Mål for 2016!

Siden jeg har nådd nyttårsforsettene jeg har hatt før (Som hvert eneste år har vert å begynne å trene og spise sunnere) så setter jeg bare mål for 2016 istedenfor!

#1 – Over head squat!
Denne har jeg fått litt sansen for. Stang over hodet + knebøy, kort forklart. Den er fantastisk, og sykt tung. Målet er vel å kjøre denne øvelsen kanskje 2 ganger i uka, med og uten vekt. Siden jeg bare nettop har begynt å leke med øvelsen, med kosteskaft istedenfor vektstang så er det mye teknikk som må inn før jeg kan sette et reelt mål på ønsket vekt. I første omgang setter jeg 40kg som målvekt ila. året, men jeg håper og tror det skal være mulig å løfte enda tyngre. Som sagt, vanskelig å vite hva jeg er kapabel for når teknikken kommer.

#2 – Markløft!
Alltid likt denne, men blitt alt for lite trening med den. Siden den kan kombineres med frontbøy og andre knebøyvarianter så vil jeg også ha denne 2-3 ganger i uka! Målvekt; 120kg (halvårsmål)!

#3 – Frontbøy – Russian squat program!
Dette er et 6-ukers program jeg har blitt anbefalt av Theodora! Dette programmet skal jeg gjennomføre iløpet av vinteren. Jeg klarer bare stanga i frontbøy, noe som har mer med komfortsone og balanse enn styrke. Jeg skal klare 60kg iløpet av året, men tror også dette holder som et halvårsmål, og at jeg kanskje kan krype nermere 80kg før 2017!

#4 – Kosthold!
Jeg må innrømme en ting. Jeg har gått opp 1,5kg. Disse skal av igjen, i tillegg til ytterlige 5-6kg! Mål-vekt setter jeg til 78kg som er 4kg mer enn jeg var på mitt desidert letteste! Må ta høyde for en del økning i muskelmasse det siste året. Jeg har ei 6ukers matplan som jeg skal følge til punkt og prikke fra 1 februar og litt ut i mars. Grunnen til at jeg vil vente så lenge er fordi kjæresten skal på Rep-øvelse i 3 uker i denne perioden, og det vil være enklere for meg å følge kostholdsplanen når jeg bare skal lage mat til meg selv.

Frem til den tid skal jeg fokusere på å spise sunn mat i tillegg til å ha bare èn kosedag i uka hvor ‘alt’ er tillatt.

#5 – Fysioterapi!
Så var det de J@#%? Fysio-øvelsene som alltid blir glemt. Disse skal jeg fra nå av gjøre minst 3 ganger i uka. Jeg har strikk både hjemme og på treningssenteret, og tennisball til å løsne opp knuter i ryggen, så det er ingen unnskyldning  for å droppe de. Bortsettfra at det er dødskjedelig.

#6 – Husmor!
I jula har alt sklidd ut. Jeg tror det er 5 fulle klesdunker med skittentøy, og sikkert 30kg med klær som er vasket men ikke brettet. Jeg vet ikke nøyaktig hva målet skal være, annet enn å bli generelt flinkere til å ta klesvasken, og å rydde etter meg med en gang jeg er ferdig med noe.

#7 – Lese mer!
Jeg har vert alt for rask til å slenge meg foran x-boxen eller Nintenoen min hvis jeg har tid til overs. Jeg vil prøve å erstatte nintendoen med bøker. Jeg håper på å bli ferdig med alle 5 GoT bøkene før neste sesong av tv-serien kommer ut (i april?)

#8 – Tøying!
Jeg skal ned i spagaten i år. I fjor ble det et glemt mål, men jeg er veldig nære, så i år skal det gjøres. Jeg skal alltid tøye etter tur og trening, og ta en perfect stretch om dagen uansett om jeg har vert på trening eller ikke. Dessverre tror jeg at jeg var litt ivrig sist jeg kjørte perfect stretch, og fikk en bitteliten strekk i venstre lår, så vi får se hvor lang tid dette målet tar.

#9 – Pistol Squat!
Dette var målet for desember i år, og jeg klarte det! Jeg tok vel 1-2 på venstre fot (som er min sterkeste) men klarer enda ikke med høyre fot. Målet for i år er da å få til pistol-squat på begge bena, med strak fot!

(#10 – pull up/chins
Denne må være i parantes, fordi jeg har ingen anelse hvordan skuldra vil oppføre seg fremover. Det er tydelig den er på bedringens vei, men om den blir optimal igjen aner jeg ikke. Målet er å kunne ta en pull-up uten strikk, men dette får være et sidemål frem til jeg vet mer om ‘statusen’ til skuldra. Strak push-up er også et mål, men ikke før jeg er helt sikker på at skuldra er 100% igjen!

Så det er mine store mål for 2016! Det kommer til å dukke opp mange små-mål etterhvert, men mer konkrete mål er vanskelig å sette nå! Drar også med meg å løpe mila under timen, men det er så avhengig av bra løpevær at vi får se hvordan sommeren blir først! Er litt for enkelt for meg å droppe løpetreninga om det regner, eller å velge en fjelltur istedenfor.

Hva er dine mål i år?

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg