Trening 310816

Dag 2 på treningsplana så slik ut;
10x3 Step up 25kg (12.5 hver arm)
10x3 Utfall 15 kg per arm
10x3 Bent over plate raise 2.5kg per arm

Deretter tok vi en pust i bakken og løp 200m på tredemølla 5 ganger med ca 30sek mellom hver runde. Så kjørte vi 20 toe to bar (knee raise for meg siden jeg faen ikke klarer toe to bar enda)

Avslutta med 30 over-head dumbell lunge (utfall med hantler over hodet) 6kg per hantel.

Økta ville vert grei nok har det ikke vert for at Hamstringen min er stivere enn et stålrør. Helt grusomt faktisk, så strake markløft - de fungerer!

video:video

Prøver å legge ut en bitteliten videosnutt, så får vi se om det fungerer! Hvis ikke legger jeg ut alle videoer fra treningene mine på min instagram!

Krysser fingrene for at hamstringen har roet seg til i morgen, for da står blandt annet burpees og sumo-deadlift på planen!

Hva har dere trent idag?

New in!

Denne jakka fra Nike!

Tights fra Nike!

Var et kjempefint sett, og veldig behagelig!

Kort tights fra Nike! Har veldig mange allerede men greit å ha en helt svart en.

Denne buksa fra Craft!

Ble slengt med en trepakning sokker også! Rett og slett fordi sokkene hadde søte farger.

Jeg har også trent idag. Dessverre var det masse bein og jeg er dritstøl etter i går. I morgen skjer en av to ting; jeg kommer meg ikke ut av senga eller så er jeg plutselig ikke støl i det heletatt.

Trening 300816

Idag begynte jeg med første økt av et treningsopplegg for nybegynnere innen crossfit.

Vi begynte med 10x3 på Good Morning, Army Press, Back Squat og Strak Markløft. Kjennes godt at jeg ikke har trent Hamstring på ei stund, og blir nok sengeliggende i morgen!

Deretter kjørte vi en 15minutters EMOM med 1 power-snatch i minuttet. Det hører kanskje lite ut med 1 repetisjon i minuttet - og det var jo egentlig det også, men siden både jeg og Kalle har hatt problem med skuldra lenge, og det var første gang han prøvde power-snatch så holdt det faktisk i massevis!

Det var så deilig å snatche idag, og jeg følte allerede nå at jeg hadde mye bedre kontroll enn på Lørdag.

Vi kjørte back squat som dette;
3x60%, 3x70%, 3x80% og 1x90% av max, kjente det var helt greit at min max er på 100kg slik at det ikke akkurat ble rakettforskning å regne om til kg fra prosentene!

Jeg testa jo 90kg på Lørdag også, men da hadde jeg ikke sjans. Klarte ikke å bremse på tur ned og havna under stanga to ganger før jeg måtte gi meg, så veldig fornøyd med at jeg klarte det idag!

Økta skulle egentlig avsluttes med 75 power snatch på tid, men siden ingen av oss har helt optimale skuldre enda (pluss at jeg skulle på jobb) så ble det avlyst.

Jeg håper virkelig jeg får fremgang innen crossfit med denne treningsplanen. Det er konkurranse på Maxpulse i Trondheim i slutten av september, og hvis jeg kjenner at formen har økt frem til da så vurderer jeg faktisk å ta ut ferie de dagene konkurransen pågår - så fremt jeg og Andreas finner en person til å ha på laget vårt. Lagene består av 2 menn og ei dame så vi mangler 1, men jeg tror jeg vet hvem vi eventuelt skal be med oss!

Bildene er veldig utydelige fordi de er screenshotta fra videoer som jeg legger ut på instagram! ( Gunnhildresell )

Nå skal jeg jobbe et siste skift før jeg har fri i hele fem dager!

Oppdatering mål 2016!

Da er 2/3 av året gått, så da er det på tide å gå gjennom målene jeg satt meg i starten av året!

Mål #1 - OHS 40kg!
Sist jeg prøvde tror jeg at jeg brukte bare stang eller stang + 10kg. Om jeg klarer 40kg skal jeg prøve å teste kommende uke! Må bare la rygg og bein hvile seg litt først!

Mål #2 - Markløft 120kg!
Det at jeg satt 120kg som halvårsmål viser virkelig hvor optimistisk jeg er.. Jeg har tatt 100kg, så 120kg innen årets slutt skal jeg nok få til, neste år får jeg huske at ting tar tid og 40kg økning i en øvelse på 6mnd er relativt brutalt..

Mål #3 - Frontbøy 80kg - Russian squat program!
Russian squat program har jeg ikke gjort, og hvis jeg skal gjøre det blir det ikke før høst/vinter, men når det kommer til vekt-målet så er jeg veldig nære! Jeg skrev 60-80kg og jeg ser på et notat på mobilen at siste registrerte økt med frontbøy var på 60kg (fire repitisjoner). Om jeg ender opp med å ta Russian squat program vil bare tiden vise. Jeg har tross alt nådd målet her og jeg har så mye annet jeg ønsker å trene, så vi får se.

Mål #4 - Kosthold - 6ukersplan - 78kg!
Planen ble gjennomført og vel så det! Jeg holder vekten stabilt rundt 78kg men har vert litt mer over enn under siste tiden, så har strammet inn litt igjen! Har vert flink de siste dagene og takket nei til godteri, brus og usunn mat. Holder meg til knekkebrød, frukt og kesam på jobb og spiser vanlig husmannskost til middag.

Mål #5 - Fysioterapi!
Denne vet jeg ikke om jeg fikk til, men skuldra mi er jo bra igjen, og jeg varmer opp på en skånsom måte om det  ikke er med strikk. Tennisball-treningen har jeg lenge tenkt på å begynne med igjen men det er litt vanskelig når hunden blir helt vill hvis han ser meg med den.

