utsatt de for idag, og det er jo bra! Jeg går ut fra at beina kommer til å tåle litt mer for hver gang jeg gjør noe som dette. Jeg ønsker jo heller å ha utholden styrke enn å klare veldig tunge vekter men bare 1 repetisjon, så disse øktene passer meg jo perfekt. Neste gang jeg bestemmer meg for å kjøre et litt brutalt antall kan jeg jo kanskje ha på litt vekt (kanskje hvis jeg får tak i en vektvest?) for å ha stanga på skuldrene eller ryggen gjennom x-antall repetisjoner vil nok koste mer enn det smaker. Det er tross alt beina som skal terroriseres, ikke overkroppen.
 
Jeg ser egentlig for meg hviledag i morgen siden jeg har massasjetime på onsdag (Dumt å være superstøl når jeg skal bli knadd). Dessuten har jeg jo bare bein og mage å trene uten å involvere skuldra, og hver gang jeg nyser kjennes det ut som magemusklene revner.
Kanskje jeg kjører ei stretching-økt for meg selv. Jeg har jo tross alt bare 54 dager igjen før jeg skal klare split, så her må det jobbes. Tenker jeg må google noen gode øvelser eller en slags tøyeplan for å få det til, for jeg er ikke nermere nå enn for et år siden (og jeg har egentlig tøyd bra den siste tiden grunnet tøye-gruppetimene mine).
 
Jeg har jo også bestemt meg for å holde meg unna kunstig søtning (og sukker så godt det lar seg gjøre) frem til konkurransen neste lørdag, men tror jeg allerede har tabbet meg ut da jeg spiste en "rislunsj" da jeg kom på jobb, og jeg kan aldri se for meg at den er sukkerfri. Det tar litt tid å få det inn i hodet å sjekke før jeg spiser noe også! Anyways, wish me luck og sånn?
 

AU!

Jeg har seriøst så vondt overalt nå at jeg ikke har ord for det engang. Jeg er så støl, banka og på grensa til betent både her og der. Ikke skjønner jeg helt hvordan det har forekommet heller siden jeg ikke egentlig har trent hverken eksepsjonelt hardt eller uvante øvelser (sett bort fra hip thrusteren).

Jeg har vondt i legger, rygg, fremside lår, bakside lår, nakke (muskelknute på ryggen) ømme skuldre grunnet frontbøy, øm nakke grunnet tåhev i smithmaskin. I could go on.

Eneste plassen jeg ikke har vondt er skulderblad (sett bort fra muskelknuta) og underarmer!

I kveld har jeg bare èn ting jeg egentlig kan gjøre, og det er aktiv restutisjon akagåing/lett jobb eller elipse og uttøying. Jeg er alt for dårlig på å tøye for meg selv, så det er jo ganske greit å på en måte MÅTTE gjøre det siden hviledag er uaktuelt, hadde det senest på lørdag og torsdag før der.

Hvis noen har noen sykt gode tøyeøvelser så må dere gjerne komme med forslag!

Oppsummering Oktober!

Nok en gang litt sent ute med måneden i bilder, men har ikke hatt tid til så mye blogging.Jeg vil begynne med å sjekke målene jeg satte for måneden!

Målene for oktober;
Klare 2 double unders. Da altså hoppe single hopp, ta en double under, fortsette å hoppe, deretter ta en double under til uten stopp. Burde være overkommelig.
DONE! Jeg tror rekorden ble 8 double-unders uten stopp med tre(?) single hopp mellom hver DU. Fornøyd med den!

Ta en toe-to-bar igjen. De siste gangene jeg har prøvd det har jeg rett og slett ikke kommet helt opp, men det skal jeg få til denne mnd, om det så bare blir med den ène.
Skuldra har egentlig ikke begynt å bli bra før for ei uke sia, så jeg har testa ÈN gang, og jeg mener den burde vert godkjent selv om jeg ikke var borti stanga med tærne (Men se på de som konkurrerer, de er faktisk ikke borti de heller)

Lese ut de bøkene som jeg har begynt på (to stykker).
Hahaha.. vel, istedenfor å lese ut de som jeg hadde begynt på har jeg lest ca 1/3 av ei ny bok. Jaja la gå.

Tegne minst 1 gjennomført tegning (ikke noe halvhjerta greier).
Done! Som er avbildet et sted over her tegna jeg Daenerys, ei tegning jeg ble veldig fornøyd med faktisk.

