Dagens LCHF - Lavkarbo mat!

Idag har vi testet to LCHF oppskrifter, og er sykt fornøyd med begge! 

Frokost:

Omelett med løkstuing(?)
Omeletten er laget på normal måte, bare uten løk og bacon og sånn.
Innholdet i "løkstuingen" er 50g bacon i strimler (Ville gått for 100, ble utrolig lite), 1 løk, 1dl seter rømme og 1dl majones. Baconet stekes og avkjøles, løken kappes i småbiter og alt blandes sammen. Når omeletten er ferdig fylles den og rulles sammen som på bildet. Nok til to personer! Helt nydelig, men dog veldig sterkt. Kan være lurt å bytte ut halve løken med kål (Blir en slags coleslaw). 


Hjemmelagde karbonader med paprikasalat og hvitløkssmør! 
Dette var også kjempegodt, og perfekt om man liker litt "Semi-sterk" mat! 
Hvitløkssmøret er  rett og slett 250g setersmør, 4finhakkede hvitløksfedd og 1tsk med sitronsaft. Jeg brukte saften fra en faktisk sitron, men funker også med sånn på sprutflaske tipper jeg. Alt det moses sammen i en beholder. 
Salaten er 3 paprika, 1rødløk (Den vi kjøpte var råtten, så måtte bruke vanlig løk) og 1 rød chillipepper. Alt kappes opp og renskes, legges på langpanne i ovnen frem til den begynner å bli lettere svidd. Så tar du av skallet til chilien og kapper den i småbiter, og rører alt sammen. 
Kjøttdeigen er rett og slett bare formet og lagt i panna med salt og pepper på!

Velbekomme!

#lchf #lavkarbo #mat #kosthold #oppskrift
 

Panikk!

Det ordet beskriver egentlig hele uka mi, for det er nettopp den følelsen som har dominert. Jeg har rett og slett panikk for alt og ingenting for tiden. Livredd for fremtiden, livredd for det jeg føler, livredd for å ikke bli "frisk" i venstrearmen igjen, livredd for å stryke praksis eksamen på skolen, livredd for å ikke ha tid til alt jeg ønsker å gjøre og livredd for å gjøre en feil som jeg ikke kan rette opp. Listen blir bare lengre for hver dag..

Tiden går i det minste raskt når jeg sitter og tenker hele tiden, men det gjør meg så absolutt ikke godt. Jeg drømmer også. Masse og intenst. Drømmene gir aldri mening, men er alltid veldig tydelige og "ekte". Av og til er det vanskelig å skille mellom drøm og virkelighet, fordi det er alltid ekte folk i drømmene som sier og gjør ting som ikke er helt usannsynelige.

Jeg kunne bare tenkt meg fri fra alt. Bare i ei uke. Dra vekk og koble helt ut. Drite i fortid, fremtid og bare leve akkurat nå. Herregud jeg høres ut som en emosjonell 15åring, men jeg må bare få det ut! 

Jeg vet disse tyngre periodene kommer og går, men det virker som de kommer oftere og oftere og det liker jeg absolutt ikke. Noen som har tips til hvordan jeg skal få vekk panikken og få tilbake nattesøvnen slik den en gang var..? 

 

Lavkarbo is!

Idag prøvde jeg meg på en kjempe enkel lavkarbo is oppskrift!

2 eggeplommer
2dl kremfløte
2ss sukrinmelis
1/2 'pipette' med vanilje stevia dråper

Pisket sammen melisen og eggeplommene. Pisket kremfløten og vaniljedråper til det ble krem. Løftet inn eggene og hadde alt I ei form. Denne porsjonen ble I det meste laget for denne beholderen.

Sto i fryseren i omtrent  5 timer!

Helt nydelig, og innafor på Lavkarbo! Verdt å prøve!

De dummeste treningsmytene.

Det finnes mange myter om trening der ute som overhode ikke stemmer. Problemet er at de fleste ikke vet bedre, fordi vi har blitt "opplært" til å tro disse tingene. Jeg vil bare lage et kort innlegg med noen av disse mytene.

Fett omgjøres til muskler.
Det er ikke noe galt i tro dette, fordi du tar ikke egentlig skade av det, men det er fremdeles feil . Si at du bare trener cardio; Du vil definitivt forbrenne fett, men mengden muskler vil være tilnærmet den samme som før du begynte å trene (Du får selvfølgelig en økning i lårmuskler hvis du sykler masse og i leggene om du jogger mye) men om du mister 8kg fett vil du likevel ikke ha gått opp 8kg muskler. Fett forbrennes når du bruker mer energi enn du spiser, muskler dannes/utvikles når du bruker musklene, enkelt og greit. Myten dukket antagligvis opp for at folk ikke skulle fokusere så mye på kroppsvekt, da man ofte blir litt tyngre om man trener styrke.
Poenget er bare det at fettet ditt ikke går gjennom en "magisk transformasjon" fra fett til muskler.

