To-ukers-sjekk!

Jeg hadde en formsjekk i går (?) og ble gledelig overrasket!

Jeg veide meg og tok bilder fra alle vinkler og sammenlignet de med bildene fra to uker siden, og selv om det ikke var banebrytende stor fremgang - så var det like stor forandring som jeg tidligere har opplevd etter kanskje 1-2mnd!

Jeg er nå kommet ned på 78tallet, altså 78+ kg! Dette var da årsmålet mitt! Jeg ser også at jeg helt sikkert har igjen 3-4kg igjen å ta av, uten problem! Jeg tror faktisk at jeg ikke trenger den "ekstra" planen etter jeg er ferdig med disse 6 ukene!

Jeg må jo uansett følge planen helt eller delvis selv etter jeg er ferdig med de 6 ukene for å opprettholde, men da kan jeg i det minste spise godteri på helg (tipper jeg).

Det er ihvertfall digg å se at det har en virkning, selv etter så kort tid! Jeg kjenner jeg allerede gleder meg til neste formsjekk (dag 28)!

Vanskelig pushe..

Idag hadde jeg løpeøkt igjen! Jeg skulle egentlig prøve å løpe 1mil/så langt jeg kom på 60min - men alt gikk imot.

Jeg hadde knytt skoene for hardt, så fotene begynte å sovne ganske fort, og etter 20min ble det for vondt så jeg tok pause på mølla og knøt skoa. Dette brukte jeg tydeligvis for lang tid på for da stoppet mølla og alt jeg hadde gjort ble sletta. Bestemte meg da for å kjøre på med en 3000m men ga meg etter ca 1.5km fordi korsryggen ble kranglete. Det er ihvertfall det jeg påstår var grunnen.

Egentlig sleit jeg mest med det å pushe på, og holde ut. Løping med høy fart gjør vondt. Ferdig snakka.

Det var bare skuffende at jeg ikke greide å holde ut smerten lengre. Jeg hadde bare trengt å kjøre på i ca 10min ekstra da jeg testa 3000 så ville jeg fått nok en ny pers. Jeg klarte det bare ikke. Jeg ble oppkavet, fulgte konstant med på tiden og begynte å vingle og løpe rart. Jeg ga opp.

Det virkelig rare er at jeg egentlig skal klare å pushe meg. For guds skyld, jeg knuste jo rekorden min sist gang, og da var det nesten så ille at jeg kasta opp og pissa meg ut. Jeg satser på at jeg bare hadde en dårlig dag, eller var sliten etter de første 20 minuttene. Det var ihvertfall ingen kjekk følelse.

Hvis jeg går inn for å slå rekordene mine så får jeg i tillegg "sommerfugler" eller stikking i magen fordi jeg blir gira, og det gjør meg rett og slett litt uvel. Det beste er for meg å bare begynne å løpe uten plan tror jeg. Uansett, det ble jo ei grei økt med lang stretching etterpå! Nå er laks på planen, så tuddeluuuuu

Slutt med unnskyldningene!!

Det er så sykt mange der ute som egentlig er veldig flinke, men de kommer opp med så mye teite unnskyldninger som gjør at de aldri kommer seg videre med treningen (blir ikke sterkere, raskere, mer utholden eller slankere/mer markert).

Dette innlegget er ment for folk er seriøs når det kommer til trening men ikke får fremgang, ikke folk som trener litt for energien eller humøret sin skyld.

1. Jeg vil ikke bli muskuløs så jeg løfter bare lette vekter.
Oh hon. Du er en kvinne, du vil aldri bli  muskuløs. du blir ikke seende ut som Katrin Tanja eller Dana Linn Bailey hvis du kjører tung styrke noen ganger i uka. Press deg selv og resultatene vil bli verdt det! De fleste vil uansett bli fascinert og stolt når dw første musklene titter frem.

2. 'Nå har jeg trent så jeg fortjener en treat'
Nei. En normal trening forbrenner vel normalt 300kcal ved liten innsats, 5-600 ved middels innsats og opp mot 1000kcal på en intens og hard økt. En pose potetgull inneholder ca 1600kcal. Ei sjokoladeplate 600kcal. Et eple inneholder bortimot 200kcal.

Hvis du skal ned i vekt må du kjøre vanlig kosthold de dagene du trener for å gå ned. Finn ut hvor mye din kropp forbrenner daglig uten noe ekstra - og spis litt under den mengden hver dag uavhengig av om du trener eller ikke - hvis ikke vil du ikke gå ned i vekt.

Jeg sier avsolutt ikke at du skal droppe å spise etter trening, men legg inn det du spiser etter trenin som en del av din spiserutine slik at du ikke slenger i deg en protein shake, et eple og en bar som kanskje tilsvarer 600kcal og ikke tenk på det som en del av det totale inntaket ditt den dagen.

3. Jeg er støl så jeg kan ikke trene idag.
Enkelte dager er man fullstendig utslitt og støl, det er helt lov å ta en og annen fridag. Men det er ikke en unnskyldning å være litt støl i en kroppsdel.

Er du støl i armer, tren bein. Er du støl i bein, tren armer. Er du støl i armer og bein, tren mage og rygg. Er du støl i hele kroppen, gå en tur eller jogg for å riste ut litt syre.

4. Du skriver ned alt som trening.
"Idag var jeg i akebakken og lekte med barna" er faktisk ikke det samme som ei treningsøkt. Ja du blir garantert sliten, men skal du droppe trening hver gang du er ute med barna, leker i ballbingen, går/sykler til jobb osv. så får du aldri trent.

Jeg kan bli vel så sliten av å vaske hele huset som å løpe en halvtime, men dette burde man faktisk bare se på som en bonus.

5. Ja men det er jo påske!
Å, dumme meg, jeg viste ikke at kalorier ikke teller i påska.

Det kommer alltid til å være en grunn til å skeie ut, man kan ikke gi etter hver gang.

Du har helg, ferier, påske, jul, pinse, 17mai, bursdager, dåp, bryllupp, noen som går av med pensjon på jobben, og sånn går visa. Det er alltid en grunn til å feire noe - så prøv å gjør det med måte, eller feir med en kopp kaffe og et høffelig "nei takk". Det går faktisk også an å ta et lite kakestykke istedenfor 5, pluss vafler, pluss sjokolade, pluss brus, plussplusspluss. Personlig foretrekker jeg sjeldne sprekker hvor jeg tar helt av, blir kvalm og ikke føler for godteri eller alkohol på mange måneder. Men hver sin smak.

Dag 10!

Idag har vert en ganske god dag! Jeg har fått slappet av mer enn på lenge, i tillegg fikk jeg inn ei ganske grei økt! Presset meg ikke maks men kjørte høyere repetisjonantall enn vanlig. Kjører normalt 5x5 men idag ble det 10x3.

kjørte markløft med 60kg, frontbøy med 30kg og back squat med 40kg. Avsluttet med firehydrant med strikk 10x3 og tabataintervall hvor jeg sto oppreist og presset en og en fot så langt ut fra den andre som jeg klarte med strikk over anklene.

Fornøyd med økta!

Har også spist mye godt idag! Denne salaten var veldig crunchy og saftig! I tillegg laget jeg en ganske kraftig krydret dressing av gresk yoghurt.

Elsker "tassen" skålene!

Som en avslutning på dagen dro jeg til mamma og spiste sukkerfri gelè mens vi så deler av filmen "war horse".

Nå ligger jeg rett ut på sofaen og egentlig bare gleder meg til å sove. I morgen har jeg planlagt å ta ei real løpeøkt, vet ikke hvor enda, men så lenge veiene er tørre blir det utendørs!

Alle får ha en fortreffelig påskeaften i morgen!

Kostholdet s langt.

Jeg gr vel inn i dag 10 etter jeg begynte med kostholdsplanen. Siden den frste helgen etter jeg startet var et hav av godteri (selv om jeg fulgte plan p alle mltider utenom middag) har jeg bare holdt p skikkelig i 4 dager, siden sndag.

S hvordan gr det? Kroppen har helt klart blitt vant med f litt mat hver tredje time, for jeg kjenner at magen rett og slett fles tom etter 2.5 t, og gr jeg litt lengre enn tre timer begynner den knurre. Likevell er jeg skikkelig sulten bare p morgenen, som gjr det mye enklere velge maten fra planen, og ikke ty til noe lettvindt. Alle mltidene er uansett utrolig raske tilberede. Det som tar lengst tid lage er faktisk pastasalaten til lunch, for fusillien jeg bruker trenger 12 minutter koking. Den siste uken har jeg uansett mtte hoppet over dette mltidet siden jeg jobber nattskift. Nr jeg ikke er hjemkommet fr 6 p morgenen str jeg tidligst opp i 11-12tiden, og da rekker jeg bare frokost fr det er middagstid for kjresten, og vi vil jo gjerne spise sammen.

Han har forresten vert utrolig flink deltatt p kostholdsplanen. Jeg er veldig stolt over hvor villig han er til vre med meg og spise likens som jeg gjr. Han har faktisk vert den som har vert mest positiv nr det kommer til middagene vi har spist, og det er helt fantastisk motivasjon.


//Alle bildene fra min instagramkonto; Gunnhildresell
verst til venstre er grdagens middag. Det er en slags gryterett. Torsk kokt i kokosmelk med krydder og stekte grnnsaker. Det var litt smaklst, men tror jeg drepte mye av smaken med en del ris for mye. Hjemmelagde karbonader havnet nederst p listen over alt jeg har spist, rett og slett fordi jeg ble uvel av den (bildet nederst i midten).

Jeg skal ta nye ml og bilder p sndag, siden det da er gtt ei uke med ganske stramt kosthold. Det er nyaktig 3 uker til bursdagen min - som er grunnen til kostholdplanen - s det er viktig for meg se at jeg er p rett vei for vre sikker p at jeg kommer i ml til den datoen. Hvis mlene ikke er bra nok m jeg bare stramme inn enda mer p planen.

Om 1t og 20min gr jeg ut p den lengste friperioden fra jobb. Da har jeg 5 dager med ganske lite p plan, s da skal jeg vre ekstra flink med kostholdet! Nu junk except for in the trunk *badumtss*. Jeg er overtrtt. 

Dagens motivasjonsbilder fra weheartit;

Herregud jeg trenger ta sol..

Ellers fr dere ha ei flott pske! Eat clean, train dirty! Eller noe. Herregud jeg trenger svn.

Hvorfor jeg vil bli tynn!

Et ord; Runwaydreamz.
Dette er noe av det vakreste jeg ser (nr det kommer til klr, riktig nok!). High-waist shortser med crop-tops eller 'bustiers'! Det sier seg kanskje selv at hvis man har litt mage eller mye fett p lrene, s ser det rett og slett ikke veldig bra ut. Jeg har n runwaydreamz shorts (som heter voldemort, komisk nok) og jeg elsker den. Den er godt brukt for si det mildt, men det som er litt trist er at hvis jeg skal bli slank nok til kle den (eller ihvertfall fle meg komfortabel i den), s vil den ikke lengre passe. De aller fleste av Runwaydreamz sine originale shortser (alts de jeg forelsket meg i) er ikke lengre for salg, s det er  bare den ene som er for salg enda som jeg virkelig nsker meg;

Problemet er da bare at den koster ca det samme som en ny datamaskin. Nemmelig $200..
Heldigvis har jeg brukt mye tid p redesigning, s jeg m faktisk ikke bestille en shorts, jeg kan lage den.


Hvordan jeg skal f tak i klrne jeg nsker er uansett 'long ways ahead' da jeg ikke er kommet i nrheten av den kroppslige form jeg nsker fr jeg kan kle meg slik. Men dette er da den store motivasjonen. Den har alltid vert den samme, men jeg har aldri bevisst  oppndd det.

Jeg begynner fle meg ganske greit inne i kostholdet etter 8 dager p plan, og hvis fremgangen fortsetter likens som den har gjort s langt, s skal jeg ved all sannsynlighet vre klar for drmmeklrne til sommers!

Hva er din motivasjon til trening/vektnedgang?

Jeg har s lyst!

Jeg kjenner at motivasjonen virkelig blomstret opp i gr, og jeg kjenner at jeg rett og slett bobler over med lyst etter ting gjre!

Jeg har skikkelig lyst kjre yoga, snn akkurat N! Jeg har lyst gjemme meg unna, bare ei lita stund her p jobb og kjre ei kort yoga kt. Eneste problemet er vel at "plogen" i vernesko, ullunderty og flammehemmende arbeidsklr muligens kan bli en utfordring.

Jeg har ogs skikkelig lyst dra p joggetur; spesielt utendrs! Jeg har lyst lpe i fjellsidene, i lyslypa, og kanskje tilogmed teste kaptein dreyers (12km). Jeg bare har lyst gjre ting!

Problemet er bare at jeg ogs har lyst trene med kjresten, og f med han p yoga og jogging er vanskelig. Jeg vet at han hater lpe, og at yoga mest sannsynlig blir bde for teknisk og unaturlig for han, men hva er vel livet uten utfordring, s min utfordring blir prve engasjere han i disse tingene!

Det har hele tiden vert ml jeg har nsket n etter jeg begynte trene. Jeg er ambisis, men kanskje litt uheldig. Da jeg frst begynte g fjellturer knakk jeg foten. Da jeg begynte lpe mye fikk jeg problem med knr og beinhinnebetennelse. Da jeg begynte bli god i kettlebell fikk jeg problemer med skuldra som frst n ser ut til begynne lsne. Men jeg fler at jeg er smartere n, og trener mer fornuftig for unng de undvendige fallgruvene som betennelser og overtrening. Yoga virker ogs mer sknsomt enn mye annet, og jeg har utrolig lyst f til de velsene over. Det st p albuene, brette kroppen nermest dobbelt baklengs og selvflgelig klare en "split".

Jeg nsker bli tyelig, sterk og teknisk god. Jeg vil ikke bestemme meg n for at jeg skal bli "best" i hverken kettlebell, crossfit eller motbakkelp, men jeg nsker kunne litt om alt, og vre 'ok+' om det gir mening. Det viktigste for meg n er uansett ikke delegge skuldra igjen, og forhpentligvis kunne trene som vanlig igjen, uten plages med smerter!

Det er det jeg har lyst til!

En bedre dag!

I gr natt var jeg virkelig langt nede. Jeg var sint p meg selv, p pska og generelt alt annet ogs.

Heldigvis fikk jeg 'much needed' alenetid idag. Jeg voknet i 11tiden og l og dro meg til 12. Sjekket alle apper og kjente motivasjonen steg igjen etter hvert som jeg voknet. Jeg kom meg ut av senga og laget frokost - etter plan, naturligvis.

Siden jeg sto opp s sent gikk jeg direkte fra frokost til middag som var fantastisk mye bedre enn grdagens katastrofemltid.

Kylling, salat, fullkorns 'fusilli' og dressing av gresk yoghurt.

Deretter var det tid for trening (Kettlebell gruppetime). Jeg var med p timen s mye som jeg kunne, og da vi kom hjem laget jeg havrepannekaker (som var helt nydelige!)

Alt i alt har det vert en s utrolig mye bedre dag enn i gr. Jeg inns blandt annet at jeg faktisk kan begynne trene igjen, s lenge som at jeg er forsiktig med skuldra i starten. Jeg er p rett spor - og jeg klarte faktisk se at jeg har blitt slankere idag! Jeg ser veldig tydelig hvor p kroppen jeg har forbrent mest fett - som er lr og over ribbein/rygg. Problemomrdet er nok helt nederst p magen, men nr jeg ser s tydelig effekten av kostholdet allerede n - selv med mange cheat days - s er det absolutt hp for at den forsvinner ogs!

Som en bitterst overraskelse brukte jeg en av mine favorittshortser fra nike p trening, den har alltid passet meg perfekt i strrelse - men idag var den for stor. Jeg elsker jo shortsen, men  ikke bare se tall, men et fysisk bevis p at det jeg gjr funker, var en slik fantastisk flelse!

Jeg fikk en helt ny blge av motivasjon, og jeg hper at denne gangen, s vedvarer den!

Fuck pske.

Det er jo tradisjon dra p hytta i pska. Jeg har gjort det i alle r og vil selvflgelig ikke skuffe besteforeldra mine, i tillegg til at vi er invitert til dra p hytta til besteforeldrene til Andreas. Alle elsker jo pska, men jeg? Jeg har lyst vre hjemme og prve komme meg inn i kostholdsplanen. Jeg har lyst trene, og slappe av hjemme uten maset om at "Jeg spiser for lite" eller m slappe av "fordi det er pske".

Hva faen har det spise sjokolade og ddsaltet sau med at jesus ble hengt p korset gjre uansett!? Jeg m ha gtt glipp den delen av bibelen da alle sammen feiret at jesus dde med marsipan og egg-jakt i gamle jerusalem. Var det i det heletatt kaniner der? Hvis det var det har jeg sterke tvil om at de var to meter hye og hoppet rundt med godterifylte papp-egg.

Pska brukte vre interessant de rene da bursdagen min falt midt i helligdagene. I tillegg til at vi fikk fri fra skolen s brukte besteforeldrene mine skyte opp raketter om kvelden, bde p bursdagen min og pskeaften. Jeg fikk gel, middag av eget valg og presanger. Av og til ville jeg f sitte p snskuter ogs. Men n er bde pinneraketter og snskutere blitt forbudt, pska er langt unna bursdagen min og snen er borte - sammen med mine hp og drmmer.

Jeg vet hva som kommer til skje hvis jeg kommer p hytta med en brepose med "slankemat". Jeg vil f kjeft fordi det er usunt spise sunt. Hvis jeg takker nei til godteri og brus er jeg uhffelig, og gud forby at jeg skulle finne p trene mens jeg er der. Det er uansett ikke srlig delikat trene p ei hytte uten dusj eller vann i springen. Nr jeg tenker meg om s hadde jeg sikkert ikke klart meg s godt i militret likevel, nr jeg ikke liker tanken av ei helg p hytta uten dusj.

Uansett, det eneste jeg vil akkurat n er f til det jvla fuckings kostholdet uten alle de drlige innflytelsene og unnskyldningene til hvorfor jeg bare m unne meg noe godt. Jeg har for svak karakter til si 'nei' om jeg blir tilbudt noe godt, og da synes jeg det er enklere ta avstand fra drlige innflytelser. Selv om det er familie. Jvla drittpske.  

 

Gikk p en storsmell..

Da har jeg for tredje dag på rad cheatet på kostholdet. Jeg føler meg helt ubrukelig nå, og i morgen skal jeg ha formsjekk igjen.

Jeg er nervøs for resultatet og sylt sint på meg selv fordi jeg lot meg bli revet med i påskehysteriet med sjokolade, vin og middager langt utenfor godkjent 'sone'. jeg må vel bare bite tenna sammen og prøve å ikke bli helt hysterisk når jeg tar målene i morgen og går på vekta. Men igjen, kanskje dårlige tall er akkurat det som skal til for å gi meg den selvkontrollen jeg så alt for tydelig ser ut til å mangle.

Har heller ikke fått svar fra kostholdsveileder angående spørsmål om planen, og da frafaller en del av entusiasmen...

Dag fire!

Andre og siste dag p hytta n, har vert grtt og trist hele dagen, men likevell er det s utrolig vakkert her!

som kanskje er gjennomskuelig av bildet har vi fisket. Vi mtte avslutte etter knapt en time da Neo klarte falle utenfor bryggen og ut i vannet. Han blir helt mental nr det er snakk om fisking, og ingenting noen av oss gjr hjelper, dessverre.

Idag har jeg rett og slett gitt litt faen i kosthold. Det er ikke mer enn kanskje 4 ganger i ret vi er p hytta for oss selv - s jeg har spist alle mltider slik de skal vre - men tillatt meg ikke mindre enn TRE PSKE-EGG og en stor neve chilintter og surt smgodt.

Akkurat n drikker jeg mitt andre hvitvinsglass og fikser middag, som idag er chips, fltesaus og indrefilet med ovnsbakte grnnsaker! Namnam..

Jeg har ogs kjrt Yoga-kten jeg fikk satt opp av kostholdsveileder.

Det var faktisk ganske gy, selv om 'plogen' er helt hpls. Man skal prve f trne i gulvet, men holde ryggen strak. Ehhh.. gr det egentlig an?

Det gr vel til slutt! Men det jeg er veldig fornyd med er at jeg faktisk fr til st med kroppen strak, uten sttte opp med armene!

Dag 2 - kosthold og trening

Da har jeg kommet meg igjennom dag 2 (av 42) på kostholdsplanen! Dagen idag gikk mye bedre da jeg var mer forberedt pg hadde maten klar for meg da dagen startet!

Frokost ble havregrynsgrøt, som jeg rett og slett ikke har skjønt hvor mye jeg har savnet. Det var rett og slett genialt å fylle på med siden jeg kastet opp rett før (les innlegget under hvis du lurer hvorfor).

Frukt til lunch, knekkebrød til mellommåltid og noe som for meg var svært snodig til middag!

Kylling, guacamole og nøtt & spinatsalat! Jeg fryktet at det kom til å være grusomt, men med 3 hvitløksfedd i guacamolen og sikkert ei halv krukke med krydder på kyllingen ble det faktisk et ganske interessant måltid smaksmessig. Ikke noen ny favoritt, men kommer nok til å spise det flere ganger disse 6 ukene.

Treningen var idag en 'beinhard' legday, no pun intended.

Markløft (10x40kg - 10x60kg - 5x80kg)

Kjørte også back squat, frontsquat, tåhev, utfall og avsluttet med dropset på lårstrekk i maskin.

Kjempefornøyd med at jeg klarte alle settene på front- og backsquat, med økning! Jeg begynner å bli stødigere og mindre redd for å ende opp med stanga over meg, så da får jeg utnyttet styrken i beina bedre! Eneste kjipe er at jeg får så vondt i skuldre og nakke av stanga. Får bite tennene sammen!

Dagens siste måltid var også dagens høydepunkt (matmessig)!

Fruktfat med yoghurt som 'dip'! Rett og slett fantastisk godt, selv om det egentlig var utrolig teit å tømme yoghurten utover fatet sånn som det her. Jaja, det så jo pent ut i det minste!

Jeg kommer ikke nødvendigvis til å skrive alt jeg gjør og spiser hver eneste dag, men bare dra frem noen få punkter jeg føler er verdt omtale! Har endelig noe å skrive om nå som kosthold er på stell, så det blir nok litt matprat ihvertfall!

Nå skal jeg snegle meg til køys og bli der til senga ikke er behagelig lengre! Ha ei flott helg alle sammen!

Lrer aldri..

Idag fikk jeg en heller ubehagelig start p dagen. Jeg kom meg opp 05:15 og gjorde det jeg skulle, alt bortsettfra  spise frokost.Var s trtt at jeg ikke tenkte noe p det, men en av kostilskuddene mine skal aldri tas p tom mage, og idag erfarte jeg hvorfor. 

Jeg kom meg p jobb, hadde skiftet klr og hengt p meg ryggsekken da det virkelig begynte svi og boble i mage, s brystkasse, s hals. Jeg viste akkurat hvorfor det var ubehagelig, det blir jo en brennende flelse hver gang jeg tar denne tabletten, men har aldri kjent det s intenst. Jeg gikk inn p toalettet for sikkerhets-skyld, og joda, der begynner jeg brekke meg.

Jeg kastet opp koffeinvann som var noe av det fleste jeg har opplevd, og en spirulina tablett som ikke hadde rukket g i opplsning. Koffeinvannet var helt grusomt. Jeg fikk virkelig kjent hvorfor den tabletten er s hard for magen, for det fltes som at jeg spydde glasskr blandet med syre. Fikk det opp i nesa og greier, og det var helt forferdelig. Magen vred seg og trene trillet og jeg sto p alle fire med ryggsekken p og flte meg ganske lur, egentlig. 

Heldigvis var det hele over innen to minutter, og n fler jeg meg helt som normalt, bare mindre opplagt siden jeg ikke har ftt i meg koffein idag. Jeg tenker jeg skal lage meg en kopp kaffe, og da tenker du kanskje "Herregud, lrer du aldri angende koffein!?"

Kanskje jeg aldri kommer til innse at enkelte ting ikke er bra for meg, men n er jeg s trtt at jeg ikke orker tenke noe mer logisk p det!

Herregud det er mye rart ute p nettet..

S nsk meg lykke til! Satser p at jeg slipper kaste opp kaffe'n ogs!

And so it begins!

I gr kveld fikk jeg planen min! Den inneholdt en plan med 6 mltider fordelt utover dagen, 18 oppskrifter p ulike retter, smoothies, tilbehr og brd/muffins, 6ukers treningsplan og oversikt over treningsvelser med beskrivelse og bilder p hvordan de skal utfres!

Mltidene s vanskelige ut, men n har jeg gtt over planen ca 10 ganger, og den er faktisk genial! Billige og enkle matvarer som man fr tak i p dagligvare butikker som kan slenges i en matboks og bringes med p jobb o.l! P ekstraoppskriftene er det litt mer avanserte (og sikkert noe mer velsmakende) alternativer som jeg kan teste ut i friperiodene mine.

Eneste som er skuffende er at det ikke var noe tunfisk p planen, siden jeg endelig har ftt smaken for det i tillegg til at det er billig og enkelt ta med p jobb.

Treningsplanen (Som mest sannsynlig ikke kommer til bli fulgt, rett og slett fordi det ser for lett ut) bestr av;
Dag 1 mage - rumpe - lr
Dag 2 - Fullkropp pulstrening
Dag 3 - Tabata
Dag 4 - Fysio for skuldre
Dag 5 - rumpe - lr - legger
Dag 6 - Stretching/yoga
Dag 7 - Fridag

Jeg m nok forandre litt p oppsettet for f det til passe i min hverdag.

Tabata er onsdag og stretching p mandager (s lenge som jeg fr plass p timene) og sndag er blitt den nye beintreningsdagen, s jeg fr rokkere litt p dagene + tilpasse de etter arbeidsperiodene mine.

Selv om det er vanskelig f planen til passe i min hverdag er jeg veldig fornyd da jeg ikke savner noe p den! Det er tydelig at hun har tatt mine personlige ml i betraktning sa hun laget planen - og det er for meg det viktigste!

Alt i alt virker det hyst gjennomfrbart, jeg m bare f inn rutine p matlaging slik at jeg slipper at det som skjedde idag skjer igjen - nettop at jeg bare hadde med mat til to mltider p jobb. Blir ndt til improvisere med 12-mltidet slik at jeg ikke drar p trening sulten.

Har lovt vre med p trening med Marion etter jobb; s kommer nok til teste ene intervall-lpekten idag. Fikk 3 ulike intervallkter som kan kjres nr som helst ila. uka, men helst fr eller etter styrketreningene.

Jeg gleder meg til komme i gang skikkelig og forhpentligvis begynne se reelle resultater!

Avslutter innlegget med bilder av to rflotte kropper som motivasjon til meg selv!

 

 

 

#Trening #kosthold #fitness #livsstil

Sommerkroppen 101

Dette er ABC p hvordan man kan f sommerkroppen!

Steg 1.
Ha en kropp.

Steg 2.
Vent p at sommeren kommer!

Gratulerer, du har ftt sommerkroppen! Og, hvis du ikke har noe i mot at jeg sier det; du ser smashing ut!

Men fra spk til alvor, jeg mener absolutt ikke man trenger sixpack, quads eller stram rumpe for kose seg i sommer, men nsker du fle deg mer vel i egen kropp fr sommeren kommer s m du starte n.

Det er mindre enn 3mnd til sommeren er i full blomst og det er ikke lenge. Det er lenge nok til klare det, men da m man jobbe mlrettet.

Jeg bestilte kostholdsplan, har begynt lpe igjen og presser meg mye hardere p styrketrening enn fr, nettop for f sommerkroppen.

Ikke alle er s dedikerte, eller trenger vre s "nazi" for f gode resultater, men jeg har den fryktede muffinsmagen som rett og slett nekter forsvinne. Nettop derfor m jeg vre s streng, men du trenger kanskje bare sm endringer for gjre stor forskjell!

1. kostold.
Spis mindre enn du forbrenner. En voksen person forbrenner ca 2000kcal i dgnet uten srlig aktivitet.

Spis ren og fettfattig mat (kylling, grnnsaker, salat, tunfisk, cottage cheese og knekkebrd med plegg er noen f, enkle alternativer.)

Spis sm, hyppige mltider (hver 3 eller 4 time)

2. trening.
k aktivitetsniv generelt. Ta trappa selv nr du ikke m. Parker bilen og g tilbake til postkassa selv om du egentlig kunne stoppet ved den fr du kjrte hjem. G til butikken. Sykkel til jobb. Du har nok hrt alt dette fr, men det er n det m gjennomfres.

Tren de store musklene. Kneby, planke, utfall, marklft og rygghev er flotte velser for f mye gjort p kort tid. Kjr 5x5 eller 10x3 reps og hold planken s lenge du klarer s mange runder du klarer. Man trenger ikke utstyr eller medlemskap p treningssenter for gjre (de fleste) av disse velsene s det er ingen unnskyldning! Har man treningssenter tilgjengelig kjres alle velser med tunge vekter for mest mulig effekt.

Tren cardio! Lange gturer med hy intensitet. Lping med intervaller. Lping over lengre tid. Spinning/sykling. Alt hvor man fr forholdsvis hy puls over lengre tid er veldig bra for forbrenning, og er det intenst nok fr man en afterburn som gjr at man fortsetter forbrenne lenge etter man er ferdig trene.

Det hres veldig enkelt ut, og det er det, s lenge man faktisk gjennomfrer det!

Lykke til, og hvis du ikke klarer f drmmekroppen, husk at nettop din kropp kan vre noen andres drmmekropp!

Idag skjer det!

Idag kommer kostholdsplanen! Jeg gleder meg virkelig! Etter Andreas kom hjem har det sklidd litt ut, med is på fredag, snacks på lørdag, fast food søndag og boller i går. Det er riktig nok det jeg normalt spiser på én cheat day fordelt på 4 dager, men det er jo likevel ikke bra for kroppen. Jeg ligger stabilt på samme vekten, men har ikke gått ned mer som er nettop grunnen til at jeg er så glad det nye kostholdet kommer nå!

Planen jeg har fulgt disse siste 3 ukene er jo laget for meg for 2 år siden. Da var jeg tyngre og hadde en mer aktiv jobb, så jeg tror ikke jeg kommer mer ned i vekt med den planen (jeg stagnerte tross alt etter 2 uker).

Til tross for at kostholdet har vert "så som så"  har jeg hatt mange veldig gode treninger i det siste!

Jeg knuste jo gamle 3K rekorden min.

Gruset den gamle personlige rekorden på back squat med egentlig 40kg. Som jeg har skrevet har jeg brukt å kjøre front og back squat med bare stangen på 20kg, mens jeg klarte et par reps med 60kg på fredag.

I går hadde jeg stretching igjen, og jeg tror dette har mye med hvorfor jeg har klart 2 nye PB's siste tiden. Når musklene er mykere tåler de mer påkjenning, og da kan jeg presse meg mer! Den ene 'kroppsdelen' jeg må jobbe mer med er hoftene. Det er alltid der det stoppes opp. Jeg klarer ikke den øvelsen hvor man sitter med fotblad mot hverandre og skal presse knærne ned. Det føles som hoftene holder på å falle ut av leddene, og jeg tørr ikke presse meg i denne øvelsen nettop av den grunnen. Jeg vet at det kanskje bare føles som noe galt skal skje, men hva om jeg faktisk knekker hofta ut av ledd, da blir jeg fullstendig handikappet når jeg allerede er redusert på grunn av skulder.

Jeg skal få kiropraktor til å se litt på hoftene idag slik at jeg får en forklaring på hvorfor de låser seg og føles 'løse'.

Nå er det jobb frem til 14, kiropraktor 14:30, løping enten på mølle eller ute (kjenner litt på en forkjølelse så blir nok sikkert tredemølle) og så skal jeg ha en gruppetime rundt 18 i kveld! Selv om jeg ikke lengre får delta på timene selv så synes jeg det er kjempekjekt å ha disse timene!

Ønsker alle en fin og sprek dag videre!

Home sweet home!

Da er kjæresten kommet hjem fra Rep-øvelsen! Han kom hjem halv 1 i går formiddag, og det er fantastisk å ha han hjemme igjen!

Gårsdagen gikk egentlig med på å ligge rett ut på sofaen. Vi så en film (Guardians of the galaxy) og idag har vi gått tur med Neo, vert på lunch, og til mine beins store fortvilelse - vert på spinning og stretching.

I går tidlig var jeg, TEA og Kalle på trening. Leg day.

Vi kjørte knebøy 10x2 og 5x5 med forskjellig vekt. Jeg kom meg helt opp i 60kg, som er ca 40kg mer enn jeg har klart før! Normalt har jeg kun kjørt knebøy med stanga, men jeg tror det hjalp mye å bli stoppet før jeg kom helt ned. Jeg er så vant til å sette meg helt ned i knebøy og da er jeg for svak i bunnposisjon til å komme meg opp igjen med vekt på ryggen. ANYWHO...

Deretter kjørte vi utfall med 15kg på rygg, ca 5x5 eller noe. Tåhev (?) 15 x 5 og 10x3 med økning fra 40-70kg tror jeg. Må virkelig lære meg å skrive opp. Deretter kjørte vi beinpress 'till failure' hvor jeg ikke klarte med etter 200kg (ble 'klemt fast' under plata to ganger og beina vibrerte i topp-posisjon så måtte gi opp), sykeste var Kalle som tok 3 repetisjoner med 300kg. Overrasket og imponert ble jeg! Ble imponert av begge to, da jeg er vant til å være den sterkeste på beintrening, og jeg var svakest!

Etter Kalle måtte dra på kiro-time ble jeg og TEA igjen og kjørte kick back (?) i cable cross med 50lbs som er omtrent 25kg. Avsluttet med god uttøying men ble ikke mindre støl av det akkurat.

Har i hele dag vugget rundt med avstiva knær for å unngå smertene. Har nok aldri vert mer støl, så usikker hva slags trening jeg skal få til i morgen. Mulig restutisjon på tredemølle, for klarer nok ikke stort annet. Kanskje fysio-øvelser.

Etter stretchingen laget Andreas middag som vi åt mens vi så Blood Diamonds og har siste timen sett på småfilmer fra dreamworks på netflix!

Det er absolutt ikke feil å ligge i sofaen og se på barne-filmer med kjæresten og le av alt det rare som de fleste i våre aldersgrupper har vokst ifra. Godt å ha han hjemme <3

Nå blir det dusjing og soving, I morgen er siste dag med 'fri' mat, en gang over helgen kommer mitt nye kostholdsregime, i første omgang på 6uker, men kommer nok til å få tak i 6uker til etterpå. Kan nesten garantere det, for det er faktisk veldig digg å ha kontroll på kosthold, det kjennes på kroppen!

Ha en flott søndag!

Ny pers - Nye ml!

Idag slo jeg ikke bare den gamle 3000 rekorden fra i fjor; men mitt aller beste resultat fra 2007 (da jeg var 14år og 15kg lettere)!

Siden jeg begynte å løpe for omtrent 2.5år siden har dette vert målet å slå, og idag klarte jeg det, uten at det var planlagt!

16 min 40 sek sto det idet kilometeren bikket over til 3. Det er akkurat 5 skunder bedre enn i 2007! Min forrige rekord på denne tredemøllen var på 17m 40s, Mai 2014. I 2015 har jeg ikke løpt noe særlig, men i år vil jeg fokusere mer på løping og generelt cardio!

Her er resultatet for litt over 2 år siden, før jeg begynte med kettlebell! 6minutter forbedring!

De nye målene jeg vil sette er disse;

1. 3K på 15min.
Denne blir tøff, virkelig tøff. For å greie det må jeg ha konstant fart på 12km/t, og det er fort. Til vanlig avslutter jeg løpeøktene med et par minutter i 12km/t for å presse ut siste rest av energi, så å holde ut i 15min i det tempoet vil kreve hardt arbeid, mye tøying og perfeksjonere den nye løpeteknikken (som garantert er grunnen til at jeg klarte ny PR).

2. 1mil på 1t eller mindre.
Denne er lettere gjennomførbar. Her må jeg "bare" løpe 10km/t, men siden mitt "løpe behagelig-tempo" ligger på 9.5km/t i følge mølla så går det sikkert ikke på første forsøk. Det nermeste jeg har vert er kaptein dreyer (12km) på 1t 20min.

3. Løpe karihaugen og åsbrona.
Dette er begge "korte" stikk-ut turer som jeg har løpt før. Disse skal jeg klare igjen. Jeg drømmer også om å løpe Haremsdalen men denne er nesten dobbelt så lang og krevende, så jeg har den som et sidemål.

4. Løpe halvmaraton.
Et halvmaraton er vel rundt 22km om jeg ikke husker feil. Dette vil jeg gjøre! Om jeg må ha en liten gåpause etter en time, eller en kort drikke/spisepause driter jeg i, jeg skal bare gjennomføre det på en eller annen måte!

Så det er mine nye mål! Jeg vet ikke om det er mulig å klare alle i 2016, men det er ikke så viktig uansett. Det er bare ting som skal gjennomføres! 3k på 15min har alltid vert et drømmemål, men når det har tatt 2år å klare 1640målet må jeg bare være tålmodig med å klare 1500 målet!

Sove kan man gjre i graven!

I gr kveld etter jobb og litt rydding  fikset jeg endelig lerettet! Jeg bestilte 3 stoffduker med print fra Ebay som jeg mtte montere p lerett jeg selv mtte lage ved kappe opp og stifte sammen lekter. Deretter mlte jeg opp og trekte over dukene. Det var ganske heftig arbeid som tok mye lengre tid en frst antatt, men etter 2.5timer hadde jeg laget rammene, trekt opp dukene og hengt opp de ferdige bildene!


