Tegning - Vikings!

Det var en lang prosess, men jeg ble ferdig. 

Har aldri tegnet hverken ull, skjegg eller trestubber før, så det var mye nytt for meg, men en erfaring rikere.

Jeg må innrømme at selv om det finnes sykt mange av akkurat denne tegningen (eller denne karakteren i den her posituren) som er veldig mye bedre enn min, så er jeg fornøyd. Det er nok den beste som jeg har tegnet, og jeg skal bli flinkere til å se på det positive istedenfor det negative i alt jeg gjør.

//In process

//Done

Men nå har jeg gitt meg selv litt skryt her, så nå er det deres tur! Gi deg selv et klapp på skuldra, tenk at du gjør det godt, og tenk på alle de som setter pris på deg!

God helg!

Rask og enkel fruktsalat!

Et av mine favorittmåltid, til frokost, lunch eller kveldsmat er fruktsalat!

Fire ingredienser, skjær opp all frukta i passende biter og rør inn 2dl kesam!

Bruker vanligvis å ha på kanel også, får en fin rundt smak da!

Sunn, proteinrik og bare gode kalorier! Ikke minst greit å få unna 3 av de 5 om dagen!

Flytta på treningssenteret.

Idag tørr jeg påstå at jeg har vert mere på treningssenteret enn hjemme!

Dagen startet som nevnt i innlegget under med teknikktrening på hoppetau og Toe-to-bar. jeg var kommet rett før 9 og dro ikke før halv 11.

Jeg dro tilbake klokka 15 for å gjøre klart og teste oppsettet på min første DT-gruppetime, timen begynte 16 og var ferdig 17. Jeg var en snartur hjemme for å spise litt mat før jeg dro tilbake rundt 17:45. Så hadde jeg Kettlebell fra 18:30 til 19:30, nå er jeg hjemme og kommet i seng.

I morgen begynner formiddags-helga mi, så da må jeg stå opp klokka 5. Jeg er faktisk helt utslitt etter dagen. Selv om jeg ikke trener på egne gruppetimer så er det mye å følge med på, en del roping og høy musikk, og det tar faktisk på!

Nesten sånn at det blir deilig med arbeidshelg, for da slipper jeg å tenke på noe annet før onsdag!

Nå skal jeg prøve å sove (noe som aldri går bra før første skift på formiddag)

Ting tar tid.

Enkelte ting går fort, som denne "tanlinen" som jeg fikk på bare 19minutter.

(P.S dette er relativt heftig for noen som meg, som er likbleik til vanlig og har vert brun èn gang i mitt liv.)

Andre ting går treigt, som å tegne, lese ut en bok eller å lære en ny øvelse;

video:video

Jeg tror aldri jeg har vert så desperat etter å få til noe før. Rettelse; Jeg har fått det til to ganger før, men bare den aller første repetisjonen. Hendene mine er så såre etter alle forsøkene nå at absolutt ALT gjør vondt. Å kjøre bil, støvsuge, selv bare å holde mobilen i ei hånd svir noe sinnsykt. Når jeg tenker meg om er det faktisk vondt selv når jeg ikke holder noe..

//En ting man ikke får av crossfit; feminine hender.

Jeg bare lengter så fælt etter å få til Toe-to-bar at det har gått meg fullstendig til hodet. Jeg lar det tross alt gå så langt at jeg rakk både å få og sprekke vannblemmer i hendene. Det at jeg faktisk kan gjøre denne øvelsen selv om jeg har betent skulder gir meg også stor motivasjon til å jobbe med den.

Den andre øvelsen jeg virkelig har lyst å få til er Double Unders som tidligere nevnt. Jeg klarer en og annen 'DU', men når hoppet er fullført lander jeg for hardt og klarer ikke neste hopp. Timing, koordinasjon og terping, terping og enda mer terping!

Jeg er mye nærmere å klare det nå enn jeg har vert før, på begge øvelser, og jeg må bare lære meg å ikke bli så knekt de gangene jeg ikke får det til. Jeg må lære meg å være tålmodig og fortsette å jobbe med de til det går. Hvis noen har gode tips for å bli bedre i disse øvelsene, kom med de!

Q: Hvilken øvelse er din 'akilles'?

Toe-to-bar og double unders!

Disse to øvelsene har blitt mine to store mål fremover.

Skuldra krangler enda, og kommer sikkert til å krangle i ytterlig en måned om ikke lengre. Betennelser er seige, og man klarer bare ikke å øa skuldra være 100% i fred (med mindre jeg teiper den fast til kroppen..)

På grunn av dette har det vert mye godt bein og magetrening i det siste, men for noen dager siden testet jeg toe-to-bar igjen og jeg klarte den første jeg tok, men ingen fler.

Når jeg prøver å ta de så føles det som det stopper i korsryggen, men hvorfor klarer jeg det av og til da?

Anyways, det føltes ikke som det var problem å henge der med tanke på skuldra, det er liksom ingen fasit på hvilke øvelser som trigger, men så lenge det ikke gjør vondt/er ubehagelig så tar jeg det som at de øvelsene er "good to go"! Derfor skal jeg prøve mere på den øvelsen, jeg bare må få det til, for alle andre klarer det jo. Rettelse alle mannfolka jeg trener med får det til.

