Tegning - Vikings!

Det var en lang prosess, men jeg ble ferdig. 

Har aldri tegnet hverken ull, skjegg eller trestubber fr, s det var mye nytt for meg, men en erfaring rikere.

Jeg m innrmme at selv om det finnes sykt mange av akkurat denne tegningen (eller denne karakteren i den her posituren) som er veldig mye bedre enn min, s er jeg fornyd. Det er nok den beste som jeg har tegnet, og jeg skal bli flinkere til se p det positive istedenfor det negative i alt jeg gjr.

//In process

//Done

Men n har jeg gitt meg selv litt skryt her, s n er det deres tur! Gi deg selv et klapp p skuldra, tenk at du gjr det godt, og tenk p alle de som setter pris p deg!

God helg!

Rask og enkel fruktsalat!

Et av mine favorittmltid, til frokost, lunch eller kveldsmat er fruktsalat!

Fire ingredienser, skjr opp all frukta i passende biter og rr inn 2dl kesam!

Bruker vanligvis ha p kanel ogs, fr en fin rundt smak da!

Sunn, proteinrik og bare gode kalorier! Ikke minst greit f unna 3 av de 5 om dagen!

Flytta p treningssenteret.

Idag tørr jeg påstå at jeg har vert mere på treningssenteret enn hjemme!

Dagen startet som nevnt i innlegget under med teknikktrening på hoppetau og Toe-to-bar. jeg var kommet rett før 9 og dro ikke før halv 11.

Jeg dro tilbake klokka 15 for å gjøre klart og teste oppsettet på min første DT-gruppetime, timen begynte 16 og var ferdig 17. Jeg var en snartur hjemme for å spise litt mat før jeg dro tilbake rundt 17:45. Så hadde jeg Kettlebell fra 18:30 til 19:30, nå er jeg hjemme og kommet i seng.

I morgen begynner formiddags-helga mi, så da må jeg stå opp klokka 5. Jeg er faktisk helt utslitt etter dagen. Selv om jeg ikke trener på egne gruppetimer så er det mye å følge med på, en del roping og høy musikk, og det tar faktisk på!

Nesten sånn at det blir deilig med arbeidshelg, for da slipper jeg å tenke på noe annet før onsdag!

Nå skal jeg prøve å sove (noe som aldri går bra før første skift på formiddag)

Ting tar tid.

Enkelte ting gr fort, som denne "tanlinen" som jeg fikk p bare 19minutter.

(P.S dette er relativt heftig for noen som meg, som er likbleik til vanlig og har vert brun n gang i mitt liv.)

Andre ting gr treigt, som tegne, lese ut en bok eller lre en ny velse;

video:video

Jeg tror aldri jeg har vert s desperat etter f til noe fr. Rettelse; Jeg har ftt det til to ganger fr, men bare den aller frste repetisjonen. Hendene mine er s sre etter alle forskene n at absolutt ALT gjr vondt. kjre bil, stvsuge, selv bare holde mobilen i ei hnd svir noe sinnsykt. Nr jeg tenker meg om er det faktisk vondt selv nr jeg ikke holder noe..

//En ting man ikke fr av crossfit; feminine hender.

Jeg bare lengter s flt etter f til Toe-to-bar at det har gtt meg fullstendig til hodet. Jeg lar det tross alt g s langt at jeg rakk bde f og sprekke vannblemmer i hendene. Det at jeg faktisk kan gjre denne velsen selv om jeg har betent skulder gir meg ogs stor motivasjon til jobbe med den.

Den andre velsen jeg virkelig har lyst f til er Double Unders som tidligere nevnt. Jeg klarer en og annen 'DU', men nr hoppet er fullfrt lander jeg for hardt og klarer ikke neste hopp. Timing, koordinasjon og terping, terping og enda mer terping!

Jeg er mye nrmere klare det n enn jeg har vert fr, p begge velser, og jeg m bare lre meg ikke bli s knekt de gangene jeg ikke fr det til. Jeg m lre meg vre tlmodig og fortsette jobbe med de til det gr. Hvis noen har gode tips for bli bedre i disse velsene, kom med de!

Q: Hvilken velse er din 'akilles'?

Toe-to-bar og double unders!

Disse to øvelsene har blitt mine to store mål fremover.

Skuldra krangler enda, og kommer sikkert til å krangle i ytterlig en måned om ikke lengre. Betennelser er seige, og man klarer bare ikke å øa skuldra være 100% i fred (med mindre jeg teiper den fast til kroppen..)

På grunn av dette har det vert mye godt bein og magetrening i det siste, men for noen dager siden testet jeg toe-to-bar igjen og jeg klarte den første jeg tok, men ingen fler.

Når jeg prøver å ta de så føles det som det stopper i korsryggen, men hvorfor klarer jeg det av og til da?

Anyways, det føltes ikke som det var problem å henge der med tanke på skuldra, det er liksom ingen fasit på hvilke øvelser som trigger, men så lenge det ikke gjør vondt/er ubehagelig så tar jeg det som at de øvelsene er "good to go"! Derfor skal jeg prøve mere på den øvelsen, jeg bare må få det til, for alle andre klarer det jo. Rettelse alle mannfolka jeg trener med får det til.

Den andre øvelsen jeg vil fokusere på er double-unders! Egentlig er jeg jo fornøyd bare for at jeg klarer å hoppe enkle hopp, for jeg var elendig bare for en måned siden, men jeg klarte flere double-unders  da jeg testa sist nå, så nå gjelder det å klare fler sammenhengende!

video:video

På DU's gjeder det vel egentlig bare å ikke trekke beina så høyt, og å ikke feige ut etter den første og bare holde tempoet på tauet helt til jeg pisker meg selv et sted og tauet stopper av seg selv.

På toe-to-bar får jeg kommentarer på at jeg 'trekker' meg, og at jeg tenker for mye istedenfor at jeg bare gjør det. Så da er vel eneste måten å gå all in og ikke overtenke det jeg skal til å gjøre.

Hvis noen har råd på toe-to-bar som ikke normalt er beskrevet i de venligste videoene om øvelsen, kjør på. Trenger alle råd dere kan avse!

Lping 260916

Idag ble det en kort men intens lperunde p en av vre lokale "trimturer". Turen er 2km lang, give or take, og jeg brukte 14min og 10sekund! Den gamle tiden min er nesten p 16 minutter, s sl tiden min med nesten 2 minutter var stort!

Mens jeg lp, nesten hele vegen etter frste minuttet, s flte jeg meg delagt. Jeg var sikker jeg ble ndt gi opp mange ganger, enten fordi jeg ikke klarte puste eller fordi syren i beina ble for vond. Heldigvis var Frank der og han lar meg aldri gi opp. aldri.

Det minner meg om ordtaket "It doesn't get easier, you just get better."

Jeg har vert s sliten som jeg var idag tidligere, men jeg har aldri lpt denne distansen s raskt. Eneste forklaringen er at det kommer aldri til bli mindre smertefullt, jeg vil bare gjre det jeg skal bedre.

Det vil aldri bli mindre vondt lpe 3km. Det vil aldri bli mindre vondt for meg maxe p backsquat eller marklft, men hver gang vil jeg lpe litt raskere eller lfte litt tyngre.

Alt i alt, s ble denne 30minutters turen vi lp en oppvekker. Jeg kommer aldri til fle meg noe spesielt sterkere, men med tall kan jeg se fremgang.

Jeg er sterkere, raskere og i bedre form enn noen gang fr, og selv om skuldra er betent s kan ikke det stoppe meg fra lping eller beintrening.

Jeg m bare tenke positivt!

Trening 250916!

Da jeg var p trening skulle jeg filme en ny rumpevelse som jeg testet for frste gang og som fltes utrolig effektiv ut. Men som vanlig greier jeg alltids rote det til, men det frte ihvertfall til et litt morsomt videoklipp!
BKyKzkDDEvx

Denne videoen er serist definisjonen av livet mitt, det gr tilsynelatende bra, s raser en ting av grde og resten flger. Det er liksom alt som skjer p en gang, og jeg klarer ikke la vre og le av det!

Over til den andre delen av kta som jeg faktisk fikk gjennomfrt!

Vi begynte med 10x3 One legged glute bridge, da alts 10 per fot, 3 runder.

S var det One-legged straight deadlift, 10x3 (5 per fot)

Jeg droppa vekta for skuldra sin del, men jeg tror ikke jeg hadde greid dette med vekt uansett, fy sren s ustabil jeg er i anklene! Snubla p annenhver repetisjon!

Deretter sto egentlig roing med hantler, marklft med king opp til 95% av max og en "chipper" 21-15-9 med box jump og 'lett' marklft for tur, men p grunn av skuldra kunne jeg ikke vre med der, og resten av kta ble relativt amputert for min del.

Jeg kjrte en velse (den jeg prvde filme) med sikkert 10x2 reps eller noe fr jeg velta ned halve gymmet. Siden jeg ikke fant et navn p velsen kaller jeg den bare "Faceplant booty-crunch".

Siden jeg ville se p hva Andreas og Kalle gjorde dilta jeg egentlig mye godt etter de resten av dagen. Rota litt med 100kg beinpress  (20, 16,14 og 13 reps), tok noen en-hands nedtrekk men fant fort ut at det ikke er s lurt  trene ene siden av kroppen nr jeg ikke kan trene den andre.

Sist jeg var skada i skuldra (Og da var jeg skada lenge fordi legene ikke klarte forst at det var en skade, og ikke bare en betennelse) s kommenterte faktisk en kompis etter noen mneder at den ene arma mi var mye strre enn den andre, og det blir for dumt.

Jeg avslutta kta med ve p clean-teknikken min med et kosteskaft. Man skal jo egentlig involvere mye skuldre p denne velsen, men den biten har jeg ganske bra inne fra fr av, s for skne skuldra mest mulig jobbet jeg bare med f ei fin og rett linje p stanga (kosteskaftet), og fotarbeid. Det fles jo ikke naturlig skulle hoppe for sette seg ned, og jeg har hele tiden bremset nr jeg tar imot stanga. Etter 10-20 repetisjoner kjente jeg at fotarbeidet begynte sitte, s kanskje det er hp for at jeg kan bli god i denne velsen selv om jeg ikke fr gjort den med vekt p ei stund!

Det var egentlig en kjempegod kt p den mten, selv om det ble mye rot endte den med at jeg fikk nytt hp om meste en av mine favorittvelser!

A bad day made better.

Dagen ble absolutt ikke s god som forventet, alt p en mte raknet.

Da jeg kom hjem fra jobb i natt l Neo i senga - som er kjempekoselig og vel fortjent nr han er skadet og m ha p "krage" - men krangle om dyna klokka 6 p morgenen er ikke det jeg helst gjr etter 12timerskift. P sett og vis klarte vi bli enige om plassfordeling, og jeg sovnet sikkert rundt syvtiden.

Da klokka var rundt 11-12tiden vokna jeg av at Andreas kom hjem fra jobb, og siden jeg hadde gruppetime klokka 15 sto jeg opp selv om det egentlig var alt for tidlig. Dessverre viste det seg at til tross for min egen innsats rekruttere s mange som mulig til bli med p gruppetimen, s ble det ikke nok. Heller ikke at jeg reklamerte for det p facebook (og dette innlegget ble delt av mange!) s var det ingen som ville vre med. Eller det var tre, blandt annet min samboer, men det m vre minimum 5 pmeldte for at timen skal gjennomfres...

Jeg blir bare s lei meg og motls nr s utrolig mange viser interesse for en time nr jeg pratet om den p andre gruppetimer. Da blir jo jeg kjempegira selv fordi det gir meg glede vre coach nr de som trener fr det de vil ha - men s er det ikke noen som faktisk blir med..

Det er jo ekstra ille n, siden jeg ikke fr trene skikkelig selv p grunn av skuldra. I tillegg s satt jeg oppe i natt som var, i samtlige pauser og la sjela mi inn i lage et bra oppsett. Ikke minst at jeg sto opp mange timer tidligere enn ndvendig fordi jeg gledet meg.. Det er litt srt, og skuffelsen bare bygde seg opp ilpet av dagen.

Det ble rett og slett alt som kom over meg p en gang. Hvordan det ha betent skulder pvirker livet mitt p daglig basis, det at jeg alltid legger sjela mi I alt jeg gjr, og for hva? Nei som sagt, det ble for mye til slutt, og jeg kokte over.

Heldigvis har jeg opplevd slike "Blowouts" fr, og vet hndtere de.

Fysisk aktivitet og friskluft funker nesten alltid, s vi gikk en tur med Neo!

Til tross for at han er en skikkelig lykkespreder, og det var litt tragikomisk se han prve navigere seg frem med kragen rundt hodet s hjalp det ikke srlig mye, s da gikk turen til Solariumet! Siden vinterdepresjoner er reelt og man blir ekstra trist I perioder med lite sol s vet jeg veldig godt at dette fungerer p meg!


#TurnThatFrownUpsideDown

Solarium er dritdeilig, og det at jeg faktisk sto og betalte for 18minutter sol med kronestykker hjalp ogs p humret, rett og slett for at det var en komisk situasjon!

Siste ting p lista over ting som hjelper mot  vre trist? God mat I magen! 

Hehehe..

Det ble s sykt enkelt som Toro Carbonara, men det var ikke mindre godt fordi om det var enkelt!

N er jeg kommet p jobb, og tidligere nr jeg har hatt skikkelig drlige dager, s ber jeg om slippe unna kranarbeid (Rett og slett fordi man blir ukonsentrert om man tenker mye p andre ting), men jeg nektet  la dette pvirke meg, s jeg kjrer kran som en helt og har sjeldent flt meg mer tilpass I krana enn det jeg gjr n!

Dagens moral er at uansett hvor mye som gr imot, s m man ikke la seg knekke! Jeg kommer ikke til slutte legge sjela mi i gruppetimene eller jobben min selv om jeg ikke fr igjen noe for det! Jeg kommer ikke til gi opp "DT" timen bare fordi ingen hadde guts til delta frste gang den var p timeplan, for s let lar jeg meg ikke knekke, faktisk.

Kommende torsdag fr jeg enda et forsk p kjre denne timen, og GOD DAMMIT jeg skal klare rekruttere nok folk fr den tid, slik at jeg fr gjennomfrt den!

Trening 230916

Dagens trening ble litt for rolig for min del, og føler egentlig jeg fikk utrolig lite ut av den, men bedre litt enn ingenting! Jeg må bare tåle å ha litt lavgear på treningene mine, for det viktigste er uansett at skuldra blir bra!

Treningen var som følger;
Oppvarming med lårpress, ca 60rep på 55kg, 10 på 100kg

20x3 Utfall ned fra step-kasse
10x3 Butterfly sit-up
20x3 Step up (knehøyde)
10x3 inverted sit-up
10x3 Hip Thruster

Jeg ble jo litt svett, men kjenner ikke noe av treningen nå lengre, så om det hadde den helt store effekten vet jeg ikke.