Det er snakk om noen f milimeter forskjell p bildehydene, som er irriterende se p, men det er ikke vits flytte spikeren for 2-3mm. Det er uansett vanskelig f det helt rett da det er frste gang jeg lager lerett fra bunn av uten hjelp, s bildene i seg selv er garantert ikke like hye.

Da jeg var ferdig med monteringen var klokka allerede kvart over ti. S mtte jeg ha kveldsmat, henge opp en klemaskin, s ringte kjresten, s fant jeg ut at jeg skulle g gjennom gamle harddisken etter bilder av meg fra 2012 og avsluttet med ise ned skuldra mens jeg las litt i boka mi. Fr jeg var ferdig med alt var klokka over 12 og jeg var fremdeles fullstendig vken med hodet full av tanker. Jeg tipper jeg ikke sovnet fr klokka 1 som ga meg 4 timer med svn i natt. 4 timer med svn fr 12 timer med arbeid.

Det merkelige (som kanskje andre har opplevd ogs) er at jeg ikke er trtt p morgenen etter 4t svn. Jeg tror det er en slags grense (Fr jeg sovner skikkelig kanskje) for etter 6-7 timer svn jeg fungerer knapt som et menneske, men etter 4 timer? Jo da spretter jeg ut av senga og begynner dagen etter alarm #1 som nesten aldri skjer. Jeg legger meg aldri uten ha et minimum av 6 alarmer klare. Jeg kunne nok deltatt i OL i slumring; og vunnet.

Jeg m likevel nevne at bde den br men lette oppvkningen og koffeintabletten jeg tok begynner avta, s n kommer etterslepet av den alt for korte svnen. Er litt svimmel, skjermbildet flyter litt rundt og hele kroppen fles veldig tung. Fryser gjr jeg ogs til tross for superunderty, arbeidstrye og fleecejakke. Er vel p grensa til bli syk kjennes det ut som s blir treningsfri i to dager for ikke terge opp forkjlelsen mer enn ndvendig.

Jeg er bare veldig klar for at onsdagen skal komme. Da har jeg 3 dager fri fra jobb med rydding, trening og avslapping fr kjresten kommer hjem p fredags kveld! Jeg hper bare jeg klarer f unna alt jeg skulle gjort fr han kommer hjem. En slik rep-velse tapper ganske mye energi, s han skal slippe mtte komme hjem til vasking og rydding det frste han gjr.

N er jeg faktisk s trtt at jeg hverken husker alt jeg har skrevet eller orker lese over innlegget.

Dag 11

Bare en kjapp opdatering før jeg sovner! Skal opp klokka 5 så har stilt alarm på både nettbrett og mobil nå!

Ble først kettlebelltime som coach klokka 17, deretter core 1730-1830 og spinning fra 1830-1920 så det har egentlig gått i ett idag!

Har vert ganske flink kostholdsmessig men fikk supercravings på blomjålsuppe til kvelds, så spiste sikkert en halvliter av det også! I helga blir det nok bare løping pluss en hviledag (og ikke minst en cheat day <3)

I morgen er det akkurat ei uke til kjæresten kommer hjem igjen! Har fremdeles masse som skulle vert gjort hjemme før den tid så trening blir nok nedprioritert frem til jeg har de tingene ajour.

Bilder fra dagens treninger med en flott gjeng;

jaja litt skjevt og sånn men ellers bare bra, har ikke ork til å rette opp bildene akkurat nå! Haha

Dag 9 - Skadet igjen

Jeg tror jeg nevnte det i forrige innlegg, men jeg vred skuldren i en ugunstig situasjon (over noe s teit som f tak i dyna) og fikk skikkelig vondt, i tilleg til et grusomt "popp" i skuldra.

Da jeg var til kiropraktoren min idag sa hun at jeg skulle ta helt fri fra trening idag og begynne forsiktig p igjen i morgen og de pflgende dagene. P mandag har jeg neste time og da hper jeg at hun mener alt har gtt greit.

S sinnsykt kjipt falle tilbake nr vi hadde s fin progresjon. Heldigvis s er det hp likevel! N iser jeg ned skuldra for holde den lille betennelsen som er igjen i sjakk.

Denne superste isposen fikk jeg kjpt p Sstrene Grene og den er helt fantastisk genial! Fylte den med vann og hadde den i fryseren i ca 2 timer, genialt! Skal teste den p skulder og vre rygg (som aldri har vert mer stiv noen gang!)

Som en litt mer hyggelig overraskelse fikk jeg denne nydelige buksa i posten idag!

Maten har absolutt ikke vert helt "planmessig godkjent" men ganske nre. Frokost var som vanlig yoghurt og havregryn, men da jeg ble invitert ut p lunch ble det litt utenfor godkjente "retningslinjer" med en club sandwich. Personlig tror jeg den er ganske greit innafor middagsmessig da det er kyllingfilet, potet, to brdskiver og salat - men man vet jo aldri som er hatt i nr man ikke har lagd det selv. I morgen vurderer jeg da alts faktisk prve lage selv, siden det har blitt en av mine livretter! Eneste 'problemet' er hvordan jeg skal klare lage en sunn lksaus (for let's face it, det er ikke det samme uten).

Den er s sykt god! I tillegg synes jeg den faktisk er fin nok til kunne brukes til og fra butikk for eksempel.

Helt til slutt kan jeg informere om at vi har sett ferdig alle 8 Harry potter filmene n. Jeg sitter igjen med en tom flelse inni meg, og vet ikke om det er sorg fordi HP er over, eller rett og slett at det har sltt inn at jeg faktisk er alene. I TI JVLA DAGER ENDA..