Den andre øvelsen jeg vil fokusere på er double-unders! Egentlig er jeg jo fornøyd bare for at jeg klarer å hoppe enkle hopp, for jeg var elendig bare for en måned siden, men jeg klarte flere double-unders  da jeg testa sist nå, så nå gjelder det å klare fler sammenhengende!

video:video

På DU's gjeder det vel egentlig bare å ikke trekke beina så høyt, og å ikke feige ut etter den første og bare holde tempoet på tauet helt til jeg pisker meg selv et sted og tauet stopper av seg selv.

På toe-to-bar får jeg kommentarer på at jeg 'trekker' meg, og at jeg tenker for mye istedenfor at jeg bare gjør det. Så da er vel eneste måten å gå all in og ikke overtenke det jeg skal til å gjøre.

Hvis noen har råd på toe-to-bar som ikke normalt er beskrevet i de venligste videoene om øvelsen, kjør på. Trenger alle råd dere kan avse!

Løping 260916

Idag ble det en kort men intens løperunde på en av våre lokale "trimturer". Turen er 2km lang, give or take, og jeg brukte 14min og 10sekund! Den gamle tiden min er nesten på 16 minutter, så å slå tiden min med nesten 2 minutter var stort!

Mens jeg løp, nesten hele vegen etter første minuttet, så følte jeg meg ødelagt. Jeg var sikker jeg ble nødt å gi opp mange ganger, enten fordi jeg ikke klarte å puste eller fordi syren i beina ble for vond. Heldigvis var Frank der og han lar meg aldri gi opp. aldri.

Det minner meg om ordtaket "It doesn't get easier, you just get better."

Jeg har vert så sliten som jeg var idag tidligere, men jeg har aldri løpt denne distansen så raskt. Eneste forklaringen er at det kommer aldri til å bli mindre smertefullt, jeg vil bare gjøre det jeg skal bedre.

Det vil aldri bli mindre vondt å løpe 3km. Det vil aldri bli mindre vondt for meg å maxe på backsquat eller markløft, men hver gang vil jeg løpe litt raskere eller løfte litt tyngre.

Alt i alt, så ble denne 30minutters turen vi løp en oppvekker. Jeg kommer aldri til å føle meg noe spesielt sterkere, men med tall kan jeg se fremgang.

Jeg er sterkere, raskere og i bedre form enn noen gang før, og selv om skuldra er betent så kan ikke det stoppe meg fra løping eller beintrening.

Jeg må bare tenke positivt!

Trening 250916!

Da jeg var på trening skulle jeg filme en ny rumpeøvelse som jeg testet for første gang og som føltes utrolig effektiv ut. Men som vanlig greier jeg alltids å rote det til, men det førte ihvertfall til et litt morsomt videoklipp!
BKyKzkDDEvx

Denne videoen er seriøst definisjonen av livet mitt, det går tilsynelatende bra, så raser en ting av gårde og resten følger. Det er liksom alt som skjer på en gang, og jeg klarer ikke la være og le av det!

Over til den andre delen av økta som jeg faktisk fikk gjennomført!

Vi begynte med 10x3 One legged glute bridge, da altså 10 per fot, 3 runder.

Så var det One-legged straight deadlift, 10x3 (5 per fot)

Jeg droppa vekta for skuldra sin del, men jeg tror ikke jeg hadde greid dette med vekt uansett, fy søren så ustabil jeg er i anklene! Snubla på annenhver repetisjon!

Deretter sto egentlig roing med hantler, markløft med øking opp til 95% av max og en "chipper" 21-15-9 med box jump og 'lett' markløft for tur, men på grunn av skuldra kunne jeg ikke være med der, og resten av økta ble relativt amputert for min del.

Jeg kjørte en øvelse (den jeg prøvde å filme) med sikkert 10x2 reps eller noe før jeg velta ned halve gymmet. Siden jeg ikke fant et navn på øvelsen kaller jeg den bare "Faceplant booty-crunch".

Siden jeg ville se på hva Andreas og Kalle gjorde dilta jeg egentlig mye godt etter de resten av dagen. Rota litt med 100kg beinpress  (20, 16,14 og 13 reps), tok noen en-hands nedtrekk men fant fort ut at det ikke er så lurt å trene ene siden av kroppen når jeg ikke kan trene den andre.

Sist jeg var skada i skuldra (Og da var jeg skada lenge fordi legene ikke klarte å forstå at det var en skade, og ikke bare en betennelse) så kommenterte faktisk en kompis etter noen måneder at den ene arma mi var mye større enn den andre, og det blir for dumt.

Jeg avslutta økta med å øve på clean-teknikken min med et kosteskaft. Man skal jo egentlig involvere mye skuldre på denne øvelsen, men den biten har jeg ganske bra inne fra før av, så for å skåne skuldra mest mulig jobbet jeg bare med å få ei fin og rett linje på stanga (kosteskaftet), og fotarbeid. Det føles jo ikke naturlig å skulle hoppe for å sette seg ned, og jeg har hele tiden bremset når jeg tar imot stanga. Etter 10-20 repetisjoner kjente jeg at fotarbeidet begynte å sitte, så kanskje det er håp for at jeg kan bli god i denne øvelsen selv om jeg ikke får gjort den med vekt på ei stund!

Det var egentlig en kjempegod økt på den måten, selv om det ble mye rot endte den med at jeg fikk nytt håp om å meste en av mine favorittøvelser!

A bad day made better.

Dagen ble absolutt ikke så god som forventet, alt på en måte raknet.

Da jeg kom hjem fra jobb i natt lå Neo i senga - som er kjempekoselig og vel fortjent når han er skadet og må ha på "krage" - men å krangle om dyna klokka 6 på morgenen er ikke det jeg helst gjør etter 12timerskift. På sett og vis klarte vi å bli enige om plassfordeling, og jeg sovnet sikkert rundt syvtiden.

Da klokka var rundt 11-12tiden vokna jeg av at Andreas kom hjem fra jobb, og siden jeg hadde gruppetime klokka 15 sto jeg opp selv om det egentlig var alt for tidlig. Dessverre viste det seg at til tross for min egen innsats å rekruttere så mange som mulig til å bli med på gruppetimen, så ble det ikke nok. Heller ikke at jeg reklamerte for det på facebook (og dette innlegget ble delt av mange!) så var det ingen som ville være med. Eller det var tre, blandt annet min samboer, men det må være minimum 5 påmeldte for at timen skal gjennomføres...

Jeg blir bare så lei meg og motløs når så utrolig mange viser interesse for en time når jeg pratet om den på andre gruppetimer. Da blir jo jeg kjempegira selv fordi det gir meg glede å være coach når de som trener får det de vil ha - men så er det ikke noen som faktisk blir med..

Det er jo ekstra ille nå, siden jeg ikke får trene skikkelig selv på grunn av skuldra. I tillegg så satt jeg oppe i natt som var, i samtlige pauser og la sjela mi inn i å lage et bra oppsett. Ikke minst at jeg sto opp mange timer tidligere enn nødvendig fordi jeg gledet meg.. Det er litt sårt, og skuffelsen bare bygde seg opp iløpet av dagen.

Det ble rett og slett alt som kom over meg på en gang. Hvordan det å ha betent skulder påvirker livet mitt på daglig basis, det at jeg alltid legger sjela mi I alt jeg gjør, og for hva? Nei som sagt, det ble for mye til slutt, og jeg kokte over.

Heldigvis har jeg opplevd slike "Blowouts" før, og vet å håndtere de.

Fysisk aktivitet og friskluft funker nesten alltid, så vi gikk en tur med Neo!

Til tross for at han er en skikkelig lykkespreder, og det var litt tragikomisk å se han prøve å navigere seg frem med kragen rundt hodet så hjalp det ikke særlig mye, så da gikk turen til Solariumet! Siden vinterdepresjoner er reelt og man blir ekstra trist I perioder med lite sol så vet jeg veldig godt at dette fungerer på meg!


#TurnThatFrownUpsideDown

Solarium er dritdeilig, og det at jeg faktisk sto og betalte for 18minutter sol med kronestykker hjalp også på humøret, rett og slett for at det var en komisk situasjon!

Siste ting på lista over ting som hjelper mot å være trist? God mat I magen! 

Hehehe..

Det ble så sykt enkelt som Toro Carbonara, men det var ikke mindre godt fordi om det var enkelt!

Nå er jeg kommet på jobb, og tidligere når jeg har hatt skikkelig dårlige dager, så ber jeg om å slippe unna kranarbeid (Rett og slett fordi man blir ukonsentrert om man tenker mye på andre ting), men jeg nektet å la dette påvirke meg, så jeg kjører kran som en helt og har sjeldent følt meg mer tilpass I krana enn det jeg gjør nå!

Dagens moral er at uansett hvor mye som går imot, så må man ikke la seg knekke! Jeg kommer ikke til å slutte å legge sjela mi i gruppetimene eller jobben min selv om jeg ikke får igjen noe for det! Jeg kommer ikke til å gi opp "DT" timen bare fordi ingen hadde guts til å delta første gang den var på timeplan, for så let lar jeg meg ikke knekke, faktisk.

Kommende torsdag får jeg enda et forsøk på å kjøre denne timen, og GOD DAMMIT jeg skal klare å rekruttere nok folk før den tid, slik at jeg får gjennomført den!

Trening 230916

Dagens trening ble litt for rolig for min del, og føler egentlig jeg fikk utrolig lite ut av den, men bedre litt enn ingenting! Jeg må bare tåle å ha litt lavgear på treningene mine, for det viktigste er uansett at skuldra blir bra!

Treningen var som følger;
Oppvarming med lårpress, ca 60rep på 55kg, 10 på 100kg

20x3 Utfall ned fra step-kasse
10x3 Butterfly sit-up
20x3 Step up (knehøyde)
10x3 inverted sit-up
10x3 Hip Thruster

Jeg ble jo litt svett, men kjenner ikke noe av treningen nå lengre, så om det hadde den helt store effekten vet jeg ikke.

