Lavkarbo-Burger!

Idag laget og spiste vi lavkarboburgere med eget brød, og jeg må bare si at dette var episk!

Oppskriften er som følger;
6 egg, skilt i hviter og plommer 
1/2 ts salt
1 ss fiberhusk (finnes i velassorterte daglig-
varebutikker)
200 g naturell philadelphiaost eller tilsva-
rende ferskest
1/2tsbakepulver
6 ss knuste linfrø

Tilberedelse
Sett stekeovn på 200 grader.

Skill plommer og hviter i to ulike boller. Pisk eggehvitene svært stive og tørre (ca. 5 minutter) med maskin.
Piske eggeplommene i en annen bolle nesten like lenge, til de
har blitt lysegule og luftige.
Tilsett philadelphiaost, fiberhusk og salt i eggeplommene og visp til
det er helt glatt.
Vend forsiktig inn eggehvitene i osteblandingen, ikke visp!
Tilsett linfrø og bakepulver og vend forsiktig inn. La røren hvile i 10
minutter, slik at det blir mer 'deigete' og fiberhusken får svelle.

Sett åtte hamburgerbrød på en stekeplate med bakepapir, og strø sesamfrø på fire av dem. Stek i 15 minutter eller til overflaten er gyllenbrun.

Hamburgerne er enkelt og greit en 400g kjøttdeigboks delt i 4 og klemt flat! Klem den gjerne flatere og større enn du egentlig ønsker den, for den 'sveller' og krymper i panna!

Som dressing blandet vi 50/50% majones og rømme med hvitløk (1 fedd per 1dl væske) pepper og salt!

Bruk løk, agurk og sukkerfri ketchup (we did, and it was amazing)

Enjoy!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits