Bl-mandag!

Jeg skal ikke lyve, dette har vert en skikkelig blmandag. Selv om jeg ikke mtte st opp fr klokka var halv ti syntes jeg forferdelig synd i meg selv, og ville aller helst holde sengen hele dagen. Helgen var helt super, frst p lrdag hadde vi sirkeltrening, deretter spilte vi 4 volleyballkamper og toppet av kvelden med pizzabuffet og pilsing med de andre lagene. '

Jeg hadde det skikkelig morsomt p lrdagskveld, men det stoppet dessverre ikke fyllesjuka fra komme (Gr ut ifra at den bare ble forsterket av den grunn). Uansett synes jeg det var verdt det. Det var utrolig gy gjre noe annet med folk jeg normalt bare trener sammen med.Det var ogs ganske deilig vinne noe (Quizen), da vi presterte tape alle de 4 kampene vi spilte den dagen. Haha!

Hper jeg ikke er den eneste som hadde det utrolig morsomt, og at det er noe som kan gjentas flere ganger!

Generasjon perfekt.

Det er hverken salmonella, influensa eller spysjuka som er den verste folkesyken som gr rundt for tiden. Den verste folkesyken er nemlig den at vi skal vre best, i alt, alltid.

Det er greit nok at vi fr i tiden (Og ja jeg sier "vi" selv om dette er lenge fr min tid) sto opp klokka 6 om morgenen og jobbet p grden eller i huset til klokka 18 kvelden; men etter klokka var 6 hadde vi i det minste hele kvelden p oss til gjre hndarbeid, underholde barna vre eller for de mer lekne; 'hoppe i hyet'. N har vi ikke tid lengre.

Dagens ungdom og unge voksne m vre best i alt. Vi gr skole eller hjemmeskolerer oss, samtidig som vi jobber p si. Nr fagbrev nr.1 er i boks er det bare jobbe p med det neste, mastergraden eller annen kursing (Gud forby at vi har bare 'alminnelig' utdanning).

Vi skal ha bde barn og husdyr fr utdanning er i boks; og de fr selvflgelig all kjrlighet og oppmerksomhet de trenger. Huset er alltid ryddig og nyvasket, og s stilrent at det ikke ser ut som noen bor der. trene eller trimme er en selvflge n til dags, og middagen skal vre s sunn og avansert at det kunne vert p menyen til Hells Kitchen. Det viktigste er poste et bilde av maten p facebook slik at alle vre skalte "venner" skal vite at nettopp du, er perfekt.

Vi jobber s hardt for vre fantastiske, at vi ender opp utbrente, ulykkelige ogi ustand.Som 21ring er jeg ogs fra 'generasjon perfekt', og sykdommen har nok smittet meg som s alt for mange andre. Jeg vil vre best i alt jeg prver! Nei, jeg mvre best...

Jeg skal lpe raskest, lfte tyngst og tjene mest. Jeg har allerede et fagbrev og fire frerbevis - og er n p vei mot fagbrev nummer to. Mlet er en CV som ikke lengre kan komprimeres til n enkelt side. Mekaniker, prosessoperatr, personlig trener, kunstner, verdens beste kjreste, norgesmester, fredsmegler,helt..

Har vi blitt s besatt av tanken p vre best, at vi har glemt helt av hva som er viktigst? Det er ikke utdanningen vi tok, pengene vi tjente eller middagene vi hadde som varmer hjertet nr vi blir gamle. Ikke vrt rykte, utseende eller vr stvfrie sofa heller. Det som er viktigst er at vi har det gy, skaper minner og lever (nesten) hver dag som det var vr siste! Selv om vi nsker tenke p fremtiden, s er det ikke ndvendig glemme at vi levern. Vi m alle lre oss slappe av en gang i blant. Legge fra oss leksene, sl av telefonen, ta oss en fridag og lytte til fuglene kvitre.
For fortell meg; nr var sist gang du slapp alt du hadde i hendene, og bare nt at du er i live?

Stolt coach!

Idag har jeg hatt 3 timer med trening/coaching. Først Kettlebell (som jeg selv deltok på) deretter to timer med Tabata, og de som var med var helt rå! Jeg ble så imponert over pågangen deres, og hvor lett de justerte teknikken sin da jeg ga tips til mer skånsomme måter å gjøre øvelsene på!

