Oppsummering Juni!

Tenker jeg bare fortsetter sånn jeg gjorde i Mai med å legge ut insta-bildene og summere opp hvordan måneden har gått!

I juni har jeg fortsatt vert på mange fjellturer. De største er nok Salsnebba, Flånebba og Hjelmen i Halsa. Det har nesten ikke vert styrketrening denne mnd på grunn av fjellturer og mye stress (kommer tilabke til hvorfor jeg stresser senere).

Formen min er nok bedre enn noen gang. Jeg virkelig føler meg sprek og sterk for tiden, og det er deilig å kjenne på! Jeg begynner også å bli mer komfortabel med hvordan jeg ser ut, selv om jeg veldig gjerne vil bli slankere og mer markert fremover, og det skal jeg bli også.

Ellers har det egentlig vert en kort måned. Tiden har gått veldig fort og det vil nok denne måneden gjøre også. Jeg grugleder meg til Juli, nettop fordi jeg vet at det blir mye stress, og bare med et knips av fingrene så er vi i August og den siste sommermåneden. Jeg hater når tiden går så fort, fordi jeg trives så godt med sånn jeg har det og vil ikke "miste" noe fordi tiden går så fort. Så langt i sommer har jeg vert flink til å gjøre det meste med tiden min, og det skal jeg fortsette med!

Byebye June - hello July!

Norska!

Det er jo faktisk allerede gått ei uke etter jeg var på denne turen, men jeg glemte bloggen helt denne helga - så her kommer bildene fra turen!

Det var egentlig en liten tur. På Stikk ut plakaten sto det 3 timer tur retur, men jeg og Frank brukte 28minutter opp og ca det samme ned (men vi gikk så hardt på at vi nesten ikke greide å prate på tur opp da).

Turen var helt nydelig, både fordi turen i seg selv var veldig behagelig og fin å gå - og fordi vi var superheldig med været. En tur som er verdt og ta, og som jeg tørr påstå at hele familien kan være med på, trent som utrent!

Jeg har også en veldig spennende nyhet som jeg gleder meg til å dele med dere, men det blir et eget innlegg  om den saken!

#stikkut #fjelltur #tur #trening

Måndlig formsjekk!

Idag kjørte jeg og Frank formsjekk igjen for femte gang i år! Som jeg skrev i går har vi sjekk hver måned den 20. Vi tar bilder fra alle sider (i noen lunde samme antrekk hver gang) og tar i hovedsak mål av 5 punkter.

Lår, legg, hofter/kjærlighetshåndtak, midje og rygg/bryst. Jeg har ikke målene foran meg, og er heller ikke gira på å legge ut de enda, men jeg har fordelt på disse 4 månedene gått ned 26cm og nesten 10kg! Jeg er veldig kritisk til egen kropp, og ser sjeldent noe positivt med meg selv - men jeg synes faktisk det er sykt kult at jeg har gått ned såppas! Dessverre så er det ikke bare "kult", for jeg er bittelitt frustrert. Jeg tenker jo selvfølgelig "YES!! Virkelige resultat!", men så kommer den kritiske stemmen inn "Tenk hva du kunne oppnådd om du ofret alle cheat-meals'a?".

Det er jo bare typisk meg å skulle ødelegge noe positivt med negative tanker. Tenker at jeg kunne gjort enda bedre. Jeg kunne hatt helt flat mage, eller markerte muskler på beina når jeg står vanlig. Jeg knuser egentlig selvtilitten min med slike tanker, men jeg tror også at det er disse slemme tankene som driver meg. Hver trening, hver kilo jeg går ned og hver cm som forsvinner så tenker jeg bare "Du kan bedre enn dette!!", så gjør jeg bedre neste gang. Det er kanskje ikke så dumt å være kritisk til meg selv, så sant det ikke går over stokk og stein. Jeg ønsker virkelig ikke en spise eller treningsforstyrrelse (Eller å dra på meg flere skader).

Når jeg likevel skriver om skader; Var jo på MR idag også, og da sto håndledd for tur! Jeg snakket jo med radiologen eller hva det kalles før jeg gikk inn og ut fra min forklaring så mente han at det kunne være "trange tilstander" som gjorde at jeg har vondt. Rett og slett at det er noe som ligger i klem. Jeg håper han har rett, for da er det en relativt grei sak å få løsnet opp!