I morgen skal jeg ha min første DT (dagens trening) gruppetime på Impulse, og jeg gleder meg helt sikkert mer enn de som skal delta!

Jeg kommer til å kjøre 10min EMOM, 20min AMRAP og 10min AFAP! Siden en time er 60min totalt har jeg da 20minutter til forklaring av oppsett, oppvarming og uttøying (som jeg håper holder!)

Dette blir sykt morsomt!

Tegnedilla igjen!

Da har endelig motivasjonen for tegning returnert! Tror det er bortimot halvåret siden jeg har tegnet noe annet enn kruseduller i notatblokker.

Jeg ble egentlig ferdig med den første tegningen for et par dager siden, men ble ikke helt fornøyd, så jeg tok en "runde" med ekstra skyggelegging og fiksing av hår.

Det er to tinger jeg absolutt ikke klarer å bli fornøyd med, hendene og ørene. Begge er veldig tricky fordi det er så mange små konturer og skygger, og skulle jeg klart å fikse øret måtte jeg voldtatt arket med viskelær, og det kunne umulig endt bra. Det skal da forestille "Tauriel" fra Hobbiten filmene.

Jeg hadde også såvidt begynt med en Ragnar Lothbrok tegning som jeg aldri fullførte, så jeg begynte litt med den før jobb.

Siden jeg fant ut virkelig hvor vanskelig ørene og hendene var fra forrige tegning - så begynte jeg det og er egentlig fornøyd med det foreløpige resultatet.

Det er sykt mye arbeid ser jeg, spesielt skjegget (noe jeg aldri har prøvd før) så blir sikkert ikke ferdig med det første, men gleder meg til å fortsette!

Vinterdepresjon.

Jeg er drittlei av skulderplager, drittlei av å føle tiden aldri strekker til, drittlei av å sove vekk dagene, drittlei av å være drittlei.

Det verste er jo at alt er min egen feil. Jeg trente for hardt og fikk betennelse I skuldra mi. Jeg roter vekk min egen tid foran tv'n med HBO hver morgen. Jeg velger selv å slumre fordi jeg er trøtt om morgenen, eller i et desperat forsøk på å få en 'lucid dream', som naturligvis aldri dukker opp nå lengre som jeg har fått smaken for de.

Alt er min egen feil, og jeg lærer aldri. Hver gang jeg står opp tidlig, jogger eller går meg en tur, gjør litt husarbeid for så å lese eller tegne er dager jeg elsker, men allerede dagen etter er det glemt.

Jeg har allerede nå, i September, fått vinterdepresjoner. Jeg klarer liksom ikke å nyte de fine, varme og solfylte dagene vi har hatt, for hver morgen ser jeg at det tar lengre tid før solen treffer i vår hage. Hver morgen er det litt kaldere, litt mørkere og en del mer trist. Jeg skulle aller helst hatt sola hver dag. Jeg er kanskje gjerrig sånn, men jeg skulle virkelig hatt den rundt meg hele tiden.

Hadde hver dag vert solfyllt ville jeg gått tur hver morgen, vasket og hengt ut klær så fort det hadde vert nok klær til å fylle en maskin, klipt gresset hver uke og stelt blomsterbeddene våre. Jeg ville bodd på verandaen med bøkene og tegningene mine og ikke minst spist sunnere. Trøstemat er ikke til å spøke med skal jeg si dere.

Jeg vet hvor ille vinterdepresjonene mine kan bli. Det har vert ganger jeg ikke har klart å fått mot til å komme meg ut av sengen. Dager jeg gråter og gråter uten å egentlig ha noen grunn.

Når jeg bor i Norge tilbringer jeg tross alt mer enn 2/3 av livet i mørket. Skal man regne på antall timer sol jeg faktisk får nyte i forhold til hvor mange timer jeg er i live blir vel brøken nærmere 1/20.Dette er klimaet jeg er laget for. Sol, strender, uteliv og varme. Hadde ikke trengt å bo ved stranden eller i en by, hadde jeg bare fått noen flere soldager i livet..

Det er mer enn to år siden jeg var i Kreta, og siden da har jeg ikke vert utenfor landegrensa omtrent (Sverige telles ikke). Jeg holder faktisk på å gå på veggene på grunn av savnet jeg føler. Jeg trenger sol. Solbleket hår, brun hud. Det er ingenting jeg trenger mer, faktisk..

Betennelse, halvmaraton og skjønnhet.

Tre ting som jeg føler er verdt å nevne.

Betennelse.
Jepp, skuldra er igjen betent og ødelagt. Altså, ikke helt ødelagt men ødelagt nok til at den må være helt i ro lenge, og brukes veldig forsiktig enda lengre. Så den er ute av drift en liten stund fremdeles.

Halvmaraton.
Siden jeg ikke kan bruke skuldra i heletatt kan jeg heller ikke holde stang hverken på rygg eller i clean og ta knebøy, så da kjørte jeg like godt 30minutter air-squat. Jeg kjørte ca 20rep i minuttet og endte på 606repetisjoner! Den henger i enda etter fredag for å si det slik, men korsryggen fikk det faktisk verst. Her er et lite klipp ca 5min før jeg var ferdig.

video:video

Bare ignorer faktum at kjæresten raper mens han filmer... Haha!