Det er en hærlig følelse å bidra til at noen får gitt det lille ekstra, og å få høre at de er fornøyde med treningen! You guys rock!

I tillegg, for å toppe av hele dagen, fikk jeg sett nordlyset for aller første gang! Det var så vakkert og bevegde seg på en sånn måte at jeg ble helt oppslukt. Så jeg tok på meg varme klær og satt ute og stirret på himmelen leeenge! Håper det ikke er siste gang jeg opplever nordlyset (eller fornøyde tabataere!)

Da jeg nesten mtte veggen.

Idag p trening dro jeg frem den gamle treningsdagboken min for sjekke hvor tungt jeg lftet sist jeg trente basevelser. Da jeg bladde litt i boken fant jeg "treningsloggen" fra i sommer, og for si det slik ligger jeg rett og slett p latsiden i forhold til da! Ilpet av ei uke lp jeg 17,5km + et bakkelp (Usikker p lengde), hadde 2timer tabata, 2 timer kettlebell og syklet 20km. Uka etterp hadde jeg 3,5t kettlebell, 1time tabata og en 2timers bootcamp. I Juni hadde jeg 18 REGISTRERTE treningsdager, hvor det ofte var 2-3 timer/kter om dagen, - og da er det verdt nevne at Juni var langt ifra den mest aktive mneden min i sommer!

Sommeren 2014 var fantastisk, jeg trente masse, koste meg glgg ihjel og til tross for mye trening tok jeg meg tid til slappe med filmkvelder med Frank og Marianne; og tok meg en og annen fest med Marion, min bror og mange andre! Livet mitt var s og si perfekt, og jeg hper kommende sommer blirnestenhelt lik den i fjor.


Bilde fra en av de lengste turene i sommer (Sunndalsmarsjen, 22km).

Jeg skriver nemlig ikke innlegget for fortelle hvor deilig min "treningssommer" var; Men for fortelle hvor nre jeg var til g p en skikkelig smell. Mot slutten av sommeren var jeg nemlig utslitt. Jeg ville s gjerne delta p alt, vre med alle p fest og stille opp hver gang noen ville ha besk eller trengte sjfr og lignende. Stig sa ifra til meg mange ganger at jeg mtte roe ned, men jeg skjnte ikke alvoret fr jeg to dager p rad "gikk tom" fordi jeg ikke fikk i meg nok mat. Ene dagen endte jeg opp med krabbe rundt i lyngen p en fjelltur for plukke blbr og spise, p dag 2 spilte jeg volleyball. Jeg s p ballen i det den kom mot meg, men brukte ikke en muskel for stoppe den, for jeg klarte ikke. Jeg sto mer eller mindre oppreist og sov, for jeg reagerte ikke engang da jeg ble pratet til. Det var da det gikk opp for meg.


Et egenprodusert Paint-bilde som viser hvordan man mter veggen... ish.

Det er egentlig rart at jeg ikke 'tok hintet' tidligere, men det hadde jo blitt helt normalt for meg st opp tidlig, trene, hjem og sove, bli vekt av noen som skulle ha meg med p noe (Deretter delta p det de foreslo), hjem og sove enda mer ogs videre. Jeg tror at Kalle er den som best kan bekrefte det her, for omtrent samtlige telefonsamtaler vi hadde i sommer startet med et grynt fra min side og "Ja, jeg sov". Det var faktisk en gang jeg var p trening og da jeg kom hjem i 7-8tiden p kvelden veltet jeg opp i sengen, udusjet og fullt pkledd, og der sovnet jeg.

Jeg sleit med vond korsrygg, kramper, lpelegger og nrmest narkolepsi (Jeg kunne sovne nr som helst, hvor som helst og gjerne midt i en spennende BB episode), og hadde jeg fortsatt slik som jeg gjorde p det verste vet jeg virkelig ikke hvordan jeg hadde hatt det den dag idag. Konklusjonen her er at jeg oppfordrer naturligvis alletil leve et sunt og aktivt liv, men fl an kroppen. Ikke kjr deg selv i grften, la deg selv ha avslapning, spis nok mat, lr deg si nei av og til, og ta deg en "Me myself and I"-dag en gang iblant, for alle har godt av litt selvpleie!

