Kamikaze måser!

På jobb idag har jeg en runde jeg må gå for å sjekke etter lekkasjer. Da jeg var på tur tilbake ringte telefonen og jeg ble like greit bare værende ute mens jeg pratet på telefonen. Jeg gikk litt frem og tilbake og plutselig hørte jeg en forferdelig skriking, og da jeg så opp så jeg en måse som kom i full fart rett mot meg. Jeg rakk å huke meg ned slik at jeg ikke fikk den i hodet, men han snudde raskt og kom etter meg. Jeg løp inn nermeste port og gjemte meg mens jeg hadde en heller nervøs latterkrampe mens jeg forklarte hva som hadde skjedd. Jeg bestemte meg for å gå ut igjen etter et par minutter for å gå tilbake til den inngangen jeg skulle inn i utgangspunktet, og da kom den stupende mot meg igjen! Jeg løp så raskt som det er mulig å gjøre i kilostunge vernesko og kom meg innendørs.

Jeg er ikke redd fugler, ikke i det heletatt, men ei måse er sykt stor på nært hold (overraskende stor i forhold til hva jeg så for meg) og når noe kommer i stor fart rett mot hodet så må det være greit å få lettere panikk. Det verste er at terroriseringen ikke slutter her. Bygget jeg jobber i er 10 etasjer høyt, og en av oppgavene våre er å påse at alt er på stell. Når jeg går runden tar jeg gjerne heisen opp og går trappene på utsiden av bygget ned. Dette var jo ikke et problem da hele trappa er innestengt i gitter, men så fort jeg satte bein nede hvor det ikke var gitter så jeg en måse fly forbi foran meg (Ganske langt foran meg, kanskje 40m). Jeg gikk ut ifra at den ikke så meg, men da tok den en u-sving i lufta og kom stupende mot meg slik at jeg måtte legge på sprang igjen for å ikke få den i hodet.

Jeg kjenner at jeg kunne tenkt meg å spille Måse-baseball men siden måsen tydeligvis er fredet ville det nok ikke være populært om jeg stilte meg opp med en spade og slo de så fjæra flyver ute på tippen. Men om jeg skal være ute og jobbe der flere ganger så kommer jeg ikke til å vise noen nåde. Hvis dyr angriper har man rett til å forsvare seg, og jeg har ingen interesse av å få ei 5 kilos måse i panna!

0

Skriv en ny kommentar