Skjønnhet.
Jeg hadde jo egentlig gått fullt inn for crossfit, og hadde alle intensjoner om å bli "Stor og sterk" og ignorere hvordan kroppen ble seende ut som et resultat, men jeg klarer det ikke. Kreatin og store måltid har gitt med èn ting og det er 3kg mer å bære på. Derfor skal jeg prøve å spise magert og sunt i tillegg til å øke aktivitetsnivået. Da altså gå og jogge mer. Jeg ønsker bare å bli "lean", stram og markert, og det oppnår jeg ikke ved å spise brød med prim eller gryteretter hver dag. Jeg har også kjøpt en shampoo som lysner håret, og skal prøve å ta sol 1-2 ganger i uka fremover, både fordi jeg ønsker å bli brun, og fordi det hjelper mot/forebygger vinterdepresjoner. Målet er å bli superbabe i vinter, booyah. Just kidding, men jeg må gjøre noe for å få opp igjen selvtilitten som falt i gulvet og knuste da jeg gikk på vekta sist.

Hva har dere gjort i det siste?

Hellvetes forbanna dritt.

Tre dager.. Tre jævla dager uten trening, og jeg holder på å løpe på veggene. Idag har jeg vert så slapp at jeg tror nesten sofaen har fått liggesår av meg. Jeg har hatt hodepine, og bare det å skulle ta på meg klær var en kamp i seg selv.

Grunnen til at jeg har hatt treningsfri så lenge er at både jeg og Andreas har vert helt grusomt støl etter "Sterk kropp" seminaret, men ikke nok med det, men når det verste av stølheten forsvant så hang det likevel igjen. Hvor hang det igjen? Venstre skulder, som bestilt. Jeg har bare gått og ventet på det egentlig. Jeg hadde endelig fått begynt å trene armer igjen. Jeg både så og følte fremgang i samtlige øvelser, i tillegg til at tricep har blitt synlig for første gang siden starten av 2015. Jeg skrev vel et innlegg om dette, at det har gått bra så lenge at noe snart måtte gå til hellvete. Siden det ser ut til at ankelen ikke tok noe særlig skade av overtråkket - jo da måtte jo skuldra klikke.

Det må liksom alltid være en kamp å skulle få trene for meg. Enten blir jeg syk, skadet eller får betennelser. Er jeg jævla utsatt eller sliter flere med dette?

Klokka 12 går turen til Kiropraktor for å få dommen, om det er betent/låsning eller at skuldra har 'løsnet' litt igjen. Det er også veldig tydelig at håndleddsproblemene mine er svært relatert til skuldra, for der har jeg også blitt nummen igjen, og 'støtene' har kommet tilbake.

Det er jo ganske tydelig hvorfor jeg har hatt og stadig får tilbake skulderproblemene. Kettlebell Snatch.

Det ene positive er at jeg har bekreftet det nå. Så nå blir den øvelsen fjernet fullstendig for meg. Aldri igjen.

Grugleder meg til å høre hva Kiroen har å si, og om hun klarer å fikse det..

Vil jeg ha barn..?

Jo mer jeg tenker på det, jo mer usikker blir jeg på dette spørsmålet.

Jeg har samboer, jeg er deleier av et hus, jeg har innen februar er over to fagbrev og forhåpentligvis fast jobb. Jeg er voksen, og jeg må begynne å vurdere spørsmålet om å få barn. Det er en tanke jeg har 'lekt med' flere ganger, men kommer aldri til et fast, bestemt og sikkert svar.

Hvorfor skulle jeg ønske barn? For å ha noen å dulle og leke med? Noen å le av når de begynner å prate og sier mye rart? En arving? Noen til å ta seg av meg når jeg blir gammel og grå? Fordi foreldre og svigerforeldre har lyst på barnebarn?

Er dette gode grunner? Finnes det andre grunner til å få barn som jeg ikke ser?

På andre siden finner man en liste over grunner til å ikke få barn. Den er betraktelig lengre enn listen over, og inneholder blandt annet; Kroppen blir 'ødelagt' av en fødsel, man >kan< rett og slett ødelegge seg selv og 'understellet'. Å bli foreldre er en livslang forpliktelse, man kan ikke levere tilbake barnet om det viser seg at du ikke liker å være en forelder. Ni-jævla-måneder. Et år uten arbeid. Trassalderen. Tenårene. Barn er svindyre. Man får ikke tilbake friheten sin før barna er gamle nok til å ta seg av seg selv (8-10år?).

Hvis dette er listefordelingen min, hvis dette er "Pro's and con's" for å få barn eller ikke, er jeg ikke da fullstendig uskikket til å bli mor? Kan det forandre seg i fremtiden når det ikke har gjort det til nå?

Det er så vanskelig, for "alle" har barn. Hvor mange godt voksne mennesker kjenner du som ikke har barn? Det er ikke mange. Alle får barn, det er liksom en del av livs sirkel. Man blir født, man får barn, man dør. Men må jeg få barn for å være et velfungerende menneske? Kommer jeg til å sitte og angre meg som 40åring om jeg dropper barnegreia og heller kjøper meg en hund?