Mål #6 - Husmor!
Hell yes. Jeg har blitt mye flinkere enn jeg var. Å holde ting ryddig er mye enklere nå enn før! Alt har en fast plass, og siden vaskemaskinen er i andre etasje glemmer jeg aldri å sette på maskin så fort som jeg har ei full korg. Det har virkelig bedret seg!

Mål #7 - Lese mer - spille mindre!
Done and done! Jeg skulle riktig nok ha lest GoT bøkene men har fokusert mer på Harry Potter den siste tiden så jeg står fremdeles fast på bok 3 i GoT serien. Det å kutte ned på spilling har jeg også klart! Jeg har faktisk ikke slått på x-boxen etter vi flyttet. Tror faktisk ikke jeg har spilt x-box siden april heller.

Mål #8 - Tøying - spagaten!
Denne irriterer meg fordi jeg er faktisk veldig flink å tøye, men jeg kommer meg fremdeles ikke lengre ned i spagaten enn jeg gjorde for et halvår siden. Jeg har ikke sjans til å strekke ut foten på Pistol squat heller. Skuldrene er overmobile og er mykere i magen og fremside lår enn noen andre jeg vet om så det er bare bakside lår som er problemområde. Derfor må jeg bare fokusere på dette området fremover. Hamstring-terror de neste fire mnd og spagat på nyttårsaften, woop.

Mål #9 - Pistol Squat!
Done!
Jeg tok faktisk en del i går på photoshooten for Treningsshop! Jeg sleit mer med høyre fot, men det var balansen som ikke var helt med i tillegg til at jeg sto på en forholdsvis ustødig flate. Jeg regner derfor dette målet som ferdig!

Mål #10 - pull up -Push up!
Målet var å ta pull-up uten strikk og push-up uten å ha knærne i gulvet. Målet sto i parantes fordi jeg fremdeles hadde mye problem med skuldra på denne tiden, men så lenge jeg ikke pusher den for hardt nå fremover så tror jeg at den er gull. Jeg klarer derimot ingen av disse enda. Eller, jeg tok jo et par strake push-up men jeg vet ikke om den teller siden jeg sto så bredt med beina men jeg skal uansett fortsette å trene på dette. Pull-up er "work in progress". Jeg vet likevel ikke om det er håp før året er omme. Etter jeg begynte å trene en del på dette (ca to måneder) har jeg fått synlige ryggmuskler, men jeg føler ikke progresjon likevel. Jeg tar fremdeles 'bare' 40-50kg i nedtrekk, og før jeg klarer det dobbelte så klarer jeg jo logisk nok ikke løfte meg selv heller. Som jeg skrev så er 40kg økning i en hvilken som helst øvelse ganske mye, så jeg vil ikke ha for høye håp.

Dette var de originale målene, og allerede i Februar satte jeg opp flere mål.

Mål #11 - Nå årets målvekt allerede i mars!
Denne tror jeg ganske sikkert at jeg klarte men aner ikke dato nei. Det tok ikke lang tid å bli 78kg, men etter det gikk det tregere og tregere. Var vel 76 på det aller letteste men de kiloene kom tilbake så fort at jeg fikk whiplash.

Mål #12 - Løpe 3 ganger i uka!
Jeg vet jeg klarte denne i en periode, men jeg ble jo lei og fokuse sklei mer over på fjellturer etter sommeren begynte skikkelig. Jeg skal huske å ikke ha så jævlig spesifikke mål fra nå av, orker da ikke å løpe 3 ganger i uken i et helt år! Jeez.

Mål # 13 - Jobbe med kjernemusklaturen!
Har vert flink å inkludere kjernetrening på ihvertfall 80% av alle treningsøkter det siste kvartalet! Jeg har aldri vert sterkere i kjernen enn nå! Før sleit jeg med 20 sekunder planke liksom, nå elsker jeg 50-40-30-20-10 økta (50 sit-up og 50sek planke ned til 10). Jeg begynte å trene mage veldig mye etter jeg fikk høre at svakere mage enn rygg kunne være grunnen til at jeg har så mye svai i ryggen min.

Det var da altså målene for i år! Det jeg må jobbe mere med er altså markløft, det kan jo være håp for 120 før nyttår. Jeg må også teste max på OHS og Frontbøy for å finne ut om jeg har nådd de eller ikke, uansett er begge disse mye med på treningene mine så å nå de i år skal ikke være et problem. Push-up og Pull-up jobber jeg jo med ukentlig så det får bare ta tiden det tar, og hvis jeg finner igjen tennisballen skal jeg legge den hvor jeg ser den slik at jeg husker å gjøre den øvelsen fysioterapauten viste meg!

Jeg kommer til å lage et eget innlegg for nye mål jeg ønsker å sette for de siste 3 månedene av året (inkludert de gamle jeg ikke har nådd).

 

Vikings

//Dette innlegget handler ikke om serien 'vikings' til tross for at bildene er derfra.


Jeg har bestemt meg hva som blir mitt første syprosjekt på det nye hobbyrommet! Vikingkostyme.

Jeg har lenge hatt lyst på et, men aldri kommet så langt at jeg i det heletatt har fått begynt. Jeg tenker at det må være mye godt klær av lin, eller ull. Siden lin er mye billigere (og jeg hadde dødd av heteslag i en ulltunika) er det nok det jeg kommer til å gå for. Jeg ønsker også at det skal være så realistisk som mulig. Det betyr at jeg ikke kommer til å lage hjelm med horn på, for å si det sånn. Klærne i serien vikings har gitt mye inspirasjon, men de er litt urealistiske, selv om de er skamkule.


For det første hadde de hverken gummisåler eller stålspenner på skoene sine, for det andre er det veldig mye mønster på klærne av lær, og vikinger var ikke så forfengelige av seg at jeg tror det var vanlig hos krigere (men det er veldig vanskelig å finne stoff om akkurat dette). Annet enn det kommer jeg nok til å bortimot kopiere dette antrekket!

Så det jeg tror jeg skal gå for er lin i to ulike farger. En til overdel og en til bukse. Jeg vil også trenge lær for å lage 'rustning' og sko. Jeg fant faktisk litt info om hvordan skoene så ut, og de var laget av myk lær og var på ingen måte utsmykket, likevell blir det nok det vanskeligste å få til da det meste må håndsyes.

Jeg synes overdelen her er veldig stilig, i tillegg til at det skal være overkommelig å få til. Lær-rustningen blir sikkert litt arbeid å få til, men jeg har allerede en del av de tingene jeg trenger for å skulle få det til. Når det kommer til buksa kommer jeg bare til å bruke en av slim-fit haremsbuksene mine som mal, og ha høyt liv med snøring. Om jeg kjører på med brynje eller ikke har jeg ingen anelse om enda. Brynje er utrolig dyrt hvis man skal bestille som metersvare, og å lage det, vel.. bare nei.

Anyhorse, jeg bare måtte skrive om det fordi jeg gleder meg sånn! Jeg er skikkelig gira på dette prosjektet og har "utforsket" en del for å gjøre det skikkelig bra. Så nå står det bare igjen å faktisk fullføre! Kanskje jeg faktisk får gjort det nå som jeg publiserer om det også. Jeg har veldig lyst å ha det på meg på Halloween, så det gir meg 2mnd å fullføre på! Jeg må virkelig få fart på sakene...
 

Ignorance is bliss!

Dette er et av mine favorittordtak. "Uvitenhet er lykke" er det da oversatt, og det stemmer veldig bra.

Jeg har som en regel å holde meg unna nyheter, om det er på tv, radio eller i avisa. Nyheter har for vane å gi meg en av tre følelser; Sint, trist eller redd. Tre følelser jeg virkelig ikke ønsker å føle. Det er jo også et ordtak at "det du vet, har du godt av!" men det trenger heller ikke å stemme. Jeg hadde ihvertfall ikke godt av å finne ut at mennesker svelger x antall edderkopper i søvne hvert år, og det er bare et av mange eksempler.

Dessverre, til tross for at jeg virkelig prøver hardt å unngå nyhetene så kommer jeg naturligvis innom de av og til - sånn som idag. Jeg hørte på P4 mens jeg kjørte kran, og hver halvtime eller noe så kjører de jo "nyheter" (Jeg bruker hermetegn for når de har fortalt akkurat det samme for tredje gang er det faktisk ikke nyheter lengre, det ligger tross alt i ordet at det skal være nytt).

På disse nyhetene fikk jeg i all hovedsak høre om 5 ulike ting.. For eksempel at alle langrennsutøverne må gå gjennom grundig sjekk fordi èn utøver brukte astmamedisin (og det var vel ikke langrenn engang!?) Jeg fikk også vite at en mann har voldtatt kona si med en gjenstand og sagt han ønsket å filme det og vise det til folk. Det som likevel virket som var den verste gjerningen var at han hadde brutt besøksforbudet. Jaja, sånn kan det gå. Neste sak jeg fanget opp var at saken til ABB (Jeg nekter å skrive navnet hans) ble anket til januar. I min mening kan den ankes til 2045 når saken er en klage på behandlingen han får i fengselet. Det er vist inhumane forhold. Jeg hørte naturligvis om alle de som døde i Italia, men ikke helt fanget opp hva som skjedde (?) Den siste saken jeg bet meg merke til var at 1/4 av ungdom i Oslo på utesteder er dopet, men da tenker jeg; er det så jævla rart!?

Når Idrettsutøvere må gjennomgå store tester på grunn av en manns pustevansker og folk voldtar andre med gjenstander. Når Norges store terrorist får støtte (til tross for ankingen) fordi han blir behandlet 'inhumant' - ja da er det ikke rart at ungdom doper seg. èn dag av livet mitt har jeg hørt på nyhetene, og selv jeg får lyst til å forlate virkeligheten for en stund.

Jeg er sikkert uviten, jeg er vel i enkelte sine øyne dum, men jeg tar den. Jeg kan med glede ta mot å bli kalt dum, uviten eller egoistisk så lenge som at jeg slipper å vite hvor ødelagt verden er. Dere kan få alt, krig, naturkatastrofer, voldtekter og nye sykdommer - ta de, så tar jeg alle de andre nyhetene. Jeg vil veldig gjerne høre om venneparet som har bestemt seg for å gifte seg. Jeg vil høre om din nye leilighet, eller det at du endelig har blitt gravid. Gi meg alle de gode, hærlige og gledelige nyhetene og la meg for guds skyld slippe all dritten som foregår i verden. Jeg har ikke kapasitet til å ta inn alt det negative, å ihvertfall ikke til å skulle engasjere meg i det.

Siste innkjøp!

Siden det ble en slags rundtur på et par crossfitsenter fra mandag av så ble det også litt shopping, her er noen av mine siste innkjøp!

Jeg må si at jeg elsker disse skoene! For det førsteer fargene helt etter min smak, de har hærlig form og sjekk den tykke sålen! Ja jeg blir riktig nok 180cm høy i de men de er ufattelig komfortable!

Denne nydelige Vanucci jakken var et must å kjøpe. Ja jeg gar nok jakker og ja jeg burde spare mest mulig til å betale ned møblene som kommer i uke 36, men hallo, se på den! Dessuten var det 70% avslag, og hvem klarer vel å si nei til det?

Nok et must-buy! Jeg er barnslig av natur og ikke minst en gadget-nerd så denne måtte jeg ha! Kontrollen er ca 4cm brei pg plugges rett i tv'n. Virkelig noe jeg ser frem til å ta i bruk!