3kilo ned!

Før jeg får fullt av gratulasjonskommentarer; dette innlegget er ikke helt det dere tror.

Jeg er nemlig 3kg lettere enn for 24timer siden. Nå tenker sikkert mange "Oi! Jeg MÅ finne ut hvordan det går an!", jo, alt jeg har hatt i meg (som er 3 riskjeks, 1.5boks ananas og 1/4 pizzastykke) har kommet ut igjen.

Jeg har nemlig fått farang. Antageligvis den desidert verste omgangssyken.

Jeg måtte bare fortelle om disse kiloene som jeg har tapt på 24t for å få flere av dere der ute som har misforstått alt til å forstå; man ser ikke nødvendigvis bedre ut selv om man går ned i vekt, det er snakk om stort væsketap og mangel på næring! Senest denne helgen leste jeg et innlegg om ei som skulle slanke av seg 10kg før sommeren, og jeg ble så sinnsykt provosert fordi hun til og med fortalte i innlegget at hum gjorde det samme året før; og nå har gått opp igjen de 10kg hun mistet.

Så til de av dere som ikke takler å gå litt opp og ned i vekt; kast baderomsvekten! Få inn 30-60min effektiv trening noen ganger i uka istedenfor å sulte der; for sunnhet og en fin kropp er så mye mer enn kilo og gram!

NGKF sertifiseringshelg!

Denne helga har vert den tyngste, vondeste, mest lrerike og beste helga p utrolig lenge!

P fredag klokka 14:00 kjrte vi fra Sunndal til Vrnes, tok fly til Oslo, ventet i 2 timer fr vi fly videre til Kristiansand. Vi var kommet p hotellrommene vres rundt 22:30 p kvelden, s da var det bare legge oss, for p lrdag begynte morroa!


Kurset ble holdt av kettlebell norgesmester Per Helge Fjrtoft, og han hadde med seg Mergim Neziraj som hjelper! Begge to er i helt fantastisk bra form, og det var utrolig gy se hva de kunne gjre (Og hvor lett de fikk det til se ut).

Jeg vil ikke g gjennom alt vi lrte, for det var mye, men jeg kan si jeg tok med meg mye hjem. Alle teknikkene er ikke inne p ei helg, men jeg vet hvordan de gjres, og jeg skal ihvertfall fortsette ve til det sitter!


En velse som var litt gy, og som jeg tror jeg fikk til var "Galaxy Swing" som p bildet over. Da tar man en hy swing og snur seg 180grader rund fr kula kommer ned igjen. Litt skummelt hvis man feilplasserer beina, men med lette kuler gr det jo bra!

En annen velse jeg virkelig likte var "Turkish Get-up" jeg fikk den ikke til, men gud s morro det var prve! Det samme gjelder egentlig "Windmill" ogs.

P sndagen hadde vi en fysisk test som gikk p kroppsvekt/kulevekt. Jeg mtte ha 2x12 kuler p Long Cycle med 45reps p 10min (Det som jeg har prvd f til ei stund n). Uten overdramatisere for mye, s klarte jeg det og perset med 63reps (tidligere pers 47rep)!

Det er ikke det at jeg klarte gjennomfresom er s stort, men det at jeg trente 6 timer dagen fr, og 2 timer samme dag fr testen og likevel perset. Jeg tror det blandt annet har utrolig mye si at jeg fikk innfring i pusteteknikk og beinstilling, som jeg riktignok har ftt fr ogs men ignorert (Sorry Stig).

Alt i alt har det vert ei fantastisk bra helg med mange nye bekjentskaper, og det skal veldig mye til for toppe den!

Det er vel ogs verdt nevne at jeg nesten begynte grte da jeg prvde f p meg sokkene i dagtidlig, s istedenfor trange jeans gikk jeg for den gr joggebuksen min i strrelse XL. Det er ikke srlig pent, men det er heller ikke gangstilen min idag (Nyfdt giraff-stil, google it).

I tillegg s kom vi hjem klokka 2 i natt, s jeg har bare tatt en "Trailerdusj" etter grsdagens trening. Det er vel kanskje ikke s rart at det er bare fire stykker i klasserommet, inkludert lreren min. Love is in the air...?