Bli brun! Har tatt sol to ganger forrige uke, og skal fortsette å sole meg to ganger i uka fremover for å få hudfarge igjen (Er hvit som snø nå).
Yass. Eller, så brun som man kan forvente av en super-arisk person med et hint av ginger-gener. Jeg tar sol hver 3-4 dag nå, og må gjøre det enda hyppigere skal jeg ha sjans å bli brun. Men jeg er fornøyd med fargen enn så lenge!

Gå ned 1-2kg. Just because.
Ja og nei? Har ikke veid meg de siste dagene, men jeg vet jeg har vert faktisk mer enn 2kg lettere enn jeg var da jeg skrev målet.

Månedens høydepunkt, fra start til slutt (nederste bildene og oppover da altså).
- Gjorde en insane hopp! Box jump hvor jeg hoppet mer en halve min totale høyde! Jeg fant ut at det ca var 100cm, som jeg er dritfornøyd med. Bryr meg ikke om at det finnes folk som helt sikkert hopper hele høyda mi engang.
- Blir bedre og bedre med hoppetauet. Stagnert litt i det siste men har ikke hoppet så mye at jeg kunne forventet å klare sammenhengene DU's uansett.
- Vert på tur på Ekkertind og Flånebba! Mest sannsynlig de siste storturene for året med tanke på at alt over 1000moh er dekt i snø.
- Klarte faktisk Pistol-squat med begge beina! Har bare fått det til med venstre fot før (sterkere og bedre balanse), men har gjort det med høyre også denne måneden! Ingen bilder av det da men, har ikke alltid mulighet til å filme eller ta bilder siden det er ulovlig å legge ut bilder med andre folk i bakgrunn, og treningssenteret har vert relativt fullt.
- Begynt å fått bedring i skuldra, som er kanskje det viktigste her! Den er langt fra god nok til konkurransen 19 November sånn helt egentlig, men det får briste eller bære.
- Startet opp ny type gruppetime på Impulse kalt "DT" eller "Dagens trening"! Crossfitinspirert gruppetime med bl.a amrap, afap og emom.
- Vert kreativ! Ikke et sånn høydepunkt egentlig, men godt å få litt utløp for alt som kverner i hodet. Skulle aller helst hatt flere timer i døgnet til å gjøre alle disse prosjektene jeg ønsker å gjøre. Startet jo opp denne tegneprofilen på IG (Link Her) som jeg har fått fyllt opp relativt bra, men kommer ikke til å være like aktiv der som på den personlige profilen, naturligvis (Den er HER)
- Mer enn 1000 følgere på IG! Dette er vel kanskje det største høydepunktet med tanke på at jeg ikke har kommet stort lengre med treningen (Som vanligvis bruker å være det beste med måneden). Det er en utrolig god følelse at SÅ mange folk synes min treningshverdag er interessang nok til å følge! Så takk til alle dere hærlige følgere altså!

Mål for November!
Holde vekta nede/gå ned.

Jeg veit jeg ikke burde publisere egen vekt her på bloggen men fuck it. Jeg veier ish 75-78kg, alt etter når jeg går på vekta og hva jeg har spist de foregående dagene. Jeg ønsker å gå på vekta 1 gang i uka og se 75tallet fast. Jeg veier meg da altså ikke mellom Lørdag og Mandag siden jeg spiser mer mat og gjerne godis på helg.

Få til sammenhengende DU's
Uten mellomhopping ønsker jeg å ta to eller flere double-unders på rad.

Lese ut den hellvetes boka..
Haha samme som sist, men denne gang kun den ene pluss ei jeg ikke har begynt på. Har lånt to bøker som jeg ønsker å levere tilbake, men jeg føler jeg lese de først også. Uansett hvor lite engasjerende de sammenligna med Harry Potter (Boka er bra altså, men mer som en biografi enn fantasy) så skal jeg lese de ut og få levert de tilbake. Har hatt de i tre måneder nå liksom.

Tre Pistol Squat
Nå skal jeg øve mere på denne øvelsen. Jeg tror jeg skal prøve å klare tre per fot uten pause.

Det er også en umasse ting jeg har lyst å gjøre om skuldra virkelig er blitt bra igjen. Pushup, pull up, burpee halvmaraton. Ja dere skjønnr tegninga. Dessverre er det ingen garanti at jeg får den helt bra før kanskje ut i desember, eller ikke engang før nyåret. Det får heller være et sidemål, eller mer som en leveregel denne og alle månedene som kommer å passe på å gi armene nok hvile, og faktisk gjøre støttemusklaturtreninger før jeg begynner med noe toe-to-bar og kippe-treninger som er belastende for både ledd og muskler.