Kakeform, formet som en borg. Trenger jeg si mer?

Diverse "krimskrams"! Støttetape og K-tape får jeg aldri nok av, samme med tåsokker! Q-tip beholderen er overraskende lite praktisk, men ser bedre ut enn de plastikkeskene de kommer i.

Kanskje det beste kjøpet; opphengstreet! Jeg var negativ første gang jeg og andreas så på den, men "it grew on me" - pun intended.

Vi skal skru inn skuffeknotter på de tykkeste 'grenene' for å øke opphengsmulighetene også! Jeg elsker den!

Vel, det var det, mine siste innkjøp! Nå må jeg sove, for i morgen starter jeg på formiddagsspreng. Opp og stå klokka 05:00. I love it!

Crossfitferie!

Hei og hå!

Idag er jeg og kjæresten på vår "crossfit rundtur". Vi startet med å kjøre til Kristiansund på mandagen og deltok på en WOD på crossfitsenteret der. Slik var oppsettet:

Første del av oppvarmingen var 'pizzaen' eller hva det ble kalt. Alle holdte en ab-mat flatt i hånden og skulle slå den ut av de andre sin hånd. Mistet man matta måtte man ta 3 burpee.

Deretter hadde vi burgener warm-up med kosteskaft (google it) og til slutt en hold øvelse med stang hvor vi jobbet og gradvis fra gulvet og opp til utstrakt posisjon.

Første del av økta var 1 x High-hang snatch (fra utstrekt posisjon), 1 x Snatch (fra gulv) og en Over head squat med stanga over hodet. Vi kjørte 1 runde per minutt i 20minutter slik at det logisk nok ble 20reps av hver øvelse.

Siste øvelse, som da var døden, var en slags emom bare med 3min istedenfor 1min.

Første 3min - 3 pull-up 6-push-up 9 squat - 3 runder. Så hvert 3 min økte man med 1 pull-up 2 push-up og 3 squat. Jeg kom vel til 'runde 3' før jeg måtte kutte ned til 2 runder hvert tredje minutt - og da klarte jeg bare 1 runde før det stoppet seg. Selv på knærne klarte jeg ikke å tvinge frem en push-up, uansett hvor skalert jeg hadde gjort den.

Godt fornøyd med økta selv om jeg var helt ødelagt.

Deretter dro vi til hytta og overnattet der før vi kjørte til Trondheim. Det ble shopping og besøk til både min bror og Tora i tillegg til et besøk innom Crossfit Maxpulse. Den eneste timen som var ledig var 'Box Gym', og selv om ingen av oss er noe særlig godt innført i boxing måtte vi teste!

Oppvarming var 7.5min spinning og 7.5min roing.

Resten av timen er litt vanskelig å forklare men jeg kan prøve. Det var lag på 3 og 3 som delte på boxesekker, 2 slo og sistemann holdt fast sekken. Det var vel sekvenser på 1 min før vi rullerte og bytta på hvem som holdt fast sekken og hvem som slo. Deretter var det en slags sirkeltrening med 5 øvelser. Raske slag, trege harde slag, front-spark, sidespark og sparring med coachen. Det var også et par øvelser til med sit-up, slag, sprint og push ups. Vi avsluttet med sparring som er helt forferdelig tungt fordi man står og hopper fra fot til fot hele tiden i tillegg til å slå motstander og prøve å ikke bli slått. Det var overraskende moro og ei helt rå cardio-økt.

For å si det slik kjentes det godt at kondisen har blitt bedre siden vi ble kurset i boksing for et år siden, for da var det like før jeg døde før vi var halvveis.

I går var det litt vanskeligere å se glad  og fornøyd ut for jeg var fullstendig utslitt. Vi kjørte tilbake til hytta på Halsa seint i gårkveld og sovna omtrent før vi traff senga.

Idag er siste dagen av 'treningsferien' og vi skal tilbake til Crossfit kristiansund og delta på en tabata! Jeg gleder meg naturligvis til å trene, men det skal bli utrolig godt å ha en eller to fridager etter dette, for skuldrene mine klarer nok ikke mer enn dagens trening. Har ikke vert så støl i skuldre siden 2015, det er jeg helt sikker på.

Ønsk meg lykke til idag da!

Min aller første push-up!

Push-ups har alltid vert min store svakhet. Da jeg gikk skole i Molde hadde vi en test hvor man skulle ta så mange man klarte på ett minutt. Jentene fikk ta de på knærne, og likevel klarte jeg ikke èn.

Da jeg begynte på kettlebell I 2014 var pushups en del av oppvarminga, og jeg klarte fremdeles ikke EN push-ups. Jeg er usikker på hvor lang tid det egentlig tok før jeg klarte å ta de mens jeg sto på knærne, men det tok på tiden. Jeg vet det høres rart ut, alle får vel til push-ups? Ihvertfall de som trener daglig?? Dessverre ikke, og det har plaget meg lenge.

I 2015 skulle gjengen på en konkurranse I Kristiansund. Ene kravet var nettop dette. På et lag av 3 skulle 60 push-ups fordeles, og de matte gjøres med strak kropp. Jeg prøvde. Jeg øvde og øvde, men det var ikke nok tid. Jeg klarte ikke èn. Skuldra mi var heller ikke helt bra på denne tiden så jeg bestemte meg for å gi opp, men I den siste tiden har jeg prøvd til igjen.

Jeg har over en periode på et par uker sluppet meg ned på gulvet, stått I ferdigstilling og tatt halvveies push-ups. Da altså gått så langt ned som jeg har klart og opp igjen. Det bruker ofte å svikte etter 15-20cm (ja jeg har veldig lange armer). Jeg har gjort dette et par ganger om dagen, men likevel ikke følt stor fremgang.