I morgen skal jeg ha min første DT (dagens trening) gruppetime på Impulse, og jeg gleder meg helt sikkert mer enn de som skal delta!

Jeg kommer til å kjøre 10min EMOM, 20min AMRAP og 10min AFAP! Siden en time er 60min totalt har jeg da 20minutter til forklaring av oppsett, oppvarming og uttøying (som jeg håper holder!)

Dette blir sykt morsomt!

Tegnedilla igjen!

Da har endelig motivasjonen for tegning returnert! Tror det er bortimot halvret siden jeg har tegnet noe annet enn kruseduller i notatblokker.

Jeg ble egentlig ferdig med den frste tegningen for et par dager siden, men ble ikke helt fornyd, s jeg tok en "runde" med ekstra skyggelegging og fiksing av hr.

Det er to tinger jeg absolutt ikke klarer bli fornyd med, hendene og rene. Begge er veldig tricky fordi det er s mange sm konturer og skygger, og skulle jeg klart fikse ret mtte jeg voldtatt arket med viskelr, og det kunne umulig endt bra. Det skal da forestille "Tauriel" fra Hobbiten filmene.

Jeg hadde ogs svidt begynt med en Ragnar Lothbrok tegning som jeg aldri fullfrte, s jeg begynte litt med den fr jobb.

Siden jeg fant ut virkelig hvor vanskelig rene og hendene var fra forrige tegning - s begynte jeg det og er egentlig fornyd med det forelpige resultatet.

Det er sykt mye arbeid ser jeg, spesielt skjegget (noe jeg aldri har prvd fr) s blir sikkert ikke ferdig med det frste, men gleder meg til fortsette!

Vinterdepresjon.

Jeg er drittlei av skulderplager, drittlei av fle tiden aldri strekker til, drittlei av sove vekk dagene, drittlei av vre drittlei.

Det verste er jo at alt er min egen feil. Jeg trente for hardt og fikk betennelse I skuldra mi. Jeg roter vekk min egen tid foran tv'n med HBO hver morgen. Jeg velger selv slumre fordi jeg er trtt om morgenen, eller i et desperat forsk p f en 'lucid dream', som naturligvis aldri dukker opp n lengre som jeg har ftt smaken for de.

Alt er min egen feil, og jeg lrer aldri. Hver gang jeg str opp tidlig, jogger eller gr meg en tur, gjr litt husarbeid for s lese eller tegne er dager jeg elsker, men allerede dagen etter er det glemt.

Jeg har allerede n, i September, ftt vinterdepresjoner. Jeg klarer liksom ikke nyte de fine, varme og solfylte dagene vi har hatt, for hver morgen ser jeg at det tar lengre tid fr solen treffer i vr hage. Hver morgen er det litt kaldere, litt mrkere og en del mer trist. Jeg skulle aller helst hatt sola hver dag. Jeg er kanskje gjerrig snn, men jeg skulle virkelig hatt den rundt meg hele tiden.

Hadde hver dag vert solfyllt ville jeg gtt tur hver morgen, vasket og hengt ut klr s fort det hadde vert nok klr til fylle en maskin, klipt gresset hver uke og stelt blomsterbeddene vre. Jeg ville bodd p verandaen med bkene og tegningene mine og ikke minst spist sunnere. Trstemat er ikke til spke med skal jeg si dere.

Jeg vet hvor ille vinterdepresjonene mine kan bli. Det har vert ganger jeg ikke har klart ftt mot til komme meg ut av sengen. Dager jeg grter og grter uten egentlig ha noen grunn.

Nr jeg bor i Norge tilbringer jeg tross alt mer enn 2/3 av livet i mrket. Skal man regne p antall timer sol jeg faktisk fr nyte i forhold til hvor mange timer jeg er i live blir vel brken nrmere 1/20.Dette er klimaet jeg er laget for. Sol, strender, uteliv og varme. Hadde ikke trengt bo ved stranden eller i en by, hadde jeg bare ftt noen flere soldager i livet..

Det er mer enn to r siden jeg var i Kreta, og siden da har jeg ikke vert utenfor landegrensa omtrent (Sverige telles ikke). Jeg holder faktisk p g p veggene p grunn av savnet jeg fler. Jeg trenger sol. Solbleket hr, brun hud. Det er ingenting jeg trenger mer, faktisk..

Betennelse, halvmaraton og skjnnhet.

Tre ting som jeg føler er verdt å nevne.

Betennelse.
Jepp, skuldra er igjen betent og ødelagt. Altså, ikke helt ødelagt men ødelagt nok til at den må være helt i ro lenge, og brukes veldig forsiktig enda lengre. Så den er ute av drift en liten stund fremdeles.

Halvmaraton.
Siden jeg ikke kan bruke skuldra i heletatt kan jeg heller ikke holde stang hverken på rygg eller i clean og ta knebøy, så da kjørte jeg like godt 30minutter air-squat. Jeg kjørte ca 20rep i minuttet og endte på 606repetisjoner! Den henger i enda etter fredag for å si det slik, men korsryggen fikk det faktisk verst. Her er et lite klipp ca 5min før jeg var ferdig.

video:video

Bare ignorer faktum at kjæresten raper mens han filmer... Haha!