Som vanlig har jeg ikke noen god, avrundende avslutning til innlegget, så, kk thx bye!

 

 

Feminist!

Okei, så jeg føler ikke selv jeg er en feminist. Foretrekker menn generelt fordi jeg synes de er mye enklere å forholde seg til. Jeg mener heller ikke at alle kvinner hverken har en plass i tunge, mannsdominerte yrker, eller bak rattet (Alle har vel hørt at kvinner er farlige sjåfører). Likevel blir jeg irritert på enkelte påstander om kvinner som liksom har blitt "ok" å ytre uansett hvor kjønnsdiskriminerende de er.

Bilder som florerer på facebook og virkelig "shamer" kvinner blir jeg faktisk litt kvalm av, kanskje fordi jeg vet selv jeg ikke er "sånn". Har selv blitt tagget i ting jeg virkelig ikke setter pris på, men jeg må jo bare le av det likevel siden det oftest er ment som spøk, men enkelte ganger blir jeg direkte forbanna.

For eksempel ta sjåførgreia.
Vi kvinner er liksom elendige sjåfører. Det er jo kvinner og asiatere som ikke kan å kjøre bil -> dette er ikke en personlig mening(!!) men ting man hører og leser til stadighet. Personlig er jeg en god sjåførJeg er ikke redd for å si det, for jeg vet det er sant, og grunnen er at jeg har øvd masse (Nå skal jeg ikke påstå at jeg er en utmerket sjåfør, men jeg skal ihvertfall ikke ha på meg å være farlig eller ustødig bak rattet). Jeg kan å rygge inn på parkeringsplass uten å parkere oppå streken (Et hint til alle der ute som føler strekene er mer som en retningslinje og gjerne parkerer midt oppå de). Bruker alltid blinklys. Holder vikeplikt og fartsgrense. Kjøre og rygge med henger, og selvfølgelig å laste den opp og sikre lasten. Jeg leser skilt og følger det som står på de. Stopper alltid for gående traffikanter (selv om jeg ofte har lyst å meie de ned fordi de ikke bruker gangfelt). Jeg har aldri kræsja eller dulta borti en bil som står parkert/skilt/kantstein eller noe, og kanskje det viktigste er at jeg kan å lese trafikkbildet foran meg slik at jeg ikke plutselig må bråstoppe. Likevel har jeg på sett og vis klart å dra på meg rykte som en "typisk dårlig kvinnelig sjåfør". Da blir jeg forbanna. (Håper det bare er i forbinnelse med min milde road rage hvor jeg ofte kan rope og kjefte på bilen foran fordi sjåføren ikke kan å kjøre, men det har ikke noe med mine kjøre-egenskaper å gjøre, men sinneproblemer)

En annen ting, det å være treig på badet.
Jeg bruker ca et total på 3 minutter i dusjen om jeg bare skal bli rein før sengetid for eksempel. Etter trening bruker jeg kanskje 5min og om håret må vaskes tar det maks 10-15min (Med eller uten hårkur). Jeg bruker sjeldent sminke, og må jeg det så er det to drag maskara alà 1min. Kanskje jeg børster meg om vi skal noe viktig. Jeg er dritrask til å fikse meg med mindre det er noe ekstraordinært planlagt, og da begynner jeg en time før vi skal dra og er likevel klar en halvtime før; Så det at alle kvinner er treige til å ordne seg er piss.

Å ikke kunne ta en spøk passer vel fint inn her!
At kvinner liksom tar så sykt på vei av en frekkis eller en vits rettet mot de er også bullshit. Dette gjelder ikke bare meg selv såklart, jeg vet mange kvinner som tar en spøk på bekostning av seg selv. Det er bare tull at kvinner ikke eier selvironi, for det er akkurat like mange menn som blir fornerma over småfrekke vitser som kvinner. Hvis noen 'lekemobber' meg for at jeg er tjukk (Si at jeg liksom ødelegger en jump box eller noe og noen kommentere "jaja godt du er polstret") så blir jeg forbanna, for jeg har ikke akkurat den beste selvtilitten i utgangspunktet. MEN vri det til en annen vinkel, samme scenario og noen kommenterer "Du måtte spise den siste tacoen ja..?" DA er det morro selv om det bortimot går ut på det samme. Jeg tåler å bli mobbet for at jeg spiser MASSE og usunt, men ikke noe om at jeg har stygg eller feit kropp.