For et par kvelder siden bestemte jeg for å teste noe. Jeg prøvde å endre benstillingen. Istedenfor å ha de klistret inntil hverandre spredte jeg de ganske mye. Jeg tenkte det ville gi stabilitet, og det gjorde de. Jeg kom meg helt ned, og opp igjen! Jeg vet ikke om denne formen ville vert godkjent i en konkurranse, naturligvis, men endelig føles drømmen om å kunne ta strake pushups innen rekkevidde! Jeg er utrolig glad for dette, og nå skal jeg jobbe enda hardere for å komme helt i mål!

Det viktigste er helt klart å ikke gi opp når man ønsker noe! Det eneste som fungerer er naturligvis å trene, og det skal jeg fortsette med til den dagen jeg dør!

 

Hobbyrommet er ferdig!

Etter noen uker står nå endelig hobbyrommet ferdig!

Her skal jeg da kose meg med lesing, tegning og negledesign! Etterhvert satser jeg på at jeg får bynt så smått med klesdesign også, men det vil tiden vise!

Pulten malte jeg selv fra trehvit til hvit med striper! Jeg har jo skrevet et eget innlegg på hvordan jeg gjorde det så sjekk det ut! Jeg kjøpte også diamantformede knotter til skuffene som egentlig var prikken over i'en.

De fleste beholderne har jeg også malt selv. Noen av de er faktisk gamle saus og peanøttsmør-glass!

Rommet er også fyllt med bilder av de jeg er mest glad i, og gode minner!

Det eneste jeg har tatt i bruk så langt er vel kosehjørnet mitt - hvor jeg satt og leste mesteparten av "the cursed child".

Det er jo egentlig ei seng, så jeg måtte jo bare peise på med puter (deriblant de to hotellputene) for å få det mest mulig som en sofa. Men den kan fremdeles brukes som ei seng, som er veldig greit om vi får besøk som trenger overnatting!

Det siste jeg vil vise frem er min nydelige cleo vase!


I den har jeg 20 fasan-fjær som jeg bestilte på nett! Jeg bare elsker fjær! (Ikke uten grunn jeg har en tattovert på meg).

Nå skal jeg ligge rett ut og nyte sola frem til jobb klokka 14! Ha en nydelig og solfyllt dag allesammen!


//Må innrømme jeg ikke er i nærheten av så brun som på bildet. Jeg er nærmere "off-white" faktisk.

#diy #interiør #treningsblogg

Vektreduksjon var livssviktig.

Alle som har lest et blogginnlegg om trening, vektreduksjon og kostholdsregulering har nok kommet over den lille 'talen' i slutten av innlegget. Ja selv jeg har skrevet den lille talen opptil flere ganger. Den går ca slik; "Vekta er ikke så viktig så lenge man er aktiv og frisk." "Litt fett på kroppen er bare sunt!" "Muskler veier mer enn fett, så det er normalt å legge på seg når man trener!". Dere skjønner regla. Dessverre kan ikke disse fornuftige kommentarene tilføres alle tilfeller. Ihvertfall ikke i mitt.

Dette er meg for ganske nøyaktig et år siden.

Jeg smiler og har en 'tommel-opp', men er på ingen måte lykkelig her. Få timer tidligere sto jeg gråtkvalt på innveiingen, og så at jeg var like tung som min nesten 10cm høyere kjæreste. Å veie det samme som kjæresten, eller noen andre for den saks skyld var ikke det som var mest skremmelde, det var tallet som skremte meg. Et år før dette hadde jeg sverget på å aldri bli tyngre enn 80kg igjen. Desember året før var jeg 80 blankt på innveing før NM i kettlebell, og her var jeg nesten 88kg tung. Si hva faen dere vil om at vekt er bare et tall, og ikke spiller noen rolle, men det var ikke 8kg muskler som hadde lagt seg på hoftene for å si det sånn!

Etter dette gikk det opp for meg hva jeg hadde gjort mot kroppen min de foregående 8 månedene. Alt jeg jobbet så utrolig hardt for i 2014 var 'ruinert', og jeg betalte prisen for vektøkningen.

Omtrent 20 dager etter dette skulle vi i et selskap, og jeg hadde kjøpt inn mange kjoler i det jeg trodde var min klesstørrelse. Vi var tosammen om å prøve å få de på, men vi hadde ikke sjangs. Jeg var for tjukk til samtlige av kjolene mine, både nye og gamle. Jeg satt i en haug av for små kjoler og hylgrein, rett og slett. Jeg var knust.

Dette var heller ikke siste gang noe lignende skjedde. Andreas var så heldig som til stadighet  fant meg foran speilet, hvor jeg sto og grein og studerte alle mine feil. Jeg var helt ødelagt, både fysisk og psykisk. Jeg hadde latt meg selv forfalle så mye at jeg ikke så mål på hvor jeg skulle begynne å reparere skadene.

Hvordan jeg gjorde det er egentlig irellevant til historien her, men å gå ned i vekt var omtrent livsviktig for meg. Jeg er per dags dato ti kilo lettere enn på bildet over. Jeg er langt fra fornøyd og vil alltid komme til å jobbe med kroppen, men jeg er lykkelig. Jeg gråter ikke foran speilet lengre heller, så er det sagt. Istedenfor å se på meg selv med forakt, så ser jeg på meg selv med nysgjerrighet nå. "Akkurat her kommer det til å dukke opp en muskel hvis jeg blir litt slankere" er en favoritt. Jeg vet at det går an. At vektreduksjon ikke er en myte, og jeg har faktisk alt jeg trenger for å kunne gå ned mer i vekt, og selvfølgelig å holde meg nede.

Jeg har sluppet tøylene veldig mye i det siste. Jeg har slappet mer av og er ikke så strukturert eller nøye når det kommer til mat, men jeg er klar igjen. Etter dette bildet dukket opp på profilen har en glød sprunget frem i meg. Jeg må holde koken. Jeg må skjerpe inn før alt sklir ut slik det gjorde året før. Jeg kan bare ikke havne i den situasjonen hvor jeg blir uvel av eget utseende.