Jeg hater dette temaet og tror nok jeg aldri vil være sikker på hva jeg mener om saken, og da burde jeg heller ikke vurdere eller planlegge å få barn.

Hvis du har barn eller er gravid; viste du at du ønsket å få barn før 'det skjedde'?
Hvis du ikke har barn eller er gravid; Ønsker du barn eller ikke, og er du helt sikker?

Sterk Kropp - Crossfit & Kettlebell

Gårsdagen var utrolig moro og lærerik! I tillegg fikk jeg bekreftet at jeg faktisk kan en del, i form av at mye av det vi lærte var ting jeg kunne fra før av.

Dagen startet med en crossfit-trening. Vi kjørte god oppvarming og en 8minutter og en 20minutters wod.

Begge wod'ene ble kjørt som lag. 8minutteren var en emom med 1-3rpm wall-climbers og 1-8 rpm box-jumps. Her var eneste gang jeg fikk litt problem med ankelen, men så lenge jeg landetstødig og gikk ned fra boxen så gikk det fint!

20minutteren var sånn at totalt på laget var det 5-10-15-20 osv reps DHS og kcal roing. Jente kula var 24kg og guttekula var 32kg RX vekt men alle kunne ta kula de selv ønsket. Jeg og Andreas som liker å blø tok selvfølgelig rx-vekten og det kjennes i ryggen idag. Vi kom til runden med 45rep/kcal, da altså den 8nd runden.

Neste på plan var crossfit-forelesning. Jeg tror egentlig ikke vi lærte så mye nytt der. Vi har jo lest om og sett utallige videoer for å lære oss mest nulig om crossfit, men selv om det han fortalte ikke var helt nytt for oss, så var det definitivt interessant. I tillegg var jo han som coachet oss og hadde foredraget en utrolig moro personlighet, og var veldig åpen for å ta mot spørsmål.

Et av de andre foredragene vi var på vil jeg skrive et eget innlegg om faktisk, for det er så bra det hun snakket om - og jeg lever etter den tankegangen selv!

Vi fikk også to kettlebell-økter og ei stretch/mobility-økt og den fikk jeg utrolig mye ut av! Lærte mange øvelser og metoder for å løse opp i ryggen. Ene kb-økta og mobility-økta var utført av Ken Blackburn, og han er ikke en liten mann for å si det sånn, så at han går ut i spagaten var mildt sagt imponerende - og ga ikke minst troen på at disse mobilityøvelsene virkelig løser opp i musklene.

Alt i alt et utrolig flott kurs! Kunne så abolutt tenkt meg å vært med på det som er idag også, men jeg skal som sagt ha kettlebellkurs klokka 13:00, så da måtte vi bare droppe det.

En stor takk til coachene og de som holdt foredrag! Ble en hærlig dag!

Sterk kropp seminar!

Da er vi på tur til Trondheim for å delta på 'Sterk kropp' seminaret i regi av Hit the Gym!

Det er heldigvis hviledag, for jeg tror det blir en del teknikktrening i morgen. Ikke noe overlag tyngdemessig men likevel slitsomt når vi skal holde på hele dagen. Håper bare det ikke er noe særlig løping, hopping eller gåing med tanke på ankelen, men får bare surre den inn i teip før vi drar dit i tilfelle!

Bilettene var vi så heldige å få gratis av Allan Fallrø, som er en av arrangørene og som skal ha opplæring på seminaret. Det blir utrolig gøy tror jeg! Bare synd vi ikke har mulighet å delta begge dagene, siden jeg har kettlebell-opplæring klokka 13 på Søndag. Hadde vert utrolig kult å møte Lasse Tufte og Funkygine! Men det får bli en annen gang!

Jeg lover også å dele all den kunnskap jeg får denne helga med dere, så stay tuned!

Oppsummering August!

Da ble jeg litt sein denne gang også med dette innlegget, men det skjer mye for tiden!

August høydepunkter:
♡ Vi har endelig fått stell på huset og er virkelig innflytta!
♡ Ble ferdig med hobbyrommet som var mitt 'hemmelige' prosjekt.
♡ Var i bryluppet til Frank og Marianne som var så utrolig hyggelig at jeg ikke får sagt det engang!
♡ Hadde treningsferie med 'Crossfit-to-Crossfit senter hopping' på Maxpuls og Crossfit Kristiansund.
♡ Begynte på Crossfit-treningsplan.
♡ Nye maxløft på Snatch, Clean, Jerk og OHS! (Skulle ikke mye til da det er relativt nye øvelser for meg)

Vi klarte også å klemme inn noen fjellturer denne måneden selv om finværsdagene har vert få og sjeldne. Alt i alt en vellykket måned! Håper likevel at September kanskje fører med seg flere PR's og kanskje min første toe-to-bar!

Overtråkk..

Ja, da har jeg jo klart det nok en gang.. Jeg tråkket over og vrikka foten min idag, og sånn helt egentlig var det forventet.

