Oppsummering Mai!

Jeg tok en liten runde p Instagram og s igjennom bildene, og jeg har lagt ut hele 60 bilder, bare i Mai! Jeg er fullstendig klar over at det er voldsomt legge ut 2 bilder om dagen, men det har skjedd mye denne mneden, s da tar jeg en oppsummering her inne ogs!I mai har jeg vert p hyttetur med noen av mine favorittmennesker, jobbet hardt for holde kostholdet i sjakk, gtt p tur, mtt min frste hund av Neo's rase (de bare elsket hverandre <3), ryddet frem sommergarderoben, vert p grillfester med venner, gtt mer p tur, tatt pers i bde kneby, marklft og frontby, vert p konsert, feiret 17mai slik som resten av Norge, ftt ny hrsveis (Rastafletter som jeg tok ut idag, faktisk), vert p enda flere turer og i helga var jeg p vikingmartnad!

Dette har vert en fantastisk flott mned, en av de beste p lenge! Det store hydepunktet er selvflgelig ikke spesielt sjokkerende; konserten med Mumford and Sons. Konserten i seg selv var veldig unikt, da musikken deres er s fantastisk hrlig, men hele opplevelsen av vre i Oslo p sikkert den fineste helga som har vert der p lenge var magisk. Det er noe spesielt med Oslo's gater, en sjarm jeg egentlig ikke skjnner helt - men digger likevel!

Det andre store hydepunktet var nok badestampkvelden etter bootcampen. Herregud jeg kan ikke huske sist jeg har hatt det s gy p en fest! Masse latter, god mat, drikke og desverre noen brannsr.

Det m ogs nevnes at ta pers i to velser samme mned virkelig gir mersmak! Tok 95kg p begge velsene - og selv om jeg faktisk klarte 95kg for ca et halvr siden s forsvant mye av styrken i korsryggen da bekkenet mitt ble 'knekt p plass' til kiropraktor, s jeg mtte bygge opp de musklene jeg ikke har ftt tak p fr - s samme pers, bare med bedre og mer riktig teknikk. Utrolig merkelig hvordan litt knekking her og der kan forandre s mye i kroppen.

Takket vre massevis med turer og styrketrening (I kombinasjon med relativt bra kosthold) har jeg endelig begynt  se resultater p kroppen min! Jeg har mer enn nokk fett igjen p kroppen, og jeg gr egentlig bare og fantaserer om den flate magen som ikke har dukket opp - men jeg har blitt mye mer markert enn fr. Om morgenen kan jeg faktisk se antydning til bde kjrnemuskulatur og 'v' p magen. Stremmer jeg lra blir quadsene sykt tydelige og jeg har bulker bde her og der p armer selv om jeg nesten aldri fr trent de. Senest i gr la jeg merke til en muskel p ryggen jeg ikke har sett fr. Har lenge hatt ei skalt 'renne' nedover ryggraden, men om jeg vrir meg eller p en annen mte aktiverer ryggmuskulaturen s har jeg faktisk en slags "V" der ogs fra korsrygg og opp mot skulderblad!

Jeg er ikke komfortabel med skulle kaste klrne og vise meg frem, men jeg hper bare jeg klarer stremme inn kostholdet de kommende ukene slik at jeg faktisk blir s komfortabel!

N har jeg skrevet mer enn noen orker lese uansett, s n fr det vre nok! Ha en fin morgen/dag/kveld til de som evt. orker lese, og ha en fin Juni, det skal jeg!

To turer!

Her i Sunndal er det på ingen måte mangel på trimturer, stikk-ut turer og fjellturer. De kan ta alt fra 20minutter totalt, til 6 timer en vei. Alt avhengig av hvor fjellvant man er!

På fredag var jeg, Frank, Vera og Jonny på tur på Karihaugen (en kort og lett tur som passer de fleste), eneste vi gjorde litt annerledes var at vi gikk en helt annen rute som var en del tyngre enn den vanlige ruten. Den brede grusveien jeg er vant til å gå ble byttet ut med en trang sti i bratt terreng. Synes det var utrolig digg å teste en ny rute!

Selv om turen tar knappe 40min uansett hvilken av veiene vi går (i et rolig tempo) så får man fantastisk fin utsikt da det er åpent i de fleste retninger!

Jeg og Frank slo som vanlig til med et helt nydelig "laddj" bilde! Vi er veldig lekre, we know.

Til tross for den heller intense økta på fredagskvelden kom jeg, Andreas, Bodil og Odd oss opp på Vettafjellet! I motsetning til Karihaugen er dette en skikkelig fjelltur. Den er ikke så veldig vanskelig, da den er relativt kort med tanke på hvor høyt oppe man starter turen (vi går ikke fra havgrensa med andre ord).

Omnomnom

Endelig et perfekt familiebilde av oss (Da Neo som oftest nekter å se i kamera med mindre store mengder godbiter er involvert) ♡

Her ser vi Øksendalen fra toppen! Det fine med vettafjellet er at det basically er på 'toppen av verden' slik at man får utsikt overalt!

Her er utsikten mot Sunndal fra toppen!

Jeg har virkelig fått tilbake gleden av å gå på fjellturer, og generelt alt som har med trening å gjøre! Nå er det da dessverre kostholdet som har sklidd litt ut igjen. Jeg vet det bare er meg selv det står i å klare å holde ut nå, så jeg er bare pent nødt til å skjerpe meg!

Heldigvis jobber jeg nattskift kommende uke. Da har jeg god tid til å planlegge måltidene mine, og da er det en bedre sjanse for å klare å holde meg til plan. Jeg nekter å.'bli større' igjen nå som jeg selv begynner å se at jeg har fått resultat av det jeg har gjort!

For en dag!

Har hatt en helt nydelig dag med litt selvpleie i form av soling, rydding og vasking (som tro det eller ei jeg nyter) og masse god mat og drikke! Avsluttet dagen med ei utrolig tff beinkt!

Elsker den bkinien her fordi den er s hrlig med alle fargene!

Neo ble ogs med ut til tross for at det var i overkant varmt! Han har vert uvanlig slapp i det siste, men hper det bare er p grunn av varmen.

Det ble et par pils til maten, noe jeg ikke ser et problem med, selv om mange tror at man m vre avholds for f fremgang p trening.

Noe skuffende kjtt, ble overstekt og helt uttrket, men maiskremen skuffer aldri og veide opp for det seige kjttet!

kta var helt r!

Begynte med gradvis kning p back squat. Startet med 20rep med stanga og kte med 20kg opp til 60kg hvor jeg videre kte med 10kg og s 5kg opp til 95kg (1 rep). Gikk da alts gradvis ned p repetisjonene og opp med vekta, s gjorde jeg motsatt (drop-set).

Deretter var det beinpress med 20+ rep fra 25kg opp til 125kg.

Neste var leg curl(?) - eller som jeg kaller den "hamstring murder" - med 3 runder max rep hver gang.

Kjrte samme type sett p den motsatte som jeg heller ikke husker hva het, og avsluttet siste runde med 2 rep hvor Petter presset beina mine ned mens jeg prvde holde de oppe. Jeg kan bare si at jeg gruer meg til kjenne beinformen i morgen og p Sndag, det blir nok ufrivillig duck-walk i to til tre dager!

Overvektig.

Idag havnet jeg helt tilfeldig inne på appen "S Health" fordi jeg fikk beskjed om at det daglige aktivitetsmålet mitt var nådd 50%.

Der inne kan man egentlig legge inn alt. Daglig vanninntak, kosthold, stressnivå også videre. Jeg endret da vekten min siden det var lenge siden sist. Jeg rundet vekten min 77,? til 78 og fikk sjokk - jeg er på grensa til overvektig. Registrerer jeg så mye som at jeg er 78,1kg er jeg overvektig ifølge denne appens utregnelse. 

Jeg ble litt irritert, for jeg føler meg normalvektig for første gang på lenge, ja faktisk på grensa til slank - selv om jeg enda har en håndfull med kjærlighetshåndtak på hver side.

Så jeg bestemte meg for å se hvor mye jeg må gå ned før jeg er på grensa til undervektig - og dette var virkelig priceless!

Jeg har ikke veid mindre enn 60kg siden barneskolen. Bare for å sette det i perspektiv; hvis jeg sier at en håndfull fett tilsvarer 0,5kg, så kan jeg fysisk klare å komme meg på 72kg (igjen; for perspektivet sin del - jeg var 74kg på mitt letteste etter 1,5mnd med sykdom). Da har jeg hverken igjen bryster, rumpe eller noe fett på kroppen - og likevel vil jeg ikke nå den såkalte ideal-vekten som tydeligvis er 68kg når man er 178cm høy.

Dette er sinnssykt! Jeg hater det at man skal måtte føle seg utenfor når man er tung fordi det liksom finnes en "fasit" på hva vi skal veie i forhold til høyde.

Samme med at jeg aldri i hellvete kan kunne klare å komme meg under "tungvekter"-klassen på kettlebell fordi "68kg+" er den tyngste klassen. Vekt har alltid vert et sårt tema, og når man til og med må slite med det etter man er voksen - da sier det seg selv at det et problem med vårt samfunn - ikke kroppene våre!

Moteslave!

Jeg har alltid mobbet folk som kjøper dyre merkeklær og vesker. Alltid hatet at en tilfeldig tekst på et plagg skal utgjøre så store summer når kvalitet er den samme som på Cubus. Likevel har jeg blitt bitt av weheartit, pinterest og instagram basillen og er hekta på å se hva andre på min alder kler seg i. Ikke bare har jeg kjøpt meg 3 levis-shorts - noe jeg IKKE skjemmes det minste over fordi kvaliteten er i stil med pris. Men jeg fikk meg selv til å bestille Calvin Klein undertøy.

Fikk den idag og jeg gleder meg til å dusje og ta det på meg! Jeg bare skjønner ikke hvorfor. Ser man objektivt på det er det jo veldig simpelt undertøy, men jeg var forelska fra første gang jeg så den! Jaja - da vet man hvilken effekt reklame har..

Det som er hakket kleinere er at jeg har kjøpt ca 10 crop-tops jeg aldri får brukt fordi magen min nekter å bli flat. Ugh. Matlei og motivasjonsløs for tiden. Nei "back on the threadmill" for meg nå - the pity-party is over.

Forvrengt selvbilde.

Jeg har jobbet med å komme meg ned i vekt omtrent siden starten av 2016. De siste to månedene har jeg vert enda mer fokusert og flinkere til hverdags. Jeg vet det har skjedd ting. Det går litt treigt, men det går fremover.

Problemet er bare at jeg ikke klarer å se det. Selv ikke nå.

Jeg ønsker selvfølgelig å klare å se hva jeg har oppnådd når jeg når målene mine, men jeg frykter at jeg kan bli "cocky". Det er utrolig mange folk som blir utålelige etter vektnedgang fordi de får for seg at de brått er verdensmestere. Jeg vil ikke bli sånn. Hvorfor kan vi ikke bare ha et realistisk syn på vårt eget utsende egentlig?

Uansett - jeg har igjen ca 4 uker med matplan før jeg i teorien er ferdig. 4 uker burde være tilstrekkelig for at jeg akal få flat mage, men tiden vil vise.

Flaggnuten!

Flaggnuten er en semi-drøy tur her på Sunndal. Selv om det å komme seg på toppen tar mindre enn 1t hvis man er i relativt grei fjellform så har man 2.5 hinder å komme seg forbi, nemmelig å klatre i kjetting (den halve regnes på et tau hvor man kan klare å komme seg opp selv uten tauet).

Første gang jeg var der trodde jeg kjettingen var festet langs en vegg fordi det var så smalt at man kunne falle utenfor et stup, men man må faktisk dra seg opp etter en kjetting, og selvfølgelig bruke beina for å komme seg opp.

Det høres mer brutalt ut enn det er, men både styrke i bein og armer er en god egenskap å ha med seg på denne turen.

Digger dette bildet fordi det ser ut som jeg omtrent knekker av meg venstre ben! Haha

Her er silje på tur opp! Den ene fjellveggen er vel omtrent 6m med klatring (bildet under) og den andre er knappe 3m (på bildet over). Jeg synes det faktisk gjør jele turen mer morsom, men så har jeg hverken høydeskrekk eller respekt for potensielt farlige ting.

På toppen!

Som sagt; litt liten respekt for potensielt farlige ting.

Fikk tatt veldig lite bilder da telefonen gikk tom for strøm rett etter vi kom opp. Telefonen tar knapt nok imot strøm for tiden, og jeg vet ikke om batteriet begynner å bli dårlig eller om det kan ha noe med de mer enn 2000 boldene jeg har inne som tar stor plass og mye strøm. Skal flytte over bildene til datamaskinen og se om det hjelper!

Klokka 19 blir det rigging for morgendagens bootcamp. Jeg gleder meg utrolig til å være coach i år da
det ser ut til å bli et fantastisk oppmøte! Skriver om det i morgen!

17 Mai!

Rask oppdatering av dagen; klokka 10 dro vi på Nuten Café og møtte svigermor og svigerbesteforeldra mine! Vi ga opp å få oss soft-is da køa var ut døra på alle plassene hvor det ble solgt. Klokka 12 var det Kabaret hos mormor og "photoshoot"!

Jeg dro på jobb kl. 14 og var der til 22. Nå er vi akkurat kommet hjem fra Pappa hvor vi fikk koldtbord som kveldsmat! Er faktisk helt utslitt av dagen, så i morgen blir det godt å sove litt lengre - og å dra på massasje!

Gratulerer med dagen, Norge!

Helligdastur!

Selv om ingen av disse dagene føles noe særlig hellig, så kommer jeg nok til å føle helligdommen av det når lønningen kommer. Sprenghelg + to ettermiddagsskift på rød-dag vil nok redde starten av sommeren for min del, og sommeren er virkelig snart i gang!

Da jeg ikke begynte på jobb før 14 så hadde vi tid til å gå en tur! Turen gikk opp på Viksætra og videre i retning Vettafjellet. Hadde jeg hatt litt bedre tid ville jeg så gjerne gått helt opp dit, men det ble så absolutt en nydelig tur likevel!

Utsikten rett før Viksætra!

Utsikten på utsiktspunktet (har ikke annet navn på plassen)

Til slutt utsikten litt oppe i stien mot vettafjellet!

Egentlig akkurat samme utsikta på alle bildene da, men det er noe helt annet å være oppe der!

Nå er det 4 timer igjen av arbeidsdagen, så blir det en kort 17maifeiring før siste skiftet før hele 5 dager fri! Gleder meg kjempemasse til å arrangere Lockouts fjerde (?) bootcamp til helga!

Soul searching

For et par måneder siden var jeg på jakt. Ikke etter et dyr eller en person som man vanligvis jakter etter, men sjela mi, som jeg ikke klarte å forstå jeg hadde.

Det er vanskelig å forklare hvordan jeg fant ut at den var forsvunnet - men plutselig betød ingenting noe som helst for meg. Jeg følte meg lammet og uten et snev av sympati. Triste filmer var jeg helt uberørt av, om folk rundt meg var lykkelig eller triste spilte liten rolle for meg og på innsiden var jeg tom.

Jeg gikk gjennom noe som nermest kunne minne om depresjon i vinter. Jeg gråt mye og ofte. Følte meg stadig vekk overveldet - enten av sorg eller store gleder. Helt ærlig var det deilig å bli "følelsesløs", men når der pågår i mange måneder blir man litt skremt. Hva om jeg aldri føler lykke igjen? Jeg kan klare meg uten sorg, men lykke er, vel, lykke.

Jeg kjørte på med soul-searching. Jeg så triste filmer og feel-good filmer i håp om at det ville vekke noe i meg. Hva som helst.

Jeg lyttet til alle mulige musikktyper for å se om det vekket noe i meg, og av og til funket det delvis. Jeg fikk ikke hverken sorg eller gledesfølelse av musikken - men jeg følte det slik jeg gjorde den første gang jeg hørte de ulike sangene. Følelsen forsvant like raskt som musikken stoppet - og jeg var lam igjen.

Jeg har som nevnt jobbet lenge med dette, og jeg tror noe har skjedd! Om morgenen er jeg glad fordi jeg har en jobb og dra på. Etter hvert måltid er jeg stolt for at jeg har startet på med ny kostholdsplan. Etter trening er jeg tilfreds med innsats, selv om den ikke alltid er på topp. Hver gang kjæresten holder rundt meg føler jeg meg heldig som har en så snill og tålmodig mann i livet mitt - og hver kveld før jeg sovner er jeg lykkelig fordi livet mitt er så bra.

Alt i alt har jeg følt de fleste følelser som er mulig å kjenne på bare den siste tiden - bare en sto igjen. Sorg.

Idag kom den frem. Jeg og kjæresten så en film idag kalt "Marley and me", og uten å spoile for mye; så fikk den meg til å gråte.

Når det kommer til deg å gråte over filmer er jeg mer mann enn kvinne. Jeg synes det er flaut og ekkelt, men jeg gjorde det likevel. Gråtkvalt men fornøyd krøp jeg inntil kjæresten, jeg har funnet sjela mi.

Lykkeliten

Ikke for hres kynisk og negativ ut - men det er ikke ofte i livet jeg har flt meg lykkelig. De siste rene har det likevell forekommet oftere og oftere - ikke minst over lengre perioder.

Jeg er lettere, mer smilende og positiv! Jeg jobber hele tiden med prve huske vre dette, selv om det vre negativt mot alt egentlig er en stor del av personligheten min. Jeg er negativ til det motsatte er bevist da, for si det snn. Poenget er likevell det, at selv om jeg sttt og stadig hres veldig negativ ut, klager eller kjefter, s er jeg lykkelig p innsiden!

Jeg fler meg varm p innsiden. Glad i sjela, glad i tilvrelsen, og glad i de folka jeg deler tiden min med!

Jeg tror det er noen faktorer som spiller inn p min lykke. For det frste s har jeg og samboeren det veldig bra for tiden. Sommeren kommer sakte men sikkert krypende. Jeg trives godt i mine venners selskap, og jeg stoler p de (For det meste). Til tross for at venstre arm er i ganske bedriten form s gr det bra p treningsfronten, og jeg har ftt tilbake motivasjonen nr det kommer til kosthold!

Selv om jeg vet at jeg alltids kommer til fle meg tom og trist igjen (Med eller uten grunn) s er jeg bare s utrolig glad fordi jeg fler meg glad! Det er deilig slippe triste og negative tanker! Det er deilig leve!

Mumford & Sons konsert!

I går kveld var jeg på konsert med Mumford And Sons og det gikk langt over forventningene mine, som naturligvis var skyhøye på grunn av at jeg elsker all musikken deres. Fantastisk hærlig musikk, vokalisten kunne mer eller mindre drevet med standup med de fortellingene han kom med mellom sangene - og stemningen var helt i hundre!

Dette er egentlig alle bildene jeg hr å komme med! Det ble noen snaps iløpet av konserten fra mine personlige favoritter, men ellers orket jeg ikke dokumentere alt som foregikk egentlig! Det var så hærlig å høre på musikken, og de var helt drøyt flinke på scena, så det var en opplevelse for livet!

Hvis noen har interesse av å se en liten video fra kvelden er det bare å gå inn på min instagram profil: Gunnhildresell. Jeg anbefaler alle som liker sånn musikk å sjekke de ut og absolutt å dra på konsert med de! Helt rått!

Fjelltur!

Idag ble det faktisk to turer på meg!

Jeg hadde knapt slått opp øynene i morrest da Frank inviterte meg til å gå Ellefstolen, og til troas for at jeg helst skulle hatt meg frokost og dratt meg ytterligere en time på sofaen ble jeg med!

Dette bildet er så mye bedre i mitt hode - når jeg tenker på at jeg kom meg fra kameraet og opp i armene hans på 5 sekunder (for det var tiden jeg stilte selvutløseren på) haha!

Jeg, Andreas og Kalle skulle egentlig ha ei beinøkt etter denne turen,  men istedenfor dro vi på Halskammen!

Vi klarte å gå 'feil' - da altså en litt mer teit og tungvindt rute, men vi kom oss opp og tok omtrent 100 bilder på toppen!

Familiebilde ♡

På en måte også et familiebilde! Haha

Kung-fu-klabb

Pistol squat! Og jeg gikk faktisk ned i den etter jeg klatret opp! Jeg får faktisk til pistol squat på venstre fot nå - jeg bare sliter med at jeg ikke er tøyelig nok til å ha høyre fot helt strak.

Alt i alt en nydelig dag! Alle tiders!

Hundetreff! ♡

Idag fikk Neo endelig møtt 'en av sine egne', altså en annen mini american shepherd! Selv om han går godt sammen med alle raser er det så unikt og se to av samme rase leke seg sammen!

Tok sikkert 500 bilder, og her kommer noen av de!

De danser! ♡

Etter en liten time kom også Chico - en Chihuahua, de gikk også kjempegodt sammen og lekte masse!

Litt krangling og Kiwi-Karamell's oppmerksomhet ble det nok, men det var bare gøy!

Altså en hærlig dag å være hunde eier! Så fantastisk å se hvor fint de lekte med hverandre (til tross for at det ser litt voldsomt ut på bildene)

Outfits!

N som sommeren nermer seg og jeg er p rett vei kroppsmessig (Har fremdeles en lang vei g, men jobber hele tiden med spise s sunt jeg klarer!) er det blitt mye mer givende kjpe klr og sette sammen antrekk!

Som oftest tenker jeg ikke over skulle ta bilder av de men her er noen som jeg faktis har kommet p 'forevige'!

Dette er kjolen jeg brukte p bursdagen min! Jeg har aldri klart f den p meg fr, s selv med 15minutt knallhard jobbing for f den p s fltes det som en stor seier!

Her er noen innkjp fra denne helgen!

Jeg er nok ikke komfortabel med skulle bruke denne kjolen enda. Den viser hver eneste valk jeg har - men jeg hper jeg fr vekk "Siste rest" ilpet av de neste 6 ukene (ny matplan)


Antrekk fra en eller annen lrdagslunch!


Det jeg hadde p meg i gr! Topp og cardigan kjpt i Trondheim p Lrdag.

P lrdagen hadde jeg p meg det fineste antrekket av alle de jeg har bilder av, men jeg tok ingen bilder av det.. Hehe.

Jeg har begynt innse mer og mer at bloggen min har blitt mer som ei dagbok enn en vanlig blogg. P en god dag kan det vre inntil 10 som leser den. Det er egentlig like greit for da kan jeg skrive alt som faller meg inn uten bekymre meg for hvem som kan se det!

Interessene mine endrer seg hver uke ogs - s ei uke er det masse trening, s tegning, s DIY's - p denne mten kn jeg publisere ALT uten bry meg om hva slags type blogg folk forventer at dette er!