Før jeg dro inn på MR rakk vi også både å gå på tur og shoppe litt, så det kommer ut bilder både fra tur og hva jeg kjøpte enten ikveld eller i morgen! Ikke at noen bryr seg med tanke på at jeg har knappe 5 besøkende på bloggen om dagen. Det er egentlig ikke noe bedre at jeg sitter her og skriver til meg selv enn de som prater med seg selv. Men igjen, det er tross alt mest for meg selv slik at jeg kan se tilbake på dette om et år - når jeg er tjukk igjen! #alwayspositive

#Formsjekk #trening #fitness

MR!

Idag tok jeg mine to første av 3 MR'er. Jeg må kjøre helt til Kristiansund for å ta MR (Som er ca 1,5 timer unna med bil) så det er litt irriterende å ikke få alle på samme dag, men jeg er så fornøyd med å endelig få svar at jeg ikke orket å krangle noe på det!

Idag tok de MR av nakken min og venstre skulder som har vert et problem lenge. Først tok de MR av nakken, så jeg måtte inn i trommelen med et slags "kammer" eller halvsirkel fra skuldrene og rundt hodet (Heldigvis ikke foran ansiktet slik som da jeg tok MR av hodet).
Så lå jeg jo der i ca 15minutter med klakking, banking og det som hørtes som en uferdig dubstep-sang rett inn i ørene. Deretter var det ut av trommelen, på med et annet kammer rundt skuldra, ei matte under armen og ei gelepute oppå armen (Sikkert bare for å holde den i ro) før jeg ble rullet inn igjen. Denne gangen var bedre da hørselvernet jeg fikk på blokkerte lyden mye mer enn den andre. I tillegg lå jeg på ei stor og myk pute, så jeg lå såppas behagelig at jeg bortimot sovna. Var nok 'borte' mellom hver gang jeg ble flyttet lengre inn i trommelen. Irriterende at jeg sovner lettere inne i en bråkete trommel med tvangstrøye på enn når jeg legger meg i ei stor og god seng om kvelden, men vi har vel alle våre laster.

Alt i alt jeg er relativt fornøyd med hvordan det gikk til tross for at jeg har klaustrofobi. Det hjelper jo at det er lys i trommelen, kjølig, og at det bare var overkroppen som var helt inne.

Mit dem Magnetresonanztomografen (MRT) Magnetom Spectra vergrößert Siemens Healthcare sein Produktportfolio im 3-Tesla-Bereich. Der neue Scanner zeichnet sich durch hervorragende Bildgebung und niedrigere Gesamtbetriebskosten im Vergleich zu herkömmlichen Geräten dieser Klasse aus. Mit einem sehr attraktiven Einstiegspreis erleichtert Magnetom Spectra Krankenhäusern und niedergelassenen Radiologen den Zugang zur 3-Tesla-Technologie. Deren Vorzüge sind exzellente Bildqualität und schnelle Untersuchungszeiten. Um diese Vorteile effizient nutzen zu können, ist der neue Scanner mit Technologien ausgestattet, die den Ablauf von MR-Untersuchungen vereinfachen. Erhältlich ist er ab der zweiten Jahreshälfte 2012. Die Verbreiterung der Angebotspalette an wirtschaftlichen Systemen ist Teil der Agenda 2013, einer Initiative von Siemens Healthcare zur Steigerung der Wettbewerbsfähigkeit.
With the introduction of the Magnetom Spectra magnetic resonance imaging (MRI) system, Siemens Healthcare is expanding its 3-tesla product portfolio. The new scanner is characterized by both, premium imaging and a reduced total cost of ownership (TCO) compared to common scanners in this product range. Due to Magnetom Spectra's very attractive price it eases access to the 3-tesla technology for hospitals and radiological institutes. Excellent image quality and fast scan times are the benefits of 3-tesla imaging technology. In order to use these advantages, the new scanner is equipped with technologies designed to ensure efficient and easy operation. It will be available on the market in the second half of 2012. The expanded offering of cost-optimized systems is part of Agenda 2013, an initiative of Siemens Healthcare aimed at bolstering its competitiveness.
Det er jo ikke akkurat romslig inne i trommelen (og jeg er ikke akkurat lita), så albuene mine ble jo dratt langs den delen som ikke beveger seg når jeg ble dyttet lengre inn. Nesten overrasket over at jeg ikke har skrubbsår etter all skuringen. Er ikke akkurat en superkoselig opplevelse, men jeg ville heller gjort dette hver uke resten av livet enn å ha problem i venstrearmen resten av livet, så får krysse fingrene for at de faktisk finner noe som kan fikses enn at det er et usynlig problem.

I morgen går turen tilbake til Medi 3 i Kristiansund for en (Forhåpentligvis) siste MR. Når de har tatt den er det ikke noe mer de kan ta MR av, for jeg tviler på at skulder, albue eller håndleddsproblemene mine kommer fra stortåa eller noe.. I tillegg er morgendagens legetime en del senere enn idag så vi rekker å shoppe litt før jeg skal inn! Frank var med idag og skal være med i morgen også, og det er kjekt! Vi skal også ta en formsjekk igjen i morgen tidlig, sånn som vi gjør rundt den 20'nd hver måned! Etter morgendagens-sjekk blir det ikke formsjekk igjen før om 5 uker på grunn av at vi har så motstridende skiftplan (enten så avløser jeg han eller omvendt).  

Nå er det 'back to work' frem til 22, så er det rett hjem og sove! Ha en flott mandagskveld!

Forvridd mentalitet!

Hodet mitt er helt skrudd. Hvordan jeg ser på kropp, både min egen og andres, er rett og slett avskyelig. Jeg trodde det var bare dumme tenåringen som ble påvirket av modeller med perfekte retusjerte kropper, men nei, jeg har blitt det jeg også.

Selv om jeg er mye mer tilfreds nå enn jeg var for et år siden så er jeg ikke på langt nær fornøyd med kroppen. Jeg finner alltids noe å "ta tak i" som ikke skulle vert der. Jeg kan også garantere at hvis jeg ender opp med en veldig lav fettprosent slik at jeg ikke kan 'ta tak' i noe, så kommer jeg til å hate arrene mine, strekkmerker, føflekker, hvordan musklene mine ser ut eller noe som helst (Tro meg jeg kommer alltid til å finne noe feil).

Håret mitt som har vokst langt bort i 20cm er fremdeles for kort. Nesen min som jeg aldri har hatt problem med før har jeg også fått et problem med nå i det siste. Jeg prøver å tenke på om jeg kommer på noe jeg faktisk er fornøyd med, og det eneste jeg kan komme på er tennene mine. Ikke smilet, men tennene i seg selv fordi de er rette og relativt hvite.

Jeg frykter at jeg aldri vil bli fornøyd med meg selv, og det er vondt å leve med. Jeg kan ikke fordra jenter som tror de er guds gave til verden, men jeg er litt sjalu på hvor tilfreds de er med sitt eget utseende og selvtilitten deres.

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne for å bli 'mer glad' i meg selv, men jeg vet jeg trenger det. Jeg må klare å finne ting å like med meg selv slik at jeg ikke ender opp sånn jeg var i vinter, konstant deprimert og helt uten motivasjon til å gjøre noe med de tingene jeg hatet med meg selv. Jeg skal aldri tilbake dit.

Er det fler enn meg som alltid finner feil med seg selv (og andre) som burde være helt ubetydelige? og hvordan kan jeg slutte med dette?

Hjemmelaget drikkeyoghurt!

Verdens enkleste drikkeyoghurt!

Du trenger 2dl vaniljekesam og en pose smoothieblanding (den fryste med banan, jordbær og bringebær), kjør det i mikseren og voila! Bedre enn Biola!

Idag har jeg hatt to økter, først en time med kettlebell og deretter en trimtur opp på Viksætra!

Hater de høyspentmastene på toppen som ødelegger utsikten, men fint likevel!

Nå skal jeg finne senga. Opp klokka 5 på jobb i morgen, og jeg trenger virkelig all søvn jeg kan få for å ta meg inn etter treningene idag.

Hjemmelaget drikkeyoghurt!

Verdens enkleste drikkeyoghurt!

Du trenger 2dl vaniljekesam og en pose smoothieblanding (den fryste med banan, jordbær og bringebær), kjør det i mikseren og voila! Bedre enn Biola!

Idag har jeg hatt to økter, først en time med kettlebell og deretter en trimtur opp på Viksætra!

Hater de høyspentmastene på toppen som ødelegger utsikten, men fint likevel!

Nå skal jeg finne senga. Opp klokka 5 på jobb i morgen, og jeg trenger virkelig all søvn jeg kan få for å ta meg inn etter treningene idag.

Innkjøp og DIY!

Elsker denne toppen! Dessverre føler jeg ikke at jeg kan bruke den. Jeg har fremdeles (og sikkert for alltid) for mye fett på magen til å gå rundt med magen fremme.

Shortsen er et DIY-prosjekt! Den var svart før, så jeg klippet ny form, dro ut trådene i bunn for å få en "fringe" og satte på nagler. Jeg har ikke fått til fargen helt rett, så enten må jeg prøve en runde til med bleking, eller finne farge. Har alltid ønsket meg en lilla shorts så kanskje jeg farger den.

Denne kjolen fikk jeg i går og jeg ELSKER DEN. Den er så behagelig, og eneste problemet er at den er bittelitt kort.

Denne shortsen kom i posten for noen dager siden! Elsker Levi's og nå har jeg alle fargene!

Elsker shopping, og gleder meg alltid til posten kommer!

To turer!

Idag ble det to turer på meg til tross for at ingen av de var planlagt!

Først Gjørahaugen!

Det tok ca 45min opp og vi brukte helt sikkert like lang tid på toppen for å ta bilder!

Deretter gikk vi ned til Åmotan for å se på fossen!

To veldig fine turer! Var også kjempehyggelig å gå på tur med bestefaren min igjen!

Siste innkjøp!

Glemmer alltid å legge ut når jeg shopper, så da får det bli et lite innlegg nå da jeg fikk en del ting i posten idag!

Måtte bare teste disse foundationbørstene da "alle" bruker de, og disse sløyfene er håndlaget og skikkelig god kvalitet så de har jeg to av!

Norrøna buksa fikk jeg som takk fordi at jeg hjalp broren min med å kjøre vekk noe søppel! Han hadde uansett vokst ut av den, så det er egentlig pent brukt arvegods!

Denne MÅTTE jeg bare ha da jeg så den. Tenker å bruke den som bikini når jeg finner en underdel som matcher.

Jeg skulle bare prøve å bestille undertøy på nett den ene gangen da bh'er er svindyre i Norge, men den var utrolig liten i størrelsen så usikker på om jeg noen sinne får så små bryster at den passer, men jeg har ihvertfall backup skulle det skje!

Så dette er en liten del av mine siste innkjøp! Kommer nok mange fler innlegg som dette fremover da jeg har en del å "ta igjen". Blir alltid masse innkjøp om sommeren da vi reiser en del til forskjellige byer.

Nå skal jeg mekke mat og så blir det ei styrkeøkt til kvelds! Ha en fin Mandag alle mann!

Fjelltur - Flånebba!

Det ble som planlagt tur til Flånebba idag, og for en hærlig tur!

Været var nydelig,  lufta var varm og for det meste relativt vindstille! Det deiligste var jo at det faktisk ikke var noe vind på toppen, som jeg aldri har opplevd der før, så vi var utrolig heldig!

Var også litt gøy å gå på snø! Høres rart ut men det er litt spesielt å skulle gå på snø på sommeren (og i kort tights og joggesko).

"En dunge med stein på toppen" skrev jeg som bildebeskrivelse da jeg la ut bildet over på Facebook, og jeg håper at noen tror jeg ikke vet at det heter 'varde' og er menneskelagd! Opplever stadig at folk ikke forstår sarkasme (eller når jeg spiller dum), og denne gangen er nok ikke et unntak.

Utrolig hyggelig gjeng å gå på tur med! Det er også veldig godt når alle holder et relativt likt tempo, slik at turen ikke går i rykk og napp! Var et par ganger da jeg gikk foran at jeg var den som gikk fra som er godt å kjenne på da fjellformen var litt dårlig sist jeg gikk tur. Det går nok i bølgedaler slik som det meste.

Avslutter like godt bildedrysset med dette blinkskuddet av Neo som fikk kjeks på toppen! Han er virkelig en gledespreder og en fantastisk turkompis!

Jeg kjenner at jeg virkelig ser frem til noen dager med fri nå. I morgen skal jeg sove til jeg vokner av meg selv, så får jeg se hva dagen bringer!

Hvis dere vil se mer bilder kan dere gjerne følge min Instagram som dere finner HER!

Nobody said it would be easy.

Jeg sitter her nok en gang frustrert på meg selv. Idag har så absolutt ikke kostholdet vert i nærheten av greit. Jeg spiste Club Sandwich til frokost, slush for å kjøle meg ned, og selv om grillmaten kunne vert ganske sunn med salat og mais til kjøttet så klæsjet jeg på greit med kryddersmør på maiskolben. Toppet det hele med en New Energy sjokolade og en muesliblanding som kunne vert sunn hadde jeg ikke slengt over to sukkerposer med 6g sukker i hver.

Jeg er i en nedovergående spiral, og jeg vet at ganske snart kommer jeg til å se på vekta og begynne å gråte fordi jeg har lagt på meg et par kilo. Jeg vet det så godt i hodet at jeg skjerpe meg, men kroppen hører ikke etter. Jeg liker å skylde på at det er sommer, eller det at kjæresten min tar litt lettere på kosthold og at dette rammer meg - men det er bare megselv det står på nå.

Jeg har flere planer jeg kan følge og har ingen hindringer (andre enn smaksløkene), jeg bare trenger skikkelig motivasjon, og det finner jeg ikke lengre der jeg har brukt å finne det. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg sliter virkelig nå. Alle tips, uansett taes imot med stor takk, jeg må få dette til, om det ikke blir sommerkroppen så vil jeg bare ha kroppen!

Treningsøkt 11/06-16

Idag kjørte vi en liten "wod" lignende økt på treningssenteret som tok ca en time. Hadde den vert litt bedre planlagt ville den vert unnagjort på en halvtime sånn ca, men det ble som det ble!

4min roing høyt tempo (1036m)

Tabataintervall:
Pull-up med strikk
Box jump
Invert Sit-up og Butterfly
Clean med stang (La til press på de siste rundene)

Grunnen til at økta ble så liten var fordi vi begge ønsket å ha beina i behold til morgendagen, da vi skal på en lengre fjelltur! Turen går opp på Flånebba som er en av mine favoritt-turer på mer enn 3t! Ja jeg kategoriserer turene etter hvor lang tid de tar. Jeg har vel vert der 4 eller 5 ganger før, og gleder meg like mye hvert år til snøen smelter slik at det går an å komme seg opp dit.

Noen bilder fra de turene jeg har vert der:
2012

2014

2015


De siste gangene jeg har vert der har vert på tidlig vinter, så det blir nok en annen opplevelse å gå der nå på sommeren igjen! I 2012 husker jeg at det var like før jeg ga opp, jeg var utslitt da jeg satt nede ved vannet før siste biten (Som ser forferdelig tung og lang ut ifhorhold til hva det faktisk er). Jeg gleder meg helt sykt, og skal garantere at det kommer ut noen fine bilder iløpet av morgendagen! Så liker du naturbilder, følg gjerne med her og på Instagram (Gunnhildresell der også)

Menssmerter.

Menssmerter føles som et "donkey punch" i livmora.

Menssmerter føles som når man sager i et tre, hadde treet vert en eggstokk.

Menssmerter føles som å sniffe hornsalt, hadde man sniffet hornsalt med dåsa.

Menssmerter føles som et pinse-bål på bekkenet.

Menssmerter føles som et brekt ribbein som punkterer en lunge, hadde lungen vert 20cm lengre ned.

Menssmerter føles som 1000markløft.

menssmerter føles som å ta en epidural hvis man bommer med nåla og treffer benet.

Menssmerter føles som dette;

som dere kanskje klarer å gjette så har jeg litt menssmerter, som alltid er like gøy på 12timers nattskift. For øyeblikket ligger jeg med beina høyt og ber til gud om at smertene skal bli mindre uutholdelige etter hvert.

Det er merkelig at så mange kvinner skylder på menssmerter når de PMS'er, men jeg får aldri (eller svært sjeldent) aggresjon samtidig med smertene. Jeg var sint på Søndag og tirsdag, mens idag har jeg vert i strålende humør til tross for at det føles som at jeg har en dinosaur sittende fast "down under" - eller eventuelt et pinnsvin.

Det er derimot ikke til å spøke med når jeg har skikkelig pms. Jeg har mye indre aggresjon i utgangspunktet, noe som sjeldent bobler over når folk er til stede ( og takk gud for det), men jeg har fått bedre kontroll på hvordan jeg skal takke sinne, og velger heller å skrike ut av full hals enn å risikere å ødelegge noe (som briller, telefon eller kjoler hvor glidelåsen sitter fast).   Meh, hvem er det jeg prøver å lure, det hender seg den dag idag og jeg hater meg selv like mye hver gang det skjer. Men sinnekontroll er vanskelig og det tar tid å beherske. Baby steps!

Set-back.

De siste ukene har vert en endeløs rekke med fremgang.

Jeg har fått ny max på både knebøy, markløft og frontbøy. Jeg kommer stadig nermere å ta push-ups og for en liten stund siden klarte jeg å ta en pistol-squat! Ikke minst at jeg på søndag hadde min første rene skulder-økt på sikkert nesten et år - og det gjorde ikke vondt hverken da eller nå! Jeg klarer å ta pull-ups bare med strikk (Før måtte jeg ha to "blå strikk" pluss løftehjelp fra de jeg trente med). Hvordan i alle dager jeg har blitt sterkere i ryggen når jeg ikke har trent overkropp på så lenge vet jeg ikke, men tar gladlig imot alle muskler! (Når jeg tenker meg om kan -10kg ha noe med saken å gjøre).
Jeg har et mye sunnere selvbilde, jeg føler meg realistisk hvis jeg påpeker 'feil' med kroppen.

Jeg er stolt og klar over hvor langt jeg har kommet, men er ikke redd for å påpeke de tingene som kunne vert bedre. Jeg vet jeg har fett på magen enda som på ingen måte trenger å være der, jeg ser det, kjenner det, kan ta tak i det, så for folk å benekte at det er der er bare å "Sugar-coat'e" sannheten (Og er akkurat det samme som å fortelle meg en løgn). Selv om jeg vet at jeg har akkurat denne lille 'kosemagen' som jeg ønsker å bli kvitt, så har jeg ingen problemer med at den er der enn så lenge. Vel, ikke før idag.

Jeg gjorde noe som virkelig var dumt. På grunn av (Eller til tross for) at jeg veldig tydelig kjente at jeg sto opp på feil fot, så gikk jeg opp på badevekta. Det samme. jævla. tallet.. Hver gang jeg har gått på vekta, i sikkert tre-fire uker, så har det vert samme tallet eller litt høyere (gjerne etter cheat day). Jeg burde ikke klage, jeg er en kilo lettere enn "nyttårsforsettet", og hadde jeg ikke hatt noe mer å gå på ville det vert greit, men jeg har stagnert. Vekta står på samme, og det gjør målene også. Jeg tar bilder hver måned rundt den 20 også, og sist bilde viste ingen fremgang.

Egentlig handler det ikke om at jeg er sur fordi jeg har stagnert, men jeg er sur fordi jeg ikke kan kose meg litt en gang før alt stopper opp. Ja jeg har levd godt i det siste, men så har jeg hatt inntil 3 treninger/turer om dagen i tillegg til at jeg har vert mye mer energisk og aktiv på generell basis! Jeg føler at et par pils på helg og en og annen grill-middag ikke burde gjøre at jeg stagnerer fullstendig? Og hva skjer hvis jeg nå går helt inn i dietten igjen og klarer å få av den siste kiloene, kommer jeg til å kunne ha kosedager (eller ei hel koseuke som det fort blir i jula/påska/andre ferier) uten å rase opp flere kilo? Må jeg fortsette å gå på diett resten av livet? Er det krise om jeg tar meg en snickers etter en hard dag på jobb? Jeg blir deppa av tanken, for jeg elsker nesten all usunn mat, og jeg elsker cheat days...

Egentlig driter jeg i alt, det eneste jeg vil ha, og alltid har villet ha er flat mage. Kanskje jeg bare skal gi etter for min "better judgement" og prøve body wrap. Kanskje det er eneste mulighet. For jeg har aldri møtt noen med kropp som meg. Greit veltrent og ish slank men med "skikkelig" fleskemage. Ikke hele magen heller, bare en jævla klump under navlen. Jeg skal gi stram diett et forsøk, funker ikke det blir det lavkarbo, og fungerer ikke det så skal jeg love jeg ikke er redd for å legge meg under kniven heller!! #Rasgalinj

Two days two hikes.

I går var vi på Litjvassheia på Halsa hvor Andreas sine foreldre har hytte. Nydelig tur hvor vi fikk masse sol og jeg fikk "badet" og tatt mange fine bilder!

Idag var jeg, Andreas, Frank og Karin på Børsetsætra! Kjempefin og rolig tur med hærlig utsikt til tross for mangel på sol.

Første og siste gang jeg klatrer opp på et mosegrodd tak og setter meg ned- til tross for de fine bildene jeg fikk tatt der oppe.

Da jeg hoppet ned sjekket jeg leggene og fant en flott. En gutteflott vel og merke på størrelsen med et sandkorn. Jeg plukket den av og kastet den fra meg og fant enda en på andre leggen - og denne fikk jeg ikke av med en gang (selv om jeg pirket og kostet på den med hånden) Jeg fikk fullstendig anfall, trampet bortover stien og kjeftet og gråt - og da jeg skulle vise den frem til de andre var den heldigvis borte. FY FAEN SOM JEG HATER FLOTT.

Se hvor glad jeg var før jeg skjønte at jeg satt og samlet opp flott. Geez. Aldri igjen.

Crossfit Kristiansund!

Vi dro på hytta fredag kveld med målet om å dra på team-wod på Crossfit Kristiansund. Det vi ikke helt hadde regna med var at det bare gikk ferge en gang i timen, så vi måtte bytte klær på ferga og mer eller mindre løpe inn på senteret ta vi kom frem for å rekke det. For et stress, men likevel verdt det!

Jeg og Andreas ble satt på gruppe med to andre medlemmer fra senteret, da vi skulle være 2 jenter og 2 gutter på wod'en.

Wod 1: 50 butterfly sit-up per person (en og en person, så dette tok lang tid)
100 deadlift fordelt på gruppa, vi tok 25hver med 80kg for gutta og 55kg for oss jentene.
Avsluttet med 200 wall-ball (vekt 6/10kg) hvor vi kjørte 10 før bytte. Her klarte jeg å kaste ballen så knølete at den havnet i armene på hun andre på gruppa som sto bak meg. Sinnsykt irriterende, men var så uvant med så store og klumpete wall-balls i motsetning til de vi har på Impulse som er halve størrelsen.

Vi manglet 15 rep for å bli ferdig på 15min, men vi var likevel de som kom lengst! På neste runde skulle en og en fullføre hele runden før vi byttet! da skulle vi gå i trillebår ca 30m, 5pull-ups, 10 bar facing burpees over, 15 box-jump og ca 200m løping (ut av senteret og en runde utendørs som jeg ikke aner eksakt hvor lang var).

Jeg hadde helt sykt blodsmak i kjeften og fikk en slags treningsastma hvor hele pustesystemet mitt lukka seg sånn at jeg rett og slett fikk store problem å puste skikkelig og fikk hosteanfall. Så verdt det!

Vi var også på shopping etterpå, men det kommer i eget innlegg!

Fjelltur- salsnebba!

Hadde en helt nydelig tur idag på Salsnebba, og det var helt magisk.

Den urørte naturen, trærne, utsikten, ja til og med steinhellene var fine!

Det kan ikke beskrives - bare bli sett; så her er noen bilder!

Helt rå tur! Dagen ble avsluttet med grillfest med jobben, hvor jeg innså at jeg var kledd som en brud

Something old (brillene) something new (blomsterkransen) something white (kjolen) something blue and something borrowed (begge er jakka som jeg da stjal fra Marion en gang i fjor, hehehe)

Jeg blir nok ikke brud enda, men det er greit å vite at man er forberedt!

Etter grillfesten kjørte jeg og Andreas direkte derfra til hytta på Halsa! I morgen drar vi til crossfit Kristiansund for å delta på team-wod. Kjæresten hadde knallhard beintrening på onsdag og jeg hadde jo som dere ser en relativt heftig tur idag, så det blir gøy å se hvordan beina holder.

Mitt kosthold!

Jeg har for tiden er litt mer avslappet kosthold enn jeg kanskje burde for å skulle nå mine mål, men det er sinnsykt vanskelig å skulle spise etter plan når man har en samboer å ta hensyn til og at man er ganske så matlei i tillegg. Jeg prøver å velge gode vaner, men når jeg som nå er våken fra 12 på formiddag til 06 om morgenen så blir det flere måltider om dagen også. Kostholdet mitt per dags dato ser omtrent slik ut;

Frokost: Havregryn!
Bruker enten 2dl sjokoladeprotein og fryste blåbær til 50/60g havregryn - eller 30g havregryn og en boks med yoplait double 00%. Jeg varierer alt ettersom hva jeg har planlagt utover dagen og hvor god tid jeg har på å spise.

Lunch: Diverse!
Denne uka utgår lunch da jeg ofte står opp mellom 11 og 12, så neste måltid etter frokost blir middag. Til vanlig spiser jeg gjerne en liten fruktsalat med vaniljekesam eller knekkebrød med det pålegget jeg har for hånden.

Middag: Grillmat!
Jeg har grillet 3 ganger denne uka. Da har det gått i kjøttrike pølser (70%) og grillribbe. Jeg vet det kanskje ikke er super-sunt men har vert flink med tilbehøret og bare brukt salat med hjemmelagd dressing (Rømme og mayo, vet dette ikke er supersunnt heller men alt kommer tilbake til mengde). Ellers spiser jeg enkle retter med fisk eller kylling. Tilbehøret går gjerne i grønnsaker og fullkornsris og pasta.

Kvelds: Vaniljekesam!
Kveldsmat er egentlig det jeg spiser etter trening, uansett når treningen er ila. dagen. Da spiser jeg en halv boks vaniljekesam med havregryn (20g) bringebær (120g) og et eple i små biter.

Mellom-måltider:
Nå som jeg jobber nattskift gidder jeg ikke å gjøre stort annet enn å ta med knekkebrød og pålegg på jobb. Da hopper det mellom makrell i tomat, leverpostei, kalkunskinke med majones eller smøreost, kalkunskinke og osteskiver. På et nattskift går det fort ned 6 knekkebrød med pålegg på, så jeg tror jeg er i overkant på inntaket for tiden.

Likevel tror jeg at jeg burde spise såppas. Jeg sover lite, er mye mer i bevegelse enn for en måned siden og da trenger man mer mat for å få det til å gå rundt. Jeg følger ofte magefølelsen på når jeg skal spise, og ikke så mye klokka lengre.

Jeg må innrømme at selv om jeg har mer frihet i matveien så gjør det meg ikke mer lykkelig. Med et stramt kosthold vet jeg at resultatene er like i nærheten og da er det mye mindre sjans for at jeg sprekker. Det er ingen tvil at man får lyst på mye rart når sommeren kommer. Øldrag i lufta, hetebølger bare is kan slukke og masse deilig grillmat. Likevel ønsker jeg å gå tilbake til den første plana jeg fikk, og følge den 100%, om så bare i to uker. Jeg vet at første runde skjedde det masse på to uker, og kanskje hvis jeg er flink så kan det skje igjen. Jeg sikler litt etter å komme ned på 75kg, rett og slett fordi jeg vet veldig godt at kroppen min har 2kg fett jeg ganske enkelt burde klare å få vekk. Jeg må bare ta meg i nakken. Få ånden over meg eller noe slik at jeg blir kvitt det siste fettet som jeg virkelig ikke har behov for.

 

Jeg trenger bare litt motivasjon.

Nyklipt!

Jeg er alltid trist og redd før en frisørtime. Frykter at jeg kommer til å bli skikkelig korthåret slik som jeg ble en gang jeg lot feil person klippe meg.

På grunn av hvor nøye det er hvem som skal klippe meg har jeg gått nermere et halvår uten å få klipt håret. Heldigvis er min faste frisør tilbake og jeg fikk endelig frisket opp!

Ble veldig fornøyd, også er det alltids gøy å då krøllet håret da jeg aldri gidder selv! Det er deilig å kunne føle seg fresh en gang iblant når man normalt vandrer rundt i svette treningsklær eller skitne arbeidsklær og hestehale.

Er dere kresne på frisører?

Kamikaze måser!

På jobb idag har jeg en runde jeg må gå for å sjekke etter lekkasjer. Da jeg var på tur tilbake ringte telefonen og jeg ble like greit bare værende ute mens jeg pratet på telefonen. Jeg gikk litt frem og tilbake og plutselig hørte jeg en forferdelig skriking, og da jeg så opp så jeg en måse som kom i full fart rett mot meg. Jeg rakk å huke meg ned slik at jeg ikke fikk den i hodet, men han snudde raskt og kom etter meg. Jeg løp inn nermeste port og gjemte meg mens jeg hadde en heller nervøs latterkrampe mens jeg forklarte hva som hadde skjedd. Jeg bestemte meg for å gå ut igjen etter et par minutter for å gå tilbake til den inngangen jeg skulle inn i utgangspunktet, og da kom den stupende mot meg igjen! Jeg løp så raskt som det er mulig å gjøre i kilostunge vernesko og kom meg innendørs.

Jeg er ikke redd fugler, ikke i det heletatt, men ei måse er sykt stor på nært hold (overraskende stor i forhold til hva jeg så for meg) og når noe kommer i stor fart rett mot hodet så må det være greit å få lettere panikk. Det verste er at terroriseringen ikke slutter her. Bygget jeg jobber i er 10 etasjer høyt, og en av oppgavene våre er å påse at alt er på stell. Når jeg går runden tar jeg gjerne heisen opp og går trappene på utsiden av bygget ned. Dette var jo ikke et problem da hele trappa er innestengt i gitter, men så fort jeg satte bein nede hvor det ikke var gitter så jeg en måse fly forbi foran meg (Ganske langt foran meg, kanskje 40m). Jeg gikk ut ifra at den ikke så meg, men da tok den en u-sving i lufta og kom stupende mot meg slik at jeg måtte legge på sprang igjen for å ikke få den i hodet.

Jeg kjenner at jeg kunne tenkt meg å spille Måse-baseball men siden måsen tydeligvis er fredet ville det nok ikke være populært om jeg stilte meg opp med en spade og slo de så fjæra flyver ute på tippen. Men om jeg skal være ute og jobbe der flere ganger så kommer jeg ikke til å vise noen nåde. Hvis dyr angriper har man rett til å forsvare seg, og jeg har ingen interesse av å få ei 5 kilos måse i panna!