Å gå ned i vekt er ikke noe vi gjør for å gjøre andre fornøyde skjønner dere. Jeg slanker meg ikke for at folk rundt meg skal si "Wow du ser bra ut!" eller at kjæresten skal synes jeg ser bedre ut. Jeg ønsker å gå ned i vekt og holde meg nede for å ikke måtte havne i en situasjon som den jeg var i for et år siden, hvor jeg hatet alt med meg selv, og var deprimert. Jeg vil ikke måtte begynne på nytt, og jeg vil aldri, aldri se ut som jeg gjorde på dette bildet.

Long time no see!

Dette blir bare en liten (stor) update på hva jeg har gjort siden siste innlegg!

Forrige Onsdag hadde jeg min første time tilbake som instruktør etter sommeren! Da sto Tabata på planen og det var egentlig veldig deilig å være tilbake selv om det naturligvis har vert godt med ekstra fritid på kveldene og en ting mindre å tenke på.

På Fredag fikk jeg hilst på Fredrik, verdens skjønneste baby! Kalle og Kristina's lille arving, og uansett hvor gjerne jeg skulle vist dere bilde av han så velger jeg å ikke gjøre det fordi det (i min personlige mening) brudd på personlige rettigheter eller hva jeg skal kalle det. Bare foreldre har egentlig rett til å publisere bilder av sitt eget barn. I min mening ja vel og merke. Uansett!

Lørdag var jeg og Andreas i Trondheim på shopping. Det ble noen bagger med småting, lamper og kjøkkenutstyr fra Ikea. Vi fikk også fler bæreposer fra Rusta med blandt annet gardiner og enda flere lamper! Bilder av innkjøpene kommer i eget innlegg når jeg roter meg til å ta bilder!

Jeg var naturligvis på New Yorker og fant meg 20 klesplagg, men klarte å legge tilbake alle plagg jeg hadde fra før av (altså, kategorisert i singlet, shorts osv) og endte med tre plagg jeg ikke har lignende av. En singletkjole som nådde meg midt på leggen, en cardigan på samme lengde og ei grå (charcoal) dressjakke i stretchstoff! Har leita lenge etter noe å kunne ha på i tillegg til en finere kjole som ikke er ullkåpe. Ikke enkelt å komme over må jeg si for har leita i mange år!

Vi var også så heldige å få i oppdrag å finne bodyer og sparkebukse til Fredrik som var utrolig nok veldig koselig! Jeg har aldri vert en av de som 'smelter' når jeg ser babyklær, men jeg gjorde egentlig det når jeg viste hvem som skulle ha klærne!

Søndagen gikk mye godt med på fjelltur! Vi gikk vel innom 3 ulike poster på en rundtur over Stortuva 1030moh! En helt nydelig fjelltur, med fantastisk utsikt så fort tåka letta. Eneste negative var at etter jeg kasta alle klærne vi brukte på turen, så havna det en flått på armen min. Kjente at det kilte rundt albuehøyde og der drev den å gikk søndagstur på armen min. Plukka den av (før den fikk satt seg) og spidda den kjentatte ganger med ei nål før jeg kasta den i do. Jeg er veldig makaber når det kommer til å drepe flått for jeg hater de krypa der så sykt. Don't judge.

I går var en lite produktiv dag egentlig. Alt jeg gjorde var å være med mamma slik at jeg fikk meg innflytningsgave (et strykjern), var en snartur på besøk hos mormor og avslutta dagen på Impulse med en ekstremt lite produktiv treningsøkt. Fikk ingen inspirasjon eller glød til å gjøre noe fornuftig, så var bare en liten air-squat/sit-up wod, roing, ellipse og nedtrekk. Ble bare rot!

Dagen idag har på en annen side vert en av de dagene jeg ikke kan få nok av!

Det må nevnes at det var en litt "rusten" start på dagen da jeg voknet allerede 7, og la meg til å sove igjen etter å bladd gjennom facebook, instagram og sånn et par ganger. Det skulle jeg aldrk gjort for det fører ALLTID til søvnparalyse. 3 ganger 'voknet' jeg uten å faktisk vokne. Helt forferdelig. Men nok om det!

Da jeg faktisk vokna hoppa jeg rett ut av senga, spiste frokost og begynte med husarbeid men jeg så på tvserie. Jeg fikk vasket og hengt ut alt av klær, og bretta så og si alt som var tørt. Det er utrolig givende å få gjort unna så mye husarbeid på noen timer, mens man egentlig føler man slapper av! Litt før 14 inviterte Frank meg på joggetur, og vi endte opp på en sti jeg aldri har vert før. Jeg tror det ble en veldig bra - og ganske lang tur selv om det naturligvis var i pratetempo! Det finnes ingen bedre terapi enn å gå eller løpe i naturen og prate!

Etter løpeturen dro jeg direkte i dusjen og skrubbet meg med kjøkkensvamp (flåttpanikk) så dro jeg og Andreas ut og spiste middag på Timian! Etter det var det "straka vegen" i bursdag til mitt første fadderbarn, Carina! For ei hærlig og ikke minst sosial jente det er! Gratulerer igjen! (Ikke at jeg forventer at hun eller noen femåringer leser bloggen min akkurat.. haha)

Turen gikk derifra rett på Impulse for jeg skulle ha Stretching-time, og etter den var det møte med alle Impulse-ansatte, og til slutt tok vi bilder for å ha på ansattprofilene våres! Så det har gått i ett hele dagen egentlig, og det elsker jeg! Det kan bli litt mye noen ganger, og jeg har en og annen sint utblåsning om at "jag aldri får slappet av" men da skal jeg virkelig ha en dårlig dag, for dette er livet jeg har valgt og elsker. Det finnes ikke noe bedre enn de dagene som er helt fulle av planer og trening!

Så det var det egentlig! Det er i grunn det jeg har bedrevet med den siste tiden. Litt lite trening etter min smak men det blir bedre nå som vi får en liten periode med sol igjen. Det finnes ikke noen energidrikke som gir like mye energi som litt sol på kroppen!

500m test.

Her om dagen testa jeg 500m roing, og det var helt forferdelig. Jeg hadde så vondt i lungene og hals og sjel. Resultatet føler jeg heller ikke akkurat noe særlig om, men det er første gang jeg testa så får bare ta det som det er.

Etter roinga ble det litt knoting med nedrekk, fattige forsøk på pull-up (men strikka var for slappe til at de var noe hjelp) og avslutta med clean and jerk med stang. Video finnes på min instagram!

Jeg må jobbe med sluttstillingen på jerken, for jeg har den jævla kettlebellstillinga hvor jeg er veldig foroverlent og ikke rett opp og ned.

Men det er bare en ting å gjøre og det er å øve til det sitter!

The cursed child.

Jeg ønsker på ingen måte å spoile boka for noen, men dette skal dere vite; den er verdt å lese. Til tross for at det rett og slett er et manus til et skuespill og noe spesielt å lese på den måten, så levde jeg meg fullstendig inn i historien. Boka var utlest på 5 dager hvor jeg i 3 av dagene var på hytta og boka lå igjen hjemme, så det var intens lesing.

Kjør på; kjøp den, les den, elsk den!

Innkjøp 060816

Idag fikk jeg kjøpt massevis av greier til kontoret, og alt var perfekt!

Jeg viste jeg måtte ha en kontorstol, men hadde aldri i verden sett for meg å finne en som både var god og fin, og det beste, den var på salg til 600,-! Jeg måtte også naturligvis ha et saueskinn til å ha i stolen - og det fant jeg også til den nette sum av 199,-

Fant også et par ting til å ha i sofa/sengen! Det var mest for fargene, men pleddet var helt nydelig mykt! Må være angorra eller noe så deilig som det var!

Men det virkelig store funnet var hotellputene fra Jysk! 2 puter på 100x70cm for 500,-!

Jeg er kjempefornøyd med alt jeg fikk, og jeg synes virkelig det ikke var dyrt!

Endte også opp med å kjøpe en enkelt trebokstav. Viste ikke om jeg skulle gå for egen forbokstav eller Andreas sin, men det ble hans sin!

Nå gleder jeg meg helt sykt til å få opp putene og alt det andre! Jeg tror det blir helt nydelig når det er ferdig!

Håper aller har en flott lørdag så langt! Kos dere resten av helga!

WOD 05/08

Da skal jeg fortelle at jeg har hatt ei rå treningsøkt! Vi er jo som sagt på hytta, så vi kjørte til Kristiansund rundt halv 9, var fremme rundt halv 11 og dro på Crossfit Kristiansund og deltok på 11timen, som idag var en begynnertime (som ikke betyr det var slapt akkurat!)

Det var 3 etapper, en oppvarmingsdel, en hoveddel og intervallroing som avslutning!

Hoveddelen var helt rå. Jeg klarer ikke å ta strake pull-ups, så jeg brukte blått strikk som var mye hjelp. Resultatet fra rundene skrev vi opp på 'tavlene' våre.

De to første rundene brukte jeg et tynnere strikk så da ble de akkurat like, deretter klarte jeg å øke med 3 reps de siste tre rundene! Med tanke på at jeg egentlig ga alt hver runde er jeg fornøyd med at jeg klarte å øke i det heletatt!

Helt fantastisk økt, som vanlig! Etter treningen dro vi på shopping, og jeg fikk tak i alt jeg var på jakt etter! Skal lage eget innlegg om det senere med bilder av funnene!

#trening #wod

Juli i bilder!

 

Da har nok en måned kommet til sin ende, og til tross for at jeg egentlig føler meg relativt stillestående - så har jeg gjort mye!

På de nederste bildene er jeg tross alt opå Børsetkjerringa, som er en relativt stor tur (og helt nydelig)

Jeg har vert på to utdrikningslag og jeg har trent en del hard styrke! Jeg må innrømme at jeg har lagt ut svært lite bilder i forhold til normalt, men jeg har jo tross alt flyttet, og det tar nye tid skal jeg si dere!

Jeg er fornøyd med denne måneden også, men jeg håper at August bringer mye mer trening, nye PR's og ikke minst finere vær!

Oppdrag jenterom - Del 1!

Da er jeg godt i gang med hobbyrommet som skal være superjentete og i pastellfarger!

Første jeg har "gått til angrep på" er kontorpulten, som så slik ut;

Den har jeg malt hvit nå, men mangler det siste strøket før den er helt ferdig.  Jeg har også bestilt skuffeknotter som ser ut som diamanter!

Jeg følte likevel det manglet noe, så da ble det striper på skuffene, i pastellfarger!

Jeg gjorde det så enkelt som å male de helt hvite først, deretter limte jeg på maskeringsteip.

Det jeg gjorde for å få stripene helt paralelle og med rett mellomrom var å legge på den første teipbiten i den vinkelen jeg ville ha de, deretter legge teip over hele skuffen og fjerne annenhver for å få de med nøyaktig likt mellomrom.

Deretter blandet jeg på de fargene jeg ville ha! Jeg brukte ca 1dl hvit gulvmaling og bare en ert med rødt, blått og grønt i forskjellige kopper for å få riktig farge.

Så malte jeg bare mellom teipene! Jeg har ikke fjernet de enda fordi vi dro på hytta idag, men da er jeg ihvertfall helt sikker på at det er tørt til jeg kommer hjem på Søndag!