Jeg har jo endelig blitt bra i skuldra. En og annen murring får jeg fremdeles, men jeg klarer å bruke den! Så da må jeg jo ødelegge noe annet. Sånn er det bare, jeg kan aldri være helt frisk.
Jeg skal likevel ikke bli for negativ - for det føles ikke ille. Jeg tror ikke noe er "ødelagt", men jeg det er vondt hvis jeg bøyer ankelen, uansett vinkel og retning, så jeg halter rundt som en tomsing.

Dagens økt (Med unntak av wall-ball og OHS) var snill med beina, så kom meg gjennom den uten å risikere noe med tanke på ankelen! 

video:video
Må si det er enklere å ta burpee på en fot, enn med ei arm - som jeg da måtte gjøre da jeg hadde ødelagt skulder.

Hvis videoen ikke kommer opp, kan dere sjekke den ut på Instagram! Jeg legger ut bilder eller videoer nesten hver dag.

Nå skal jeg sove med foten (Og hodet) høyt hevet i håp om at det allerede er litt bedre i morgen!

Tjukkdilemma.

Som tidligere nevnt har jeg begynt med en tyngre og tøffere treningsplan. For å klare å restituere godt nok og ha energi til disse harde treningene har både jeg og kjæresten brukt Kreatin i denne perioden. I tillegg spiser jeg bortimot det jeg føler for naturligvis med noen restriksjoner (sukker).

Dessverre vet jeg at dette ikke er helt bra for meg. Jeg frykter veldig vektoppgang, for jeg jobbet jo så vanvittig hardt for å komme hit jeg er nå, og har som mål å gå ned ytterligere 5kg.

Er det verdt det?

Vet jo at det er begrenset hvor mye jeg klarer å legge på meg på en måned, for når treningsplana er ferdig så kommer jeg til å gå tilbake til kostholdsplana og slutte med Kreatin igjen - men det kan jo faktisk koste meg en måned ekstra på plan før jeg når målvekt!

Jeg tror jeg rett og slett må holde meg unna vekta og målebåndene i 17 dager og uten å se for mye i fullkroppspeila. Jeg har jo veldig lyst å kjøre lavkarbo igjen, men da må jeg ha kostholdsveileder slik at det blir gjort rett.

Uansett så trives jeg så utrolig godt med hvordan vi trener nå, at hvis jeg må velge mellom å være slank eller trene som dette - så velger jeg treningen. Kommer til å skrive om økta fra i går senere, for den var veldig moro selv om håndledda mine er helt ødelagt idag!

Mål forandres.

Etter å rotet rundt litt på bloggen her har jeg funnet ut at målene mine innen trening endrer seg hvert år. I slutten av 2014 var alle målene kettlebell-relatert. . I slutten av 2015 var det kun styrkerelatert (Markløft og knebøy MAX i hovedsak), og jeg vet at i 2013 (som er før denne bloggens tid) var de eneste målene å bli "tynn" og å løpe 3000m på kortest mulig tid.

Målene vil alltid forandre seg med sesong og interesse. Jeg liker fremdeles svært godt å løpe, men jeg kan ikke løpe særlig ofte fordi jeg får beinhinnebetennelse bare jeg ser på joggeskoa. Fjellturer er kjempekoselige og god trening, men de er tidkrevende og veldig vær/sesong-avhengige. Kettlebell er jo kjempegøy, men når jeg vet hvor fort gjort det er for meg å ødelegge både skuldra og håndledd igjen så tørr jeg bare ikke å risikere noe. Så hva sitter jeg igjen med? Crossfit!

Det som er så fint med crossfit er at omtrent uansett hvilke mål man setter seg, og hvor man er sterk, så vil nettop den styrken være en fordel i crossfit. I tillegg til olympiske løft og styrkeløft er det jo løping, roing, svømming, turn, ja det meste egentlig! Når det kommer til Crossfit må man være litt god i absolutt alt. Man trenger ikke ha en fordel om man er verdens sterkeste i markløft hvis man ikke klarer å løpe - eller omvendt!

Jeg trenger ikke å løpe 1mil på under timen så lenge jeg kjenner løpeformen min og vet hvilken fart jeg må legge meg på i de ulike distansene. Samme gjelder for eksempel snatch. Kanskje det ikke kommer til å bli en veldig sterk øvelse for min del, men det jeg mangler der kan jeg ta igjen i  burpees (Ikke at jeg er noen ekspert på burpees, kun for eksempelet sin del)

Når sant skal sies så var jeg nærmere en pall-plass i et VM innen Kettlebell, enn jeg noen gang vil være til å stå på pallen med de store heltene mine som Sigmundsdottir, Davidsdottir og Ence - men målet mitt er ikke å vinne (eller for den del kvalifisere meg) til crossfit-games - men jeg ønsker å bli fit. Det vil alltids være noen som løper fortere og lengre. Det vil alltid være noen som tar flere snatch sammenhengende eller løfter tyngre enn meg. Målet kan ikke være å bli best, men å bli den beste versjonen av meg selv - og jeg vet at crossfit er veien å gå. Det viktigste må være at jeg trives med denne treningsmetoden. Det at jeg trives mye bedre i en frisk og sterk kropp enn den slappe, kondisløse kroppen jeg en gang var fanget i.

Hviledagen holdes hellig.

Selv om vi virkelig trengte denne hviledagen så har jeg vert litt rastløs! Jeg fikk helt ut av det blå veldig lyst til å ta push-up. Har også gjort masse fornuftig! Jeg har vasket, hengt opp og bretta klær - klipt plen og luket blomsterbed!

Men jeg skal ikke skryte på meg så alt for mye her. Mellom hver fornuftige ting jeg har gjort, så satt jeg innpakket i pledd og spilte Far Cry Primal, så avslappet har jeg vert likevel!

Avslutta kvelden med sunne havrevafler søtet med Sukrin Gold og Black Sails!

Til slutt er jo naturligvis ingen hviledag fullstendig uten massasje!

Denne "Whee mee" massasje roboten kjøpte jeg på XXL til den nette sum av 199,- men må ærlig innrømme at den faktisk ikke er verdt mer med tanke på at den bruker 3 AAA batteri som må skiftes etter 10min bruk sånn ca.

Men nå må jeg sovne, for jeg skal opp om 6 (!) Timer. God natt!

Første hviledag

Idag er det endelig hviledag! Jeg har trent hardt hver dag siden tirsdag, så selv om jeg elsker treningene mine for tiden så kommer det godt med å hvile litt.

Gårsdagens trening var svært clean relatert, med både10x3 og en amrap med 6 clean, 8 pull-up og 12box jump. Da vi til slutt var kommet gjennom økta og skulle kjøre en liten avslutning med bl.a markløft så hadde jeg ikke igjen grep i hendene på grunn av blemmer. Jeg følte faktisk for å brøle i smerte, bare av 40kg markløft, og da gjør det vondt altså. I tillegg så har jeg blitt flinkere til å slippe ned stanga på skuldrene uten å bremse den, så jeg har jo blåmerker på skuldre og kragebein.

I tillegg så har jeg så vondt i nakke og skuldre (kun stølhet forhåpentligvis) at jeg teipet meg etter alle kunstens regler.

Aner ikke om de faktisk funker, men har sett veldig mange crossfittere som bruker det, så noen form for effekt har det vel. Det føles ihvertfall godt, og de oppi nakken stremmer seg jo om jeg lar hodet falle fremover, så da slipper jeg "kontornakke" i det minste.

I morgen er det vist ei relativt tung helkroppsøkt på plan, og på onsdag (tror jeg) det er snatchetrening igjen. Jeg har gitt klar beskjed om at jeg ikke vil vite hva vi skal trene før samme dagen, rett og slett for at jeg liker overraskelsen (Og at jeg ikke rekker å gru meg om det er noe som gjør skikkelig vondt).

Siden det er hviledag har jeg lyst å ta for meg litt husarbeid, plenklipping og kanskje renske ut av blomsterbeddene en siste gang før vinteren slår inn. Siden jeg er ferdig allerede klokka 14 så får jeg unna ganske mye allerede før Andreas er ferdig på jobb, så da har jeg forhåpentligvis tid til å pleie mine andre hobbyer. Trodde jo at hobbyrommet var ferdig også, men siden det ikke er mulig å finne en passende bokhylle så må jeg jo lage og male den selv, så jeg har nok å gjøre på selv om det er en såkalt "hviledag".

Ønsker dere en god mandag, og ei flott uke!

Trening 010916

Gårdagens trening var vond, som vanlig - men også veldig produktiv! Følte jeg fikk gjort mye på kort tid.

Økta begynte med 10x3 på øvelsene; Benkpress

Sående roing med stang

Push-up og en øvelse til jeg ikke kommer på hva var..

Etter vi var ferdige med det hadde vi to AMRAP'er.

Amrap står for as many rounds eller reps as possible, så hvis man har 2 øvelser skal man gjøre ferdig de to øvelsene med de gitte repetisjonsantallene så mange ganger som mulig på den gitte tiden.

Første AMRAP var 10 burpee og 10 DHS med kettlebell på 8min. Vi kjørte begge med 24kg kule.

Andre AMRAP var 30 DU's (double unders med hoppetau) men siden ingen av oss er særlig viderekomne med hoppetau kjørte vi enkelt og greit single-unders, som rett og slett er vanlige hopp, og sumo-deadlift med kule. Der kjørte vi begge 32kg.

video:video

Nok ei knallhard trening som kjennes godt idag.

Det er ganske avslappende å bare følge ei treningsplan til punkt og prikke istedenfor å måtte sette opp noe selv, spesielt siden jeg må planlegge og coache gjennom såppas mange treninger som instruktør i uka. Det er godt å slippe opp litt! Selv om jeg absolutt hadde trengt en hviledag nå og det ikke er en hviledag før Mandag.

Nå skal jeg dra på treningssenteret å kjøre en lengre oppvarming før jeg skal ha stretching!

Gruer meg som bare det til dagens trening. "Dag 4" som er idag skulle egentlig være en hviledag - og som jeg sårt hadde trengt - men Andreas avlyste den fordi han fikk hviledagen sin allerede på dag 2 av planen fordi han jobbet overtid.. Jaja la gå!