At vi er så sykt overfølsomme. Hah lol.
Denne har jeg ikke akkurat 'fått høre' av noen, for alle vet hvilken kald og tom sjel jeg har, men hører selvfølgelig kommentarer om de jævla følsomme damene som alltid griner eller snakker om hva de føler osv. Det er ikke nødvendigvis at damene er så sykt følsomme i forhold til menn, men vi utrykker de bare annerledes. Er en kvinne trist gråter hun og prater. Er en kvinne sint gråter hun og roper. Er en kvinne glad gråter hun og hyler. Det er egentlig et ganske reelt mønster for hvordan regla går for de som virkelig viser følelser, mens menn som er trist er stille og tom i blikket. Menn som er sint er stille og smeller litt ekstra med skapdører og menn som er glade er stille og smiler. You see? Følelsene er like, reaksjonen er ulik. Personlig kan mitt følelsesmønster gå helt motsatt. Jeg kan smile når jeg er sint og se sint ut når jeg er glad. Jeg også blir ofte stille om jeg er sint, men er jeg SINT sint så bør de fleste skygge banen. AKA mitt følelsesmønster er bortimot sånn som mannfolk sitt. Det fører tilbake til disse agresjonsproblemene mine (jobber med de).

Kvinner prater og prater og prater.
Denne kan jeg absolutt ikke forsvare 100%, for det er veldig mange kvinner som prater og prater og prater (Det er de kvinnfolka jeg styrer unna så godt det lar seg gjøre). Men hva med alle mannfolka med konstant munndiare? Er de kvinner eller bare ikke verdt å kritisere? Det med pratinga kommer tilbake til personlighetsforskjeller. Mange mangler filter og klarer ikke å holde noe som helst inne og bare fosser ut med alt, og er utømmelige når de først drar i gang. Det er likevel ikke en 'kvinnfolkgreie'!! Men det MÅ sies at de som sliter med munndiare faktisk har veldig raskt for å dømme andre med munndiare, mest sannsynlig fordi de er 100% avhengig av full fokus på de de forteller, og en ekstra person med munndiare stjeler litt av den oppmerksomheten.

Kvinnfolk stjeler senga/dyna.
Nei, det er ikke sånn, kvinner bare er snillere og kommenterer ikke at menn også gjør det. Både i nåværende og tidligere forhold har jeg vokna dyneløs eller av at jeg nesten har ramla i gulvet, men jeg har aldri mobba mannfolka for det (Bortsettfra et comeback skulle de vert dumme nok til å kommentere at jeg har gjort noe i søvne). Ingen kan kontrollere hva som skjer når vi sover. Jeg vet at jeg spesielt i en periode i fjor var fæl til å legge meg helt inntil eller oppå Andreas, mest sannsynlig for at jeg fryser når jeg sover. Han vekket meg naturligvis og ba meg om å flytte meg, og det gjorde jeg. Hver gang. MEN om jeg vokner midt på natta med dyne ca på halve kroppen så legger jeg meg på siden og helt inntil han i håp om å få litt dyne istedenfor å vekke han, og vi snakker ikke om det dagen etterpå. DAMER ER IKKE DYNE-HOGGERE, vi er bare smarte nok til å ikke mobbe folk for hva de gjør mens de sover, og velger å ikke vekke noen som skal opp klokka 6 om morgenen.

Dette er vel det jeg husker i farten av mannsjovinistiske påstander om kvinner. Kom gjerne med flere påstander så skal jeg med glede knuse de også!

Farger håret pastell!

På onsdag klokka 11 skal jeg til frisøren og farge håret i pastel farge(r)! Det var helt tilfeldig at ene frisøren på "Reidun's" på Amfi senteret så et bilde jeg la ut på instagram, av at jeg hadde kjøpt en hårfarge i pastel "teal" og skulle farge det. Så da fikk jeg spørsmålet om jeg ikke ville være hårmodell for salongens nye pastellfarger istedenfor å farge det selv, og det sier man selvfølgelig ikke nei til!

Jeg har fantasert litt om hvordan jeg ønsker det skal bli, men jeg går selvfølgelig med på det frisøren ønsker for å best vise frem produktene/fargene!

De idèene jeg har er basert på om de ønsker å vise flere av fargene i det samme håret!

Regnbuehår, striper;

Regnbuehår, deler;

Ombre;

Her må jo noen lunde samme farger brukes, og den mørkeste nermest hodebunn, men hvilken farge som brukes er fullstendig likegyldig for meg. 

Det er jo disse fargeversjonene som jeg personlig synes er penest, men som sagt, jeg gleder meg bare til å få en sprekere farge i håret og går vel med på det meste!

Hva synes dere? Hvilket fargeversjon er penest?

#hår