Skjønnhet.
Jeg hadde jo egentlig gått fullt inn for crossfit, og hadde alle intensjoner om å bli "Stor og sterk" og ignorere hvordan kroppen ble seende ut som et resultat, men jeg klarer det ikke. Kreatin og store måltid har gitt med èn ting og det er 3kg mer å bære på. Derfor skal jeg prøve å spise magert og sunt i tillegg til å øke aktivitetsnivået. Da altså gå og jogge mer. Jeg ønsker bare å bli "lean", stram og markert, og det oppnår jeg ikke ved å spise brød med prim eller gryteretter hver dag. Jeg har også kjøpt en shampoo som lysner håret, og skal prøve å ta sol 1-2 ganger i uka fremover, både fordi jeg ønsker å bli brun, og fordi det hjelper mot/forebygger vinterdepresjoner. Målet er å bli superbabe i vinter, booyah. Just kidding, men jeg må gjøre noe for å få opp igjen selvtilitten som falt i gulvet og knuste da jeg gikk på vekta sist.

Hva har dere gjort i det siste?

Hellvetes forbanna dritt.

Tre dager.. Tre jvla dager uten trening, og jeg holder p lpe p veggene. Idag har jeg vert s slapp at jeg tror nesten sofaen har ftt liggesr av meg. Jeg har hatt hodepine, og bare det skulle ta p meg klr var en kamp i seg selv.

Grunnen til at jeg har hatt treningsfri s lenge er at bde jeg og Andreas har vert helt grusomt stl etter "Sterk kropp" seminaret, men ikke nok med det, men nr det verste av stlheten forsvant s hang det likevel igjen. Hvor hang det igjen? Venstre skulder, som bestilt. Jeg har bare gtt og ventet p det egentlig. Jeg hadde endelig ftt begynt trene armer igjen. Jeg bde s og flte fremgang i samtlige velser, i tillegg til at tricep har blitt synlig for frste gang siden starten av 2015. Jeg skrev vel et innlegg om dette, at det har gtt bra s lenge at noe snart mtte g til hellvete. Siden det ser ut til at ankelen ikke tok noe srlig skade av overtrkket - jo da mtte jo skuldra klikke.

Det m liksom alltid vre en kamp skulle f trene for meg. Enten blir jeg syk, skadet eller fr betennelser. Er jeg jvla utsatt eller sliter flere med dette?

Klokka 12 gr turen til Kiropraktor for f dommen, om det er betent/lsning eller at skuldra har 'lsnet' litt igjen. Det er ogs veldig tydelig at hndleddsproblemene mine er svrt relatert til skuldra, for der har jeg ogs blitt nummen igjen, og 'sttene' har kommet tilbake.

Det er jo ganske tydelig hvorfor jeg har hatt og stadig fr tilbake skulderproblemene. Kettlebell Snatch.

Det ene positive er at jeg har bekreftet det n. S n blir den velsen fjernet fullstendig for meg. Aldri igjen.

Grugleder meg til hre hva Kiroen har si, og om hun klarer fikse det..

Vil jeg ha barn..?

Jo mer jeg tenker p det, jo mer usikker blir jeg p dette sprsmlet.

Jeg har samboer, jeg er deleier av et hus, jeg har innen februar er over to fagbrev og forhpentligvis fast jobb. Jeg er voksen, og jeg m begynne vurdere sprsmlet om f barn. Det er en tanke jeg har 'lekt med' flere ganger, men kommer aldri til et fast, bestemt og sikkert svar.

Hvorfor skulle jeg nske barn? For ha noen dulle og leke med? Noen le av nr de begynner prate og sier mye rart? En arving? Noen til ta seg av meg nr jeg blir gammel og gr? Fordi foreldre og svigerforeldre har lyst p barnebarn?

Er dette gode grunner? Finnes det andre grunner til f barn som jeg ikke ser?

P andre siden finner man en liste over grunner til ikke f barn. Den er betraktelig lengre enn listen over, og inneholder blandt annet; Kroppen blir 'delagt' av en fdsel, man >kan< rett og slett delegge seg selv og 'understellet'.  bli foreldre er en livslang forpliktelse, man kan ikke levere tilbake barnet om det viser seg at du ikke liker vre en forelder. Ni-jvla-mneder. Et r uten arbeid. Trassalderen. Tenrene. Barn er svindyre. Man fr ikke tilbake friheten sin fr barna er gamle nok til ta seg av seg selv (8-10r?).

Hvis dette er listefordelingen min, hvis dette er "Pro's and con's" for f barn eller ikke, er jeg ikke da fullstendig uskikket til bli mor? Kan det forandre seg i fremtiden nr det ikke har gjort det til n?

Det er s vanskelig, for "alle" har barn. Hvor mange godt voksne mennesker kjenner du som ikke har barn? Det er ikke mange. Alle fr barn, det er liksom en del av livs sirkel. Man blir fdt, man fr barn, man dr. Men m jeg f barn for vre et velfungerende menneske? Kommer jeg til sitte og angre meg som 40ring om jeg dropper barnegreia og heller kjper meg en hund?