3 treningsøkter i uka er alt som må til.
Dette spørs naturligvis på hva ditt mål med treningen er. Hvis du har normal fettprosent og ønsker å bare stramme opp litt, eller få mer energi, så kan dette være nok, men du blir ingen tungløfter eller sprinter av 3 økter i uken. Hvis du er lettere eller for den saks skyld kraftig overvektig må du nok ha flere treningsøkter og ikke minst en skikkelig opprensking i kosthold for å bli slankere og i bedre form (Virker som mange tror at 3 timer trening i uken veier opp for sofa/sengsliting de resterende 165 timene i uka)! Jeg trener/er aktiv opptil 10timer i uken, selvfølgelig med ulik intensitet, men jeg er fremdeles letter overvektig fordi kostholdet ikke er på plass i tillegg til at jeg er litt for glad i sofaen og tv-serier. Trening er viktig, men riktig kosthold er like viktig, om ikke viktigere. Men som sagt; Det spørs hva du ønsker å få ut av treningen.

Det finnes bare en riktig måte å gjøre øvelser på.
Dette er mer enn feil. I kettlebell viser vi frem èn versjon av hver øvelse. Den mest brukte, men vi er alle skapt ulikt, så hvilken versjon av en øvelse som er behagelig for nettop deg må du finne ut selv. En god snatch for meg trenger ikke være en god snatch for noen andre, selv om de kan ha nøyaktig samme fysikk som meg. Det samme#14686253"> gjelder markløft, selv om alle må ha stram og strak rygg for å unngå skade, så er hverken håndbredde eller grep likt for alle.

En grønn diett er en sunn diett.
Neinei. Selv om frukt og grønt selvfølgelig er sunt fordi det er naturlig og har masse vitaminer, så er det også nesten bare karbohydrater, og i frukt er det mye sukker. Kroppen trenger fett og#21088050"> proteiner , så å leve kun på grønnsaker er ikke optimalt. Vegetarianere supplerer med for eksempel nøtter og tofu for å få i seg det de trenger av#59384534"> proteiner, men ofte trenger de enda flere tilskudd for å holde seg ernært. Grunnen til at vegetarianere er slanke er fordi det finnes lite til null fett i salat, grønnsaker osv, og sånn som jeg har forstått det så må man enten unngå fett eller karbohydrater for å gå ned i fettprosent. #75312650"> Proteinermå absolutt alle ha.

"Drømmekroppen på 3 uker!"
Denne skjønner nok de fleste at er feil, men det er jo greit å oppklare. Hver sen-vår kommer fullt av disse artiklene opp. "Sånn får du sommerkroppen på 3 uker", "Flat mage på 2 uker" osv. Dette er helt fullstendig feil, fordi man klarer ikke å forandre kroppen så radikalt på så kort tid. Jeg skal ikke sitte å si at jeg vet hvor lang tid man trenger for å få sommerkroppen, men det er ikke uten grunn at de fleste begynner rett etter jul. Det tar tid, ihvertfall hvis du ikke er naturlig slank eller har skikkelig godt grunnlag. Ja, en slank#68737109"> person kan lure frem en six-pack på 3-4uker, men da skal kosthold være strengt og uten utskeielser i tillegg til mye trening, dessverre er ikke dette spesifisert i disse artiklene som lurer de som har "litt ekstra" på kroppen. Ting tar tid, du ble ikke overvektig over natta, du blir ikke slank over natta heller.

Jogging er det beste for å bli slank (Gå ned i fettprosent)!
Meh. Denne er litt vanskelig på grunn av at det ikke er noen tvil om at jogging er en effektiv fettforbrenner, men det finnes andre måter å forbrenne fett på som er vel så effektive! Tabata intervaller på burpees, mountain climber, jump squat, hoppetau osv vil gi høy puls som fører til forbrenning på stedet, og at du fortsetter å forbrenne etter du er ferdig. Ikke glem at tunge løft (Styrketrening) fører til høyere forbrenning totalt sett iløpet av døgnet. Dette er greit å vite for folk med kneproblem eller kronisk beinhinnebetennelse. I min mening er også å gå fjellturer (Da altså rolig tempo i motbakke) like om ikke mer effektivt på grunn av at man både trener bein og får høy puls.I tillegg, som nevnt tidligere så blir man ikke slank av kun å trene, det er kostholdet som bestemmer fettprosenten. Gode gener er selvfølgelig til hjelp her også.

100 sit-up hver kveld = six-pack!
Denne er forferdelig irriterende, spesielt siden jeg trodde det funket slik selv da jeg var 13år gammel. Du får ikke six-pack av å ta sit-ups. Det hjelper ikke hvor sterk du er i magen, fordi det er fett som dekker over magens muskler. En six-pack lages på kjøkkenet, lav fettprosent = six-pack. (nesten) alle har six-pack gjemt under et fettlag på magen, den er bare skjult.'

80-60-80
Usikker hvor utbredt denne er nå lengre, men før var det et mål på den perfekte figur. 80cm over brystet, 60 rundt midjen og 80 over hoftene. Tingen her er jo at noen på 155cm fint kan klare dette, mens noen på 180cm vil være ufattelig tynn før man klarer dette. Jeg sier ikke at 60cm rundt midjen er umulig om man er høy, men da er man ofte så slank at det ikke er noen bryster eller rumpe igjen, så da er man brått 60-60-60. Uansett skal ingen sette et mål i form av cm eller vekt som bestemmer om din kropp er vakker!

Så that's it! Dette er de tingene jeg oftest får spørsmål eller hører folk snakker om i det daglige. Alt dette er feil som vi gjerne har blitt lært av lærere og foreldre i barndommen. Det er enkelt for oss å tro på ting vi har blitt lært en gang, helt til vi blir lært noe nytt. Jeg har trodd på alle de tingene over her selv før jeg begynte å søke rundt etter ny info. Det er også mye jeg har måtte opplevd selv før jeg skjønte at jeg var feilinformert.

Sist men ikke minst; øvelse gjør mester!
https://33.media.tumblr.com/9693258ab69f3b77b1c4dc21969b770d/tumblr_nj8vpiR08s1u7s3oio1_400.gif
Hun klarte nok ikke dette første gang hun prøvde, så du blir ikke i god form av èn enkelt trening du heller ;)

Håper dette var informativt for noen av dere!

Ut på tur aldri sur!

De to siste dagene har jeg vert på 2-3 turer! I går var jeg og Andreas på knutsliøya, vi prøvde en ny tur der hvor vi gikk I rundt, istedenfor samme løype tilbake!

Synes det er utrolig kjekt med den lille tripoden til mobilen, slik at vi får skikkelige bilder fra turene.

Idag var jeg og Frank på Tytinghaugen, og gikk videre derfra opp til granfeltet! På Tytinghaugen møtte vi på besteforeldrene mine, og jeg fikk lurt med meg bestefaren min på et bilde (som antageligvis er det 4 eksisterende bildet av han, da er bryluppbildene medregnet).

Turen fra Tytinghaugen til Granfeltet tok bare 10minutter, så det ble totalt sett en kort tur, men kroppen min har nok bare godt av litt hvile/restitusjon. 

Hva har dere gjort idag?

30min Snatch og lavkarbo!

I går kjørte jeg, Kristina og Andreas half-maraton i Snatching. Kravet var "enkelt"; stå i 30min uten å slipp/mist/sette fra oss kulen. Vi klarte det alle tre! Så vi skal til Danmark i Juli på videre konkurranse! Selv om jeg er 100% sikker på at bare dommeren orker å se videoen, så legger jeg den her.

Jeg og Andreas har også såvidt startet opp nytt kosthold. Lavkarbo.
Alle sier jeg må "ta det med ro" og ikke være for streng på kostholdet, fordi jeg kommer til å sprekke. Men nå trenger jeg en stram kropp mer enn godteri.

Idag hadde vi favoritt low-carb måltidet mitt;

Dette er da 150g bacon, 400g kjøttdeig, 1 løk,  1 paprika, 1 medium søtpotet, 1 champiniong, ca 200g ost, 4dl fløte, 1dl rømme, 4 egg og 200g ost! Helt nydelig, og akkurat såvidt innenfor lavkarbo; selv om vi helst skulle droppet søtpoteten for å være ketosevennelig. Det vi gjør er å steike kjøttet, løken og paprikaen. Blander egg, fløte og rømme og blander alt i ei ildfast form (Må være greit stor), drysser over osten (Helst nermere 400g, vi hadde litt lite) og lar den stå i ovnen i 30-40min på 200grader!

I morgen skal vi prøve å få til en hviledag, men hvem vet, er det finvær blir det vel en kort tur!

Ønsker alle ei fin pinse, selv om jeg ikke vet hva det er eller hvorfor vi feirer det!

To treningsdager!

På onsdag hadde jeg og kjæresten ei ganske hard økt på treningssenteret hvor vi testet en ny øvelse, i tillegg til at vi kjørte max på markløft og frontbøy. Vi tok begge 40kg frontbøy og 90kg markløft! Dette er da 30kg mer enn noen gang før for min del, som jeg tror må bety at teknikken er blitt bedre!

26y8tZBwXW
Ganske irritabelt hvor dårlige bildene der inne blir, er noe med lyset som gjør bildene mer utydelige enn de ville blitt med en gammel klapp-telefon.. Er likevel utrolig fornøyd med løftet i seg selv! Tok vel 3 eller 5 reps, og da hadde jeg gradvis gått opp fra 60kg med 5 og 10 reps.
I går var det veldig fint vær, ihvertfall tidlig på dagen (Ble til og med lettere solbrent!) så jeg, Stig og Kalle dro på sykkeltur
29VNzeBwfB
Turen var etter asfalt, og ca 38km! Jeg er i dårlig sykkelform, men heldigvis hadde de en rolig kardio-dag, så jeg klarte såvidt å holde tritt med de. Det var ganske deilig, så det blir uten tvil flere sykkelturer fremover!
Idag står 30min (Halvmaraton) med snatching på plan, og på lørdager er det alltid sirkeltrening, søndager er sunday madness, mandag er helligdag (Som selvfølgelig betyr lang fjelltur) på tirsdag er det kettlebell-gruppetime, så da blir det vel ikke treningsfri før onsdag! Men hey, man trenger jo ikke mer enn èn fridag i uken!
Hvordan er din plan?

Camping!

Jeg har helt seriøst kjempelyst til å dra på tur nå! Camping er øverst på ønskelisten. Jeg har til og med drømt om fjellturer med "svevetelt" på 3000 meter over havet (Ikke at det kommer til å skje med det første siden jeg er den eneste som hadde tort det).

Har til og med funnet diverse opphengbare telt/hengekøyer med tak, og "Ticket to the moon" soveposer!  


Skal vel noe til før jeg får med meg noen på en slik tur. Kanskje ikke særlig lurt om jeg gjør det alene heller, med tanke på hvor urolig jeg er når jeg sover!


Vanlige telt fungerer jo de også! :)


Jeg vet dette er noe redigert, men oh my god. Det er dette jeg trenger nå! Vekk fra all teknologi bortsettfra et kamera og muligheten til å ringe etter ambulanse om jeg skulle klare og falle over og knekke foten eller noe!


Er det bare jeg som fantaserer om dette?  

Trøtt og sliten.

Jeg er så trøtt for tiden! Jeg har bare lyst å sove, og når jeg ikke har lyst å sove har jeg lyst å trene. I går fikk jeg aldri nok, selv etter en time med kettlebell og en times tid i ballbingen. Det at jeg er fullstendig udugelig når det kommer til fotball gjør jo i tillegg at jeg må løpe dobbelt så langt med halve effektiviteten. Jeg hadde skjønt det om jeg var sliten, men jeg er jo ikke det. Bare trøtt og dritlei.

Idag sto jeg vel ikke opp før klokka var 12, som vil si omtrent et halvt døgn med søvn. Selv det var ikke nok, for nå er jeg trøtt og har bare lyst til å sove igjen. Satser på at vi er ferdige på skolen om ca en halvtime. Da får jeg nok en to timer avslapning/sofasoving før jeg må på jobb.

Meg ca alltid;
https://38.media.tumblr.com/4c373dec2b5b9108a0dc986c5d423434/tumblr_nlkbrbUdIQ1rxx1vlo1_500.gif

Det hjelper ikke at jeg er midt mellom to kosthold heller akkurat. Jeg begynte egentlig med lchf på mandag, men vi hadde omtrent bare mat som vi ikke kan spise på lavkarbo, så da bestemte vi oss for å spise tomt huset for karbohydrater før vi går inn for det 100%. Hvis bare en av oss går inn for det er det mye større sjangse for å ikke få det til, så.

Flere der ute som sliter med tretthet nå i vårtiden?

Tattoo-klein.

Jeg kjenner jeg begynner å bli mer enn sånn passe sugen på en ny tattovering! Jeg har startet ny "tradisjon" hvor jeg koster på meg en tattoo hver sommer, men jeg har ikke hatt så dårlig råd som nå før, og jeg er litt bekymret for om jeg kommer til å kunne både dra til syden i ferien, og ta en tattovering! Så langt har jeg tre stykker, og har vel brukt ca 3000 på de totalt.


3000,- på 3 tattoveringer er jo mer enn overkommelig pris, men den neste jeg har mest lyst å ta kommer nok til å koste mer enn alle 3 tilsammen, antagligvis mer enn det dobbelte også. 


Dette hadde vert noe!

På grunn av at den neste jeg vil ta er ganske "massiv" er jeg likevel litt usikker på om jeg kan ta den i sommer. På grunn av sol, bading osv er det jo lurt å ta en liten tattoo (Jeg har tross alt rundt 20 ulike på "ønskelisten") og heller satse mot leg-sleeven rundt juletider (Den som jeg forventer blir ganske dyr). Tingen er bare at jeg virkelig hadde lyst å sprade rundt i shorts og vise frem sleeven i år, men man kan jo ikke alltid få viljen sin!  


Følelsen når man får se hvordan tattooen kommer til å bli er ikke så ulik den man får rett før man åpner en gave! Derimot følelsen når den ferdige tattooen tørkes av og man får se resultatet, den er episk! 

Lurer på hvorfor det er et slik sug etter å ta tattovering, og hvorfor så og si alle kjenner det! Sikkert noe i blekket! 

Men hvis det ikke blir sleeve i år, så må jeg begynne å "fylle inn" høyre underarm, for det er der de to små tattooene er, og det ser egentlig ganske dumt ut. Kanskje jeg endelig får tatt en geometrisk tattoo, eller av en ulv, eller både og!


Flere som sliter med tattoo-abstinenser?

Russetiden er over!

Endelig er russetiden over! Uansett hvor moro det har vert, så er jeg glad jeg kommer tilbake til hverdagen igjen!

Iløpet av denne russetiden har jeg gjort ca 16 russeknuter, og selv om det er mye mindre enn forrige gang, så er jeg fornøyd.

Noen av knutene jeg har gjort er;
Spis frokost i rundkjøringen. (Potetsalat i hele trynet <3)

Drikke en halvliter med en tampong i hver munnvik.

Spise en appelsin med tannkrem som dip.

Spise ditt eget russekort.

Signatur av 5 fremmede på undertøy.

Denne bh'en var ikke særlig god uansett, så det gikk bra å ofre den. Haha!

I tillegg satt jeg under pulten i en skoletime. Det syntes læreren var veldig morsomt for vi var to som satt under pulten, og vi  var de eneste som gjorde det vi skulle.

Alt i alt har faktisk denne russetiden vert bedre enn den forrige, jeg har hatt mye moro og angrer ikke på noe!

Kanskje bortsettfra dette.. dette var en dårlig idè...

Jeg fikk også sikkert rundt 40 signaturer på ene t-skjorten min, som rett og slett var langt over hva jeg hadde forventet!Jeg er nå klar for å tilbake til hverdagen med trening og riktig kosthold! Jeg satser på at skulderen blir bra igjen snart, for selv om den "brenner" nå tror jeg den bare er støl, og jeg begynner med lavkarbo fra og med idag.

Til frokost spiste jeg egg og bacon, men her er problemet; Jeg elsker sprøtt bacon, så jeg lot det ligge i pannen veldig lenge og uten at jeg merket det ble det svidd. Da jeg gikk og sjekket virket det som det svidde baconet hadde "Smeltet" og var blitt til et slags svart slim. Utrolig sært, har aldri opplevd lignende! Kan ikke forstå annet enn at baconet rett og slett har "forkullet" seg og blir blandet inn med fettet i pannen, og derfor ble det som et slim, men kom gjerne med en annen forklaring hvis dere har det!

Nå må jeg ha meg tilbake til skolearbeidet. 1 uke til innlevering av årsrapporten, og jeg har mye jeg må rette opp i!

#Russ2015

It's not called Gym-nice-sticks!

Mange unge sliter med det å skulle være i aktivitet. De som er aktive fra barndommen spiller fotball, og de som ikke gjør det spiller kanskje håndball (Gjerne som et tvang fra foreldre), men gjør de ingen av de to er det stor sjangse for at de ikke er i aktivitet i det heletatt. Jeg syntes dette var så rart. Å være i aktivitet er jo utrolig deilig, så hvorfor er så mange negative til det? Heldigvis, eller dessverre, så har jeg endelig innsett hvorfor så mange hater trening og det er på grunn av dårlig erfaring fra første stund.

Det første møtet med trening får vi ofte på skolen, enten i friminuttene eller i gymen. Etter egen erfaring er friminuttene ofte brukt til enten slåball eller fotball. Her kommer den første dårlige erfaringen inn, for er du dårlig i sport, så blir du valgt sist. Barn er frekke, de tenker ikke over det å skulle inkludere alle og å holde munn hvis de ikke har noe pent å si.

Da jeg gikk barneskolen ble alltid de to beste (Evt. de som kom først på banen) satt på hvert sitt lag, og de skulle velge en og en av oss andre til sitt lag. Her ble da de beste valgt først, og de dårlige til slutt. Jeg opplevde faktisk det å stå igjen som sistemann, og en fra det laget som egentlig skulle velge/få meg sa til det andre laget; "Dere kan bare ta henne dere." fordi de ikke ville ha meg på laget.
http://33.media.tumblr.com/a741e9de5bdd3fb93761a0c160bdd94a/tumblr_mwsvsqVP5Z1svyu8oo9_500.gif
Dessverre er det ikke bare barna som er frekke og mangler evnen til å inkludere alle. De som kanskje er aller verst er gymlærerne.

Jeg sier ikke at alle gymlærere er forferdelige mennesker, men de fleste jeg har slitt med opp igjennom har vert fæle, og en spesifikt. Jeg nevner aldri noen med navn, men jeg kan jo likevel fortelle litt om hvordan han er.
Kunnskapen hans om kropp og kosthold er like utdatert som brillene hans, og det eneste han gjør er å kjefte og notere + og - i den lille blokken sin. Flere av mine 10-15år eldre venner er sjokkert over at han fremdeles er i live og jobber, fordi han var en fossil allerede da de gikk skole. Han har stadig vekk med seg barnebarnet inn i gymsalen, og endte da opp med å sette oss elevene til å gjøre noe for oss selv mens han sitter og underholder henne. Han setter oss også til de dummeste oppdrag.

For å gi et eksempel; En dag skulle vi ha fjelltur i gymen. Målsetningen var å oppnå høy puls selv om man har lav fart (Da å gå i motbakke). Men siden vi bor på en slik "flat plass" som Sunndalsøra og nermeste bakke ligger omtrentlig 23m unna gymsalen (Sense the sarcasm please), så måtte vi produsere vår egen fjelltur. Da med benker som skulle forestille trestokker, madrasser som skulle være "myr" og 3 bukker i stigende høyde som skulle være "motbakke". På denne fantastiske måten fikk vi alt strevet med det å gå fjelltur, uten å måtte slite med ting som sol, frisk luft og utsikt på toppen.

I tillegg skulle samtlige av oss ha 170 i puls iløpet av 10minutter (For dette har han utregnet ut ifra et idiotisk eksempel at stemmer med vår alder), og vi fikk ikke lov til å løpe. For det første har jeg en absolutt max-puls på 180 (Jeg har testet), og for det andre var det 6 "hinder" fordelt på en hel gymsal, så det ble masse dødtid mellom hindrene i tillegg til at hinderne var elendige i seg selv.

Uansett hvor irriterende denne gymtimen var på grunn av det selvsagte (at jeg ville på fjelltur, og fikk ei hinderløype), så var det ikke det som var verst. Jeg fikk 3- på denne oppgaven fordi jeg ikke fikk høyere puls enn 130, og her kommer irritasjonen inn.

Gymlærerne har en A4 plan med hva vi skal få til, og hvilken karakter det vil gi. Antall push-up, sit-up og hvor langt vi hopper er ting som spiller inn på karakteren fra 8 klasse til siste året på videregående. Hvor fort vi løper 3000m, hvor langt vi kommer på cooper-testen og hvor høyt vi hopper har også en innvirkning på karakter. De tingene de legger vekt på har ingenting med hvordan kroppen vår skal fungere i arbeidslivet å gjøre; og det er urettferdig mot alle!

Jeg klarer kanskje 1 normal push-up, men tar mer enn 200kg i beinpress. Jeg hater å spille fotball som eneste jente mot 10 nypubertete(?LOL) gutter, men har stort engasjemang i alt jeg gjør (Helt til noen kommer i 40km/t mot meg), så hvorfor får jeg bare en middels god karakter? Jo, fordi gymlæreren ikke gidder å lage et oppsett som gir alle en fair sjangse til å vise hva de kan. Iløpet av skoleåret blir vi satt til å spille fotball kanskje 1/4 av dagene, og hvis vi som er jenter ber om å få gjøre noe annet blir vi sendt til apparat-rommet, men han kommer aldri og ser på hva vi gjør. Noen er flinke til å danse, noen er gode i fotball, noen er veldig sterke eller kan alt om trening og kosthold. Så hvorfor fokuserer de alltid på det vi ikke får til, istedenfor det vi faktisk klarer?

Som Albert Einstein sa: "Hvis du dømmer en fisk ut ifra evnen dens til å klatre et tre, vil den hele livet tro den er dum."

Dagens utblåsning! Meninger om temaet?

#meningsblogg #Meninger #trening

Det er så vanskelig..

Jeg vet jeg har sklidd litt ut på matfronten de siste månedene, men jeg er ikke den eneste! Jeg kjenner omtrent to personer (som jeg omgås) som spiser sunnere enn meg, men likevel nesten ingen som ser verre ut enn meg. 

Jeg trener hard, ofte, får i meg nok vitaminer og søvn, men likevel øker jeg bare i vekt. På samme tid har jeg venner og bekjente som ikke spiser noe med mindre det er fritert og dyppet i dressing, og det mest aktive de gjør er å holde opp telefonen sin mens de scroller gjennom facebook, og disse er slanke! Det føles bare så urettferdig å måtte jobbe så hardt for noe som andre har, uten å løfte en finger, eller engang sette pris på det.  

Begge foreldrene mine er (var) i sin ungdom slanke, det samme med mine besteforeldre. Selv om kraftig matlyst ligger i nær slekt, så gjør ikke overvekt det, så det gir ikke mening at jeg skal slite med å komme meg ned i vekt.  Selv om jeg var kjempetynn på hele kroppen da jeg var yngre, så hadde jeg alltid "Tjukk" mage. Mamma sa jeg ikke skulle begynne å trene den bort hver gang jeg klagde, "Det er valpe-fett, det forsvinner når du blir eldre." men nå er jeg tross alt 22, og jeg har fremdeles dette "valpefettet" og jeg føler jeg aldri vil bli kvitt det. Jeg har vel egentlig ingen rett til å klage på dette nå, for jeg har vert på en "Feit-og-usunn-mat-bender" ganske lenge, men det er så tungt å skulle begynne når jeg vet hvor sykt mye jeg må gi opp for å få resultater.. 

Forrige gang jeg gikk ned nok i vekt (og omkrets) til at jeg følte meg komfortabel i min egen kropp hadde jeg først vert så syk at jeg ikke spiste stort annet enn vannmelon 1mnd, trente så mye at jeg nesten møtte veggen og var så sliten at jeg nærmest sovnet på flekken hver gang jeg hadde trent. Det er ikke meningen at jeg skal måtte leve slik for å få resultatene jeg ønsker vel? 

Det er ikke bare vekten jeg sliter med heller, men generelt at jeg aldri er frisk. Jeg har følt meg småforkjølt i sikkert 2-3uker, også er det den skuldra som aldri vil bli heeelt frisk. I går da vi gikk tur låste leggen min seg helt, og jeg følte meg utmattet hele turen. Det er så urettferdig at når jeg prøver å snu om livet så møter jeg bare motgang..

Flette-krone!

Idag skulle jeg teste en flettekrone, sånn som går hele veien i rundt hodet. Det var overraskende enkelt å få til, selv om den ble litt "Messy" første gangen jeg prøvde, så syntes jeg nesten det ble bedre enn ei rein og ryddig flette!


Her er første forsøket, som da ble litt "Rotete", men jeg brukte ikke børste engang så.

Andre gangen ble det mye strammere flette, men syntes den første var bedre uansett!
Man fletter bare sånn "Dutch braid" som begynner bak øret, og fortsetter som en krans hele veien rundt.
Hvis du vil ha krone fletter du helt ned og legger den fletten som henger løst langs den som sitter fast og skjuler strikken inni fletten og fester med fliseklemmer :) Easy peasy!

Hvordan skal dere ha håret deres på 17. Mai?

Rot i treningsutstyret.

Ved siden av skolen jobber jeg på et treningssenter. Arbeidsoppgavene mine er å passe på at folk har på seg godkjent treningstøy (Som rene sko), hjelpe folk med innmelding, utmelding og andre problemer med medlemskap. I tillegg er jobben min å rydde i vektskiver og annet treningsutstyr. Det er ikke en kjempeslitsom jobb, men enkelte dager er verre enn andre. Når man skal rydde rundt beinpressen for eksempel, og må lempe rundt på 25kilos vektskiver, så kjennes det i korsryggen i slutten av dagen. Men såklart, korsryggen min har godt av trening, men det ergrer meg likevel at nesten ingen rydder etter seg. 

Det er så mange jeg ser her iløpet av de 3-timersvaktene mine som soser rundt, flørter med damene og snakker med kompisen. Men når de er ferdig med en øvelse så har de langt ifra tid til å legge vektskiven på rett plass. Jeg tror absolutt ikke det er konseptet bak som er så vanskelig, for det å ikke henge opp de tyngste skivene 1,5m oppe i stativet, burde nesten vert en selvfølge. Dessuten er skivene størrelse og fargekodet! Blå på blå og grønn på grønn burde være et ganske simpelt konsept for de fleste, eller..?

Og hvorfor driver noen å flytter 1,25kg skivene fra benkpressen og over til knebøystativet? For jeg har vanskelig for å tro at noen øker med 2,5kg på knebøy eller markløft! Uansett om de faktisk da ikke øker med mer enn 2,5kg, så kan de i det minste legge skivene tilbake hvor de fant dem, eller på en litt logisk plass! Det gir så lite mening når jeg sorterer, og det er en 5kg, 10kg, 15kg og 2,5kg skive utenpå hverandre på èn henger. Virkelig..? Jeg kunne skjønt at de grønne og svarte 10kg skivene hadde blitt lagt utenpå hverandre hadde det ikke vert plass til de, men det er omtrent 20 ledige hengere for vektskivene som aldri blir brukt. 

Det kan jo hende jeg har en litt vel stor dose med OCD, som så er en vond egenskap på et treningssenter. Men det blir i det minste ryddig på treningssenteret når jeg er på jobb (og tragisk nok i fritiden min..)

Er det bare jeg som ikke kan forda når vekskivene henger på 'feil' plass?

 

#trening #meninger #hverdag

LCHF!

Jeg begynner å innse at denne lav-fett-dietten jeg har gått på i det siste, ikke egentlig fungerer for meg. Jeg har gått opp mer enn 12kg siden sommeren, og jeg savner følelsen jeg hadde. Jeg følte meg lett i kroppen og slik vil jeg føle meg igjen. Derfor skal jeg prøve meg på LCHF eller enklere da lavkarbo.

På lavkarbo minker karbohydratmengden og fettmengden øker (I kostholdet, ikke på kroppen). Så da blir det mindre (eller nesten ingenting) av brød, havregryn og generelt kornprodukt og mer kjøtt, nøtter og grønnsaker. Dietten skal være så naturlig som mulig, og minst mulig ferdigprodukt.

Min største svakhet? Min kjærlighet for sukkerfyllte desserter, is og sjokolade.

Bare en ting å gjøre med det; Være bestemt og ikke gi etter for fristelsen!

https://33.media.tumblr.com/b62a2bff98a2c4a8a867c3a56b9d7de5/tumblr_njygj5JYUU1rp2s8wo1_500.gif

Jeg begynner med dette etter den 17 mai, logisk nok fordi jeg aldri i verden takker nei til mormor sitt koltbord (eller kaker).

#trening #kosthold

Tirsdagsinspirasjon!

Litt inspirasjon hjelper på humøret på en ellers tung og kjedelig tirsdag!

https://38.media.tumblr.com/e3f267df5a77cb321e4998cc96906019/tumblr_mqj26aX4Wa1s9z4j6o1_500.gif

https://33.media.tumblr.com/f083fdeb01f84bb8295bdbbe314edf86/tumblr_nmc66wi2bA1tkn5doo1_500.gif

https://38.media.tumblr.com/a2b684b68a42369a7ef91e8eab087e6f/tumblr_n4xxi2Ze6J1trpya0o1_500.gif

https://33.media.tumblr.com/9d32c102ce3148fc73e0b57b04feea4a/tumblr_nkkc6bieHc1r0ya3zo1_500.gif

https://33.media.tumblr.com/25fd411723eba975cd3f288be099d392/tumblr_ncnmlnJOmQ1se679oo1_500.gif

https://38.media.tumblr.com/714f562014fb2c4313f2f981d9ba71d6/tumblr_nhvgc2FpCt1tegjgko1_500.gif

Dag 3 av den treningsfrie uken, og jeg er allerede forferdelig rastløs og klar for å begynne igjen!

Avrevet muskel.

Jeg har gått såppas lenge skade og sykdomsfri at jeg så den faktisk komme. Jeg har klart å få en rift i en muskel i skulderen min, så jeg kan ikke trene kettlebell før jeg har "Healet", og med mitt hell så går det nok ikke fort. Jeg går på "Arcoxia" tabletter hver morgen, jeg har igjen to dager før jeg er ferdig med den og håper for guds skyld at det går bedre til da, slik at jeg slipper å ta kortisonsprøyte.

Jeg er bare så sliten og lei. Skulderen er vond, jeg aner ikke når det vil gå over og i tillegg får jeg knapt nok til å sove på grunn av at jeg er så ufattelig sensitiv når det kommer til lys. Jeg vil bare trene, spise, sove og være lykkelig. Kan jeg aldri bare få være frisk og sterk uten skader og sykdom?

https://38.media.tumblr.com/17dd84f6ca5dde73d075a32780d0d161/tumblr_ni6m6d4j2e1twyx2bo1_500.gif

Det virker kanskje som om jeg overdriver hvor dramatisk en liten rift i skulderen er, men med tanke på at jeg måtte ha en egen kategori på bloggen kalt "Skader/sykdom" fordi det alltid feiler meg noe, så tror jeg at jeg har lov til å være litt negativ. Det er bare så deprimerende å alltid falle tilbake så fort som jeg får noen form for fremgang. Jeg vet ikke hvor mange tilbakefall jeg klarer før jeg gir opp..

Sterk russ!

Jeg ble for fire dager siden døpt. Jeg fikk russenavnet "GRR" fordi jeg tydeligvis hele tiden trener, og fordi det er mine initialer. Kvelden ble avsluttet omtrent før midnatt, og jeg fryktet at jeg kom til å kjenne det på kroppen at jeg hadde "Ringt russetiden inn", men både lørdag og i går følte jeg meg utrolig sterk! Det kjennes også på kroppen, da jeg er så støl bak skulderblad at det nesten kjennes ut som noen har slått meg over ryggen med et balltre. Idag blir det bare cardio for å la overkroppsmusklene få hvilt seg litt. En fjelltur og kanskje en joggetur er nok akkurat det jeg trenger for å kunne fortsette russefeiringen med god samvittighet!

Eneste jeg må gjøre først er å faktisk få meg venner som er Russ, slik at jeg har noen å feire resten av russetiden sammen med.. Hardt å være 3-5 år eldre enn alle andre!

https://38.media.tumblr.com/77cb76e973ae4701f77a77d2cd5fa892/tumblr_nmta63UyGk1s6zpepo1_500.gif

Anyone?