Gleder meg til å se resultatet!

Oppussing av hobbyrom!

Som jeg skrev I forrige innlegg har jeg fått meg et eget rom til kontor eller kanskje heller et hobbyrom. I tillegg kommer det fremdeles til å være tilgjengelig som gjesterom skulle det komme besøk langveisfra.

Jeg har tatt på meg å organisere og dekorere dette rommet. Jeg har gitt streng beskjed om at Andreas ikke får gå inn og se før jeg er ferdig, og han får heller ikke vite noe om hvordan jeg dekorerer det, men jeg kjenner han godt nok til å vite at han ikke kommer inn på bloggen for å snoke uansett!

Planen er å ha det hovedsakelig hvitt med en del innslag av pastellfarger, inspirerende quotes på veggene og massevis med bilder av meg og venner rundt om kring! Senga som er der inne er en standard 120cm rammemadrass, og denne skal jeg fikse opp som en sofa/lesekrok. Jeg kjøpte et rosa lappeteppe I går og la over og det ble kjempefint, så nå trenger jeg bare sånn ca 10 store puter å ha langs veggene!

Jeg har funnet mye inspirasjon for å få hjelp til å visualisere hvordan jeg skal få det best mulig!Jeg bare digger pelspledd/saueskinn!

Da jeg så denne tenkte jeg bare JA, jeg må ha myggnetting(?) over senga!


Jeg må også få tak I en slags kontorstol. Må bare bestemme meg for hva som er viktigst av comfort og stil, for det er ikke enkelt å skulle få begge!

Jeg begynte å male kontorpulten I går. Den blir naturligvis hvit, men jeg tenker å male skuffene på siden I 3 forskjellige farger! Det blir enten pastel blå, rosa og grønn, eller å bytte ut grønt med lilla. Men bare så det er sagt, til tross for bilde 3 her så er polkadotter helt uaktuelt! Haha!

Det er ihvertfall masse ideèr som svirrer for tiden, og så må jeg jo I tillegg få et system på alle tingene som skal være på dette rommet. Alt fra gavepapir til tapetkniver må jo få sin plass, og hvor jeg skal gjøre av all neglelakken har jeg virkelig ingen anelse om. Det blir ihvertfall spennende å se hvordan det hele ender opp! Jeg har jo ei trapp som skal males iløpet av snart også I kjelleren, så nå er det virkelig "haugen på"! Gleder meg til tiden fremover!

Interiør shopping!

Til tross for at vi har hatt hus før så har vi en del ting som mangler. Våre gamle gardiner passer ikke i det heletatt i den nye stua. Det meste av organiseringskoppene og slik som var på badet vårt var jo festet i vegg, så vi har jo hverken dokost, dorullholder eller tannkostkopp. Jeg har også vert så heldig å få et lite "kontor" i andre etasjen, og der trenger jeg jo pennholdere og slik, så nå er jeg "overalt" og ser etter aktuelle ting. Jeg må selvfølgelig kryssjekke med Andreas hva han tenker om de tingene jeg har funnet, men jeg har også lyst til å høre hva dere tenker!


Dette settet av Lene Bjerre er helt nydelig! Det finnes også i pastell-blå farge som er nesten umulig å finne noen plass! Dessverre blir det nesten 1000,- bare for disse tre tingene, og jeg har funnet mye større sett til under halve prisen, sånn som dette;Dette marmorsettet er også helt nydelig, men for øyeblikket er dokosten utsolgt, å da er det jo ikke et større sett (og ikke like fint) som det over.

Derimot dette settet er fullstendig, og helt greit utsendemessig!Det er veldig simpelt og kanskje noe kjedelig - men det er stilrent og man får mye for pengene! Dette settet finnes også i mange farger, så hvis vi har lyst å gå for noe freshere og mer spesielt så kan vi for eksempel kjøpe knæsjblått, eller kanskje grønt!

Dette er vel de mest aktuelle av de jeg har funnet, så gleder meg til å vise frem til Andreas!

Til hobbyrommet har jeg funnet mye stæsj, og jeg vurderer faktisk å gå for pastelfarger!Denne har jeg sykt lyst på, men den koster godt over 1000,- og ikke vet jeg hverken hvor jeg skulle hatt plass å henge den, eller hvordan de skal klare å frakte det helt fra tyskland og hit. Ser for meg en ganske brutal toll også.

Her er bare et par ting jeg fant i riktige farger som jeg faktisk kunne tenkt meg! Miniatyr søppelbøtte til papirrester og avklipte tråd og hyssingbiter, og da penneholderne ovenfor!

Hva synes dere?

100kg!

Gårsdagens økt besto av fire øvelser;
Markløft
Front squat
Thruster
Burpees

Vi kjørte Mark og Front på ca samme måte. Vi la på lett vekt og tok 10-15reps de første to rundene (med økning hver gang) og deretter kjørte så mange reps vi klarte opp til max. Jeg klarte 2 repetisjoner på 100kg i markløft, men det gikk på bekostning av teknikk så jeg ga meg mens leken var god.

Videoen av løftet finner dere på min instagram (gunnhildresell)!

Vi avslutta treningen med en WOD.
21-15-9 rep med thruster og burpees!

Da tar man altså 21 thruster, 21 burpee, 15 thruster osv dere skjønner tegninga!
Jeg brukte ganske nøyaktig 7min på den runden med 12.5kg på stanga. Neste gang skal jeg ta den med 15 og etter der 20. Målet må være 40kg da det er den vekta som er brukt på crossfit games, men det er langt fram i tid enda.

Idag er jeg så støl at jeg nesten synes litt synd i meg selv. Etter ei uke med bare flytting var det naturligvis helt nydelig å få trent litt, men det kjennes ut som noen har slått meg i korsryggen med et balltre idag.. Håper det gir seg fort!