Jeg hater dette temaet og tror nok jeg aldri vil vre sikker p hva jeg mener om saken, og da burde jeg heller ikke vurdere eller planlegge f barn.

Hvis du har barn eller er gravid; viste du at du nsket f barn fr 'det skjedde'?
Hvis du ikke har barn eller er gravid; nsker du barn eller ikke, og er du helt sikker?

Sterk Kropp - Crossfit & Kettlebell

Grsdagen var utrolig moro og lrerik! I tillegg fikk jeg bekreftet at jeg faktisk kan en del, i form av at mye av det vi lrte var ting jeg kunne fra fr av.

Dagen startet med en crossfit-trening. Vi kjrte god oppvarming og en 8minutter og en 20minutters wod.

Begge wod'ene ble kjrt som lag. 8minutteren var en emom med 1-3rpm wall-climbers og 1-8 rpm box-jumps. Her var eneste gang jeg fikk litt problem med ankelen, men s lenge jeg landetstdig og gikk ned fra boxen s gikk det fint!

20minutteren var snn at totalt p laget var det 5-10-15-20 osv reps DHS og kcal roing. Jente kula var 24kg og guttekula var 32kg RX vekt men alle kunne ta kula de selv nsket. Jeg og Andreas som liker bl tok selvflgelig rx-vekten og det kjennes i ryggen idag. Vi kom til runden med 45rep/kcal, da alts den 8nd runden.

Neste p plan var crossfit-forelesning. Jeg tror egentlig ikke vi lrte s mye nytt der. Vi har jo lest om og sett utallige videoer for lre oss mest nulig om crossfit, men selv om det han fortalte ikke var helt nytt for oss, s var det definitivt interessant. I tillegg var jo han som coachet oss og hadde foredraget en utrolig moro personlighet, og var veldig pen for ta mot sprsml.

Et av de andre foredragene vi var p vil jeg skrive et eget innlegg om faktisk, for det er s bra det hun snakket om - og jeg lever etter den tankegangen selv!

Vi fikk ogs to kettlebell-kter og ei stretch/mobility-kt og den fikk jeg utrolig mye ut av! Lrte mange velser og metoder for lse opp i ryggen. Ene kb-kta og mobility-kta var utfrt av Ken Blackburn, og han er ikke en liten mann for si det snn, s at han gr ut i spagaten var mildt sagt imponerende - og ga ikke minst troen p at disse mobilityvelsene virkelig lser opp i musklene.

Alt i alt et utrolig flott kurs! Kunne s abolutt tenkt meg vrt med p det som er idag ogs, men jeg skal som sagt ha kettlebellkurs klokka 13:00, s da mtte vi bare droppe det.

En stor takk til coachene og de som holdt foredrag! Ble en hrlig dag!

Sterk kropp seminar!

Da er vi på tur til Trondheim for å delta på 'Sterk kropp' seminaret i regi av Hit the Gym!

Det er heldigvis hviledag, for jeg tror det blir en del teknikktrening i morgen. Ikke noe overlag tyngdemessig men likevel slitsomt når vi skal holde på hele dagen. Håper bare det ikke er noe særlig løping, hopping eller gåing med tanke på ankelen, men får bare surre den inn i teip før vi drar dit i tilfelle!

Bilettene var vi så heldige å få gratis av Allan Fallrø, som er en av arrangørene og som skal ha opplæring på seminaret. Det blir utrolig gøy tror jeg! Bare synd vi ikke har mulighet å delta begge dagene, siden jeg har kettlebell-opplæring klokka 13 på Søndag. Hadde vert utrolig kult å møte Lasse Tufte og Funkygine! Men det får bli en annen gang!

Jeg lover også å dele all den kunnskap jeg får denne helga med dere, så stay tuned!

Oppsummering August!

Da ble jeg litt sein denne gang ogs med dette innlegget, men det skjer mye for tiden!

August hydepunkter:
♡ Vi har endelig ftt stell p huset og er virkelig innflytta!
♡ Ble ferdig med hobbyrommet som var mitt 'hemmelige' prosjekt.
♡ Var i bryluppet til Frank og Marianne som var s utrolig hyggelig at jeg ikke fr sagt det engang!
♡ Hadde treningsferie med 'Crossfit-to-Crossfit senter hopping' p Maxpuls og Crossfit Kristiansund.
♡ Begynte p Crossfit-treningsplan.
♡ Nye maxlft p Snatch, Clean, Jerk og OHS! (Skulle ikke mye til da det er relativt nye velser for meg)

Vi klarte ogs klemme inn noen fjellturer denne mneden selv om finvrsdagene har vert f og sjeldne. Alt i alt en vellykket mned! Hper likevel at September kanskje frer med seg flere PR's og kanskje min frste toe-to-bar!

Overtrkk..

Ja, da har jeg jo klart det nok en gang.. Jeg trkket over og vrikka foten min idag, og snn helt egentlig var det forventet.

Jeg har jo endelig blitt bra i skuldra. En og annen murring fr jeg fremdeles, men jeg klarer bruke den! S da m jeg jo delegge noe annet. Snn er det bare, jeg kan aldri vre helt frisk.
Jeg skal likevel ikke bli for negativ - for det fles ikke s ille. Jeg tror ikke noe er "delagt", men jeg det er vondt hvis jeg byer ankelen, uansett vinkel og retning, s jeg halter rundt som en tomsing.

Dagens kt (Med unntak av wall-ball og OHS) var snill med beina, s kom meg gjennom den uten risikere noe med tanke p ankelen! 

video:video
M si det er enklere ta burpee p en fot, enn med ei arm - som jeg da mtte gjre da jeg hadde delagt skulder.

Hvis videoen ikke kommer opp, kan dere sjekke den ut p Instagram! Jeg legger ut bilder eller videoer nesten hver dag.

N skal jeg sove med foten (Og hodet) hyt hevet i hp om at det allerede er litt bedre i morgen!

Tjukkdilemma.

Som tidligere nevnt har jeg begynt med en tyngre og tøffere treningsplan. For å klare å restituere godt nok og ha energi til disse harde treningene har både jeg og kjæresten brukt Kreatin i denne perioden. I tillegg spiser jeg bortimot det jeg føler for naturligvis med noen restriksjoner (sukker).

Dessverre vet jeg at dette ikke er helt bra for meg. Jeg frykter veldig vektoppgang, for jeg jobbet jo så vanvittig hardt for å komme hit jeg er nå, og har som mål å gå ned ytterligere 5kg.

Er det verdt det?

Vet jo at det er begrenset hvor mye jeg klarer å legge på meg på en måned, for når treningsplana er ferdig så kommer jeg til å gå tilbake til kostholdsplana og slutte med Kreatin igjen - men det kan jo faktisk koste meg en måned ekstra på plan før jeg når målvekt!

Jeg tror jeg rett og slett må holde meg unna vekta og målebåndene i 17 dager og uten å se for mye i fullkroppspeila. Jeg har jo veldig lyst å kjøre lavkarbo igjen, men da må jeg ha kostholdsveileder slik at det blir gjort rett.

Uansett så trives jeg så utrolig godt med hvordan vi trener nå, at hvis jeg må velge mellom å være slank eller trene som dette - så velger jeg treningen. Kommer til å skrive om økta fra i går senere, for den var veldig moro selv om håndledda mine er helt ødelagt idag!

Ml forandres.

Etter rotet rundt litt p bloggen her har jeg funnet ut at mlene mine innen trening endrer seg hvert r. I slutten av 2014 var alle mlene kettlebell-relatert. . I slutten av 2015 var det kun styrkerelatert (Marklft og kneby MAX i hovedsak), og jeg vet at i 2013 (som er fr denne bloggens tid) var de eneste mlene bli "tynn" og lpe 3000m p kortest mulig tid.

Mlene vil alltid forandre seg med sesong og interesse. Jeg liker fremdeles svrt godt lpe, men jeg kan ikke lpe srlig ofte fordi jeg fr beinhinnebetennelse bare jeg ser p joggeskoa. Fjellturer er kjempekoselige og god trening, men de er tidkrevende og veldig vr/sesong-avhengige. Kettlebell er jo kjempegy, men nr jeg vet hvor fort gjort det er for meg  delegge bde skuldra og hndledd igjen s trr jeg bare ikke risikere noe. S hva sitter jeg igjen med? Crossfit!

Det som er s fint med crossfit er at omtrent uansett hvilke ml man setter seg, og hvor man er sterk, s vil nettop den styrken vre en fordel i crossfit. I tillegg til olympiske lft og styrkelft er det jo lping, roing, svmming, turn, ja det meste egentlig! Nr det kommer til Crossfit m man vre litt god i absolutt alt. Man trenger ikke ha en fordel om man er verdens sterkeste i marklft hvis man ikke klarer lpe - eller omvendt!

Jeg trenger ikke lpe 1mil p under timen s lenge jeg kjenner lpeformen min og vet hvilken fart jeg m legge meg p i de ulike distansene. Samme gjelder for eksempel snatch. Kanskje det ikke kommer til bli en veldig sterk velse for min del, men det jeg mangler der kan jeg ta igjen i  burpees (Ikke at jeg er noen ekspert p burpees, kun for eksempelet sin del)

Nr sant skal sies s var jeg nrmere en pall-plass i et VM innen Kettlebell, enn jeg noen gang vil vre til st p pallen med de store heltene mine som Sigmundsdottir, Davidsdottir og Ence - men mlet mitt er ikke vinne (eller for den del kvalifisere meg) til crossfit-games - men jeg nsker bli fit. Det vil alltids vre noen som lper fortere og lengre. Det vil alltid vre noen som tar flere snatch sammenhengende eller lfter tyngre enn meg. Mlet kan ikke vre bli best, men bli den beste versjonen av meg selv - og jeg vet at crossfit er veien g. Det viktigste m vre at jeg trives med denne treningsmetoden. Det at jeg trives mye bedre i en frisk og sterk kropp enn den slappe, kondislse kroppen jeg en gang var fanget i.

Hviledagen holdes hellig.

Selv om vi virkelig trengte denne hviledagen så har jeg vert litt rastløs! Jeg fikk helt ut av det blå veldig lyst til å ta push-up. Har også gjort masse fornuftig! Jeg har vasket, hengt opp og bretta klær - klipt plen og luket blomsterbed!

Men jeg skal ikke skryte på meg så alt for mye her. Mellom hver fornuftige ting jeg har gjort, så satt jeg innpakket i pledd og spilte Far Cry Primal, så avslappet har jeg vert likevel!

Avslutta kvelden med sunne havrevafler søtet med Sukrin Gold og Black Sails!

Til slutt er jo naturligvis ingen hviledag fullstendig uten massasje!

Denne "Whee mee" massasje roboten kjøpte jeg på XXL til den nette sum av 199,- men må ærlig innrømme at den faktisk ikke er verdt mer med tanke på at den bruker 3 AAA batteri som må skiftes etter 10min bruk sånn ca.

Men nå må jeg sovne, for jeg skal opp om 6 (!) Timer. God natt!

Frste hviledag

Idag er det endelig hviledag! Jeg har trent hardt hver dag siden tirsdag, s selv om jeg elsker treningene mine for tiden s kommer det godt med hvile litt.

Grsdagens trening var svrt clean relatert, med bde10x3 og en amrap med 6 clean, 8 pull-up og 12box jump. Da vi til slutt var kommet gjennom kta og skulle kjre en liten avslutning med bl.a marklft s hadde jeg ikke igjen grep i hendene p grunn av blemmer. Jeg flte faktisk for brle i smerte, bare av 40kg marklft, og da gjr det vondt alts. I tillegg s har jeg blitt flinkere til slippe ned stanga p skuldrene uten bremse den, s jeg har jo blmerker p skuldre og kragebein.

I tillegg s har jeg s vondt i nakke og skuldre (kun stlhet forhpentligvis) at jeg teipet meg etter alle kunstens regler.

Aner ikke om de faktisk funker, men har sett veldig mange crossfittere som bruker det, s noen form for effekt har det vel. Det fles ihvertfall godt, og de oppi nakken stremmer seg jo om jeg lar hodet falle fremover, s da slipper jeg "kontornakke" i det minste.

I morgen er det vist ei relativt tung helkroppskt p plan, og p onsdag (tror jeg) det er snatchetrening igjen. Jeg har gitt klar beskjed om at jeg ikke vil vite hva vi skal trene fr samme dagen, rett og slett for at jeg liker overraskelsen (Og at jeg ikke rekker gru meg om det er noe som gjr skikkelig vondt).

Siden det er hviledag har jeg lyst ta for meg litt husarbeid, plenklipping og kanskje renske ut av blomsterbeddene en siste gang fr vinteren slr inn. Siden jeg er ferdig allerede klokka 14 s fr jeg unna ganske mye allerede fr Andreas er ferdig p jobb, s da har jeg forhpentligvis tid til pleie mine andre hobbyer. Trodde jo at hobbyrommet var ferdig ogs, men siden det ikke er mulig finne en passende bokhylle s m jeg jo lage og male den selv, s jeg har nok gjre p selv om det er en skalt "hviledag".

nsker dere en god mandag, og ei flott uke!

Trening 010916

Gårdagens trening var vond, som vanlig - men også veldig produktiv! Følte jeg fikk gjort mye på kort tid.

Økta begynte med 10x3 på øvelsene; Benkpress

Sående roing med stang

Push-up og en øvelse til jeg ikke kommer på hva var..

Etter vi var ferdige med det hadde vi to AMRAP'er.

Amrap står for as many rounds eller reps as possible, så hvis man har 2 øvelser skal man gjøre ferdig de to øvelsene med de gitte repetisjonsantallene så mange ganger som mulig på den gitte tiden.

Første AMRAP var 10 burpee og 10 DHS med kettlebell på 8min. Vi kjørte begge med 24kg kule.

Andre AMRAP var 30 DU's (double unders med hoppetau) men siden ingen av oss er særlig viderekomne med hoppetau kjørte vi enkelt og greit single-unders, som rett og slett er vanlige hopp, og sumo-deadlift med kule. Der kjørte vi begge 32kg.

video:video

Nok ei knallhard trening som kjennes godt idag.

Det er ganske avslappende å bare følge ei treningsplan til punkt og prikke istedenfor å måtte sette opp noe selv, spesielt siden jeg må planlegge og coache gjennom såppas mange treninger som instruktør i uka. Det er godt å slippe opp litt! Selv om jeg absolutt hadde trengt en hviledag nå og det ikke er en hviledag før Mandag.

Nå skal jeg dra på treningssenteret å kjøre en lengre oppvarming før jeg skal ha stretching!

Gruer meg som bare det til dagens trening. "Dag 4" som er idag skulle egentlig være en hviledag - og som jeg sårt hadde trengt - men Andreas avlyste den fordi han fikk hviledagen sin allerede på dag 2 av planen fordi han jobbet overtid.. Jaja la gå!